Observator

Atâta dispreț față de propriul neam, ca la români, nu am văzut nicăieri!

  Motto: „Sunt român și ca român mă socot buricul pămantului. Că dacă n-aş fi român, n-aş fi nimic. Nu […]

 

Motto: „Sunt român și ca român mă socot buricul pămantului. Că dacă n-aş fi român, n-aş fi nimic. Nu mă pot imagina francez, englez, german, adică nu pot extrapola substanţa sipritului meu la alt neam. Sunt român prin vocaţie, că altfel nu pot să ies.” (Petre Țuțea)

Noi, românii, musai să spunem despre noi înșine că suntem leneși, hoți, proști și alte bazaconii negative. A devenit obligatoriu să ne negăm istoria poporului nostru și eroii neamului, să înjurăm vârtos biserică ortodoxă, dar, în schimb, să ridicăm în slăvi „valorile” Occidentului, cultura și civilizația unora care nu ne sunt cu absolut nimic superiori, ci din contră! Să ne autodesconsiderăm  fiindcă „așa-i desenul” și așa le-a băgat românilor în cap, din 1990 încoace, Patapievici, Liiceanu, Dinescu sau mai știu eu ce alte lichele. Și toate acestea alături de campania de discreditare a românilor de către mass-media occidentală care-i prezintă permanent pe români, amestecați de-a valma cu țiganii, ca pe niște monștri periculoși.

Nu cred că există popor pe pământ care să se autodesconsidere mai tare decât românii. Nici o urmă de demnitate sau de mândrie națională. Parcă suntem blestemați la masochism și turnatul lighenului cu lături în propriul cap! Noroc că nu chiar toți românii au înghițit pe nemestecate acest dispreț față de propria etnie și nu se aruncă, așa că disperații, să-și batjocorească propriul neam.

Am avut ocazia să merg pe patru continente, ca turist, nu ca slugă la străini și să cunosc cele mai diferite culturi. O spun clar și răspicat: românul este mult mai inteligent, mai harnic și mai cu mult bun simț față de cetățenii multor țări care sunt privite de aici, de acasă, cu invidie, fiind considerate   – fals!  – ca repere de civilizație și prosperitate, deși ele sunt în același stadiu de decadență morală ca și Imperiul Roman înainte de prăbușire!

                                                                                                   Marius Albin MARINESCU

5 Comments

 1. Adrian Grigoriu

  Domnule Marinescu, cei care ne discrediteaza sunt fie straini cu nume romanesti sau cu numele altor etnii, fie sunt romani din categoria minuscula a infractorilor din care se gasesc in orice neam, romani „sclavi de casa” la straini, adica obedienti pe viata la strainii invadatori in fapt, tot niste straini in caracter si comportament. Restul de 99,9% din romani sunt victimele inocente si confuzate ale unei inselaciuni gigantice care se propaga prin mijloacele de comunicare dinamica de peste 80 de ani, mijloace in fata carora adevarul nu are nici o putere.

  Discreditarea are ca scop unic ramanerea patrimoniului material al Neamului Romanesc fara pazitor si proprietar prin alugarea celor mai buni romani din tara si prin respingerea altora de a veni aici. Toate aceste operatiuni sunt instrumentate cu ajutorul institutiilor Statului Roman, care nu a fost niciodata romanesc, si a firmelor private, ambele in mana strainilor dintotdeuna sau cand au mai ajuns si in mana romanilor, li s-au luat cu forta justitiei de esenta antiromaneasca sau prin violenta.

  Romanii inca nu inteleg nimic din ce li s-a intamplat si li se intampla, sunt „burdusiti” cu informatie din televizoare, radio si filme dar nici un adevar.

  In plus, de 304 de ani strainii ne ucid toti conducatorii care au organizat vreo forma de rezistenta la inselaciune, asasinare si exploatare lasand poporul fara conducatori care sa organizeze vreo aparare eficace. Asa cum soldatii nu pot substitui prin ei insisi un stat major, tot asa poporul are nevoie de conducatori ca sa poata reactiona eficace. Pe ai nostrii, strainii ni-i omoara sistematic. .

  NU e drept sa acuzam romanii ca sunt suspusi unor tehnici indelung perfectionate de inselare in masa si asasinare, tehnici despre care nu se ionvata nicaieri si nici agentii de informatii si contrainformatii profesionisti nu sunt constienti.

 2. Nicolae Pop

  Multumesc ROMANE!!!

 3. Nicolae Pop

  Felicitari

 4. Enervat'

  In zilele noastre asta porneste de la desconsiderarea in fata legii induse de politisti…. voi nu ati patit ca un „oragan” sa va spuna: „nu avem ce sa-i facem, ai grija tiganu are cutit la el….” (implicit: il stim dar daca luam atitudine, stie unde stam si ne taie familia, asa ca descurca-te singur, noi ne suim in masina si plecam)
  Ce unitate si respect si orgoliu national sa ai, cand suntem distrusi psihologic individual de cate o replica d’asta? Cum sa pui in aplicare o schimbare in bine, cand legile sunt facute sa ai doar obligatii nu si drepturi?

 5. Nima Vlad

  Superb articol domnule Marius Albin Marinescu! Superb comentariu domnule Adrian Grigoriu! Citind acest dialog de foarte buna calitate mi-am dat seama ca astazi am o zi excelenta. O singura nuanta as vrea sa …”umbresc”. Aceasta „religie nationala” as zice ca nu e chiar nationala si in nici un caz patriotica. Da, o sumedenie sau poate ca o majoritate a oamenilor care sint incadrati in zona clerului sint patrioti si onorabili. Institutia si tot ce tine de filosofie etc. este foarte discutabil. Dar nu despre asta vorbeati dvs. aici. Toate cele bune

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *