Abuzuri

Avocat și profesor de drept: Decretul prezidențial privind starea de urgență este nelegal

  Avocatul Corneliu Liviu Popescu a formulat o plângere prin care solicită președintelui să revoce în parte Decretul nr. 195/2020 […]

 

Avocatul Corneliu Liviu Popescu a formulat o plângere prin care solicită președintelui să revoce în parte Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Profesorul de Drept invocă nelegalitatea dispozițiilor din capitolele V și VII din anexa nr. 1. Acestea măsuri au caracter legislativ, fiind norme de reglementară primară. Conform Constituției, singurele autorități care au competența să adopte norme de reglementare primară sunt Parlamentul și Guvernul. Președintele statului nu are competențe de a adopta, modifica sau suspenda aplicarea vreunei legi sau ordonanțe, adică să legifereze.

Președintele României poate doar institui starea de urgență, prin decret contrasemnat de Primul-Ministru și poate solicita Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate. Acesta nu poate stabili regimul stării de urgență sau restrângerea exercițiului drepturilor omului. Potrivit art. 53 alin. (1) și art. 73 alin. (3) lit. g) din Constituție decretul de instituire a stării de asediu nu are forță de lege și nu poate conține norme de reglementare primară.

Prof. Corneliu Liviu Popescu consideră că „președintele României și primul-ministru au uzurpat puterea legiuitoare, au interzis practic funcționarea justiției și a Ministerului Public, au afectat grav drepturile omului, ceea ce juridic se cheamă o lovitură de stat”.

                                                                                         Adela DELEANU, Q Magazine

Prezentăm integral plângerea formulată de Av. Prof. Corneliu Liviu Popescu (Click pe documente pentru mărire!):

6 Comments

 1. mototol

  Deșteaptă-te române nu te mai lăsa condus de lozincile celui mai înalt dintre boi

  • Birsan Nicolae

   Aloooooo, INSTITUTIA AV. POPORULUI ?🤔
   TREZITI-VĂ !!!
   Intrebari de bun simt ;
   1) – De ce nu DECLARATI STAREA de URGENȚĂ NECONSTITUTIONALA , conform dispozițiilor art.20 din Constituție, care garantează doar pe hârtie legea 30 /94 ?
   2) – Poporul Român a fost consultat printr-un REFERENDUM pentru 5G ? 🤔 De ce ?
   3)- Stiti că imediat în ” CRIZA FINANCIARĂ ce va fi declarată oficial , veti fi înlocuiți cu tehnologia 5G ?🤔
   4)- După STAREA de urgență, stiti că NU mai are obiect această cerere de neconstitutionalitate ?😁😉😂
   Eu din dată de 08.04.2020 am declarat și înregistrat on-line cererea , dar până nu vă fi acceptată și motivată în DREPT de către instanța, nu are absolut nici o valoare. Poate va fi motivată când își vor începe activitatea instanțele de judecata… Dar când va ajunge la CCR si i se va da termen peste un an , nu mai are obiect cererea etc . Pentru ce vă primiti drepturile nesimtite ? Să protejați OCULTA SATANISTA pe care o reprezentați de 30de ani ? Hmmmmm !😎
   5) – Ce putere a statului menționată la art.1 alin4 din constituție, serviciu secret , partid politic , om politic , trust mass- media , jurnalist , etc a apărat și apără INTERESUL NATIONAL al ROMÂNIEI de 30 de ani ? Aveti macar un singur exemplu ?
   6)- MILITIA din 89 care a tras în popor cu cartușe este POLITIA care trage astăzi în STAREA de URGENȚĂ cu procese verbale ? Atunci ?
   7)- Oare chiar ne credeti ; proști, pupincuristi , BOLNAVI PSIHICI, SLUGI, santajabili , etc chiar pe toți cei fără nici o putere de decizie ?🤔
   TREZITIV-AAA !!! Nu vă ajung 30 de ani de ÎNALTĂ TRĂDARE NAȚIONALĂ?
   etc , etc , etc.

 2. justinianus

  De aceea si Avocatul Poporului a contestat la CCR!

 3. Ionela Ionescu
 4. MN

  Domnule avocat , profesor, justitia este o putere in stat si prin aceasta eu inteleg ca si “vegheaza” la plicarea constitutiei si legilor tarii. Cum intelegeti dumneavoastra faptul ca politicienii, incepind cu presedintele se pisa pe consitutia Romaniei , iar justitia romana nu ia nici o atitudine, adica nu se autosesizeaza sa aduca lucrurile la normalitate. Ce atitudine luati dumneavoastra fata de “abaterile” colegilor dumneavostra, in afara de aceea de a-i apara si a-i absolvi de orice raspundere? De ce nu sustineti ideea unei legi, directive de raspundere a magistratilor, in care fiecare sa raspunda in cazul cind face anumite erori in mod intentionat? Domnule profesor, avocat , eu ca simplu cetatean percep justitia romana in acest moment ca pe o adunature de derbedei, care fie actioneaza la comanda , fie doarme si se roaga la dumnezeu sa treaca cei 20 de ani si sa manince o pensie totalmente sfidatoare si nesimtita.
  Asa cum merg lucrurile nu este exclus ca In curind sa raminem fara tara . Cind va fi “procesul de la Nurenberg”, caci sigur va fi , toti il vom lua pe “NU” in brate. Este cazul sa ne trezim.

 5. MN

  Domnule avocat, profesor, am uitat sa amintesc de aceeia dintre dumneavoastra, din cadrul justitiei, care se straduiesc sa actioneze dupa cum le dicteaza constiita si ceeace au invatat, si nu sa raspunda la comenzi politice. Unul din cazurile care imi vin in minte este colegul dumnevostra , judectorul Stan Mustata, care a “rezistat” la toate presiunile care s-au facut asupra lui si a actionat cum i-a dictat constiita si pregatirea sa. Pretul atitudinii lui a fost puscaria si moartea, Stan Mustata este unul dintre eroii neamului romanesc. Cinste lui, urmasilor lui si tuturor celor asemenea lui. In final. un sfat pentru justitiailii de azi. Actionati cum va dicteaza constiinta si ceeace ati invatat. Nu luati in seama nici o “sugestie” nici un ordin care vi se da. Toate deciziile si hotaririle pe care le luam , daca nu se vor inscrie in ordinea universala se vor intoarce impotriva noastra si a urmsilor nostrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *