Atitudini

Avram Iancu și ipocrizia ardelenilor

  De ani și ani îi auzim pe „ardeleni” orăcăind clamoros în timp ce se bat cu cărămida în piept […]

 

De ani și ani îi auzim pe „ardeleni” orăcăind clamoros în timp ce se bat cu cărămida în piept despre „patriotismul” lor… făloșenia lor băloasă este întrecută doar de impostură. Mie, când se apropie luna septembrie cu Sărbătoarea de la Ţebea, îmi vine să-i scuip.

S-au ușurat pe efigia unui român unic, Avram Iancu, ce a murit de frig și de foame, pe o banchetă, ca ultimul homles, în timp ce „ardelenii” îngrășau porcu’, aceiași ardeleni care au supt-o și o sug ungurilor în genunchi și nu doar lor – Budapesta, farul ardelenilor cu floci la cur „mitteleuropeni” este Centrala Moscovei – din Ardeal provin șeful SRI, premierul ungur dansator pe mese și actualul președinte, mare iubitor de unguri și orice altceva decât români, niște rahați de agenți Secu-KGB, cu șorțulețe și compase înfipte în cur, „frați” de lojă cu Arahat, israelianul sectant al serviciilor trădătoare.

Despre „Grupul de la Cluj”, alde Maior, Dâncu, Ponta, Gușe, Arahat, „Vulpea”, Cioloș etc nici nu mai are rost să pomenim, au trasat o dâră de jeg pe obrazul României, ce încă pute. Ia vedeți unde se învîrt șmenurile lui Arahat, de ani și ani, al cui fin este Ponta, „garantat” de Arahat, cine a fost tatăl lui Maior, de unde i-a venit lumina lui Dâncu, al cui e Gușe, etc șamd… naiba să-i ia pe toți.

De câteva zile a venit toamna se simte în aerul nopții. Curând, în plină toamnă, pe 27 septembrie, vor reveni legal la putere, prin „alegeri libere”, toate jegurile și leprele antiromânești.

Deși cu toții sunt vectorii fărădelegii. Vor urma din nou ani și ani de nimicire a etosului românesc, atâta cât mai e.

Fizionomia, trăsăturile, specificul românesc, vor fi aneantizate… au verificat acum mijloacele de forță, via Arahatul israelienilor, tot din „Ardeal” lansat, funcționează perfect.

Simbolul acestei drame, ce nu e de azi de ieri, este Avram Iancu, poate ultimul dintre marii eroi ai românilor. Mort de proto-Covid, firește.

                                                           *
„Avram Iancu în 1872, nu împlinise nici măcar 50 de ani, înainte de a se stinge, două imagini de final…

Rătăcea prin satele muntenilor din Apuseni, pe unde primea de pomană, dormea ca un câine pe unde apuca, uneori și prin păduri. Părăsit de toată lumea ajunge la spitalul din Baia de Criș. Administratorul, ungur, îl știe, îl primește gratis. Avea o tuse chinuitoare și sângera. După ce se pune, cât de cât, pe picioare, e dat afară din spital.

Se culcă, noaptea, pe prispa unui brutar, Ioan Stupină, zis „Lieber”, meșter în covrigi. Era răcoare de toamnă, cam cum e acum la munte, deja. E aflat mort, înghețat, pe 10 septembrie 1872.

Asupra eroului național al românilor din Transilvania au fost găsite o năframă zdrențuită, fluierul de cireș de care nu se despărțea niciodată și o jalbă către împăratul austriac Franz Joseph I, mototolită, pe care nu o mai trimisese niciodată.

Preotul din Vidra, Vasile Gomboșiu, a notat numele celui decedat – „Avram Iancu, Eroul Românilor”, -care a murit la 48 de ani, fiind „june”. Cauza decesului: o nouă hemoragie, iar moartea a fost una „firească”.  (via Dogaru Adi)

                                                            *

„Nu tot ce strălucește este aur, nu toți cei ce poartă titluri și onoruri în timpul vieții sunt relevanți. Majoritatea celor ce au făcut ceva pentru un popor, o națiune sau pentru umanitate în general, părăsesc această lume săraci, bolnavi, chinuiți sau ignorați de contemporani.
Lumea îi apreciază după moarte, de parcă spiritul lor, înălțat la Cer, eliberat de invidia și indiferența celor pentru care s-au sacrificat, capătă strălucirea din veșnicie a idealului pur pentru care s-au jertfit.
Glorie eternă acestor idealiști care au mutat munții și au schimbat lumea prin jertfa lor – începând cu Iisus Hristos”. (Rapcea Mihai)

                                                          *
Iancule mare, bravule tare,
Cu noi să fi.
Tu însoțește și însuflețește,
Pe ai tăi fii.

                                                         *
Nota de final: Avram Iancu a fost spânzurat post mortem în România, în martie 2011, în centrul orașului Miercurea Ciuc,din inima țării, de Csibi Barna, funcționar public al statului roman, angajat în cadrul Direcției de Finanțe Publice Harghita. Csibi Barna este în continuare stipendiat de „statul român” în pofida legăturilor sale cu moscoviții.

                                                                                                          George RONCEA

Citiți și

În pragul aniversării Centenarului Unirii, Avram Iancu interzis la Sibiu!

De ce l-au urât austriecii pe Avram Iancu! Cauza e recunoaşterea Ţarului şi a generalul rus Luders

MEMORANDUMUL DE LA ȚEBEA

De ce a dispărut în Parlament Legea lui Avram Iancu?

Iohannis respinge legea prin care Avram Iancu e declarat „Erou al Naţiunii Române”

CULTUL EROILOR ŞI TAGMA JEFUITORILOR

10 Comments

 1. Cat de redus mintal poti sa fi sa bagi toti oamenii din Ardeal intr-o oala?
  Cum poti sa-i judeci pe toti prin cativa?
  Cand o sa incepem si noi sa nu ne mai scindam in olteni, moldoveni, ardeleni, basarabeni, ardeleni, diaspora?

  • Horia

   Subscriu. [la mesajul lui @ioansperling]

   Nu am auzit sau vazut un Gerge Rongea sa se puna cu un tricolor mare in piata la Cluj, Brasov sau Sibiu, si sa strige LIBERTATE sau sa mearga an de an la mormantul Craisorului sa-l ingrijesca…stau unii pe sit-uri cum stau corbii in salcam si isi croncane nationalismul las, tot sperand ca ceilalti or pune mana pe furci si topoare sa se sacrifice in locul lor.

   Daca asa intelegeti voi sa luptati pentru tara [ utilizand psihologia inversa ; de a injura si a trata cu ipocrizie, de lasitate oamenii de din jur doar pentru ai determina sa actioneze in locul vostru], amar de voi scriitori de pamflete, mai bine fara voi.

   Intre cei care ne conduc si voi cei ce ne injurati si tratati de lasi nu exista nici o diferenta, si ei si voi stati cu biciul in mana.

   Daca tot scrieti ceva faceti-o cu buna credinta …scrieti un articol documentat ca Domnul Coja sau, aruncand la vedere crimele, hotiile si mizeriile celor de la putere, asa cum face Domnul Marinescu. Organizati masele, ca de asta sunteti oameni,, cetiti’’ si intelectuali.

   Tu Roncea George sa te iei de mana cu Dan Diaconu, doi ,,destepti’’ atotstiutori care nu incetati a jigni cititorii acestui jurnal si sa-i tratati de idioti… cand scrieti ne ,,vorbiti’’ ca unor prostovani, de parca voi ati infiintat alfabetul.

   Ardealul, Moldova si Tara Romaneasca sunt una si aceeasi tara, romani, copii ai aceleiasi mame…opriti defaimarea fratilor vostri, cand este dezbinare dusmanul rade.

   …Burebista, Decebal, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul , Brancovenii, Tudor Vladimirescu, Avam Iancu, Corneliu Zelea Codreanu… toti cei numiti si cei ne numiti eroi ai natiei romanesti sunt eroii mei, eroii nostri, indiferent din ce parte a tarii ar fi ei…eu / noi suntem romani NU suntem ardeleni, moldoveni sau olteni…suntem ROMANI.

  • Grig

   Hai ca ti-ai luat-o. Berbecul “merinos”.

 2. Andrei

  Isi freaca talmudistii mainile de bucurie.
  Nici ei n-ar fi putut sa scrie ceva mai nociv.

 3. IQ100

  Ardelenii,nu de ieri de azi , au votat cu “dreapta” antiromaneasca.Boc , Marinarul, Suplinitorul politruc au luat voturi adevarate in Ardeal.
  Ardeleanul mediu statistic ne trateaza de mitici, sudisti, tzigani, necivilizați .
  Ardelenii au denumit echipa de fotbal din Sibiu Hermanscheizestadt, daca am retinut bine.
  Ei nu se considera romani , se considera ardeleni.Pana si la religie au pus botul la Uniatie, fapt ce in vecini, Ucraina, s a lasat cu zavere civile.
  Le transmit ceva pe limba lor:”Ich liebe die niht, du libst me niht”, sau asa ceva, nu mi-a placut niciodata limba asta.
  “Ardealul , Ardealul, Ardealul ne cheama”, fake news avant la lettre, teapa secolului trecut.

  • Horia

   Numai un bucurestean ofticat si inganfat cu IQ (0,1), putea sa aiba o parere atat de ,,inteligenta’’ (sic) despre fratii sai. Asa ai fost de cand te stiu…de prin anii ’90.

   Daca in cei 46 de ani ai tai cu atat ai ramas din istoria Romaniei, geaba ai mancat o paine.

   Drept este ca-i mult mai usor sa iei in zefemea(pe sticla) pe unii sau pe altii decat sa citesti o carte de istorie, asa aflai de badea Horea, de Closca si Crisan, de badea Gheorghe Cartan din Cartisoara, de Emil Cioran din Rasinari, Ioan I. Mota si Vasile Marin din Orastie, si altii, care au crezut in romani si Romania …(ai observat cati de badea sunt ? …).

   O sa fiu scurt la vorba si direct, daca mai intoxici aici sau pe ActiveNews cu comentarii antiromanesti sau anticrestine iti scot masca, asa or sa stie toti, si aici si acolo (si analistii SRI care tin sub supraveghere sit-ul asta), cine se ascunde in spatele ,,inteligentei’’ IQ(0,100). Sunt convins ca BUIER, Orizont, titel (mai ales el, o sa-ti bage cateva) si toti ceilalti or sa aprecieze.

   • Grig

    Oooo, da’ esti agresiv, neicusorule, nu doar ardielean.

 4. IQ100,cine esti tu?Pe cine reprezinti cu atata scrofundere?Vorbesti despre ardeleni ca si cum ei s-ar afla inghesuiti intr-o singura persoana tampita si”datatoare de legi si datini”.Nu vezi,nu stii in ce moment se afla istoria acestei tari acum,unde sant inclusi si ardelenii?Sa ai curajul acum,in zilele astea de potop de napraznicie si crime ce plezneste neamul nostru la vedere,cand i se pune botnita cu forta,fara nicio scuza,in mod tiiranic,dictatorial,deci sa te incumeti a jignii stupid o natiune intreaga dovedeste ca esti ori tampit ori o marioneta ratacita a dusmanilor neamului nostru.Autorul celor scrise in articol,dovedeste ,insa ca a luat-o razna de tot.Cine-l mana oare sa minimalizeze un suflu national dominant in Ardeal?Adevarul este ca au existat si pigmei nationalisti prin muntii ardealului.Acestia sau tarat pe lunga taranul roman din apusul Romaniei si au dat apa la moara presei si mediei jidanesti(ca ungurii sant penetrati puternic de aceasta pleava)ridicandu-i din mocirla tradarii de neam si tara si azvarliti pe un frontispiciu fals al nationalismului,pastrand ascunse valurile reale ale patriotismului,intelepciunii,barbatiei si onoarei romanilor ardeleni.Exemple in acest sens sant nenumarate in istorie.In primul rand reamintesc faptul ca ardelenii au constituit pamantul roditor si saminta neamurilor din Moldova si Tara Romanesca.Domnitorii romani ai Moldovei sant lastari din arborele ardelenesc al Romaniei.Ardealul fiind cca 1 000 de ani sub ocupatie straina,locuitorii sai au trebuit sa se strecoare printre dusmani pentru supravituire,si au facut acest lucru cu demnitate.Si tot timpul scanteile de patriotism ce se itea printre romani,dusmanii lor cotropitori le spulbera cu cele mai crunte metode fizice si psihologice.Arealul reprezinta un miracol al existentei romanilor aici,in aceste timpuri.Prin ardeleni Romania a ramas,in mod categoric,in Europa.Ardelenii au trebuit sa suporte si sa anihileze ingamfarea si perfidia ungurilor,a sasilor si a jidanilor in special.Despre Avram Iancu nu se poate vorbii in termenii unilaterali a unui George Roncea jurnalist pe apucate si ambitios nevoe mare de a se manifesta in vre-un fel,cateodat o nimereste,cateodat o da in bara urat de tot ca acum.

 5. satan existã

  Ardeleni contra olteni,munteni contra moldoveni,tineri contra bătrâni,privați contra bugetari,pneliști contra pesediști,cei din interior contra cei din exterior (așa numita diasporã) ș.a.;alogenii, securiștii și masonii ce dețin presa scrisă offline sau online,presa vorbită și vizuală online sau offline,se bucură enorm de campania asta de dezbinare a românilor,campanie începutã de prin anii ’90;rușine celor ce fac jocul acestor spurcãciuni!

 6. Magda

  Bine, eu am inteles ca nu trebuie sa fim dezbinati si sa ne certam intre noi.
  Dar, totusi avem si defecte noi romanii nu doar calitati si anume nu ne recunoastem greselile si suntem dezbinati si lasi.
  Faptul ca in acest articol jurnalistul ii critica pe ardeleni nu trebuie catalogat ca o incercare de dezbinare, ci o incercare de a ne face sa intelegem care ne sunt punctele slabe si de a schimba ceva.
  Poate ca a gresit ca a generalizat si s- a referit la ardeleni in general, dar cine nu greseste pana la urma?
  Oricum, dezbinarea noastra este cunoscuta de dusmani si din aceasta cauza suntem astazi asa cum suntem.
  Deci, daca noi romanii era uniti, sunt sigura ca alta ar fi fost situatia si nu ar mai fi avut nimeni curajul sa vina la noi in tara sa ne jefuiasca si sa ne insele, asa cum se intampla acum.
  De 30 de ani ii suportam pe cei care au distrus Romania si nu spunem nimic.
  Asta nu se numeste lasitate?
  In loc sa iesim in strada sa ii dam jos, noi ne ducem si ii votam sau in loc ca toti romanii sa voteze acelasi partid si sa incerce o solutie in toata tara, noi facem fiecare ce ne taie capul.
  Si dusmanii nostrii castiga iar noi pierdem mereu. Din cauza dezbinarii.
  Deci, daca cineva ne critica, stiu e dureros, dar daca este adevarat, trebuie sa ne asumam greselile, nu sa ii dam in cap.
  Poate asa, vom invata sa fim disciplinati si uniti.
  Daca Avram Iancu a avut un asemenea sfarsit iar romanii din Ardeal s-au comportat in acest fel cu el, ce vreti sa spuna despre acei oameni ? Ca au fost buni, ca l-au ajutat, ca au fost patrioti ? Aproape toti marii nostrii conducatori si patrioti au sfarsit in conditii tragice si acum marea majoritate nici nu le mai pomeneste numele, incepand cu Eminescu, Cuza, maresalul Antonescu, Corneliu Zelea Codreanu si legionarii, majoritatea ucisi de evrei in temnitele iudeo comuniste. Iar acum suntem condusi de evrei, de urmasii evreilor bolsevici care ne-au torturat si ne-au omorat bunicii in inchisori, iar noi tacem.
  Asta nu inseamna lasitate? Numele martirilor si eroilor nostri ar trebui sa fie pe buzele noastre in fiecare zi, cartile de istorie ar trebui sa scrie despre sacrificiul, curajul si cinstea lor, iar noi ar trebui sa ne mandrim cu ei in fata intregii lumi. Dar noi tacem, acceptam legi care ii califica drept criminali si fascisti pe cei care si-au dat viata si au suferit cele mai mari chinuri pentru aceasta tara. Da !!!! Asa este !!!Pana nu vom schimba toate aceste lucruri, pana nu ne vom elibera de sub jugul iudaismului, pana nu vom avea curajul sa strigam adevarul in gura mare, si sa ne cinstim adevaratii eroi asa cum se cuvine, pot sa spun ca suntem niste lasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.