Atitudini

Balada Mioriţa şi strategiile crimei politice organizate

În ultimele zile, după victoria obţinută de candidatul Traian Băsescu în turul I al alegerilor prezidenţiale, România traversează o perioadă de intoxicări media şi de diversiuni politicianiste - toate, fără precedent -,  organizate de forţele politice şi oligarhice ostile Preşedintelui ţării şi candidatului la Preşedinţie din partea PD-L. ">
<p style="text-align: justify;">În ultimele zile, după victoria obţinută de candidatul Traian Băsescu în turul I al alegerilor prezidenţiale, România traversează o perioadă de intoxicări media şi de diversiuni politicianiste - toate, fără precedent -,  organizate de forţele politice şi oligarhice ostile Preşedintelui ţării şi candidatului la Preşedinţie din partea PD-L.

Care sunt aceste forţe ostile democraţiei şi modernizării României? Ele reprezintă un conglomerat bizar şi o alianţă sinistră şi conjuncturală a stângii tradiţionale cu dreapta liberală:  PSD, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase, Dan Mircea Geoană, PNL, Crin Antonescu, Dan Costache (alias Dinu) Patriciu, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, camarilele lor, media lor (Realitatea TV şi Antenele 1,2,3), într-un cuvânt, este vorba despre noua alianţă politică PSD-PNL susţinută de oligarhii aferenţi. Adică o fabrică de monstruozităţi politice şi un întreg arsenal al groazei, al negocierilor  antiromâneşti şi al atacului împotriva poporului român. La bază se află forţa subversivă reprezentată de monopolul asupra informaţiei publice.

Atmosfera creată în ţară de strategiile oligarhilor şi grupului PSD-PNL reface în România atmosfera comunismului oligarhic, definit mai mult decât oricând drept sistem bazat pe minciună, creându-se astfel din nou la nivel naţional un sentiment generalizat de teamă faţă de sistem şi de oroare faţă de media. De altfel, cetăţeanul român este expus în aceste zile unui asalt mediatic continuu, menit să-l decupleze de la încrederea manifestată faţă de statul de drept, a cărui reformare a început sub preşedinţia lui Traian Băsescu. Însăşi democraţia este suspendată de la o vreme în România, câtă vreme media au devenit în majoritate instituţii de atac şi de dezinformare, instituţii prin care informaţia publică este manipulată iar legătura dintre cetăţean, Stat şi Putere a fost, astfel,  tăiată şi scurtcircuitată de laboratoarele de intoxicare politic-oligarhice.

Dar majoritatea românilor este formată dintr-o populaţie care încă se zbate în plasa societăţii de supravieţuire şi care, aşadar, nu cunoaşte foarte bine cine sunt cei cărora li  se spune  moguli şi oligarhi de presă, şi care au pus în mod dubios stăpânire şi control mafiot pe ţară şi pe resursele ei, smintind şi minţile oamenilor prin informaţia şi diversiunea ştirilor. Majoritatea românilor nu ştie cu precizie cine sunt Dan Voiculescu, Dan Costache Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vântu, Sorin Roşca Stănescu etc. ;  majoritatea românilor nu ştiu cum au făcut avere fabuloasă rechinii actuali ai presei, din speculă şi din spoliere, din jaf şi din deturnare. Ei se află, astăzi, în rolul de principali sponsori,  plasaţi în spatele unor personaje politice care sunt actori în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale: Mircea Geoană este candidatul PSD la preşedinţie, iar Crin Antonescu este învinsul din turul I,  preşedintele PNL şi susţinătorul lui Geoană.

Toată această maşinărie politică mafiotă are o singură ţintă: distrugerea lui Traian Băsescu şi doborârea sa în alegeri, mai ales prin manipulare grosolană, prin atacuri mediatice la persoană, prin linşaj public şi asasinat iconic. Ultimele săptămâni demonstrează o campanie electorală murdară din partea PSD-PNL, o lipsă crasă de respect al acestor partide şi al oligarhilor faţă de poporul român, o desconsiderare totală a bunei credinţe care ar trebui să inspire politicienii din PSD şi PNL faţă de electoratul român.

Cele mai teribile fiare din politica românească a momentului, Ion Iliescu şi Dinu Patriciu, au format cuplul simbolic major de forţe şi de regizori care dirijează păpuşile politice de carton Mircea Geoană şi Crin Antonescu în lupta PSD-PNL împotriva lui Traian Băsescu, ce rămâne un lider autentic şi un luptător autentic pentru interesele României (cea mai recentă victorie a sa de partea României fiind chiar recenta numire a lui Dacian Cioloş în funcţia de comisar pentru Agricultură al Uniunii Europene).

Triunghiul de război creat de Ion Iliescu şi Dinu Patriciu împotriva ţintei Traian Băsescu este reprezentat simbolic de o adevărată triadă a metafizicii româneşti universale: alianţa pentru uciderea celui mai bun, aşa cum o întâlnim magistral în balada românească Mioriţa.

Pe-un picior de plaiu,
Pe-o gură de raiu,

Iată vin în cale,
Se cobor la vale
Trei turme de miei
Cu trei ciobănei
Unu-i Moldovean
Unu-i Ungurean
Şi unu-i Vrâncean.

Iar cel Ungurean,
Şi cu cel Vrâncean,

Mări se vorbiră,
Ei se sfătuiră
Pe l’apus de soare
Ca să mi-l omoare
Pe cel Moldovan…

Nu este o exagerare şi poate că nici o întâmplare faptul că forţe obscure ale crimei politice şi oligarhice organizate din spaţiul Estului şi-au dat mâna pentru doborârea liderului român care a înregistrat cele mai multe performanţe în condamnarea comunismului, în reformarea structurilor sistemului ticăloşit şi în modernizarea României, întru scoaterea acestei ţări din vadul derapajului totalitar şi punerea ei pe şinele durabile ale democraţiei şi evoluţiei economice moderne.

Nu sunt vorbe mari. În faţa primejdiei reale ce ameninţă România şi deopotrivă fiecare cetăţean onest, e nevoie ca românii să se trezească. Nu numai Traian Băsescu este vizat de alianţa constituită în vederea distrugerii  democraţiei, ci fiecare cetăţean onest, care vrea o ţară liberă de minciună şi de totalitarism. Dar, la fel ca în balada populară Mioriţa, Traian Băsescu are nevoie acum de aliatul său cel mai fidel, poporul român, pentru a trece împreună primejdia cea mare ce vine dinspre monştrii politic-oligarhici. Chestiunea în cauză este cât se poate de românească şi tocmai de aceea este descrisă atât de fidel de clasica baladă Mioriţă:

„Drăguţule bace!
Dă-ţi oile’ncoace

La negru zăvoi,
Că-i iarba de noi
Şi umbra de voi.
Stăpîne, stăpîne,
Iţi cheamă ş’un cîne
Cel mai bărbătesc
Şi cel mai frăţesc,

Că l’apus de soare
Vreau să mi te-omoare

Baciul Ungurean
Şi cu cel Vrâncean!”

Dacă majoritatea românilor, popor în general modest şi înţelept, nu cunoaşte strategiile crimei politice organizate care au condus la formarea Cupolei antiromâneşti Iliescu-Patriciu ce încearcă să-l impună „preferinţelor” pe 6 decembrie pe Mircea Geoană (şi prin Crin Antonescu) împotriva lui Traian Băsescu, totuşi, românii cunosc bine simbolistica Mioriţei: baciul împotriva căruia complotează cei doi vecini este întotdeauna cel mai bun. Iar pentru că este cel mai bun, el trebuie asasinat mişeleşte. Suprimat. Logica lui Geoană (şi Antonescu) este alimentată de logica fiarelor politice numite  Iliescu şi Patriciu: adversarul trebuie eliminat din cursă prin orice mijloace, chiar şi prin minciună şi prin orice strategie a Răului. Această logică a mişeliei şi a ticăloşiei doreşte să fie deasupra legii şi încearcă să elimine din discursul public şansa ca Binele să triumfe pe cale onestă şi prin merite reale.

Să sperăm că planul celor doi baci criminali din Mioriţa nu va reuşi, măcar de data aceasta. Ar fi păcat să sărbătorim 20 de ani de la căderea comunismului câştigând  în fruntea României un preşedinte de ţară vinovat de crimele comunismului şi care nu s-a dezis niciodată de ele…

Angela FURTUNĂ

28 noiembrie 2009

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *