Colimator

Bandiții!

  Citesc Raportul Curții de Conturi și, din când în când, îmi dau câte-o palmă. E modul clasic de a […]

 

Citesc Raportul Curții de Conturi și, din când în când, îmi dau câte-o palmă. E modul clasic de a mă asigura că nu dorm și că ceea ce citesc e real. Nu l-ați citit? Citiți-l și veți face la fel ca mine!

E incredibil cum, în plină stare de urgență, holera galbenă n-a făcut decât să redefinească repetiția lui Lenin sub îndemnul: „Furați, furați, furați!”. Fix asta au făcut: au furat ca cei mai rudimentari borfași, asemenea milogului scăpat în magazia cu bucate. Au furat porcește, ziua-n amiaza mare, fără să se ferească de nimeni și de nimic. De altfel, de ce s-ar feri? Porcuratura e cu ei, intrată în scenariul „Mircea, fă-te că lucrezi”. Serviciurile sunt cu ei, sau, mai bine spus, fură cu ei cot la cot. Se mulțumesc că ne revărsăm minutul de ură pe precarii mentali puși în față, în timp ce ei, în spate, se burdușesc de bani.

Dacă Dragnea ar fi furat de-a lungul carierei sale 1% din cât au furat ăștia în câteva luni, ar fi intrat în istorie drept „coruptul mileniului”. În cazul ăstora ce se-ntâmplă? Vă spun tot eu: nimic! Șobolanii se-acoperă unii pe alții, în timp ce masa ineptă se uită idiotic în televizoare la „Poartă masca!”.

Poartă masca, prostule! Masca aia îi aduce unui Gigel un profit de cel puțin 400%. Și ție, boule, o nouă taxă! Poartă masca, idiotule, poart-o peste tot! Și simte-te sclav, că doar asta ești. Poartă mască, fraiere! Și lasă capul jos, nu te mai uita deasupra frunții tale unde se joacă banii tăi la ruletă! Intră-n rând, slugă! Poartă mască și, pentru sigurața ta, trage-o și peste ochi! Și nu te uita, că noi, șmecherii, trebuie să furăm în liniște.

Furat – ce cuvânt urât! Furat e când Dragnea nu-l lasă pe stăpânul neamț să-ți dea credit ca să faci spitale amărâte la prețul cu care nababii din Golf au construit orașe desprinse din filmele SF. Furat e când un amărât nemâncat de trei zile se repede într-un codru de pâine și pentru asta trebuie să facă zece ani de pușcărie. Când însă stăpânul american îți spoliază miliardele de dolari contra fierului vechi nefuncțional din SUA se numește asigurarea securității. Când „ăia din partenereat” te obligă să închizi tot ca să distrugi micile afaceri locale nu-i hoție, ci grija pentru sănătatea populației.

Torționarii care decimau anticomuniștii prin pușcăriile anilor 50 șli se adresau acestora cu apelativul „banditule”. E cazul să se revină, altfel toată pulimea asta nu înțelege că bandită e ea, nu ăia care-și trag banul de-aici! Doar nu poți acuza un preacinstit tăietor de păduri că ar fi necinstit. Bandiți sunteți voi, băi bandiților! Hai, marș la muncă! La muncă sau la pușcărie că vă meritați soarta! Și să nu mai spuneți vreodată că Plăvanul sau PNL-ul fură! Nu, bă, milogilor, bandiți sunteți voi!Ei d-aia fură: ca să scape banul de ticăloșia voastră. N-ați șters-o încă la muncă?

                                                                             Dan DIACONU, Trenduri economice  

2 Comments

  1. andrei

    Cine crede ca prin necinste, minciuna si lipsa totala de respect fata de semenii tai ajungi departe in viata se inseala. Universul are metode proprii de eliminare a celor care nu-i accepta regulile. A lupta impotriva Universului, a Divinitatii, e o cauza pierduta din start. Cei drepti si cinstiti sa fie lipsiti de teama, ei nu sunt niciodata singuri, si ca intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu, triumfa.

  2. dumitru

    Se apropie războiul ,Dane,nu mai e mult.Dumnezeu are matura în maini.Fac poza cu mașinile și vilele frumoase și scoate-o pe negativ ca sa înțelegi ce face războiul și ce rămâne după. Cauza?Putini o stiu-ecumenismului ca trădare a lui Dumnezeu și sacrilegiu și hula.Pedeapsa pentru ecumenism va fi deportarea întregului popor roman,împrăștierea lui pe toată suprafața pământului. Vor fi în aceasta pedeapsa și cei care doar participa la slujbele lor din biserici.De ce?Pentru ca prin prezenta lor la slujbe îi susțin de fapt pe ecumenisti și la ananghie vor primi aceeași pedeapsa divina și sa nu spună ca nu au știut. Le-A dat Dumnezeu 4 ani de la sinodul din Creta , suficient timp ca sa se dezmeticească toată suflarea dar nu vor și de aceea vor fi pedepsiți toți la fel de cumplit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *