Atitudini

Bantustanizarea României: Laszlo Tokes vrea un „bantustan” numit „Partium” cu capitala la Oradea

  BANTUSTANIZAREA ROMANIEI! NOI SINDICATE SI ONG-URI IN SPRIJINUL INITIATIVEI SCMD / CNSC DE CONDAMNARE A PROIECTULUI DE LEGE KULCZAR […]

 

BANTUSTANIZAREA ROMANIEI!

NOI SINDICATE SI ONG-URI IN SPRIJINUL INITIATIVEI SCMD / CNSC DE CONDAMNARE A PROIECTULUI DE LEGE KULCZAR – BIRO.

Reamintim tuturor românilor nevirusați că, în contextul diversiunilor „Alegeri anticipate, Dincă din Caracal, Vulpița – Veverița” etc., doi deputați UDMR au depus pe 18 decembrie 2019, cu numărul 898, la Camera Deputaților, un proiect legislativ vizând crearea unui stat în stat în Harghita, Covasna, Mureș, cu președinte, guvern, parlament, granițe, poliție proprie. Ulterior, președintele CNCD a afirmat, la Europa Liberă, că Ungaria a preluat în Transilvania parte din atribuțiile statului român, iar Laszlo Tokes a cerut crearea unui al doilea Bantustan sub numele de „Partium” în județele din Vestul Țării, cu capitala la Oradea.

Astăzi, Pandemia Coronavirus a stopat proiectul secesionist care trebuia să înceapă printr-o mobilizare fără  precedent la Târgu Mureș, în data de 10 martie a.c.

Față de cele de mai sus, SCMD pentru CNSC și FSTFR pentru Confederația Meridian au luat atitudine încă din 6 ianuarie, solicitând președinților Camerelor, prin CES, respingerea inițiativei ca neconstituțională. În condițiile în care media din Ungaria și de limbă ungureasca din România i-au atacat pe liderii celor două structuri sindicale, în timp ce media și poiticienii români s-au făcut că plouă, demersului în cauza i s-au aliniat, solicitând tot pe bază de probe avize negative și pedepsirea inițiatorilor, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, Sindicatul Revoluționarilor din România Decembrie 1989 și Fundația Română pentru Democrație prin Drept, care s-au adresat Parlamentului pe 17 ianuarie.

Pe data de 10 martie a.c., ni s-au alăturat alte sindicate și ONG-uri.

Sub titlul „Scrisoare deschisă domnilor Președinți ai Senatului și Camerei Deputaților și domnilor Președinți ale grupurilor parlamentare din Senat si Camera Deputaților”, acuzând încălcarea a 29 de articole din Constituție, au solicitat respingerea proiectului, Uniunea Sindicatelor Funcționarilor Publici și Personalului Contractual „Forța Legii”, pentru care semneaza dl. Ringo Damureanu, președintele Sindicatului National „Forța Legii”, Sindicatul din Administrația Publică „Consilium”, președinte Octavian-Daniel Chelemen și Asociatia pentru Porfesionalism și Transparență în Administrație, sub semnătura doamnei Secretar General, Claudia-Mihaela Epure.

În aceeasi zi, s-a adresat Parlamentului României, sub titlul „Diaspora română din Spania se opune dezmembrării României”, „Asociacion Socio-Cultural Romanati” din El Egido, Almeria (Spania), sub semnătura președintelui, dl. Giani – Mircea Florescu.

                                                         Stimati camarazi,

În perspectiva aniversării, la 4 iunie a Centenarului Tratatului de la Trianon, vă îndemnam să vă asociați acestui demers al sindicatelor și ONG-urilor, dar și să meditați la urmatoarea întrebare: „În ce hal a ajuns România dacă, pentru dreptul său legitim la existență statală, unitară și pentru apărarea Constituției, au ajuns să se bată sindicatele și nu politicienii, mult mai preocupați de ciolaniada alegerilor anticipate, decât de guvernarea statului?”

                                                                                          Așteptăm răspuns,

                                                                                          Președintele SCMD,

                                                                                     Col.(r) dr. Mircea DOGARU

                                                                                      București, 11 martie 2020     

4 Comments

 1. IQ100

  Posibil.Au vazut ca , cu maghiarii si cu secuii adevarati ” autonomia” (=sorosim-ul) nu tine si aceia , in caz de desprindre de Ro prin Mures sau Harcov , in secunda doi, regiunile s-ar federaliza cu Ungaria NATIONALISTA mama.
  Asa ca pompeaza pe aici, pe la granita, pe la amestecaturi, de unde provin si anumite persoane importante aflate de pe vremea lui Petrov la butoanele Coloniei.
  Soprry, romanii nu se mai pun .Ei, statistic, voteaza sincer cu strainii si cu coro(a)na virusul .Idem, serviciile defecte.

 2. gigimutu

  pai cine sa se bata,

  ciolanis, infectul asta de nemtalau? orban, bozgorul? catu? asta nici nu stie pe ce planeta traieste! sri-ul? pai astia ciordesc la nesfirsit si nu le pasa ca tara e in deriva, ca o corabie fara catarg
  Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane!!!!

 3. gigimutu

  alo, popa tokes (coiosu),

  ti-ai luat azi pastilutele, ca se pare ca iar delirezi?

  • Themega

   @gigimutu: Tu cu cine te certi mai idiotule?! Idiotii au ajuns majoritari in Romania! Mare jeale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *