Editorial

Băsescu și Coldea, vinovați de înaltă trădare!

    Principalul rol al instituțiilor statului cu atribuțiuni în aplicarea legii este ținerea societății cât mai la adăpost de […]

 

 

Principalul rol al instituțiilor statului cu atribuțiuni în aplicarea legii este ținerea societății cât mai la adăpost de ceea ce se numește „pericol social”. Astfel, aceste instituții au drept datorie principală intervenția cât mai rapidă, cât mai eficientă, pentru stoparea comiterii de infracțiuni, acolo unde este posibil, sau sancționarea pe cale legală a acestor fapte, prin intermediul mecanismelor de sancționare a faptelor penale. Fie că autoritățile intervin înaintea sau în timpul comiterii faptelor penale, caz ideal în care societatea este cel mai puțin prejudiciată, fie că faptele penale comise sunt sancționate ulterior comiterii lor, cu recuperarea prejudiciilor produse, atâta timp cât autoritățile sunt concentrate pe realizarea acestor atribuțiuni, societatea se poate declara satisfăcută, apărată, ținută la adăpost de pericolul social, precum și de pericolului social viitor, prin efectul descurajator realizat de pedeapsă penală. În ambele situații nu mai poate fi vorba despre ceea ce se numește „€œinfracțiune continuată”, nu mai poate fi vorba despre o acumulare unidirecțională, secvență după secvență, de pericole sociale și de prejudicii materiale. S-au realizat în ultimii 10 ani aceste principii? Eu spun că nu și să arăt de ce!

Vedem de un an încoace că în toate dosarele instrumetate de DNA, bazate exclusiv pe probe furnizate de SRI, fie că avem de-a face cu fapte petrecute cu ani în urmă, fie că avem de-a face cu fapte continuate demarate cu ani în urmă și probate cu mijloace de probă furnizate de către SRI din capul locului, cap al locului aflat cu ani în urmă. Sub supravegherea informativ-operativă a SRI, aceste fapte au putut să se petreacă nestingherit, să producă prejudicii materiale și sociale incalculabile, să țină societatea într-o stare de pericol social imens, să provoace pauperizare, descurajare, depresie socială. Să punem lângă această situație și faptul că fostul președinte Băsescu ne-a anunțat începând cam din 2011-2012, aproape zi de zi, că urmează că DNA să dea mari „tunuri”, că urmează dosare răsunătoare, care implică pe „€œtoată lumea”, și a ținut-o așa până la începutul lui 2014, când într-adevăr, dosarele astea au început să curgă.

Deci, SRI știa de toate aceste fapte grave, pentru că așa cum am arătat, le-a documentat pe măsură ce se desfășurau, Băsescu știa, că doar ne anunța, dar ambii, și SRI și Băsescu, lăsau că acestea să se petreacă, doar pentru a le detona prin intermediul DNA în anul electoral 2014, din motive limpezi pentru orice om înzestrat cu puțină rațiune. Deci, președintele Băsescu și SRI au aceptat cu bună știință ca timp de ani de zile să țină societatea românească în stare de pericol social major, au acceptat ca prejudiciile materiale enorme să se acumuleze an după an și să sărăcească țara, să o oprească din dezvoltare, cu atât mai grav cu cât așa ceva se supradăuga crizei.

Astfel, Băsescu și Coldea, primul – președinte ales al țării și comandant suprem al forțelor armate, al doilea – general și șef operativ al principalului serviciu de informații al țării, șef subordonat direct primului, ambii cu atribuțiuni uriașe în menținerea României, a poporului, cât mai departe de orice potențial pericol, de a-și ține țara și cetățenii în stare de €„siguranță națională”, cu bună știință nu au făcut acest lucru, obligatoriu pentru ei, la fel cum pentru un comandant de oaste este obligatoriu să-și conducă ostașii în luptă.

Pentru cine nu știe cum se cheamă nerealizarea cu bună-știință a acestor atribuțiuni fundamentale, în condiții de conspirație și premeditare în vederea nerealizării lor, adică, complotează împotrivă statului și subminează economia națională, îi spun eu cum se cheamă, se cheamă infracțiune de ÎNALTĂ TRĂDARE și se pedepsește cu închisoare pe viață!

                                                                                                 Mirel CUREA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *