Observator

Bătăliile nevăzute ale ocultismului

                     Strănepoata lui Eisenhower O strănepoată a preşedintelui Dwight D. Eisenhower, Laura Eisenhower, […]

 

                   Strănepoata lui Eisenhower

O strănepoată a preşedintelui Dwight D. Eisenhower, Laura Eisenhower, care stăpâneşte un limbaj antroposofic, vorbeşte, zilele acestea, despre nişte autori umani ai răului ce se derulează acum pe planetă şi consideră că acest rău este mai mare ca oricând. Este la curent cu logica ocultă, care multiplică răul cu intenţie pentru ca intenţiile Binelui să se întărească, dar este uimită de cât de mare poate fi răul ce e pus azi în joc.

În textul Apocalipsei, o intervenţie divină directă în contra răului întrupat nu este pomenită decât o dată, înainte de sfârşitul Timpului, la finele marilor bătălii contra Antihristului. Atunci, ceva ce este numit „suflarea gurii Sale” pune capăt bătăliilor şi îi aruncă pe adepţii lui Antihrist în abis.

Identificarea în timp istoric a acestei intervenţii supraistorice nu poate fi făcută, dar antroposofia „calculează” a fi vorba de zeci de milenii de acum înainte. Arhetipul acelui sfârşit are a se manifesta la intervale de 666 de ani, zic iniţiaţii. Potrivit „calculelor” unui mag alb, în 1998 a fost introdus în vieţile oamenilor al treilea val antihristic, ce pare a fi reprezentat de comercializarea liberă a computerului personal. Primele două valuri sunt descrise în detalii înalt semnificative în opera lui Rudolf Steiner.

Inamicul spiritual actual al lui Hristos este numit în antroposofie Ahriman. Strănepoata lui Eisenhower aşa îi şi numeşte pe autorii răului actual: ahrimanici. Ei au în plan, spune Steiner, să devină stăpânii acestei planete şi să înceapă o Creaţie nouă, bazată pe materialitatea Pământului. Sensul hristic al Pământului este să fie spiritualizat împreună cu sufletele omeneşti. Sensul ahrimanic al planetei şi al minţilor omeneşti caută o „spiritualizare” de tipul realităţilor virtuale care, în final, ar putea simula orice realităţi de pe Pământ, mai puţin sufletele în dimensiunea lor divină. Dimensionalul sufletelor ahrimanizate ar urma să producă minţi tot mai performante, dar incapabile a se identifica cu iubirea cosmo-spirituală şi nedoritoare de libertate individuală.

Războiul nevăzut (cum ziceau medievalii) are loc în plan spiritual: Hristos Iisus vrea suflete libere şi iubitoare de originea lor divină, iar Ahriman vrea suflete captive în spiritualul ahrimanic (foarte înalt), iubitoare de dependenţele de tip materialist, de nivel mecanic mai întâi, de nivel electronic şi cuantic mai apoi.

Bătăliile nevăzute actuale ţintesc eliberarea sufletelor către divin ori, dimpotrivă, captarea lor în sfera spirituală foarte înaltă a ahrimanicului. În viitorul îndepărtat, Ahriman însuşi are a fi doar o unealtă în „mâinile” unor puteri şi mai mari. În curând, începând din mileniul al patrulea, omenirea hristificată are a învăţa alchimiile sufleteşti ale transformării răului în bine, spune antroposofia occidentală (profund creştină, în deosebire de teosofia orientală).

                                                                                                       Ioan BUDUCA

1 Comment

  1. 4Kan

    Felicitari ca ati mentionat-o pe Laura ! Ideile ei merita urmarite in continuare in speranta ca ne vom apropia cat mai mult de Adevar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *