Atitudini

Bavaria film… sau cronica unui film mut

  Premise: uitați-vă cu atenție la această imagine, care face într-adevăr mai mult decât toate cuvintele posibile pentru cine are […]

 

Premise: uitați-vă cu atenție la această imagine, care face într-adevăr mai mult decât toate cuvintele posibile pentru cine are ochi să vadă, nu doar să privească. Observați limbajul non-verbal al fiecărui personaj surprins în această „compoziție” fotografică, dar și mai important, la relațiile dintre ele, care se citesc ușor din gestica și atitudinea celor trei. Luați pe rând personajele și priviți expresia de pe fețele lor.

Ce avem noi aici? În primul rând, cadrul: Întâlnirea la vârf a PPE de joi, 12.12.2019, de la Bruxelles, unde „șefii” de stat și de guvern, membrii ai famigliei popularilor europeni și-au reînnoit jurămitele de credință față de Nașa Reta și și-au sincronizat pozițiile înaintea întrunirii Consiliului European care are loc joi și vineri tot la Bruxelles.

Apoi personajele centrale: Cele două personaje care conduc efectiv Imperiul germano-european, Angela Merkel în calitatea ei de Cancelar al Germaniei dar și conducătorul de facto al popularilor europeni. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, fost ministru al Apărării din Germania, până la numirea ei recentă, într-un cadru extrem de restrâns din spatele ușilor inchise ale Clubului Bilderberg, pentru conducerea guvernului Europei. Klaus Werner Iohannis… președintele României neales dar făcut, pus satrap de către Germania peste țara și poporul nostru. Care este numitorul comun al celor trei? Exact. Filiația germană.

Acum, priviți cu atenție la acest instantaneu fotografic și gândiți-vă la ce se întâmplă in România sub președinția (reconfirmată de către servicii pentru clienții lor externi), a acestui individ.

A sabotat continuu guvernarea legitimă a României.

A instigat la răsturnarea ordinii de drept.

A anulat Constituția prin încălcarea permanentă a Legii fundamentale și sfidarea hotărârilor Curții Constituționale

A înlăturat guvernul legitim printr-o lovitură de stat a serviciilor.

A instalat la Palatul Victoria un guvern ilegitim de mercenari, trădători și vânzători de Țară.

Girează vânzarea către „ai lui” și a mafiei care mai este parte la prăduială a sistemelor publice ale statului, precum și a ultimelor resurse strategice ale României.
Îndatorează statul român, adică pe noi toți – că doar n-o plăti el din meditații, pentru a-și cumpăra protecția gangsterilor internaționali.

A girat restaurarea la putere a Securității și a ro-gestapo.

A lichidat opoziția politică și a confiscat ori inchis gura societății civile.

Atacă in al doilea mandat fundamentele constituționale ale statului român, prin rescrierea unei Constituții dictată din afara țării… ș.a.m.d.

Acum să mai privim o dată expresia de pe figurile celor din poză, încercând să descifrăm din gestica, mișcarea, atitudinea și mimica lor și ce le arată Iohannis. Că doar nu le arată filmulețe tandre cu el și Getuța sau poze deocheate cu pisici… Sau mă rog, invers, că nu mai știu…

Ursula von der Leyen, se arată mulțumită de ce vede în mapa sau tableta sau ce naiba ține Iohannis in mână, Merkel are afișată o expresie care pare a spune: băi, dar ce i-am făcut pe proștii ăia ai tăi, iar Iohannis, deși se vede doar din semiprofil are expresia aceea insuportabil de batjocoritoare când e vorba despre români și râde cu gura până la urechi de țeapa pe care ne-a tras-o.

Parcă le și aud dialogul: Iohannis arătându-le celor două o mapă in care se pare că este ceva care le dă celor trei un motiv de maximă euforie și satisfacție:
– Ha-ha-ha-ha… priviți aici, v-am spus că-i fac? Am rezolvat-o. I-am făcut pe fraieri ca pe proștii proștilor. De acum e și oficial… (și completați voi pe linia punctată, ce).
Merkel, privindu-l galeș-complice: He-he-he… băi, Johanne, măi… mă omori, măi, cu astea…
– Ursula von der Leyen, amuzat rezervată și ușor admirativ: Extraordinar, într-adevăr!
Iohannis: Ha-ha-ha-ha… cineeee esteee… ge-ne-raaa-lul!

                                                                                                     Petre CĂLUIAN

 

1 Comment

  1. SaakasBilly

    Noi suntem trupa de ciuruci care in fata dusmanilor ne asasinam conducatorul ! Nu vorbim de un accident ,a inceput cu Decebal ,si a sfarsit cu Ceausescu ,dar ca sa nu fie asasinat conducatorul trupei de scelerati ideal e sa ne punem conducatori direct dintre dusmanii nostrii ,pe aia nu mai trebuie sa-i asasinam si nici dusmanii nu-i mai suparam deoarece ne schingiuim si ne batjocorim singuri ,benevol ! Eu nu mai merg la alegeri ,de cand a fost prima data ales Iliescu ! Am fost reprezentant al taranistilor ,am vazut cu ochii mei totul ,am vazut cine ii conducerea pe taranisti ,am vorbit si vazut personal totul ! Am vazut si asa zisa “revolutie ” ,DUMNEZEU sa-i ierte pe nevinovatii si naivii care au murit moka pentru niste masinatiuni murdare ale securitatii ,CIA si Mosad ,eu nu am fost implicat in mijlocul evenimentelor ,stiam ca totul e regizat si ca nimic nu e pe bune ,si asta mi-a salvat viata ,pentru ca multi au murit cu dedicatie ! Securitatea nu era slaba ,numai ca atunci a tradat ,a ales banul nu datoria fata de poporul roman ! Lor le e egal pentru cine fac serviciile ca organe de represiune ,pentru un taran din scornicesti sau pentru imperialistii occidentali care platesc mult mai bine ,un trai de huzur si de depravare fara teama zilei de maine ! Romania e securitatea ,a fost din momentul in care a fost plasmuita de Ceausescu ,ne place sau nu ne place,restul e minciuna si manipulare a unor indivizi sau guvizi dezorientati si inculti ! Nu-mi pasa ca ma cenzurati ,stiu macar cine sunteti ! Pentru ca daca nu ati fi cine cred ca sunteti si voi ati fi cenzurati peste tot ca si mine ,pentru ca adevarul e cel mai grav lucru care poate exista intro lume dominata de satan si minciunile lui malefice ! Ma cenzurati ? E ok ! Cu cine sa comunic ? Cu voi meseriasii dezinformarii sau cu hoarda de guvizi fara importanta in nici o ecuatie ? De schimbat situatia nu se schimba cu vorbe ci cu macel adevarat nu inscenari ! Si macelul trebuie sa fie mai mult decat o casapeala intre guvizi ! Trebuie sa exite creiere care sa poata ajunge la marele papusar ,trebuie sa existe mijloace ,conjunctura ,suport ,si multe cele ! Ma cenzurati ,adeca nici nu ma cititi macar voi ? Foarte bine ! Serviti in continuare interesele imperiale ,mimati “democratia” adeca infierati din partea “opozitiei: sa para ca minciuna e reala ! E mai bine pentru naivi ,pentru cei cu o dotare precare ,ei macar au doza lor mica de fericire ,dar au maximul cat pot obtine cei ca noi in lumea lui satan ! Sa va dea Domnul multa satisfactie in ceea ce faceti si sarbatori fericite in sanul familiei ,nu am dusmanit pe nimeni ,niciodata ,in viata mea ! I-am iubit si pe tortionarii mei care erau la propriu singurii mei prieteni ! Nu i-am ales eu ,dar daca destinul a vrut asa ,fiecare clipa de viata a fost o bucurie pentru ca a fost un dar divin ca orice moment din vietile noastre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.