Observator

Benzile desenate cu Asterix au prezis apariția coronavirusului?

  Benzile desenate cu Asterix au prezis apariția coronavirusului? Aceasta este întrebarea pe care unii oameni au distribuit-o pe rețelele […]

 

Benzile desenate cu Asterix au prezis apariția coronavirusului? Aceasta este întrebarea pe care unii oameni au distribuit-o pe rețelele de socializare după ce au aflat de un personaj numit Coronavirus, apărut într-o revistă de benzi desenate din 2017: „Asterix și cursa de care”.

În povestea noului tandem caricaturist-scriitor din seria Asterix, Didier Conrad și Jean-Yves Ferri, personajele antice, renumiții gali Asterix și Obelix, intră într-o cursă internatională de care, unde principalul lor rival pentru câștigarea primului loc este un conducător roman de care cu mască numit Coronavirus.

Click pe imagine pentru mărire!

Coronavirus, care are același nume în varianta franceză dar și în traducerea revistei în limba engleză, este reprezentantul romanilor și liderul acestora, Iulius Cezar, pune presiune asupra organizatorilor pentru a-l lăsa să câștige ca să salveze onoarea imperiului.

El este apreciat de mulțimile care îi strigă numele, dar, ca de obicei, eroii gali împiedică planurile lui Cezar.

Obelix privește mirat la impulsul dat mascatului Coronavirus de aclamațiile mulțimii.

Comentatorii s-au întrebat dacă autorii benzilor desenate Asterix au fost niște vizionari, arătând personajele care-l înfruntă pe „Cornonavirus” cu ani înainte ca termenul să devină un cuvânt foarte cunoscut.

Coronavirus, eroul benzilor desenate imaginat de tandemul Didier Conrad și Jean-Yves Ferri.

În realitate, însă, cuvântul există încă din anii ’60 ca termen științific. Există mai multe tipuri de coronavirus, cum ar fi virusul SARS apărut în anii 2002-2003 sau cel actual cunoscut oficial sub denumirea de COVID-19. Acestea sunt așa-numite datorită formei de coroană a virușilor atunci când sunt priviți la microscop.

Sursa: https://www.connexionfrance.com/French-news/Asterix-comic-predicted-Coronavirus-outbreak-Twitter-posters-claim

Notă „Justițiarul”: Ca o culme a ironiei, Albert Uderzo, caricaturistul francez care a creat personajele Asterix​ și Obelix alături de Rene Goscinny în anul 1959, a decedat în 24 martie 2020 la vârsta de 92 de ani, cauza morții fiind coronavirusul (Covid-19) conform unor surse, deși se pare că în realitate a murit de infarct miocardic.

 

1 Comment

  1. unLegionar

    Tare articolul ăsta! Coincidențe sau nu… interesant “comunicări energetice” fără dat seama oricum)) și potrivire de cuvinte.. de asta ok, dar mai e un serial animat din USAmerica dar ăla pare clar paravanul “elitelor” satanice din spate Globaliștilor prin care insereaza conspirații în episoade… numit “Simpsons” în fine… pt cititori, curioși..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *