Cadran international

Biserica evanghelică din Germania vrea să cumpere o navă și să salveze refugiați economici africani care să fie relocați în toate țările UE

  Biserica evanghelică germană a anunțat că va cumpăra un vapor și se va implica în „salvarea” migranților pe Mediterana. […]

 

Biserica evanghelică germană a anunțat că va cumpăra un vapor și se va implica în „salvarea” migranților pe Mediterana. Biserica cere un mecanism european de redistribuire a celor „salvați”. Mulți credincioși sunt consternați. Mulți vorbesc de „ultima picătură” și „asta nu mai e biserică”.

Silke Schröder a postat poza cu formularul ei de ieșire din biserică. Va fi scoasă din evidență și nu va mai plăti impozit. (Credincioșii germani, catolici sau protestanți, pot plăti un impozit, din care sunt finanțate bisericile, alături de subvențiile de la stat.)

Între timp, se retrag 10-15 pe zi, povestește femeia de la ghișeu. De doi-trei ani au devenit mai mulți, însă din 2019 e iadul pe pământ. Chiar și oameni foarte în vârstă, care se așează aici și plâng. Ei spun că nu mai pot sprijini așa ceva. La casă, femeile dau din cap în legătură cu ce se întâmplă. Nu vă faceți griji, spune una din ele, credința este una, biserica alta.” Ei bine, chiar așa e. De văzut cât timp vor continua bisericile așa.

Poate cândva, între un pictat de vulve (la zilele bisericii 2019 a fost organizat, printre altele, și un seminar „Vulve malen” – „Să pictăm vulve”) și asistarea migrației ilegale, va începe un proces de trezire la realitate. Sau poate nu. Cumva ca însăși Germania: un sistem la răscruce. (Paul Bașotă)

Biserica Evanghelică cumpără o navă pentru salvare maritimă: „Suferința nu are naționalitate”

Biserica Evanghelică a decis să cumpere o navă pentru salvarea pe mare în Marea Mediterană. Biserica vrea să se implice și mai mult. 

Berlin – Biserica Evanghelică din Germania își consolidează angajamentul în salvare: Consiliul Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) a decis să cumpere o navă pentru salvarea refugiaților în Mediterana, după cum a declarat joi la Berlin Heinrich Bedford-Strohm, președintele Consiliului Bisericii Evanghelice din Germania. Împreună cu reprezentanții organizațiilor de salvare și ajutor, municipalități și mișcarea debarcader, a solicitat urgent un mecanism de distribuție pan-european pentru persoanele salvate în Mediterana.

Mike Schubert, primarul din Potsdam, membru al alianței municipale „Orașe ale porturilor sigure”, Tareq Alaows, mișcarea de coordonare SEEBRÜCKE, Barbara Held, medic organizația neguvernamentală  „Sea-Eye” și șefa navei de salvare „Alan Kurdi”, Heinrich Bedford-Strohm, președinte al Consiliului Bisericii Evanghelice din Germania și Christoph Hey, lider de proiect în „Medici fără frontiere” . (Foto© DPA / Wolfgang Kumm)

 „Suferința nu are naționalitate”: Biserica Evanghelică cumpără o navă pentru salvarea maritimă a migranților

„Atâta timp cât solicitanții de protecție în Mediterana se îneacă și acțiunile guvernamentale eșuează, vom face tot posibilul pentru a sprijini salvarea civilă.”, a spus Bedford-Strohm. Cumpărarea unei nave a fost deja trecută la Protestant Kirchentag  (Nota redacției „Justițiarul”: Kirchentagul este o întâlnire organizată de membri laici ai Evangelische Kirche in Deutschland –  Biserica Evanghelică în Germania pentru adoptarea unor decizii a protestanților luterani germani și europeni.); Potrivit lui Bedford-Strohms weekendul trecut, Consiliul Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) a decis să implementeze acest proiect prin instituirea unei asociații care să achiziționeze o navă.

Tulburarea nu este națională și „indiferent de motivele pentru persoanele nevoiașe, avem obligația să le sprijinim și să le ajutăm”, a spus Bedford-Strohm la conferința de presă comună cu reprezentanții MSF, organizația „Sea-Eye” și domnul primar din Potsdam, Mike Schubert (SPD).

   Comandantul „Sea-Eye” apelează: „Acordul cu viața trebuie să se oprească”

Barbara Held, medic și șeful operațiunilor organizației Sea-Eye, a cerut: „Înșelăciunea pentru viața umană trebuie să înceteze”. A fi „inuman” să mențină refugiații prinși pe navele de salvare timp de săptămâni în condiții nedemne . Responsabilitatea revine nu numai Italiei și Maltei, ci întregii Europe.

Christoph Hey, care a lucrat pentru Médecins Sans Frontières (MSF) într-un centru de detenție din Libia, a descris situația din tabere drept „oribilă și uneori inumană”. Dieta este slabă, condițiile igienice insuportabile. Oamenii, inclusiv minorii, sunt „înghesuiți literalmente și de multe ori nu pot ieși zile întregi”. MSF solicită dizolvarea tuturor lagărelor de internare și încetarea sprijinului UE pentru Garda de Coastă din Libia, ceea ce ar aduce oamenii fugiți înapoi în Libia cu încălcarea dreptului internațional.

    „Safe Harbors Network” solicită oprirea repatrierii în Libia

Primarul din Potsdam, Schubert, a vorbit în favoarea celor peste 90 de municipalități din rețeaua Orașe ale porturilor sigure , care au convenit să accepte refugiații. Este un semn al umanității să te implici.

În plus față de un mecanism de distribuție mult necesar pentru statele membre ale UE mai receptive, organizațiile au cerut încetarea repatrierii în Libia. Refugiații sunt expuși acolo riscului de „tortură sistematică, înrobire și violență”. Orice sprijin și instruire a Gărzii de coastă libiene trebuie oprită.

                                                                                                                                        AFP

Sursa: https://www.merkur.de/politik/seenotrettung-mittelmeer-evangelische-kirche-kauft-schiff-pflicht-zu-helfen-zr-12996220.html

Nota redacției „Justițiarul”: Nu este prima data când biserica evanghelică a protestanților luterani scandalizează lumea creștină.

În 2011, Sinodul bisericii evanghelice din Germania a stabilit că este posibil ca pastorii protestanţi, femei sau bărbaţi să poată convieţui cu proprii parteneri homosexuali în parohie, scrie Vocea Transilvaniei. Într-un interviu acordat atunci cotidianului Frankfurter Rundschau, fostul preşedinte al bisericii evanghelice în Germania între 1997 şi 2003, Manfred Koch, a afirmat că raporturile homosexuale nu sunt contra Bibliei. Homsexualitatea face parte din posibilele manifestări ale sexualităţii umane, aşa că trebuie să poată fi trăită public şi nu pe ascuns.” Mai mult, biserica evanghelică din Germania a oferit o parohie pentru doi preoți de-ai săi homosexuali, unul originar din Brașov și celălalt din Leipzig, care s-au căsătorit: „Rost şi Matefy s-au căsătorit în 2014. Aceştia erau preoţi în Saxonia, dar Biserica protestantă de acolo permite convieţuirea cuplurilor gay în casa parohială numai în anumite condiţii. În Biserica de Nord, mai liberală din acest punct de vedere, aceasta nu este o problemă. Biserica de Nord a adoptat în 2014 un regulament care aplică aceleaşi reguli pentru parteneriatele civile şi cuplurile căsătorite.

Cei doi preoți evanghelici homosexuali: Stephan Rost (38 de ani) și Ciprian Matefy (33 de ani) în anul 2014.

Stephan Rost a crescut în Leipzig şi a studiat teologia la Leipzig, Heidelberg şi România. El este acum pastor în Dahlen, la est de Leipzig. Matefy este născut în Braşov şi a studiat teologia în România şi Leipzig. El este în prezent pastor al Bisericii Trinitatis din Dresda. Cei doi s-au cunoscut la universitate şi au locuit împreună timp de opt ani.” Sursa: https://www.gandul.info/stiri/un-preot-din-brasov-si-unul-din-lepizig-primul-cuplu-de-homosexuali-care-primeste-parohie-14956873

Suedezii chiar se mândresc cu accesul homosexualilor în înalta ierarhie bisericească, ei fiind tot credincioși evanghelici luterani, la fel ca o parte din germani, deci au și ei femei preotese, una dintre acestea fiind Eva Brunne, prima lesbiană suedeză care a fost desemnată în funcţia de episcop evanghelic al oraşului Stockholm.

Eva Brunne, lesbiană și episcop evanghelic al oraşului Stockholm.

Biserica Evanghelică a sașilor din România este condusă de episcopul Reihardt Guib, un preot care a ucis un om din culpă într-un accident rutier fără să pățească nimic (Detalii aici: Avantajul de a fi demnitar sas: Omori un om și nu pățești nimic, sistemul te protejează, doar ești minoritar etnic arian!). De această biserică aparține și enoriașul Klaus Werner Iohannis, care i-a retrocedat ilegal acesteia, ca primar al Sibiului, imobile în valoare toală de miliarde de euro.

Episcopul evanghelic Reihardt Guib împreună cu Klaus Werner Iohannis.

 IOHANNIS Klaus Werner A PRODUS ȚĂRII NOASTRE un PREJUDICIU de 16 Miliarde de Euro și a fost răsplătită prin decorarea sa de către GERMANIA și, deloc întâmplator, de către statele naziste/fasciste, aliate sau subordonate acesteia în timpul celui de-Al II-lea Război Mondial, care a produs moartea a 60 de milioane de oameni: ITALIA, AUSTRIA, BELGIA, LUXEMBURG, JAPONIA!!! (Detalii aici: Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German )

Toate imobilele restituite de Agenția Naționala de Restituire a Proprietăților (ANRP) către Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) ca succesor al Grupului Etnic German (GEG) trebuie să se întoarcă la Statul Român, deoarece doar Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGS) a fost declarat în instanță, prin Sentința civilă nr. 2790/28.05.2007 emisă de judecătoarea coruptă și iresponsabilă Maria Morar, moștenitorul hitleriștilor din Grupului Etnic German! Cele două organizații create după „revoluție” sunt persoane juridice diferite și distincte!

La fel trebuie să se întâmple și cu retrocedările abuzive și nelegale mult mai numeroase către Biserica Evanghelică C. A., care a revendicat și ea în virtutea transmiterii întreagii ei averi imobiliare Grupului Etnic German în data de 11 august 1942! Atunci s-a semnat Convenţia Generală privind Reglementarea Relaţiei dintre Biserica Evanghelică de Confesiune Augsburgiană şi Etnicii Germani din România, prin care s-a hotărât trecerea, de bună voie și din proprie inițiativă, a propriei averi imobiliare la Grupul Etnic German. Convenţia a fost semnată de episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Wilhelm Stäedel şi Andreas Schmidt – liderul Grupului Etnic German (Volksgruppenfuhrer) din Braşov.

Acum, Consistoriul Bisericii Evanghelice C. A. a revendicat nelegal și a primit de la ANRP, la fel de nelegal, sute de imobile în baza Sentinței civile nr. 2790 din 28.05.2007 emisă de judecătoarea iresponsabilă Maria Morar. Alte sute de imobile revendicate sunt în așteptare la ANRP!

În urma unei interpelări de la începutul anului 2017 (14.02.2017) a deputatului minorității germane, Ovidiu Ganț (FDGR), Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a transmis un răspuns cu numărul imobilelor cerute înapoi de către Biserica Evanghelică CA din România, a celor retrocedate la acea dată și a celor în curs de soluționare: „Biserica Evanghelică C.A. din România a depus la Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România, în temeiul O.U.G. nr. 94/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 1.133 de cereri.  Din totalul cererilor depuse, 682 de cereri au fost soluționate după cum urmează: 293 restituiri în natură, 47 propuneri acordate de măsuri compensatorii, 160 de respingeri, 73 de renunțări, 109 redirecționări, conexări. În curs de soluționare au mai rămas 451 de cereri.”

Prin retrocedări ilegale, primarul Iohannis a trecut, începând cu anul 2007, unele imobile de utilitate publică, unde funcționau licee, școli și un cămin de bătrâni, din proprietatea statului român în proprietatea unei organizații private de tip ONG, conduse tot de Klaus Iohannis, succesoare oficial a unei organizații naziste (Grupul Etnic German din România – Deutsche Volksgruppe in Rumänien). Este vorba de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), organizație formată exact ca UDMR-ul pe criterii etnice și participantă la fel de ilegal la alegeri fără să fie partid politic, unde tot el, primarul Iohannis, era președinte. Iar după aceea, primarul Iohannis a păgubit statul și contribuabilul român prin plata chiriilor din banii publici la FDGR, unde era tot el președinte, pentru funcționarea în continuare a liceelor, școlilor, grădinițelor și a unui cămin de bătrâni în imobilele sustrase ilegal de la statul român!

Dar – atenție! – minoritatea germană a apelat la o șmecherie, la un truc de iluzionist! Majoritatea revendicărilor nu au fost făcute de FDGR, care oricum nu avea nici un drept fiindcă nu el fusese declarat suuccesor al Grupului Etnic German, ci FDGS! Grosul cererilor de retrocedare a fost depus de Biserica Evanghelică C. A., deși nici aceasta nu avea nici un drept, deoarece nici ea nu fusese declarată succesoare după Grupul Etnic German. Biserica sașilor transferase benevol întreaga sa avere imobiliară Grupului Etnic German în anul 1942, de bună voie și nesilită de nimeni, ca o mireasă săsoaică dolofană care și-a dat cu drag zestrea mirelui său, Herr Fritz, cu mândru grad de SS-Oberscharführer! Majoritatea celor care au scris despre retrocedările frauduloase către succesorii naziștilor Grepului Etnic German au plecat după „fenta” cu FDGR-ul, deși cele mai multe imobile s-au retrocedat Bisericii Evanghelice C.A. pe baza aceleiași sentințe ticăloase Nr. 2790 din 28.05.2007!

Ca să vă dați seama de amploarea retrocedărilor unor imobile care adăpostesc unități de învățământ către Consistoriul Bisericii Evanghelice C.A., unde statul român plătește etnicilor germani chirie pentru educația copiilor, cu mențiunea că unele dintre aceste clădiri au fost construite pe vremea comuniștilor și nu au avut cum să aparțină bisericii sașilor, dar aceștia revendică terenul pe care se află respectivele imobile, iată o listă cu retrocedările școlilor și grădinițelor din județul Sibiu, fără numărul copleșitor de licee revendicate și deja retrocedate, preluată din acest articol, pe care vă sfătuim să-l citiți ca să vedeți cât de departe merge tupeul acestor prăduitori, care acum pozează în victime discriminate etnic: Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) rescrie istoria umoristic, cică generalul Ion Antonescu i-a obligat să devină hitleriști!

Liste cu retrocedările școlilor și grădinițelor din județul Sibiu. (Click pe documente pentru mărire!)

Citiți și:

Biserica Evanghelică a scos românii din casele retrocedate ilegal și acum invită refugiați în ele

Plângere penală împotriva FDGR, FDGS, Biserica Evanghelică C.A., Primăria Sibiu și ANRP pentru jaful imobiliar făcut de sașii din Sibiu, după ce s-au declarat oficial succesori ai hitleriștilor

Biserica evanghelică a sașilor boicotează Referendumul și-l susține politic pe enoriașul său, Klaus Iohannis!

Sașii și biserica lor protestantă: După câte că au revendicat imobile ca succesori ai naziștilor, acum se sustrag și de la plata impozitelor!

Casă cu casă. Povestea imperiului imobiliar patronat de Iohannis Episodul 3: Evanghelica după Iohannis

Biserica evanghelică a enoriașului Iohannis, niște bieți cucernici oprimați…

Edictul Dietei de la Turda, cinismul „stăpânilor” unguri și sași din Transilvania

Tun imobiliar la Sibiu: Retrocedarea Muzeului Brukenthal către Biserica Evanghelică

2 Comments

  1. gigimutu

    a,

    pai nimic neobisnuit, nemtalaii, aceiasi rahati, ca si acum 80 de ani, cind au inceput razboiul si au ucis zeci de milioane de oameni nevinovati, gunoaielor, in streang o sa sfarsiti!!!!!!!!!!!!!!!!

    votati-l pe curlingaul de iohanel nemtalaul, c-apoi o sa vedeti voi unde va ajunge Romania!

  2. Drogatii lu Merkel si ai lu Soros

    Drogatii lu Merkel si ai lu Soros nu mai au credincioshi si vor as crestineze africani din tari cu islamism radical.. Astia nu mai sint oameni ai bisericii lor ci alienatzi neo-liberali, adica fac politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.