Colimator

Biserica evanghelică, putred de bogată după retrocedările frauduloase ale lui Iohannis, cerșește bani pentru bisericile care se prăbușesc! Nu vă este rușine, băi hrăpăreților?

    Prăbușirea tavanului bisericii evanghelice din Alțâna, județul Sibiu Jelanie mare pe pagina de Facebook a Bisericii Evanghelice și pe […]

 

  Prăbușirea tavanului bisericii evanghelice din Alțâna, județul Sibiu

Jelanie mare pe pagina de Facebook a Bisericii Evanghelice și pe un site aferent: „După prăbușirea bolții deasupra naosului central al Bisericii Evanghelice din Alțâna, a început primul bilanț. Impresiile sunt apăsătoare, dar situația nu este deloc deznădăjduită. O cerere de donații va fi publicată în următoarele zile în vederea reparării pagubelor.

Pe 5 noiembrie, Jürg Leutert (directorul regional de muzică bisericească) și Stefan Bichler de la episcopie au vizitat locul accidentului. Din păcate, printre obiectele avariate din biserica Alțâna se numără orga Johannes Hahn din 1770.

Conform estimărilor inițiale, instrumentul poate fi salvat, piesele mari pot fi restaurate, în timp ce alte componente, deosebit de grav deteriorate, trebuie să fie reconstruite. Reprezentanții autorităților române au vizitat și biserica din Alțâna pe 5 noiembrie.

(…) Reprezentanții parohiei, districtului bisericesc și bisericii regionale, precum și ai Fundației Biserici Fortificate sunt, în orice caz, hotărâți să repare din nou naosul bisericii din Alțâna, după ce se clarifică motivele prăbușirii boltei originale. În acest context, va fi publicat un apel pentru donații pentru lucrările viitoare la biserica Alțâna.” (https://www.evang.ro/nachricht/artikel/deckeneinsturz-in-der-alzener-kirche/)

Până acum, reprezentanții bisericii evanghelice s-au limitat la fotografii și lamentări.

Bogata Biserică Evanghelică C.A. așteaptă pomeni de la fraieri și de la statul român pe care l-a jefuit!

Consistoriul Bisericii Evanghelice C. A. a revendicat nelegal și a primit de la ANRP, la fel de nelegal, sute de imobile în baza Sentinței civile nr. 2790 din 28.05.2007 emisă de judecătoarea iresponsabilă Maria Morar. Alte sute de imobile revendicate sunt în așteptare la ANRP!

În urma unei interpelări de la începutul anului 2017 (14.02.2017) a deputatului minorității germane, Ovidiu Ganț (FDGR), Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a transmis un răspuns cu numărul imobilelor cerute înapoi de către Biserica Evanghelică CA din România, a celor retrocedate la acea dată și a celor în curs de soluționare: „Biserica Evanghelică C.A. din România a depus la Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România, în temeiul O.U.G. nr. 94/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 1.133 de cereri.  Din totalul cererilor depuse, 682 de cereri au fost soluționate după cum urmează: 293 restituiri în natură, 47 propuneri acordate de măsuri compensatorii, 160 de respingeri, 73 de renunțări, 109 redirecționări, conexări. În curs de soluționare au mai rămas 451 de cereri.” 

 

 

Răspunsul de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP):


Prin retrocedări ilegale, primarul Iohannis a trecut, începând cu anul 2007, unele imobile de utilitate publică, unde funcționau licee, școli și un cămin de bătrâni, din proprietatea statului român în proprietatea unei organizații private de tip ONG, conduse tot de Klaus Iohannis, succesoare oficial a unei organizații naziste (Grupul Etnic German din România – Deutsche Volksgruppe in Rumänien). Este vorba de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), organizație formată exact ca UDMR-ul pe criterii etnice și participantă la fel de ilegal la alegeri fără să fie partid politic, unde tot el, primarul Iohannis, era președinte. Iar după aceea, primarul Iohannis a păgubit statul și contribuabilul român prin plata chiriilor din banii publici la FDGR, unde era tot el președinte, pentru funcționarea în continuare a liceelor, școlilor, grădinițelor și a unui cămin de bătrâni în imobilele sustrase ilegal de la statul român!

Dar – atenție! – minoritatea germană a apelat la o șmecherie, la un truc de iluzionist! Majoritatea revendicărilor nu au fost făcute de FDGR, care oricum nu avea nici un drept fiindcă nu el fusese declarat suuccesor al Grupului Etnic German, ci FDGS! Grosul cererilor de retrocedare a fost depus de Biserica Evanghelică C. A., deși nici aceasta nu avea nici un drept, deoarece nici ea nu fusese declarată succesoare după Grupul Etnic German. Biserica sașilor transferase benevol întreaga sa avere imobiliară Grupului Etnic German în anul 1942, de bună voie și nesilită de nimeni, ca o mireasă săsoaică dolofană care și-a dat cu drag zestrea mirelui său, Herr Fritz, cu mândru grad de SS-Oberscharführer! Majoritatea celor care au scris despre retrocedările frauduloase către succesorii naziștilor Grepului Etnic German au plecat după „fenta” cu FDGR-ul, deși cele mai multe imobile s-au retrocedat Bisericii Evanghelice C.A. pe baza aceleiași sentințe ticăloase Nr. 2790 din 28.05.2007!

Ca să vă dați seama de amploarea retrocedărilor unor imobile care adăpostesc unități de învățământ către Consistoriul Bisericii Evanghelice C.A., unde statul român plătește etnicilor germani chirie pentru educația copiilor, cu mențiunea că unele dintre aceste clădiri au fost construite pe vremea comuniștilor și nu au avut cum să aparțină bisericii sașilor, dar aceștia revendică terenul pe care se află respectivele imobile, iată o listă cu retrocedările școlilor și grădinițelor din județul Sibiu, fără numărul copleșitor de licee revendicate și deja retrocedate, preluată din acest articol, pe care vă sfătuim să-l citiți ca să vedeți cât de departe merge tupeul acestor prăduitori, care acum pozează în victime discriminate etnic: Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) rescrie istoria umoristic, cică generalul Ion Antonescu i-a obligat să devină hitleriști!

Click pe documente pentru mărire!

Nici Forumul Democrat al Germanilor din România și nici Biserica Evanghelică C. A. nu au fost declarate oficial ca succesoare ale Grupului Etnic German, așa că nu au dreptul la retrocedări în natură sau despăgubiri în bani!!! Doar Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGS) a fost declarat în instanță, prin Sentința civilă nr. 2790 din 28.05.2007, succesorul hitleriștilor din Grupului Etnic German.  Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGS) este o persoană juridică, distinctă și diferită de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) și Biserica Evanghelică C. A. așa cum vom demonstra în cele ce urmează!!!

Sursa: Noi documente explozive: Deși doar FDGS a fost declarat succesorul GEG-ului nazist, ANRP a retrocedat imobile la tot FDGR-ul iohannist!

        Scurtă recapitualare a cazului din perspectivă judecătorească

Speța este sintetizată de ICCJ in Decizia nr. 1411/2011, unde spune:

În septembrie 1940, prin Legea nr. 830/1940 s-a constituit Grupul Etnic German. La data de 11 august 1942 s-a semnat Convenţia generală pentru reglementarea raporturilor Bisericii Regnicolare Evanghelice de confesiune augsburgică faţă de Grupul Etnic German din România. 

Conform dispoziţiilor Capitolului II din această convenţie, Biserica Regnicolară a predat Grupului Etnic German toată averea mobilă şi imobilă, care era proprietatea sa şi a servit scopurilor şcolare şi de educaţie, precizând la art. 2 că averea imobilă se compune din imobilele şi fundaţiile de tot felul, care au servit scopurilor şcolare şi de educaţie.

Prin Decretul–lege nr. 485/1944 s-a abrogat Legea nr. 830/1940 şi s-a prevăzut că Statul român devine titularul tuturor drepturilor aparţinând Grupului Etnic German din România, subrogându-se acestuia, urmând ca instanţele de carte funciară să procedeze din oficiu la efectuarea înscrierilor drepturilor Statului Român ca proprietar al acelor bunuri.

În temeiul subrogaţiei legale astfel reglementate, Statul român a devenit proprietarul bunurilor care au aparţinut Grupului Etnic German de la data intrării în vigoare a Decretului-lege nr. 485/1944, care este anterioară perioadei de referinţă prevăzută în art. 1 din O.U.G. nr. 94/2000.

În consecinţă, Statul român a dobândit proprietatea imobilelor respective prin efectul legii, astfel că nu prezintă relevanţă data înscrierii dreptului în cartea funciară, cum neîntemeiat au susţinut intimatele.

În 2007 Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu a intentat un proces împotriva Municipiului Sibiu în scopul retrocedării unor imobile, FDG Sibiu invocându-se succesor de drept al Grupului Etnic German.

La data respectivă președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) era Klaus Iohannis, iar primar al Sibiului era tot Klaus Iohannis.

În întâmpinarea făcută la acțiunea deschisă de FDG Sibiu, primarul de atunci Klaus Iohannis a spus că „lasa la aprecierea instanței soluția ce se va pronunța în cauza”.

Cu vădită încălcare a legii și în disprețul oricărui raționament logico-juridic, Judecătoria Sibiu a admis cererea Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, constatând „calitatea de succesor în drepturi al reclamantului [FDGS] față de Grupul Etnic German”.

Hotărârea putea fi apelată în 15 zile, însă primarul municipiului Sibiu Klaus Iohannis nu a mai formulat apel, hotărârea devenind, astfel, definitivă.

 În concluzie, Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu a devenit succesor de drept al Grupului Etnic German, entitate nazistă creată la ordinul lui Hitler cu scopul de a susține activitățile naziste în România, organizație ce a fost desființată în 1944 de Regele Mihai. Organizatii similare au fost înființate de naziști și în alte țări ocupate.

De ani de zile jurnalistul Marius Albin Marinescu din Sibiu scrie despre această problemă pe site-ul justițiarul.ro, subiectul fiind ignorat de către presă centrală din România.

În urmă unui denunț al Asociației Civice Solidaritatea Hunedoara împotrivă celor două judecătoare, inițial s-a deschis un dosar penal la Parchetul General, care apoi a fost declinat la DIICOT, de unde ulterior a fost declinat la SIIJ.

Date fiind implicațiile acestui dosar, se înțelege mai bine disperarea lui Klaus Iohannis de a desființa cu orice chip SIIJ.

                                                                               Sursa: Independenta Justitiei

Citiți și:

Stop retrocedărilor abuzive și ilegale către FDGR și Biserica Evanghelică a sașilor, decizie irevocabilă a ÎCCJ în favoarea statului român!

Biserica Evanghelică a scos românii din casele retrocedate ilegal și acum invită refugiați în ele

Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German

FDGR şi FDGS – entităţi distincte care moştenesc ilegal „Grupul Etnic German”

Merkel, semnal către justiția română: Nu vă atingeți de FDGR și retrocedările frauduloase către acesta!

Merkel îi apără în gura mare pe succesorii organizației naziste Deutsche Volksgruppe in Rumänien!

Klaus Werner Iohannis și Filiera Germană

Culmea tupeului: Succesorii unor hitleriști reclamă că sunt discriminați!

Iohannis se teme de scandalul dosarului de moștenitor al naziștilor Grupului Etnic German! Acesta a fost topit pentru ștergerea urmelor…

Se șterg urmele pentru cea mai gravă faptă a lui Iohannis: S-a topit dosarul Judecătoriei Sibiu prin care FDGR a fost recunoscut ca succesor al organizația nazistă Grupul Etnic German! A dispărut și interpelarea senatorului Ioan Ghișe pe același subiect!

„Justițiarul”, prima publicație care a scris despre reactivarea organizației hitleriste Grupul Etnic German de către Klaus Werner Iohnnis!

FDGR-ul lui Iohannis este oficial succesorul unei organizații hitleriste

Klaus Iohannis și FDGR, succesori ai organizației naziste Grupul Etnic German

De ce Institutul „Elie Wiesel” nu se ocupă de Klaus Iohannis și FDGR, fasciști cu acte?

Klaus intangibilul: Jurnaliști amendați în pragul campaniei electorale pentru vina de a fi dezvăluit și comentat adevăruri istorice de necontestat care îl incriminează pe Iohannis

Fapte foarte grave dezvăluite în premieră: Primarul Klaus Iohannis s-a opus în instanță revizuirii sentinței prin care FDGR a fost declarat succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German! (I)

Fapte foarte grave dezvăluite în premieră: Primarul Klaus Iohannis s-a opus în instanță revizuirii sentinței prin care FDGR a fost declarat succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German! (II)

Casă cu casă. Povestea imperiului imobiliar patronat de Iohannis Episodul 3: Evanghelica după Iohannis

Sașii și biserica lor protestantă: După câte că au revendicat imobile ca succesori ai naziștilor, acum se sustrag și de la plata impozitelor!

Avantajul de a fi demnitar sas: Omori un om și nu pățești nimic, sistemul te protejează, doar ești minoritar etnic arian!

Biserica evanghelică a enoriașului Iohannis, niște bieți cucernici oprimați…

Biserica evanghelică a sașilor boicotează Referendumul și-l susține politic pe enoriașul său, Klaus Iohannis!

2 Comments

  1. Nenea Iancu

    Trimiteti pe facebook lu’ bou’ de Dan Teodorescu ( de la Taxi ) sa vedem ce are de comentat acum…. ( si lu’ imbecilul de Tudor Chirila ….)

  2. In 25 de ani,Ceaușescu și guvernul comunist,au alfabetizat națiunea Romăna,au construit Romănia modernă multilateral dezvoltată și a lăsat țara fără datorii externe.
    In 30 de ani,toți presedinții,toate partidele și guvernele,au readus analfabetismul,au dezmembrat și anihilat sistematic,o economie care producea de la banalul -AC!! – la Locomotive electrice si avioane/elicoptere.Ne-au indatorat cu sute de miliarde de $/€ fără să aducă bunăstarea națiunii Romăne.
    Ceausescu a fost impușcat,pentru ce a făcut……
    Actualii si foștii conducători ai Romăniei,incă nu și-au terminat treaba.Oare ce răsplată merită?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *