Colimator

Biserica evanghelică a sașilor boicotează Referendumul și-l susține politic pe enoriașul său, Klaus Iohannis!

  Dacă și după citirea materialului care urmează mai stați pe gânduri dacă să mergeți la Referendumul pentru familie din […]

 

Dacă și după citirea materialului care urmează mai stați pe gânduri dacă să mergeți la Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie 2018 și ce să votați, înseamnă că pentru România totul este pierdut! Citiți, nu dezarmați în fața textului amplu, înarmați-vă cu răbdare și parcurgeți tot articolul, iar la final o să vedeți că a meritat efortul. Citiți și distribuiți mai departe!

Biserica Evanghelică a sașilor, care oficial are preoți homosexuali, boicotează Referendumul pentru familie și face din nou politică, la fel ca pe vremea organizației naziste Grupul Etnic German. Acum susține politica lui Iohannis!

Biserica Evanghelică are peste 5.300 de credincioși, printre care și președintele Klaus Iohannis și este singura biserică din România care se împotrivește Referendumului pentru familie. Prin acest Referendum se dorește legiferarea prin Constituție a  căsătoriei doar între un bărbat și o  femeie pentru formarea unei familii. 

Conform lui Kilian Dörr, prim-preot al Parohiei Evanghelice de Confesiune Augustană din Sibiu Klaus Iohannis a fost membru în consiliul bisericesc timp de 8 ani, din 2003 până în 2011. (https://www.stiripesurse.ro/audio-iohannis-si-biserica-evanghelica-interviu-cu-preotul-bisericii-frecventate-de-presedinte_939940.html) Biserica sașilor și Iohannis au colaborat pe tărâmul pragmatic al îmbuibării lumești cu imobile luate cu japca prin retrocedări abuzive la Sibiu, unde primarul Iohannis retroceda case ca primar și tot el le primea ca președinte al FDGR (conflict de interese și abuz în serviciu), inclusiv imobile și terenuri imobile pentru biserica evanghelică, după ce sașii prin ong-ul lor, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), s-au declarat succesorii fasciștilor din Grupul Etnic German (Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German ).

La organizația hitleristă avea și biserica evanghelică a sașilor donate imobile și terenuri imobile, după aderarea ei oficială, din anul 1942, la Grupul Etnic German (a se vedea dovezile tot în link-ul de mai sus!). Deci, primarul Klaus și prim-preotul Kilian nu aveau realizări în plan spritual, de factură religioasă și duhovnicească, ci activau împreună în sfera afacerilor imobiliare necurate, chit că lăcomia nu cadrează cu straiele bisericești și nici cu Biblia! Cum e popo, cu poruncile 8 („Să nu furi.”), 9 („Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău.”) și 10 („Să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău.”) sau la voi, protestanții luterani, nu-i ca la noi, ortodocșii, nici măcar cu Cele zece porunci?

Faptul că biserica evanghelică protestantă/luterană este singurul cult creștin din România care boicotează Referendumul pentru familie nu trebuie să vă surprindă prea tare, fiindcă ei susțin oficial relațiile homosexuale chiar între proprii lor preoți, atât la bărbați, cât și la femei, ei având și femei preot (preotese), ca vestalele păgâne din antichitate. Totuși, bărbații trebuie să aibă mare grijă să nu fie surprinși de popii luterani cu nădragii lăsați în vine!

În 2011, Sinodul bisericii evanghelice din Germania a stabilit că este posibil ca pastorii protestanţi, femei sau bărbaţi să poată convieţui cu proprii parteneri homosexuali în parohie, scrie Vocea Transilvaniei. Într-un interviu acordat atunci cotidianului Frankfurter Rundschau, fostul preşedinte al bisericii evanghelice în Germania între 1997 şi 2003, Manfred Koch, a afirmat că raporturile homosexuale nu sunt contra Bibliei. Homsexualitatea face parte din posibilele manifestări ale sexualităţii umane, aşa că trebuie să poată fi trăită public şi nu pe ascuns.” Mai mult, biserica evanghelică din Germania a oferit o parohie pentru doi preoți de-ai săi homosexuali, unul originar din Brașov și celălalt din Leipzig, care s-au căsătorit: „Rost şi Matefy s-au căsătorit în 2014. Aceştia erau preoţi în Saxonia, dar Biserica protestantă de acolo permite convieţuirea cuplurilor gay în casa parohială numai în anumite condiţii. În Biserica de Nord, mai liberală din acest punct de vedere, aceasta nu este o problemă. Biserica de Nord a adoptat în 2014 un regulament care aplică aceleaşi reguli pentru parteneriatele civile şi cuplurile căsătorite.

Cei doi preoți evanghelici homosexuali: Stephan Rost (38 de ani) și Ciprian Matefy (33 de ani) în anul 2014.

Stephan Rost a crescut în Leipzig şi a studiat teologia la Leipzig, Heidelberg şi România. El este acum pastor în Dahlen, la est de Leipzig. Matefy este născut în Braşov şi a studiat teologia în România şi Leipzig. El este în prezent pastor al Bisericii Trinitatis din Dresda. Cei doi s-au cunoscut la universitate şi au locuit împreună timp de opt ani.” Sursa: https://www.gandul.info/stiri/un-preot-din-brasov-si-unul-din-lepizig-primul-cuplu-de-homosexuali-care-primeste-parohie-14956873

Suedezii chiar se mândresc cu accesul homosexualilor în înalta ierarhie bisericească, ei fiind tot credincioși evanghelici luterani, la fel ca o parte din germani, deci au și ei femei preotese, una dintre acestea fiind Eva Brunne, prima lesbiană suedeză care a fost desemnată în funcţia de episcop evanghelic al oraşului Stockholm.

Eva Brunne, lesbiană și episcop evanghelic al oraşului Stockholm.

Din motivele expuse mai sus, Biserica Evanghelică C.A. s-a grăbit să emită un comunicat oficial de boicotare a Referendumului pentru familie și a avut grijă să-l răspândească în mass-media românească! Iată-l aici integral:

                                                            Dragi fraţi şi surori,

Împărtăşim două idei de bază cu voi:

  1. Doar motivaţii pozitive găsim în favoarea căsătoriei ca o comunitate de viaţă între un bărbat şi o femeie.

Situaţia este clară d.p.v. biblic şi teologic. Dumnezeu Creatorul, Dumnezeu Fiul şi Apostolii, animaţi de spiritul lui Dumnezeu, văd în aceasta creaţia şi rânduiala sfântă a lui Dumnezeu, care trebuie respectată şi cinstită. Voia lui Dumnezeu devine evidentă pentru noi oamenii. O lume fără această rânduială sfântă a lui Dumnezeu este de neconceput. Ea este temelia pentru societatea creştină. B.E.C.A.R. învaţă, trăieşte şi propovăduieşte această rânduială sfântă şi creatoare de viaţă a lui Dumnezeu, fără echivoc.

  1. Motive importante, negative vorbesc împotriva participării la referendum.

Căsătoria nu este contestată şi nu trebuie apărată. Nici chiar referendumul nu va aduce vreo modificare substanțială. Căsătoria este şi rămâne ancorată în Codul Civil. Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea a justiţiei, a nepotismului, ostilităţii faţă de UE şi democraţie. Face abuz de buna credinţă a populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credincioşiei şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizează o iniţiativă creştină pentru a discredita adversarii politici. Acceptă alternativa unei divizări a populaţiei religioase creştine. Propagă sloganuri populiste, naţionaliste, dictatoriale, care nu sunt demne de o biserică. Pentru un asemenea scop biserica noastră ne este prea preţioasă. Curajul mărturisirii. nu se găseşte de partea celor care sunt de partea majorităţii şi se lasă manipulaţi. Curajul mărturisirii este de găsit acolo, unde se afirmă: „aşa nu!” O biserică cu o coloană dreaptă, aceasta este B.E.C.A.R.. Aduceţi-vă aminte de poziţia Sinodului faţă de distrugerea mediului cu cianură sau prin fracking sau faţă de refugiaţi. Considerăm că biserica noastră caută posibilităţi de a oferi sprijin duhovnicesc căsătoriilor şi familiilor. Ea se angajează împotriva destrămării căsătoriei şi a familiei prin despărţire, emigrare şi îndepărtare de credinţă. Ea sprijină educaţia şi cunoaşterea şi oferă locuri de muncă şi sens îngemănate cu credinţă şi iniţiativă, fantezie şi creativitate.

Ca biserică cu limba de propovăduire germana suntem parte integrantă a minorităţii germane. Suntem singura minoritate, care a fost membru constitutiv la întemeierea României Mari din 1918. Noi suntem minoritarii, care suntem defăimaţi şi în mod continuu, în special în activitatea educaţională, împiedicaţi şi colportaţi de reprezentanţii guvernului şi majorităţii parlamentare. Din ianuarie al acestui an aşteptăm un răspuns al Parlamentului român şi al Bisericii Ortodoxe privind ziua libertăţii religioase şi a valorilor credinţei şi libertăţii de exprimare cât şi a toleranţei. Referendumul poate fi organizat în grabă, în câteva săptămâni. Ceea ce a fost posibil acum 450 de ani la Turda, este astăzi pur şi simplu ignorat. Se pune întrebarea legată de valorile adevărate și a unui ecumenism dincolo de vorbe. Noi susţinem credinţa în Dumnezeu, libertatea şi toleranţă faţă de minorităţi.

Urmând apelul Apostolului Pavel din 1.Tes.5,21: „Puneţi la încercare toate lucrurile, păstraţi ceea ce este bun,” noi susţinem că BECAR protejează, promovează şi cinsteşte căsătoria și familia.

Un referendum care este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă şi care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană cele mai elementare, nu poate fi susţinută.

Sub semnul libertăţii evanghelice şi în anul libertăţii evanghelice în B.E.C.A.R., fiecare este liber după buna credinţă şi conştiinţă să participe sau nu la referendum.

                                                                                Cu binecuvântare Dumnezeiască

                                                                                        Episcop Reinhart Guib

                                                                                       Episcop Vicar Dr. Daniel Zikeli

Sublinierile prin scris boldit (îngroșat) ne aparțin și le vom discuta în continuare. Preoții sașilor mint la fel ca enoriașul lor, Klaus Werner Iohannis (Klaus Iohannis minte așa cum respiră )! Tot ceea ce au clădit de la evenimentele din decembrie 1989 până în prezent s-a bazat pe minciună!

Zic „pochii” sași: „Căsătoria este şi rămâne ancorată în Codul Civil.” Codul civil se poate schimba peste noapte cu o simplă ordonanță de urgență a unui guvern, deci, frecție germană cu spirt la un picior de lemn!

În continuare, Biserica evanghelică C. A. face politică, exact politica antiguvernamentală și antiparlamentară a enoriașului lor, Klaus Werner Iohannis: „Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea a justiţiei, a nepotismului, ostilităţii faţă de UE şi democraţie. Face abuz de buna credinţă a populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credincioşiei şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizează o iniţiativă creştină pentru a discredita adversarii politici.Minciuni manipulatoare! Referendumul pentru familie a fost inițiat de o Asociație, Alianța Familiilor din România și peste trei milioane de cetățeni români au semnat pentru acest demers, indiferent de crezul lor politic!!! Guvernul PSD-ALDE doar organizează acest referendum, cum la fel de bine putea să-l organizeze și Guvernul lui Iohannis, cel condus de Dacian Cioloș! Proiectul acestui Referendum a fost depus în Senat la data de 23.05.2016, iar guvernul Cioloș a fost în funcție până în data de 4.01.2017. Dar, atât mercenarul Cioloș, cât și camaradul său Iohannis, și-au manifestat dezacordul față de această inițitivă în mai multe rânduri. Pesedeii nu au nici un merit cu Referendumul, reamitesc evidența că PSD a votat mereu agenda LGBT la Bruxelles. Deci, domnilor predicatori luterani, e referendumul celor 3.000.000 de cetățeni care l-au convocat! Așa că, FAKE NEWS, popilor, rușine!

Ia să facem o paranteză și să vedem cu ce se ocupa biserica aceasta moralistă într-un trecut nu prea îndepărtat, mai trăiesc încă oameni din vremurile acelea!

Biserica Evanghelică aparține comunității germane și şi-a dat mâna cu partidul nazist în data de 11 august 1942. Atunci s-a semnat Convenţia Generală privind Reglementarea Relaţiei dintre Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană/Augsburgiană (C.A.) şi Etnicii Germani din România, prin care s-a hotărât trecerea averii bisericii la Grupul Etnic German. Deci și retrocedările către Biserica Evanghelică C.A. s-au făcut tot pe baza succesiunii după Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien), biserica în cauză fiind a comunității săsești reprezentată de FDGR!

Nu poți să fii succesorul unui partid sau al unei organizații dacă nu-i preiei și statutul! Adică, pe înțelesul tuturor, nimeni nu poate să revendice, de exemplu, patrimoniul ziarului „Scânteia”, organul de presă al Partidului Comunist Român, decât doar dacă înființează un nou partid comunist care să-și însușească și statutul celui vechi. Când moștenești pe cineva, preiei activul și pasivul, deci avantajele și obligațiile, nu doar ceea ce-ți convine ție! Deci, logic și pe cale de consecință, prin succesiunea oficială după o organizație fascistă, FDGR a devenit și el fascist!

Nu s-a preluat nimic discreționar de către Grupul Etnic German de la Biserica Evanghelică, prin forță, cum încearcă să acrediteze ideea liderii FDGR-ului și ai bisericii evanghelice săsești, ca dovadă: Convenţia Generală din 11 august 1942 privind Reglementarea Relaţiei dintre Biserica Evanghelică de Confesiune Augsburgiană şi Etnicii Germani din România, pe care o prezentăm în facsimilele de mai jos. (Click pe documente pentru mărire!)

Tot transferul de bunuri s-a făcut într-o înțelegere și armonie totală, subliniate și de discursul entuziast al celor doi semnatari ai Convenției: Andreas Schmidt, conducătorul Grupului Etnic German și Wilhelm Stäedel, episcopul Bisericii Evanghelice C.A.!

Reproducem dialogul dintre cei doi camarazi naziști, în cadrul cuvântărilor din data de 31 martie 1941, de la Braşov apărute în publicaţia „Südostdeutsche Tageszeitung”  nr. 15 din 2 aprilie 1941, pag. 3: Germanii din patria noastră, care sub uriaşa influenţă a mişcării naţional-socialiste a lui  Adolf Hitler  aspiră la o nouă şi puternică unitate, sunt divizaţi din punctul de vedere al credinţei religioase în cel puţin două mari grupuri – Conştiinţa naţională a germanilor şi credinţa religioasă nu se mai suprapun. De aceea conducerii Grupului Etnic German îi revine azi o mai mare importanţă în comparaţie cu trecutul.[…] Acum însă, după ce  Grupul nostru Etnic German este recunoscut în România prin decretul lege din data de 20 noiembrie 1940  ca personalitate juridică şi este înzestrată cu certe competenţe în cadrul comunităţii, misiunea Bisericii noastre, de conducere politică a poporului, necesară în trecut se sfârşeşte, iar conducerea populară revine iarăşi în drepturile sale.[…] Volksgruppenführer (Nota traducerii: Volksgruppenführer = Conducător al Grupului Etnic German. Minorităţile etnice germane din ţările din Europa centrală şi de Sud-Est (Cehia, Polonia, România) au fost organizate în aşa numite Volksgruppen (Grupuri Entice). Saşii din Transilvania îl aveau  conducător pe Andreas Schmidt, fost Obergruppenführer SS) , vin astăzi la dvs. ca un camarad mai vechi, care, cu mare mândrie şi bucurie şi, să speram fără a fi înţeles greşit, poate să arate deschis aici faptul ca a participat activ în calitate de  lider al unui important sector al frontului (Nota traducerii: În mod figurat. Propaganda nazistă se referea deseori la populaţia civilă ca făcând parte din „Frontul de acasă”), însă deseori şi în calitate de soldat politic la  întreruperea mişcării de înnoire naţionalistă aici în ţară […] Vin la dvs. într-un moment istoric important, căci la chemarea măreaţă a destinului, poporul nostru sub conducerea lui Adolf Hitler are de trecut o proba de tărie fără egal şi sub forţa evenimentelor actuale, contradicţiile vechi trec înapoi şi întregul popor german va fi unitar ca într-o continuă camaraderie de lupta…” (Wilhelm Staedel, episcop).

Iată şi replica: Stimate Domnule Episcop şi dragă camarade, vă mulţumesc dumneavoastră care aţi intrat în rândurile mişcării naţional-socialiste ca unul dintre cei mai buni pentru disponibilitatea dumneavoastră la colaborare şi pentru înţelegerea dumneavoastră pentru noile vremuri şi noile sarcini al Grupului nostru Etnic (Volksgruppenführer Andreas Schmidt – liderul Grupului Etnic German).

Bun, după această incursiune în istoria nazismului din România, să revenim la spusele preoților sași din Kommunikatul Bisericii evanghelice C. A.: Aduceţi-vă aminte de poziţia Sinodului faţă de distrugerea mediului cu cianură sau prin fracking sau faţă de refugiaţi.” Da, dar ne aducem aminte și de poziția voastră față de refugiați, voi oferindu-le acestora casele din care i-ați dat afară pe români sau foste grădinițe și școli ale românilor după ce vi le-ați retrocedat ilegal, voi într voi, prin intermediul Primăriei săsești a Sibiului și a FDGR-ului, după ce acesta s-a declarat succesorul naziștilor din Grupul Etnic German și astfel ați luat și voi imobile revendicate, că doar în anul 1942 v-ați bulucit să aderați cu toată averea voastră imobiliară la gruparea hitleristă! (Biserica Evanghelică a scos românii din casele retrocedate ilegal și acum invită refugiați în ele)

Mai mult, ați revendicat și v-ați pus labele și pe imobile care nu v-au aparținut niciodată fiind construite de comuniști, cum ar fi școli noi sau săli de sport de pe lângă liceele care funcționau în imobile vechi, fiind vorba de clădiri nou-construite după anii ’50!

Ca să vă dați seama de amploarea retrocedărilor unor imobile care adăpostesc unități de învățământ către Biserica Evanghelică C.A.unde statul român plătește acum etnicilor germani chirie pentru educația copiilor, cu mențiune că unele dintre aceste clădiri au fost construite pe vremea comuniștilor și nu au avut cum să aparțină bisericii sașilor, dar aceștia revendică terenul pe care se află respectivele imobile, iată o listă cu retrocedările școlilor și grădinițelor din județul Sibiu, fără numărul copleșitor de licee revendicate și deja retrocedate!!! (Click pe documente pentru mărire!)

Ce mai zic preoții evanghelici: „Suntem singura minoritate, care a fost membru constitutiv la întemeierea României Mari din 1918.” Iar prin Grupul Etnic German, subordonat direct Berlinului, ați lupat pentru dezmembrarea României!!!

Grupul Etnic German din România (în germană Deutsche Volksgruppe in Rumänien) a fost legalizat oficial printr-un Decret-lege, sub presiunea Germaniei naziste, la 21 noiembrie 1940, cu o zi înaintea vizitei generalului Ion Antonescu la Berlin (22-25 noiembrie 1940), ca o dovadă de obediență față de Fuhrer și pentru a câștiga bunăvoința Germaniei hitleriste cu care s-a aliat tot atunci, în 23 noiembrie 1940, prin semnarea Pactului Tripartit. Mincinoșii de la FDGR au emis și ei niște comunicate prin au vrutinducă ideea că generalul Antonescu i-a forțat pe etnicii germani (sașii și șvabii din România) să se înregimenteze în organizația hitleristă Grupul Etnic German, ceea ce este o tâmpenie, fiindcă pentru Antonescu a fost o pierdere a autorității în fața cetățenilor germani de pe teritoriul României, practic o umilință asumată public!

O dovadă că Grupul Etnic German exista, înainte de a fi „înființat de Antonescu” în noiembrie 1940, este pomenirea acestuia în anexele Dictatului de la Viena din august 1940! Despre Grupul Etnic German trebuie înţeles că atât înfiinţarea cât şi desfiinţarea sa au fost dictate României de către forţe externe şi, prin urmare, statului român nu i se poate reproşa aproape nimic în legătură cu această organizaţie. Grupul Etnic German este menţionat pentru prima oară în Dictatul de la Viena. La acea dată, Germania se temea ca românii să nu se prindă că rapturile teritoriale fuseseră parte a unui plan german (numit Fruhling Offensive, adică ofensiva de primăvară) menit a slăbi statul român și a-l aduce în aria de influenţă a Reich-ului.” (Dovezile, detaliate, aici: http://www.cotidianul.ro/istoria-unei-organizatii-din-care-se-revendica-si-iohannis-i-296260/)

Cu această ocazie, vă reamintesc cum ne-a dezmembrat Germania în 1940, când am pierdut nordul Transilvaniei, Basarabia, parte din Bucovina, Herța și parte din Dobrogea: „În iunie 1940, ca urmare a ultimatumului dat de Uniunea Sovietică (urma pactului Ribbentrop-Molotov dintre Germania nazistă și Uniunea Sovietică semnat la 23 august 1939), România a fost nevoită să evacueze și să cedeze, fără luptă, Basarabia și Bucovina de Nord. Pe lângă aceste teritorii, a mai fost răpit și Ținutul Herța, care nu făcea parte nici din Bucovina, nici din Basarabia, și nu fusese revendicat de URSS.(…) La 30 august 1940, prin Dictatul de la Viena, puterile Axei au forțat România să cedeze Ungariei jumătate din Transilvania. Zona respectivă a fost cunoscută de atunci drept «Transilvania de Nord», pentru a fi deosebită de «Transilvania de Sud», care a rămas sub guvernarea românească. Pe 7 septembrie 1940, prin Tratatul de la Craiova, «Cadrilaterul» (partea sudică a Dobrogei) a fost cedată Bulgariei.” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A2nia_%C3%AEn_al_Doilea_R%C4%83zboi_Mondial)

Continuăm cu lamentările popilor sași: „Noi suntem minoritarii, care suntem defăimaţi şi în mod continuu, în special în activitatea educaţională, împiedicaţi şi colportaţi de reprezentanţii guvernului şi majorităţii parlamentare.Ce tupeu pe acești indivizi fără Dumnezeu, deși cică ei îl reprezintă, să se dea persecutați, taman ei, cei care au batjocorit, jefuit și ucis românii timp de sute de ani! Nu o spun eu, Marius Albin Marinescu, ci Vasile Stoica, un erou român din Avrig (județul Sibiu), care a trăit pe propria piele ticăloșiile săsești asupra românilor până în 1 Decembrie 1918!: „Nu e astfel nici o mirare dacă şi astăzi poporul cel mai bogat în Ardeal sunt Saşii. În gospodăriile admirabile ale ţăranilor saşi, în averile instituţiilor lor e truda şi sunt lacrimile a sute de generaţii româneşti exploatate mai rău decât nişte cete de robi.” (Vasile Stoica, Suferințele din Ardeal”)

Cât de mult ne-au iubit sașii de-a lungul zbuciumatei istorii a Transilvaniei? Ne spune chiar scriitorul Vasile Stoica (1889-1959), cel citat mai sus, un mare patriot român din Avrig (Sibiu), un intelectual ardelean care a fugit din imperiul austro-ungar ca să lupte cu arma în mână alături de frații români pentru Marea Unire, fiind și rănit pe front. După terminarea Războiului de Reîntregire Națională, Vasile Stoica a devenit diplomat român în SUA, ambasador în diverse țări și în final a murit în temnițele comuniste, în 27 iulie 1959 la Jilava. Aceasta a fost răsplata pentru o viață întregă dedicată României, astfel a fost răsplătit acest mare patriot, din păcate prea puțin cunoscut. A fost ucis în țara lui de către evreii bolșevici veniți pe tancurile sovietice, după ce mai fusese condamnat la moarte în contumacie de alți dușmani ai românilor, în data de 1 noiembrie 1917 printr-o sentință a Curții Marţiale din Clujul austro-ungar pentru trecerea Carpaţilor la inamic și publicarea lucrării „Suferinţele din Ardeal” (1916), carte din care vă invităm să citiți capitolul „Noi și sașii”: Atrocitățile sașilor împotriva românilor ardeleni

Continuăm cu minciunile săsești din Comunicatul pentru boicotarea Referendumului pentru familie:Din ianuarie al acestui an aşteptăm un răspuns al Parlamentului român şi al Bisericii Ortodoxe privind ziua libertăţii religioase şi a valorilor credinţei şi libertăţii de exprimare cât şi a toleranţei. Referendumul poate fi organizat în grabă, în câteva săptămâni. Ceea ce a fost posibil acum 450 de ani la Turda, este astăzi pur şi simplu ignorat.

Să lucrăm cu„materialul clientului”… Așa-zisa „Zi a libertății religioase” (13 ianuarie) înseamnă ziua excluderii ortodocșilor, adică a românilor băștinasi, de la orice fel de drept religios în Transilvania!

Anul acesta, în 13 ianuarie 2018, cu ocazia celor 450 de ani de la proclamarea așa-numitului Edict de la Turda, episcopii bisericilor tradiționale săsești și maghiare din Transilvania au elaborat un document prin care cer parlamentelor României și Ungariei, precum și Parlamentului European ca data de 13 ianuarie să fie marcată drept „Ziua Libertății Religioase”: Noi, conducătorii cultelor evanghelice-luterane săsești și maghiare, reformate și unitariene din Transilvania, propunem ca Parlamentul României să adopte o Rezoluție Solemnă privind însemnătatea istorică a Edictului de la Turda, emis de către Dieta Transilvaniei, în anul 1568. Întrucât Edictul de acum 450 de ani exprimă năzuința spre pacea interconfesională, iar conviețuirea națiunilor coexistente din Transilvania (?! s.n.) este o realitate istorică importantă, solicităm Parlamentului României să declare Edictul de la Turda ca fiind o valoare socială și spirituală de importanță fundamentală, și să statueze data de 13 ianuarie ca Zi a Libertății Religioase. Solicitarea este adresată și Parlamentului Ungariei și Parlamentului European”.

În 13 ianuarie 1568, la Turda, Dieta Transilvaniei a proclamat prin lege toleranța religioasă și libertatea conștiinței, se arată în document. „Edictul izvorât din ideile Reformei a garantat consolidarea protestantismului, dar a recunoscut tacit și existența altor confesiuni. Astfel, pe lângă religia romano-catolică, și-au câștigat existența instituțională alte trei religii recepte, cea luterană, reformată și unitariană. Ulterior, în spiritul Edictului de la Turda, au fost adoptate legi datorită cărora în următoarele decenii s-a consfințit și existența credinței ortodoxe ca religie tolerată, în sensul pozitiv al cuvântului ”.

„Această ultimă aserțiune este un neadevăr flagrant, ca să folosesc o formulare eufemistică, și voi demonstra acest fapt mai jos. Deocamdată, trebuie arătat că, în fapt, adunarea Dietei întrunită la Turda, în 1568, pecetluia definitiv statutul de națiune tolerată a românilor ortodocși din Transilvania. Astfel, ea stabilea că, alături de cele trei religii de stat «recepte» – catolicismul, luteranismul și calvinismul – mai este recunoscută a patra, unitarianismul, considerat în Europa acelui timp o erezie pentru că nega Sfânta Treime și originea divină a lui Iisus Cristos. În ceea ce privește religia ortodoxă, cu toată proclamarea formală a libertății de credință, ea rămânea pe mai departe doar o religie tolerată, în acest fel menținându-se pentru populația majoritară românească o condiție cetățenească inferioară! (…) Nu încape îndoială că, dacă ziua de 13 ianuarie – data în care Dieta de la Turda a decis ca ortodoxia și cu ea întreg poporul român din Transilvania să aibă statut de tolerați –, va deveni prin votul Parlamentului României, „Ziua Libertății Religioase”, faptul va reprezenta un nou pas spre Europa. Nu contează că spre Europa Evului Mediu… (istoricul militar Mircea Dogaru, sursa: Se întâmplă în anul Centenarului: Ungurii și sașii ne conduc spre Europa, Europa cu privilegiile lor din timpuri apuse, Europa medievală!)

Iată cum până și enoriașul bisericii evanghelice, Klaus Iohannis, cel care o folosește acum în scop propagandistic pentru boicotarea Referendumului și pentru a lovi în guvern și majoritatea parlamentară, recunoaște cu gura lui că religia ortodoxă a românilor a fost ignorată în Edictul de la Turda, deși aceștia erau majoritari în Transilvania: La Muzeul Brukenthal din Sibiu se găsește originalul Edictului de la Turda. Într-o Europă a sângelui vărsat în numele credinței, chiar dacă ignora ortodoxia românilor din Transilvania, Edictul consacra pentru prima dată principiul toleranței religioase, lansând o nouă perspectivă, umanistă, asupra rolului religiei în societate.(Klaus Werner Iohannis, preșdintele României. Mesaj transmis participanţilor la masa rotundă pe tema „Reforma astăzi – reforme astăzi”, organizată la Sibiu de Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană, cu prilejul aniversării a 500 de ani de la reforma iniţiată de Martin Luther – 28.01.2017)

Închei aici, dar nu înainte de a vă spune: Dragi români, mergeți la Referendum și votați DA pentru familia naturală, DA pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie, DA pentru viitorul copiilor și nepoților noștri, DA pentru propășirea Neamului Românesc! Doar dușmanii poporului nostru și trădătorii, de care nu am dus niciodată lipsă, boicotează Referendumul național pentru familie!

                                                                                                         Marius Albin MARINESCU

1 Comment

  1. Nu cred ca-i mai discrimineaza nimeni ca sa mai poata sa ajunga sa conduca tara si Sibiul! Cu toate că dupa cum merge Referendumul pana acum e totusi posibil si probabil; prea suntem prosti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.