Atitudini

Biserica Kretzulescu din București, 24 Iunie la ora 12:  Veniți de pretutindeni la sărbătoarea zilei de naștere a eroului național Avram Iancu!

     SĂRBĂTOARE PUBLICĂ NAȚIONALĂ 24 Iunie 1824: Se năștea steaua Apusenilor și a moților, Avram Iancu, Erou al Națiunii […]

 

   SĂRBĂTOARE PUBLICĂ NAȚIONALĂ

24 Iunie 1824: Se năștea steaua Apusenilor și a moților, Avram Iancu, Erou al Națiunii Române

Veniți români cu flori și Sfântul Tricolor să aureolăm memoria postumă a celui care s-a stins pentru iubita sa națiune și pentru fericirea ei. Veniți români să dăm un semn de existență istorică, nația română nu a murit, se adună în jurul simbolurilor naționale… cum se adună pribegii la locul nașterii în noaptea ÎNVIERII…!

Veniți români să ne onorăm pe noi înșine! Crăișorul ne-a onorat cu prețul neprețuit al vieții sale, ne-a arătat că suntem neam pașnic de învingători, veniți români să dăm un sens cardinal destinului nostru și destinului patriei române!

Noi suntem onoarea sau dezonoarea nației române!

                                                        Laurian STĂNCHESCU, scriitor, jurnalist, istoric literar

                                   TESTAMENTUL LUI AVRAM IANCU!

„Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea mea fericită, pentru care după puteri am şi lucrat până acum, durere, fără mult succes, dar tocma acum cu întristare văd că speranţele mele şi jertfa adusă se prefac în nimica. Nu ştiu câte zile mai pot avea. Un fel de presimţire îmi pare că mi-ar spune că viitorul este nesigur.

Voiesc dară şi hotărât să dispun ca după moartea mea toată averea mea mişcătoare şi nemişcătoare să treacă în folosul naţiunii şi întru ajutorul înfiinţării unei academii de Drepturi, tare crezând că luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile naţiunii mele.

                                                         Câmpeni, 20 decembrie 1850, Avram Iancu, avocat”

1 Comment

  1. Babiuc Vasilica

    Aceasta zi să ne aducă fericirea sufletului si puterea minții pentru a tine piept tuturor nimicniciilor care au pus piciorul pe gâtul acestui popor. Felicitări!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *