Investigatii

„Bissdog” S.R.L.,  lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (II)

                 „Bissdog” S.R.L.  –  lagărul morţii (II)             […]

 

               „Bissdog” S.R.L.  –  lagărul morţii (II)

                                    Motto: „Adevărata bestie este OMUL.” (Semnat… eu, Liliana-Delia Morariu)

Dacă în prima parte a articolului  v-am prezentat  situaţia câinilor din lagărul numit „adăpostul” Ceuaşu, în continuare vă voiinforma cu privire la demersurile fără nici un rezultat efectuate pe lângă autorităţile (in)competente aservite unui stat mafiot, întâlnirile de la Bucureşti cu iubitorii de animale şi reprezentanţii FPAM, protestul din  4 octombrie organizat în faţa Guvernului României.

Înainte de toate doresc să fac o precizare. În România există două federaţii: Federaţia Naţională de Protecţie a Animalelor-prescurtat FNPA,  a cărei preşedintă este doamna Carmen Arsene şi Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului- prescurtat FPAM, reprezentată de domnul Mircea Şerbănoiu- preşedinte şi de Marius Marinescu, fost senator, preşedinte de onoare. Ambele federaţii luptă împotriva abuzurilor semnalate de noi, cei care le iubim… dar care, individual,  nu avem nici o putere  în lupta cu monstrul numit Statul Român.

Până la instaurarea PSD -istului Petre Daea în funcţia de ministru al agriculturii, cele două federaţii primeau fonduri de la bugetul de stat. Fonduri cu care angajau avocaţi şi plăteau cheltuielile legate de procese în toată ţara. De când a fost înscăunat noul ministru, aceste fonduri au fost tăiate. Prin această măsură statul a urmărit împiedicarea celor două organizaţii în acţiunile lor, condamnând  la moarte toate animalele României, indiferent de specie. O fotografie postată în luna octombrie pe Facebook  cu un superb exemplar de capră neagră şiroind de sânge a oripilat opinia publică.

Conform comunicatului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, capra a fost ucisă în Munţii Parâng, de patru braconieri, dintre care doi străini. Animalul, înainte de a fi ridicat de jandarmi, a fost pozat, în agonie, alături de o tembelă, amanta unuia dintre cei patru ucigaşi sângeroşi  identificaţi şi duşi la poliţie pentru cercetări. Aceast act barbar de exterminare a puţinelor exemplare existente la noi va fi cu siguranţă acoperit…

Articol apărut în „Adevărul” din 7 octombrie 2018 cu capra neagră ucisă în munții Retezat, numărul caprelor spre ucidere aprobat de ministrul mediului anul trecut: 500!

Cel mai mare duşman al acestor splendide animale este o altă criminală instalată în vârful puterii: Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului, care anul trecut, a dispus prin Ordin, împuşcarea lor! Aceiaşi soartă o au căprioarele, alte animale şi păsări sălbatice prin practicarea mizeriei numite vânătoare sportivă, adică sportul uciderii. Să ne reamintim ce spunea Sir Roger Moore, celebrul actor care l-a interpretat pe „Sfântul” și „James Bond”, din păcate decedat anul trecut la 89 de ani: „Vânătoarea, ca sport, este o boală, o perversiune şi un pericol şi ar trebui recunoscută ca atare. Oamenii care se amuză vânând şi ucigând animale fără apărare nu pot suferi decât de dereglări mintale. Într-o lume cu amuzamente neîngrădite, e detestabil ca cineva ar alege să fie fericit în urma uciderii celor care nu cer nimic de la viaţă decât şansa să rămână vii.

În ceea ce-i priveşte pe cei mai buni prieteni ai noştri, câinii, aceştia au fost şi sunt supuşi unor atrocităţi şi cruzimi inimaginabile: de la moartea datorată bolilor, la cea cauzată de înfometare sau suprimare prin metode violente. Cu acordul tacit al reprezentanţilor hingherilor din ANSVSA şi ai DSV- urilor judeţene care îşi încasează şpăgile, în mileniul III, într-o ţară aşa-zis democratică, există lagăre de exterminare de tipul celui din Oneşti, patronat de sadicul descreierat, primarul  Lupică Marian.

Primele victorii  ale FNPA şi comunicatele  pe pagina de Facebook:  22 şi 27 noiembrie 2018, zile memorabile în istoria iubitorilor de animale. Decizia civilă nr.3640/ 20.11.2018  a Curţii de Apel Ploieşti pronunţată în dos. 5323/120/2017, spaima hingherilor şi a spălătorilor de bani.

Prima victorie împotriva hingheriadei dezlănţuite cu furie de reprezentanţii statului român împotriva câinilor fără stăpân a căzut ca o bombă…” Curtea de Apel Craiova şi Curtea de Apel Ploieşti au decis: contractele cu hingherii privaţi sunt ilegale prin încălcarea dispoziţiilor privind concesionarea serviciului de gestionare. Numărătoarea inversă a început. Şmecheriile hingherilor care ucid pe banii primiţi ilegal de la primării vor lua sfârşit, iar banii încasaţi ilegal vor fi CONFISCAŢI. Cei care încearcă diverse tertipuri sau inginerii financiare fără să-şi realizeze limitele de hingheri, să păcălească Fiscul sau Curtea de Conturi a României vor avea o mare surpriză: banii furaţi din moartea câinilor vor fi recuperaţi! Astăzi a fost publicată decizia DEFINITIVĂ prin care contractul de prestări servicii între UAT Pucioasa si CMV Emilia Herescu este atacat de NULITATE. Dosarul se judecă din august anul trecut şi, după ce FPAM a câştigat, UAT Pucioasa, Consiliul Local Pucioasa şi CMVI Emilia Herescu au făcut recurs, care a fost respins ca nefondat. Acesta este un pas foarte important, care va afecta TOATE contractele semnate de UAT-uri cu SRL-uri sau asociaţii ale unor ucigaşi de câini notorii abonaţi la contracte cu primăriile, precum Vetevolution(Vili Veneciuc), SC B &G Total Expres SRL(Bogdan Panait), SC Green Life Recycling SRL Constanţa(Carmen Bucur), DMPA Braşov(Flavius Dumitru),  ADI Serviciul pentru ocrotirea animalelor Hunedoara, SC Danyflor SRL Timişoara, SC Trioconstruct  Botoşani, SC Alextib Construct SRL(Alexandru Chirobocea), BISSDOG SRL Mureş, Asociaţia Dog Life Constanţa(Carmen Bucur), Adăpostul meu din Alba deţinut de Martin Ioan, tatăl directorului DSVSA Alba, ASPA IVET S(Florentina şi Valentin Istrate) etc.

Prefecţii trebuie să verifice legalitatea tuturor contractelor ilegale şi să le atace în instanţă sau se vor alege cu dosare penale. Pentru toate aceste ilegalităţi, VINOVAT STATUL ROMÂN.

Succesul acţiunilor de la Curtea de Apel Ploieşti se datorează şi dlui Avocat Viorel Neagoe şi doamnei Cristina Păun care au sprijinit acest demers. Dacă vreţi să ănvingem mafia hingherească, sprijiniţi acţiunile FPAM! Numai uniţi putem învinge un sistem ostil animalelor şi mediului!“

Acesta a fost comunicatul apărut  pe pagina oficială de Facebook a FPAM. E vorba de o decizie istorică pronunţată în dosarul 5323/120/2018 aflat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti şi implicit de prima victorie a unei echipe puse în slujba vieţii celor mai fideli prieteni ai noştri. O decizie care cu siguranţă va alunga somnul  psihopaţilor care până acum au făcut bani la greu maltratându-i şi supunându-i la torturi greu de imaginat…hotărârea este precum sabia lui Damocles  deasupra capetelor şefilor şi subalternilor  hingherilor din Direcţiile Sanitar Veterinare din întreaga ţară, a tartorelui Geronimo Brănescu- pe care puterea l-a cocoţat în funcţia cea mai înaltă, a dejecţiilor numite primari cu toţi complicii lor şi nu în ultimul rând a prefecţilor care, luându-şi felia de tort,  nu au solicitat în instanţă desfiinţarea contractelor.

Primele demersuri oficiale ale lunii iulie către trei autorităţi cu atribuţii de control: DSVSA Tg.Mureş , ANSVSA şi Corpul de Control al M.A.I. Plângerea penală la Parchetul Judecătoriei Tg.Mureş şi dosarul 3968/P/16.07.2018. 17 şi 18 iulie-tentative eşuate de intrare  în lagărul morţii. Dreptul BISSDOG SRL de a-şi selecta … clientela! Chemat la faţa locului pentru intervenţie, un echipaj al poliţiei refuză să işi facă datoria. Căţeii din lagăr- suprainfestaţi cu paraziţi interni.

Şocul primei vizite în lagărul de exterminare al câinilor din Ceuaşu a lăsat locul furiei şi revoltei. O minte normală nu poate înţelege sadismul cu care semenii noştri comit fără să clipească atrocităţi împotriva unor suflete lipsite de apărare. Numai o persoană diabolică îi poate privi în ochi pentru ca, în secunda doi, să le curme viaţa… Sub imperiul  groazei, am anunţat FNPA. Apoi am depus două sesizări la DSVSA al cărui director executiv este UDMR-istul Kincses Sandor. Ştiind foarte bine că DSV-ul local este pionul de bază al activităţii criminale, am făcut şi o sesizare la ANSVSA (Autoritatea Naţional Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor), adresându-mă Secretarului de Stat Geronimo Brănescu prin două petiţii: una clasică, trimisă prin poştă, iar alta în completare, prin e-mail. Dar pe ăsta nu-l interesa problema câinilor ci pesta porcină africană, uciderea porcilor autohtoni şi ruinarea fermierilor români. O activitate aducătoare de bani, suferinţă şi moarte…

A patra sesizare a fost adresată Corpului de Control al MAI, cu referire la infracţiunea spălării banilor realizaţi cu titlu de profit de către BISSDOG.

Între timp, prima tentativă de inspecţie în lagăr, cea din 17 iulie a eşuat. În 18 am încercat-o pe a doua. Pe gard apăruse un afiş cu programul de vizită iar mai jos era un afişuleţ: NE  REZERVĂM DREPTUL DE A NE SELECTA CLIENTELA ŞI VIZITATORII. Stăteam aşadar în faţa unui local de alimentaţie publică ferecat cu lacăte…Eram cu un prieten. Am sunat la 112. A venit un echipaj format din doi poliţai şi un individ îmbrăcat civil (vezi foto).

Polițiștii din subordinea lui Voidazan care nu au intervenit în 18 iulie 2018.

La început nu s-au legitimat, însă după insistenţe am aflat că aceştia se numeau  Fekete Sorin şi Kiraly Radu. Le-am spus povestea, inclusiv faptulcă există o mare problemă cu acel teren, al cărui proprietar nu se cunoaşte. Deşi trebuiau să ne susţină, miliţienii n-au făcut-o. După ce au ars de pomană gazul, aerul şi motorina statului, cei doi şi omul în negru au făcut stânga-mprejur să raporteze lui Voidăzan Marian, şeful lor, cât de eficienţi au fost! Ca să- şi mulţumească stăpânii, acesta m-a convocat telefonic pentru a mă prezenta  în data de 3 august a.c. la el la sediu, în Ceuaşu. Mi-a spus că angajaţii adăpostului şi administratorul Godri Janos au depus plângere împotriva mea pentru injurii şi comportament agresiv la adresa lor, cu ocazia vizitei din 17 iulie.

Godri Janos și fiica Andreea baricadați în lagăr

Văzând că refuz să dau declaraţie, a întocmit procesul-verbal de contravenţie seria PMSY nr. 0048198/3 august a.c. încheiat în baza articolului 3 al.1 lit.B al Legii 61/ 1991 republicată. Întrucât aş fi avut un comportament agresiv şi faţă de organele de poliţie, temeiul legal a fost menţionat la două poziţii distincte, amenda fiind de 2 ori a câte 500 lei. Total notă de plată: 1.000 lei! Păi dacă am fost agresivă cu poliţia, de ce nu mi-au pus cătuşe? De ce nu m-au dus la secţie, “agresaţii” în uniforma statului? (Click pe document pentru mărire!)

Procesul verbal de contraventie din 03.08.2018.

Din biroul miliţianului am mers direct în lagăr, căci între timp, pe baza celei de-a doua plângeri la DSV, mi s-a permis accesul. Afişul cu dreptul de selecţionare a clientelei a dispărut. Printr-o cosmetizare de faţadă au dispărut fecalele şi organele împuţite, dar au dispărut şi mulţi dintre câinii fotografiaţi la început, inclusiv femela ai cărei pui au fost omorâţi şi mâncaţi de ceilalţi.

Liliana-Delia Morariu.

O mămică cu puiuţi abia născuţi era pusă în ţarc separat, într-un culcuş. Afară, într-un cazan imens, fierbeau, bănuiesc, organele care înainte se serveau crude. Ştiam că totul este o aparenţă…Am dus acasă doi pui mărişori. După deparazitarea internă, căţeii au început să elimine pe gură şi pe fund grămezi de viermi intestinali (vezi foto).

Solicitarea adresată primarului Szabó József Levente.Caracatiţa UDMR se pune în mişcare. Primele răspunsuri  la sesizările depuse.  Sesizările continuă: Prefectură, ORC şi ANAF. Prefectura aruncă pisica moartă în curtea DSVSA- Mureş patronat de supusul  UDMR, Kincses Sandor. Demersurile FNPA.

La data de  18.07.2018 am depus  o sesizare la Primăria Ceuaşu prin care solicitam rezilierea în regim de urgenţă contractul de concesionare a serviciilor de ecarisaj şi preluarea adăpostului în subordinea UAT conform legislaţiei în vigoare. Nici un răspuns!

Luna august a venit cu răspunsuri la sesizări. După cosmetizarea  lagărului, prin adresa  nr. 9609/ 10.08.2018, şeful DSVSA Kincses Sandor îmi comunică triumfător că: unitatea este înregistrată sanitar-veterinar conform legislaţiei în domeniu; dispune de spaţii corespunzătoare pentru consultaţii, tratamente şi  intervenţii chirurgicale; există încheiat un contract cu medic de liberăpractică, fără a-mi trimite, conform solicitării, copia actului şi alte bazaconii care infirmă cu nesimţire fotografiile şi filmările făcute la faţa locului. Persoanele care au întocmit  răspunsul sunt aceiaşi Tilincă Marius şi Drăgan Liviu, cei  care au avizat adăpostul groazei! (Click pe document pentru mărire!)

Răspuns DSVSA Mureș.

Văzând că primarul Szabo nu vrea să îşi rezilieze afacerea, la 1 august a.c. am sesizat Prefectura Tg.Mureş, solicitând, pe lângă luarea măsurilor legale în vederea rezilierii contractului, să îmi comunice numărul total al primăriilor cu care BISSDOG a semnat contracte de capturare a câinilor.

Răspunsul a venit în 07.09.2018 (vezi facsimil) din partea subprefectului NAGY ZSIGMOND: „Instituţia prefectului a efectuat demersuri către DSVSA Mureş, prin care a solicitat analizarea posibilităţii de soluţionare întrucât, potrivit legislaţiei în vigoare, competenţa de rezolvare aparţine acestei instituţii.” Să mori tu, UDMR-istule? (Click pe document pentru mărire!)

Răspunsul subprefectului Nagy Zsigmond din data de 07.09.2018.

La data de 13.08.2018 apare răspunsul mafioţilor de la vârful structurii, ANSVSA, din care reproduc un pasaj: “ Ca urmare a aspectelor semnalate de dumneavoastră o echipă de consilieri din cadrul ANSVSA- Serviciul Metodologie, Planificare, Strategii şi Control Operativ împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Mureş au efectuat un control de specialitate în data de 24.07.2018“ (Vezi facsimile, click pe document pentru mărire!)

Autoarea răspunsului, dr. Alina Monea, nu a ataşat răspunsului  Raportul de control semnat de către persoanele care l-au efectuat şi care, după cum afirmă doamna Monea –Şef Serviciu Comunicare şi Logistică Documentară, a indicat că situaţia de acolo e mai mult decât roz! Deci eu am halucinaţii…E dreptul meu să mă întreb: ce salarii au mizeriile astea plătite de la buget? Pentru că în definitiv, asta ne priveşte şi ne afectează direct pe noi, cetăţenii acestei ţări, plătitori de taxe şi impozite.

Tot în august mi-a sosit un alt răspuns de la Bucureşti. Deşi sesizarea a fost trimisă prin email Corpului de Control al M.A.I, ai cărui reprezentanţi trebuiau să descindă în teren, să controleze banii murdari şi să facă dosare penale, un gunoi din ograda lor a făcut o şmecherie: a trimis sesizarea la Secretariatul General al Guvernului. Un alt gunoi, care nu s-a semnat lizibil şi nu a datat documentul 15D/7515/29018, mi-a răspuns că, la  solicitarea mea înregistrată la Corpul de Control al Primului Ministru îmi va fi comunicat răspunsul. (Click pe document pentru mărire!)

Iată ce răspuns mi-a dat Gheorghe Dincă Neacşu – Director al Direcţiei de Control: „… în baza OUG 27/ 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, petiţia mea a fost transmisă ANSVSA spre soluţionare”. (Click pe document pentru mărire!)

Adică Autorităţii Naţionale, condusă de terminatorul porcilor autohtoni,  Preşedintele Secretar de Stat Geronimo Brănescu. Cel care, la data de 20.02.2015, când era în funcţia de director al DSVSA Constanţa, a dat societăţii ucigaşe de câini GREEN LIFE RECYCLING SRL , societatea ucigaşă de autorizaţia sanitar veterinară nr. 377 pentru adăpostul pentru câini fără stăpân pentru punctul de lucru în localitatea Ovidiu Jud.Constanţa (Vezi facsimil, click pe document pentru mărire!)

Autorizație DSVSA Constanţa nr. 377 pentru societatea ucigaşă de câini GREEN LIFE RECYCLING

Acelaşi Geronimo, înainte de a fi promovat în funcţie, a autorizat în 25.04.2016 maşina de captură a societăţii înmatriculată CT-08-SFP.  (Click pe document pentru mărire!)

Autorizație sanitar veterinară marca Geronimo Branescu data lagărului din Ovidiu jud. Constanța: Geronimo Brănescu a autorizat în 25.04.2016 maşina de captură a societăţii înmatriculată CT-08-SFP.

Vă daţi seama câţi ticăloşi ţinem în spate noi, cetăţenii oneşti? O întreagă structură aservită crimei organizate, ale cărei servicii sunt bine răsplătite de susţinătorii din Guvernul României.

Între timp am depus alte două sesizări: una la ORC prin care solicitam radierea SC BISSDOG SRL din Registrul Societăţilor iar alta la ANAF pentru verificări. ORC îmi sugerează să cer în instanţă radierea societăţii. Ca să se spele pe mâini, ANAF Tg.Mureş – cu şefă UDMR-istă, Denes Iren, redirecţionează petiţia la Ministerul Finanţelor Publice- Direcţia Generală Antifraudă Fiscală Sibiu în vederea verificării desfăşurării activităţii economice înafara sediului social şi a obiectului de activitate declarat. Nemernicii de la Sibiu îmi răspund, prin adresa semnată de Laurenţiu Dan Puşdercă: ”…Trebuie să aveţi în vedere că informaţiile obţinute sau măsurile dispuse de inspectorii antifraudă fiscală ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu intră sub incidenţa secretului fiscal şi pot fi transmise doar autorităţilor publice”. Care autorităţi publice? Măi, voi sunteţi nebuni sau ne credeţi pe toţi proşti? (Click pe document pentru mărire!)

Răspunsul ANAF , Direcția Generală Antifrauda Fiscală din 08.10.2018

Faţă de situaţia creată, reprezentanţii  FNPA au intervenit . În 24.08.2018, când au solicitat primarului Szabo ca, în baza Legii 52/2003-privind transparenţa decizională  şi a Legii 544/2001-privind liberul acces la informaţiile de interes public, să li se comunice dacă: există serviciu public de gestionare a câinilor fără stăpân; situaţia privind numărul de câini fără stăpân gestionaţi în perioada 2013- 2018 defalcat pe ani, dacă concesionarea activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân s-a făcut prin licitaţie sau atribuire directă; copie după contractul(cu toate anexele sale) încheiat între primărie şi societatea care desfăşoară activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân; copie după contractul(cu toate anexele sale) cu medicul veterinar de liberă practică care desfăşoară activităţi sanitar veterinare; sumele cheltuite de primărie pentru desfăşurarea activităţii de gestionare a câinilor făsă stăpân(hrană, servicii medical veterinare, produse medical veterinare achiziţionate, ustensile şi produse de curăţenie, protecţia muncii etc.); copii după contractele de gestionare încheiate în perioada 2013-2018; nr.de câini existenţi la data prezentei; cantitatea de hrană/câine/zi oferită şi tipul acesteia, ; dacă există taxă de adopţie, taxă de adopţie de la distanţă, taxă de revendicare şi cuantumurile acestora; care este programul de vizită, adopţii, revendicări; dacă primăria/societatea care desfăşoară activitatea de gestionare are contracte cu medici veterinari de liberă practică pentru a oferi sterilizări gratuite/subvenţionate pentru câinii fără stăpân (în baza  HG 1059/2013 pt.aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG  155/2001, art.41) în scopul reducerii numărului de câini fără stăpân prin reducerea/stoparea abandonului; dacă există parteneriate/cpontracte de colaborare  între Primărie/societatea care desfăşoară activitatea de gestionare şi ONG-uri pt. sprijin cu hrană, produse de uz veterinar, acţiuni de promovare a adopţiilor, voluntariat, campanii de sterilizare gratuite, vă rugăm să menţionaţi ce anume şi cu cine… (Click pe documente pentru mărire!)

La această interpelare primarul Szabo, unicul semnatar al contractului morţii, răspunde FNPA în 28.08.2018: Primăria/ Consiliul Local al comunei Ceuaşu de Câmpie în anul 2016, ca urmare a HCL 33/24.05.2016 a încheiat un contract de prestări servicii cu SC BISSDOG SRL având ca obiect capturarea şi gestionarea câinilor fără stăpân pe raza comunei Ceuaşu de Câmpie. Mai menţionează că nu ştie nici cine este proprietarul terenului pe care BISSDOG şi-a deschis lagărul. Înafara acestui răspuns, primarul  suferă de amnezie…Ca atare, nu furnizează acte, şi date…sfidează! Câţi bani a scos amnezicul din puşculiţa primăriei şi i-a virat lui BISSDOG? Ce alte afaceri şi ale cui se derulează în acest parteneriat al morţii?

Mega afaceri de familie cu câini, cu gunoaiele şi cu bani publici. Legături transpartinice între Primăria Ceuaşu- BISSDOG- SYLEVY  SALUBRISERV SRL şi  SERVICII SALUBRITATEA SA Bucureşti. CRISTIAN PAŞCU, fiul fostului senator Corneliu Paşcu, administratorul gunoaielor de la Bucureşti.

După alte săpături, am aflat că Primarul Szabo, Godri Janos – administratorul lagărului şi SC SYLEVY SALUBRISERV SRL  sunt asociaţi la o reţea de mafie transpartinică, din care face parte şi operatorul de salubritate SERVICII SALUBRITATE SA din Bucureşti – administrată de Cristian Paşcu, fiul fostului senator Corneliu Paşcu.

Primarul Szabo cu dolofana blondă Blanka Niomati Ilyes, manager resurse umane la S. C. SYLEVY SALUBRISERV S.R.L., fiica patronului.

Ar trebui să se deschidă o anchetă, fiindcă este vorba de foarte mulţi bani…bani pe care criminalii din vârful piramidei nu au nici un interes să-i recupereze. Nu în mod întâmplător, BISSDOG ul ucigaşilor de câini şi-a introdus, în baza actului constitutiv actualizat la data de 10.03.2016 obiectul secundar  de activitate colectarea deşeurilor. Şi nu întâmplător s-au asociat cele două firme gunoiere.

Din furnizarea de informaţii de la ORC Mureş din 15.11.2018 am aflat că, după scandalul A.N.I .(Agenţia Naţională de Integritate)şi înlăturarea din Consiliul Judeţean Mureş a consilierului cu dosar penal  Ilyes Toth Alexandru (fost asociat al firmei), acesta s-a retras din societate dar a lăsat în locul lui pe fratele ILYES DIONISIE,  care îl are ca asociat pe nepotul său, fiul fratelui penal,  ILYES –TOTH BOTOND LEHEL. Firma are puncte de lucru declarate la Ceuaşu de Câmpie, Jud. Mureş, Corund Jud.Harghita,  Huedin Jud. Cluj.  Activitatea de colectare a gunoaielor este una foarte prosperă, profiturile declarate fiind de  453.189 lei în 2015, de 1.229.158 lei în  2016 şi de 1.117.567 lei în 2017.

În luna octombrie 2017, în salubrizarea oraşului Luduş apare o asociere ciudată: SYLEVY –ul familiei Ilyes  se asociază cu SERVICII SALUBRITATE SA din Bucureşti, administrată de Cristian Paşcu, fiul fostului senator Corneliu Paşcu, firmă care ar fi câştigat  licitaţia publică anul acesta. Taxa pe care o plătesc luduşenii începând cu data de 3 octombrie 2018 este de o taxă fixă, cu 43,48% mai mare decât până acum, aşa cum rezultă din articolul publicat de colegul de presă Cătălin Vischi “BANII ŞI GUNOIUL ŞI SALUBRIZAREA din Mureş a intrat sub controlul familiei ex-senatorului Paşcu: în Luduş, de astăzi, tariful de salubrizare a crescut cu 43% I msnews”, a se vedea linkul. Deci bani, cât mai mulţi şi cu orice metode, începând cu gunoaie şi terminând cu câinii fără stăpân!

Întâlnirile de la Bucureşti cu reprezentanţi ai FPAM şi iubitorii de animale.  4 octombrie- Ziua Internaţională a Animalelor şi Protestul din faţa Guvernului.  Petiţia adresată Guvernului şi răspunsul în doi peri, semnat ss indescifrabil.  FPAM atacă în instanţă Primăria Ceuaşu de Câmpie. Dosarul 1935/102/2018cu obiect: obligaţia de a face, Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii.

Întrucât pe Facebook au apărut nenumărate cazuri cu animale maltratate şi organizaţii sau persoane fizice care sunt implicate în salvarea lor, anul acesta m-am afiliat unui grup de acest tip. Drept urmare, am comunicat actele şi dovezile pe care le deţin şi am participat la şedinţele din  Bucureşti. La data de 4 octombrie 2018,  Ziua Internaţională a Animalelor,  am participat la protestul  organizat de preşedintele FPAM. Înarmaţi cu lozinci şi pancarte, am solicitat STOPAREA CANICIDULUI DIN ADĂPOSTURILE PUBLICE, DEMISIA LUI GERONIMO BRĂNESCU, ÎNCHIDEREA LAGĂRULUI DIN CEUAŞU.

Protestul din 4 octombrie în fața Guvernului României

La sfârşitul protestului, am depus o petiţie la Guvern. Cei 82 de semnatari ai acesteia am solicitat:

1.Înfiinţarea Poliţiei Animalelor la nivelul MAI, cu birou şi personal distinct, instruit, dotat cu armă tranchilizantă, cu maşină de intervenţie, care să răspundă la numărul de urgenţă 112, 24 ore din 24.

2.Rezilierea tuturor contractelor de concesionare a gestionării câinilor fără stăpân încheiate în mod ilegal de primării din ţarî cu SRL uri, care încalcă prevederile Legii 258/2013 care a modificat art.2 al.4 al OUG 155/2001 şi confiscarea de către Statul Român a profiturilor înregistrate în perioada 2013/2018.

3.Introducerea în Legea 205/2004 a pedepselor cu închisoarea şi faţă de reprezentanţii primăriilor şi ai DSV urilor locale care autorizează ilegal adăposturi pentru complicitate la rele tratamente şi cruzimi.

4.Asigurarea transparenţei totale în relaţia cetăţeni-reprezentanţii primăriei şi adăposturilor în ceea ce priveşte administrarea banului public, fotografierea, filmarea fără aprobări prealabile, solicitarea de documente privind costul zilnic de întreţinere al câinilor capturaţi şi toate celelalte documente prevăzute de lege.

5.Stabilirea costului de adopţie de la distanţă pe baza costului zilnic real, stabilit în mod unitar, în funcţie de talia câinelui, la nivel naţional şi nu discreţionar, aşa cum se practică la noi.

6.Vaccinarea antirabică, microciparea, sterilizarea şi înscrierea în sistemul RECS exclusiv cu bani de la buget. Aceaste operraţiuni trebuiesc efectuate în baza recensămintelor organizate de angajaţi ai DSV-urilor locale, cu scopul de a se cunoaşte numărul populaţiei canine din fiecare primărie.

7.Reintroducerea sistemului de asistenţă veterinară de stat în paralel cu cel privat în vederea înlăturării discriminării tratării şi salvării fără stăpân sau a celor care au stăpâni cu venituri mici. Cu menţiunea că petiţia se referă nu doar la câini şi pisici ci şi la restul animalelor din gospădăriile oamenilor sau sălbatice.

După două săptămâni, un alt păduche din armata numeroasă a primului ministru Viorica Dăncilă, care a vrut să rămână în anonimat, îmi răspunde (vezi facsimil):  „Vă informăm că petiţia dvs. înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 15C/1226/ din 11.10.2010 a fost transmisă Instituţiei Prefectului Jud.Mureş şi ANSVSA, în vederea analizării şi emiterii unui punct de vedere….”  (Click pe document pentru mărire!)

Răspunsul Secretariatului General al Guvernului nesemnat lizibil.

Faţă de aceste multiple bătăi de joc , reprezentantul FPAM, dl. Mircea Şerbănoiu, a decis: atacăm în instanţă! Astfel că, UAT Ceuaşu- reprezentată de primarul Szabo , a fost chemată în judecată la Tribunalul Mureş Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal pentru ca instanţa să-l oblige să-i pună la dispoziţie actele solicitate pe cale amiabilă, pe baza cărora urmează să fie anulatecontractele morţii.

Întrucât subiectul este unul major la nivelul întregii ţări şi în lupta inegală cu monstrul numit generic Statul Român este nevoie de unitatea iubitorilor de animale, subiectul va rămâne deschis…

                                                                                                         Liliana-Delia MORARIU

Primul episod: „Bissdog” S.R.L.,  lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor!

 

 

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *