Investigatii

„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (IV)

                                        […]

 

                                          „Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii” (N. Macchiavelli)

Pentru lumea canină anul 2019 a debutat cu ororile psihopatului din Prejmer… a urmat câinele căruia alţi doi psihopaţi i-au dat foc, apoi Sunny – căţelul din Broşteni  folosit de un sadic pentru a-şi antrena amstaff-ii şi de care faimosul Marius Chircă, alias KOLA  KARIOLA s-a folosit ulterior în scopul strângerii de donaţii. Bieții naivi, creduli și sufletiști…

În contextul general al canicidului din România,  lagărul de exterminare al câinilor din Ceuaşu revine cu forţă  în actualitate; cu informaţii şi evenimente noi, cu documente şi personaje care fac legătura între afacerile la vedere şi cele subterane, în care sângele se amestecă cu banii într-un joc al morţii pe care nici o autoritate nu are intenţia de a-l opri. Descoperind dedesubturile afacerii de sute de mii de euro a societăţii BISSDOG,  am constatat că mecanismul este un copy- paste al celor existente în alte lagăre ale morţii din  întreaga ţară. Ştiind că de una singură nu voi putea să le ţin piept dacă le declar război, anul trecut mi-am căutat aliaţi. Credeam că i-am găsit la Bucureşti, capitala nelegiuiţilor. Plină de speranţă, am participat la câteva dintre şedinţele iubitorilor de animale conduse de Mircea Şerbănoiu (n.a: preşedintele FPAM), căruia i-am furnizat  toate documentele pe care le aveam la acea dată. Dar…aşa cum aveam să constat cu amărăciune la sfârşitul anului trecut, acesta s-a dovedit a fi nu doar un individ căruia îi plac laudele şi banii, ci un adevărat  trădător al cauzei căţeilor nimănui, condamnaţi a se naşte în România.

Grupurile „Procesul antibestii”,  „Partidul iubitorilor de animale şi natură” şi campaniile virulente de pe Facebook împotriva canicidului. Mircea Şerbănoiu, preşedintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) – între reclamă şi realitate. De la publicitatea pe Facebook la înaltă trădare. Procesul de la Târgu-Mureş şi jocul la două capete. Surprizele continuă… membrii fondatori FPAM împlicaţi în canicid. Trădare pe toate fronturile. Consecinţele trădării la Tg.Mureş:  două dosare civile având ca obiect  răspunderea delictuală.

Sub masca  iubirii animalelor şi a naturii, profitând de buna credinţă a multor iubitori de animale exasperaţi de amploarea canicidului, Mircea Şerbănoiu ştia că lumea are nevoie de un lider. Astfel, după un plan bine gândit, acesta a creat în spaţiul public de pe Facebook  grupurile Procesul antibestii” şi „Partidul Iubitorilor de animale şi natură”. Apoi, sub sub deviza „declarăm război ucigaşilor de câini”, a început să strângă informaţii şi probe despre abuzuri din întreaga ţară. Informaţii pe care, conform promisiunilor, urma să le folosească în desfiinţarea contractelor ilegale de gestionare a câinilor fără stăpân, restituirea profiturilor ilegale statului român şi stoparea canicidului. Până aici totul părea perfect. Era evident că pentru a se putea „lupta” în instanţă cu ucigaşii de câini, domnul Şerbănoiu- care de câţiva ani nu este angajat nicăieri, avea nevoie de bani. Făcând apel la iubitorii de animale, la sentimentele  şi la buna lor credinţă, a lansat o acţiune de mare anvergură de strângere a donaţiilor, mâna lui dreaptă fiind „ilustra” doamnă doctor Ioana Rosenberg din Bucureşti.

Ioana Rosenberg, care a solicitat donațiile pe Facebook, în dreapta fotografiei la una dintre ședințele prezidate de Mircea Șerbănoiu.

Banii i-a încasat dar, spre surprinderea mea, a omis să-i contabilizeze în spaţiul public. Mi s-a părut suspectă această atitudine şi, în consecinţă, am stat cu ochii pe el. După primele două victorii de la CA Ploieşti şi Târgu-Neamţ, toată lumea era încântată, Şerbănoiu era adulat de postacii săi, timp în care donaţiile curgeau. Între timp am început să fac investigaţii în trecutul său. Din primele informaţii am aflat că, în urmă cu câţiva va ani, individul a făcut parte din Federaţia Naţională de Protecţie a Animalelor (FNPA). Datorită orgoliului nemăsurat şi a invidiei pe rezultatele altora, a defăimării repetate a unor persoane din conducerea Federaţiei, Şerbănoiu a fost „ejectat” din FNPA. De atunci şi până în prezent, marea lui pasiune a rămas aceiaşi: denigrarea şi împroşcarea cu noroi a tot ceea ce înseamnă FNPA!

A doua suspiciune legată de Şerbănoiu am avut-o în luna octombrie 2018 când am aflat că acesta, fără să sufle o vorbă, a dat în judecată  în contencios administrativ UAT Ceuaşu de Câmpie. M-am dus pe firul informaţiei şi am asistat la primul termen de judecată la Tribunalul Tg.Mureş, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Atunci am aflat că UAT Ceuaşu a fost dată în judecată pe Legea 544/2001(n.a: privind liberul acces la informaţiile de interes public), fiind obligată să depună în instanţă toate contractele de gestionare a câinilor fără stăpân încheiate cu BISSDOG SRL. Evident, acţiunea a fost scutită de plata taxei de timbru. L-am sunat după proces. Şerbănoiu nu era prea încântat de prezenţa mea în sala de judecată. Mai mult chiar, m-a apostrofat atât telefonic cât şi seara pe Facebook, învinovăţindu-mă de imixiune.

Mircea Șerbănoiu (stânga) și Costică Popa, iubitor de animale, de care Șerbănoiu s-a folosit pentru a-și face publicitate, pentru procurarea documentelor din întreaga țară și ca să-și atragă donații.

Când l-am rugat să îmi trimită documentele obţinute în instanţă pentru a-mi putea continua ancheta jurnalistică, a refuzat categoric, motivând că „i le dau lui Carmen Arsene”, preşedinta FNPA. La întrebarea „care va fi soarta câinilor după rezilierea contractului?”, răspunsul a fost „nu-i treaba mea, nu mă interesează!”Atunci am înţeles că pe ăsta singurul lucru care îl interesează sunt banii!

Mi-am pus o întrebare logică: nu cumva Şerbănoiu  a intentat procesul de ochii lumii, urmând să tragă la pace, contra cost, cu partea adversă??? Pentru că, după ce a obţinut ceea ce a dorit, Şerbănoiu nu a mai continuat acţiunile care se impuneau în acest caz: oprirea capturilor prin ordonanţă preşedenţială, relocarea acestora cu sprijinul altor ONG-uri, rezilierea contractelor şi recuperarea banilor, finalizarea dosarului penal şi pedepsirea vinovaţilor.

Ca jurnalist am avut acces la dosar. Astfel am aflat că UAT Ceuaşu  a semnat 3 contracte de prestări servicii cu BISSDOG, la care nu au ataşat HCL- uri şi nici contractele de delegare a gestiunii. Numai la un chiolhan puteau fi semnate asemenea acte, semnatarilor netrecându-le prin cap că într-o bună zi cineva ar fi putut să le strice jocurile. Cert e că trădarea lui Şerbănoiu a avut consecinţe grave atât la Tg.Mureş două procese civile pe răspundere civilă delictuală cât şi în întreaga ţară unde a dat în judecată, tot în baza Legii 544 UAT- uri cu care ulterior nu s-a mai războit. Două cazuri extrem de grave sunt Constanţa şi Smîrdan, Jud.Galaţi. În 14 februarie 2019 UAT Constanţa i-a oferit sadicului Pali Cezar  (cel care a ucis cei 30.000 câini din ecarisajele ASPA Bucureşti) gestionarea câinilor pe bază de contract cu scadenţă 1 martie 2020, cu o valoare de 342.000 Euro. Conform contractului morţii se estimează că în fiecare lună vor intra în ecarisaj 400 câini din care 150 vor fi ucişi. Aşadar vor fi ucişi un total de 1.800 suflete nevinovate iar contravaloarea prestaţiei acestui psihopat va fi de 60.000 lei doar pentru ucidere.

Este evident faptul că alte servicii nu va presta decât pe hârtie…

La Smârdan, în cadrul aşa-zisului adăpost „Help Lăbuş”, un aşa-zis medic veterinar Andrei Tudose, capturează ilegal câinii fără stăpân şi îi ucide  pe bandă rulantă la 14 zile. În 2017 acesta încasa ilegal de la primării o taxă de captură de 600 lei/câine. Aruncând o privire pe actele de constituire ale FPAM, am avut surpriza să descopăr că unul dintre cei 8 membrii fondatori al FPAM este chiar ONG-ul HELP  LĂBUŞ. Este evident faptul că Şerbănoiu a dat mînă liberă unui alt sadic, Bărbulescu,  Mengele câinilor de la Codlea precum şi altor ucigaşi de câini din România.

Adresa de înaintare DSVSA Mureş nr. 9419/08.08.2018. Fişele de inspecţie din 2018 – controale de acoperire pe baza sesizărilor. Nici un control în perioada 2016-2017. Documentele  care au stat la baza eliberării autorizării sanitar-veterinare şi complicii din DSVSA Mureş în încălcarea flagrantă a prevederilor Ordonanţei 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare al câinilor fără stăpân: dr. Balazs Tibor, dr. Tilincă Marius, dr. Oprea Vasile, fostul şef al instituţiei, dr. Kincses Sandor, actualul şef al instituţiei care refuză anularea autorizaţiilor eliberate de predecesorul său. Răspunsul noului  prefect Mircea Duşa din 19.10.2018 lărgeşte sfera complicităţii locale.

Ca urmare a primei sesizări adresate DSVSA Mureş, la data de 08.08.2018 directorul executiv Kincses Sandor mi-a comunicat fişele de inspecţie privind respectarea normelor sanitar veterinare cu referire la protecţia câinilor fără stăpân nr.90/23.03.2018 şi 994/ 24.07.2018-semnate dr. Marius Tilincă şi documentaţia care a stat la baza înregistrării sanitar veterinare a BISSDOG SRL(conform facsimilului anexat) avizată favorabil de dr.  Balazs Tibor.

Adresa DSVSA Mureș de înaintare a fișelor de inspectie si a documentelor care au stat la baza autorizării adăpostului Ceuașu. (Click pe imagine pentru mărire!)

Primul lucru şocant: în anii 2016 şi 2017, inspectorul responsabil de bunăstarea animalelor- dr. Marius  Tilincă, nu a făcut nici un control! După cum veţi vedea, cele două controale din 2018 sunt simple acte de acoperire a încălcărilor flagrante ale prevederilor OUG 155/2001.

În fişa de inspecţie 90/ 23.03.2018,dr. Tilincă nu completează adresa punctului de lucru…păi cum să completeze din moment ce BISSDOG nu are aşa ceva? Tilincă menţionează numărul total al personalului: 1 administrator, 3 îngrijitori şi 2 şoferi, total 6 persoane. A uitat-o pe Andreea Godri- fiica şi contabila firmei, pe medicul veterinar –care? şi pe prinzătorii de câini, dar menţionează că nu există nici un tehnician veterinar pentru evidenţă şi supraveghere, la acea dată în lagăr existând 127 câini.

Contrar realităţii, Tilincă a bifat  toate poziţiile privind registrele şi evidenţele, tabelele de vaccinare, registrul de gestionare substanţe pentru eutanasiere, podea în pantă, program adopţii, boxe de izolare pentru câinii bolnavi, mâncare pui de trei ori pe zi, separare mame cu pui….baliverne care nu au corespuns niciodată  realităţii. Omul a mai scris şi alte minciuni: cum că există contractul de neutralizare a cadavrelor nr.470 încheiat cu SC PROTAN la data de 05.12.2017 şi cel cu medicii veterinari Incze- Doşa nr. 92/ 03.03.2017. Totuşi, consemnează faptul că persoanele care capturează nu au avut instructajul făcut iar ventilaţia maşinilor de captură este naturală cu toate că a bifat căsuţele de pe fişă. Tilincă, cu mânuţa lui, scrie că în 2017 au fost eutanasiaţi 29 de câini deşi realitatea infirmă acest lucru…Facem un calcul matematic simplu: împărţind profitul declarat în 2017, de 360.777 lei la taxa de captură de 350 lei/câine, ajungem la impresionantul număr de 1030 câini. Dacă doar 29 dintre sărmanii patrupezi au fost eutanasiaţi, unde au dispărut ceilalţi? Cum au murit şi ce s-a întâmplat cu cadavrele lor? Iar pe cei 29 cine i-a eutanasiat, cu ce substanţă, având în vedere că în lagăr nu există nici o substanţă medicamentoasă, nici sală de tratamente, nici un medic  sau tehnician veterinar ? Conform legii, eutanasierea o poate face doar medicul veterinar în baza unei decizii a primarului sau a reprezentantului acestuia. Cine este reprezentantul şi unde sunt deciziile Tilincă nu ne-a spus, dar la finalul documentului, deşi dă termen de remediere a neregulilor, nu aplică nici o sancţiune!

În fişa de inspecţie 994/ 24.07.2018, Tilincă reia şirul balivernelor, consemnând faptul că BISSDOG are contracte de prestări servicii cu 7 UAT-uri, fără a specifica care sunt acestea.

Pag. 6 a fișei de inspecție 994/24.07.2018. (Click pe imagine pentru mărire!)

Prefectura Tg. Mureş avea datoria să îmi răspundă la această întrebare, dar nu a făcut-o, aşa după cum rezultă din adresa 30.302/19.10.2018 a noului prefect Mircea Duşa care, după cum se vede în facsimil, bagă gunoiul sub preş! Probabil ne vor spune organele de cercetare penală din cadrul IPJ Mureş numărul exact şi numele primăriilor cu care BISSDOG a încheiat contracte de capturare a câinilor comunitari dacă se vor efectua cercetări conform legii în dosarul penal  3968/P/2018. Conform inspecţiei, la acea dată numărul câinilor aflaţi în lagăr era de 150, deşi Tilincă menţionează neconformitatea registrelor. Deşi bifează căsuţele din fişă, acesta consemnează alte aspecte  grave care contravin legii: cele două padocuri în care sunt încarceraţi câinii nu au utilităţi de încălzire şi ventilaţie artificială, nu există mâncare şi mijloace de transport;  din cei 185 câini capturaţi în 2018 până la acea dată, după matematica lui Tilincă, 11 au fost adoptaţi, 2 au fost revendicaţi, 147 morţi şi 40 eutanasiaţi. Dacă facem un total ajungem la 200 câini, nicidecum la 185 câţi a calculat Tilincă!

Ca să aveţi o idee despre amploarea capturilor din 2018 şi a profitului realizat, vă dau o informaţie: Blanca, căţeluşa scheletică, mămica a 6 pui pe care am adoptat-o în luna august 2018, avea numărul de înregistrare pe carnet: 898. În 2018 taxa pe captură a crescut  de la 350 lei la 450 lei. Dacă facem o înmulţire, Bissdog a mai furat din banul public, pină la data capturii Blancăi, alţi 404.100 lei. Contrar legii, căţeluşa a fost dată spre adopţie nesterilizată, nedeparazitată  şi nevaccinată antirabic.

Referitor la documentaţia acceptată de dr. Balaza Tibor în vederea autorizării, trebuie să ştiţi că:

Contractul de prestări servicii 296/ 09.01.2015 încheiat între BISSDOG şi PROTAN SA a expirat în 08.10.2016, DSVSA- ul mureşean neavând act adiţional. Documentul , un fals, nu are clauze referitoare la tarifele practicate şi termenul de plată.

Contractul de prestări servicii nr.13/30.07.2015 încheiat cu Cabinetul Medical Veterinar Individual Damaschin Alin a expirat în 01.08.2017, nu are clauze referitoare la tarifele practicate, nu specifică la Obiectul contractului toate cele 13 operaţiuni pe care medicul este obligat să le efectueze(examinare medicală şi identificarea câinilor la intrarea în adăpost, vaccinare antirabică, deparazitare internă şi externă, microcipare, sterilizare, tratament postoperator, examinare medicaşă zilnică, tratament-acolo unde se impune, tratament mică chirurgie, examinare la ieşirea din adăpost, eutanasiere). O fi înregistrat la ITM şi Finanţe acest document? Vom afla informaţii de la organele de cercetare penală care îl vor lua la bani mărunţi şi pe doctorii Doşa- Incze-Doşa, cei care mai trec uneori prin lagăr…

Declaraţia pe propria răspundere a lui Godri Janos/ 08.03.2016: individul declară pe propria răspundere „respect legislaţia sanitar veterinară în vigoare privind creşterea câinilor”, halucinant! De când creşte câini ăsta şi ce rase creşte? Şi ce legislaţie în vigoare respectă?Această marionetă a auzit vreodată de  legile modificatoare ale OUG 155 : Legea 227/2002, 391/2006, 187/2012, 258/2013 şi de Hotărârea Guvernului 1059/ 2013 prin care au fost aprobate Normele de aplicare ale OUG 155?

Memoriul tehnic este nedatat , are doar 2 pagini, este plin de baliverne, fără să aibă planurile utilităţilor, autorizaţia de mediu, schiţe privind construcţiile existente,  autorizaţie de construire.Iată o frază agramată de toată pomina: „La ajungerea câinilor în adăpost aceste câini vor fi examinat de medicul veterinar…vor fi deparazitaţi, veccinaţi antirabice, sterilizare, dotate cu microchip” (Vezi facsimil, click pe imagini pentru mărire!).

În afara contractului de închiriere a terenului pe care funcţionează lagărul, acestea sunt documentele pe baza cărora dr. Balasz Tibor, fără să se se deplaseze la faţa locului, a avizat favorabil în  29.03.2016 Referatul de evaluare în vederea înregistrării sanitar-veterinare a lagărului Ceuaşu, inclusiv a maşinii pentru captură. Nu l-a interesat nici măcar să verifice existenţa cititorului de microchip care lipseşte cu desăvârşire!

Deşi am solicitat directorului executiv Kincses Sandor anularea autorizaţiilor date de predecesorul său Oprea Vasile Liviu în 04.04.2016, acesta, conform înţelegerii cu prefectul Duşa, a considerat cererea mea ca fiind soluţionată, continuînd să acopere canicidul şi afacerile ilegale PSD-isto – UDMR- iste.

 Contractul de închiriere teren adăpost încheiat între BISSDOG și SYLEVY  SALUBRISERV: prima inginerie de transfer a banilor murdari. Credite ipotecare. Dosarul penal  3968/P/2018 şi manevrele procurorilor. Cererea de recuzare a procurorului de caz şi cererea de declinare a competenţei.

Primul canal de „drenaj” al banilor iliciţi realizaţi de BISSDOG îl reprezintă contractul de închiriere încheiat  cu  Sylevy Salubriserv pentru  spaţiu adăpost nr. 112/ 02.03.2016 acceptat în mod tacid de reprezentanţii DSVSA Mureş. Deşi nu există titlu de proprietate al terenului închiriat şi procesul-verbal de predare-primire al acestuia, Ilyes Dionisie – regele gunoaielor încasează lunar, începând din luna martie 2016, o chirie de 2.500 lei+ TVA. În doi ani suma totală transferată în conturile lui SYLEVY , fără TVA şi neimpozabilă este de 30.000 lei. Acesta este doar una dintre multiplele șmecherii prin care profitul realizat de marioneta Godri intră în mâinile familiei Ilyes.

Contractul de închiriere teren adăpost între Sylevy Salubriserv și Bissdog, prima și ultima pagină (Click pe documente pentru mărire!):

Aşa cum aveam să descopăr de curând, BISSDOG-ul nu a fost înfiinţat doar cu scopul de a aduce profit ilicit. Conform unor documente ale Registrului Naţional de Publicitate Imobiliară, la data de 16.02.2018 Bissdog a luat un credit prin care a achiziţionat echipamente/bunuri care să servească exploatării unei întreprinderi: compresor pro B6000-500 L, 1 bucată; pistol pneumatic 1 bucată, aparat de spălat sub presiune HD5- 15 C 1 bucată; dulap scule 1 bucată; maşină de înşurubat GSR 18 1 bucată.

Întrebarea pe care ne-o punem este cine a garantat creditul şi ce drum au luat bunurile? Din moment ce Godri capturează doar câini şi nu efectuează activităţi de colectare a gunoaielor- conform modificărilor din actul constitutiv, e foarte plauzibil ca acestea şi altele să fi luat drumul către SYLEVY  SALUBRISERV . Societate care, la rândul ei, s-a dotat, tot  prin credite ipotecare, cu maşini de lux (ex: VW TIGUAN  CONFORTLINE în 2016), autospeciala Salubritate Mercedes-Benz 2546 (în 2018) în valoare de 64.500 lei şi altele.

Mașina de lux a lui Ilyes Dionisie cu nr. de de înmatriculare MS 62 DES în fața primăriei Gănești, jud. Mureș, în data de 29.06.2015. Atuci s-a întâlnit cu consilierul PSD Mate Levente în vederea obținerii contractelor de salubrizare pentru Gănești și Ungheni.

După cum se ştie, SYLEVY SALUBRISERV – prin acţionarul principal IRIDEX  GROUP(format din clanul fostului senator CRISTIAN  PAŞCU cu cei doi fii ai săi) se pregăteşte să pună ghearele atât pe contractul de salubrizare al Târgu Mureș -ului  cât şi pe alte contracte, înafa celor pe care le-a deţinut până acum. Dar despre asta ceva mai târziu, cu informaţii „beton” legate de intrarea la Consiliul Judeţean Mureş şi de cel de la Ungheni  care precis va aduce infarctul în familia ILYES…

Botond Lehel ILYES, prințul moștenitor al regelui gunoaielor din Ceuașu.

Referitor la dosarul penal 3968/P/2018 în care am depus plângere, vă informez că acesta a zăcut la Poliţia Rurală Rîciu o jumătate de an, procurorul de caz desemnat fiind Petronela Meda Grama. În baza probelor depuse, aşteptam declinarea competenţei de soluţionare în favoarea IPJ Mureş, dar Grama nu s-a mişcat. Abia după ce am început unele demersuri am aflat că mi s-a aprobat cererea de declinare, Meda Grama fiind înlocuită cu o altă parchetară faimoasă: EMANUELA  MESAROŞ, viceprim-procurorul Parchetului Judecătoriei Târgu Mureș. Cea care, printre altele, a blocat dosarul mega hoţiei de cartier 7914/P/2010 timp de 9 ani!

                                                                                                             –  Va urma –

                                                                                                     Liliana-Delia MORARIU

 

 

 

Articolele anterioare:

„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (III)

„Bissdog” S.R.L.,  lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (II)

„Bissdog” S.R.L.,  lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor!

 

 

1 Comment

  1. Lutzel Victoria

    Sunt stupefiata de ceea ce am citit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.