Investigatii

„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (VI)

  Prima parte a prezentei achete a apărut în luna noiembrie a anului 2018. Deşi de atunci a trecut un […]

 

Prima parte a prezentei achete a apărut în luna noiembrie a anului 2018. Deşi de atunci a trecut un an şi jumătate, mi-a fost imposibil să uit scenele filmate în locul ororilor care se numeşte „adăpost” al câinilor fără stăpân din Ceuaşu de Câmpie, judeţul Mureş. Un teritoriu patronat, ca şi în alte cazuri similare, de primarul comunei Szabó József Levente şi clanul local Ilyes, regii gunoaielor…

Începând cu prima vizită în lagărul morţii (n.a.: 3 iulie 2018) şi până în prezent, îmi revin în minte urletele disperate  ale câinilor înfometaţi, bolnavi, capturaţi în condiţii ilegale şi cazaţi în ţarcuri mizere, pline cu fecale, amestecaţi femele cu masculi, adulţi cu pui, bolnavi cu sănătoşi, nesterilizaţi, fără hrană, fără cuşti, fără medici veterinari, fără sală de tratamente şi medicamente, fără ventilaţie artificială, fără registre de intrare şi evidenţă, fără fişe individuale de tratamente, fără …fără tot ceea ce prevede legislaţia în vigoare în materie de protecţie şi bunăstare a animalelor.

Profund impresionată de situaţia degradantă în care işi petreceau scurta perioadă de viaţă între captură şi data execuţiei,  am fost prima persoană care a lansat un semnal de alarmă în  Grupul Protecţia Animalelor Mureş de pe Facebook , apoi în mass- media. Odată începută investigaţia, nu m-am oprit. Am săpat mereu: am sesizat autorităţile competente (n.a.: DSVSA Mureş, ANSVSA, ANAF, Prefectura Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Guvernul României), am fost la protestul animaliştilor din faţa Guvernului  organizat de FPAM, am sesizat conducerile FNPA şi FPAM, am depus plângere penală la Parchet în dos.3968/P/2018. Toate cererile de ajutor adresate ONG-urilor care ar trebui să protejeze animalele şi demersurile legale au fost inutile. Nimeni nu a intervenit, abandonându-mă  atât pe mine cât şi pe acei amărâţi loviţi de soartă, lăsându-mă să mă lupt de una singură cu sistemul. Mai mult, datorită proceselor apărute ca urmare a publicării materialelor în spaţiul public de pe Facebook, Carmen Arsene mi-a retras legitimaţia de reprezentant al FNPA.  Gest de laşitate incalificabil…

Aşa cum era de aşteptat, nici un organ abilitat nu a efectuat controale; din contră, prin răspunsurile date mi-au dat de înţeles că nici nu le trece prin minte să- i controleze, să închidă afacerea cu bani negri şi sânge, să confişte profitul ilicit şi să bage la bulău întregul grup infracţional creat pe plan local. Până şi reprezentantul ANAF  şi-a permis  să-mi râdă în nas, răspunzându-mi că “rezultatul controlului solicitat de subsemnata intră sub incidenţa secretului profesional”. Cu alte cuvinte, în România canicidul a devenit un sport naţional care,  alături de uciderea altor animale, se petrece sub protecţia instituţiilor de forţă ale statului român mafiot. Ultima dovadă a complicităţii diferitelor instituţii ale statului o constituie vaporul cu cele 14.600 mioare care s-a scufundat în portul Midia la 24 noiembrie 2019. Abia azi, după 3 luni, am aflat de la radio cum că jigodiile din cadrul conducerii Administraţiei Portuare Constanţa au inceput să redreseze nava şi să înceapă evacuarea cadavrelor aflate în stare avansată de descompunere. Au fost controale? I-a destituit cineva pe iresponsabilii vinovaţi de crearea unei veritabile bombe biologice? Evident că nu, aşa după cum nu s-a deschis dosar penal nici împotriva persoanelor vinovate cu supraîncărcarea vaporului. În România nimeni nu răspunde, oricine poate face ceea ce vrea atâta timp cât se află sub protecţie politică!

Demersurile jurnalistului incomod Liliana-Delia Morariu iau prin surprindere conducerile societăţilor ucigaşe de câini din Ceuaşu de Câmpie. Modul de soluţionare a două dosare civile având acelaşi obiect: răspunderea civilă delictuală. Dosarul penal 3968/P/2018 soluţionat cu clasare prin nelucrare şi intervenţia unui faimos avocat, agent sub acoperire.

Demersurile mele jurnalistice şi dezvăluirile publice i-au luat prin surprindere pe ucigaşiii de câini din Ceuaşu. Plini de ură şi dornici de răzbunare, ştiind că în România cu bani pot cumpăra conştiinţe, în decembrie 2018, reprezentanţii societăţi lor BISSDOG şi SYLEVY  SALUBRISERV – Godri Janos  şi Ilyes Dionisie – m-au dat în judecată în două dosare având ca obiect răspunderea civilă delictuală: 17.103/320/2018 şi 15.161/320/2018, în fiecare dintre acestea solicitând instanţei de judecată daune materiale în valoare de 5.000 euro. În prostia lor, cei doi au chemat în judecată FNPA, dar şi Asociaţia de Protecţie a Animalelor Mureş(prescurtat APAM),  grup în care am făcut postări în calitate de persoană fizică, dar care nu are personalitate juridică.

Ce s-a întâmplat în instanţă? Întrucât „regele gunoaielor” Ilyes Dionisie nu a putut furniza date despre adresa şi  codul fiscal al pârâtei APAM,  dosarul 17.103/320/2018 a fost soluţionat  in 12 iunie 2019 pe baza excepţiei lipsei capacităţii de folosinţă a APAM invocată din oficiu de instanţă, având în vedere că aceasta nu este o entitate juridică, ci numai un grup de Facebook. Marele vânător de câini, Ilyes nu şi-a angajat avocat şi nici nu s-a prezentat în instanţă, în acest fel scapând de proba interogatoriului. Obişnuit cu minciuna şi şmecheriile, individul nu a plătit nici taxa de timbru la valoarea pretenţiilor, adică 1.600 lei. Când am ridicat problema în instanţă, a depus o chitanţă falsă, completată olograf pe un formular din 2016, care nu conţinea CNP-ul  şi alte date solicitate în mod expres de legislaţia fiscală.

Click pe document pentru mărire!

În ceea ce priveşte dosarul 15.161/320/2018, acesta a rămas în pronunţare. Instanţa mi-a respins proba interogatoriului cu reclamantul şi pe cea cu martori, desi au fost invocate în intâmpinare. Ulterior mi-a respin-o şi pe cea privind solicitarea certificatelor de înmatriculare ale maşinilor de captură autorizate de DSVSA Mureş!

Nici Godri Janos-administratorul BISSDOG SRL nu s-a prezentat în instanţă, angajându-şi un mandatar pentru reprezentare. Conform tehnicilor mafiote ale instanţelor mureşene, fără încuviinţarea preşedintei instanţei de judecată, din dosar au fost sustrase:  toate anexele depuse de Godri la acţiunea de chemare în judecată, adică postările mele pe grupul Protecţia Animalelor Mureş cât şi probe scrise depuse de mine în apărare prin registratura Judecătoriei, la data de 25 noiembrie 2019(contract inchiriere adăpost nr.112/ 02.03.2016 semmnat indescifrabil prin care Ilyes Dionisie percepe lunar de la Bissdog o chirie de 2.500 pentru un spaţiu pentru care nu are act de proprietate, certificatul de înregistrare sanitar veterinară nr.740/ 04.04.2016 eliberat ilegal de DSVSA Mureş pentru adăpostul ce câini care nu are punct de lucru declara etc) .

Prin două procese verbale de modificare a sistemului ECRIS semnate de o altă grefieră,  anexele acţiunii,  au fost depuse în volumul II, devenind „confidenţiale”, iar actele mele au fost introduse în volumul III. Concluzia? S-aa operat cu o mână criminală externă, care nu putea acţiona decât cu acordul şi intervenţia preşedintei judecătoriei, ALDEA  SIMONA  TUNDE,  Number One a mafiei imobiliare mureşene, aflată la butoanele instituţiei.

Şi  Godri s-a prezentat, aidoma lui Ilyes, cu 3 chitanţe false, pentru fiecare petit în parte. Deşi la data de 11 februarie am depus cerere de înscriere în fals referitoare la acest aspect, judecătoarea Rad Iuliana mi-a respins cererea, ca fiind tardivă, uitând că ea avea obligaţia de a controla legalitatea probelor!

Dosarul 3968/P/2018 al Parchetului Judecătoriei Târgu-Mureş – nesoluţionat de cei 6 procurori implicaţi, a urmat traseul unei mingi de ping-pong, fiind trimis de prima procuroare Meda Petronela Grama din careul parchetului local, în cel al Poliţiei Rurale Râciu, loc în care a zăcurt şase luni. Abia după ce am solicitat în scris declinarea competenţei în favoarea IJP Mureş, acesta s-a reîntos la Târgu-Mureş, fiind repartizat poliţistei Vultur Tatiana. În paralel am solicitat primei-procuroare Ileana Georgescu recuzarea Medei Grama. Procuroarea a fost înlocuită, însă nu prin soluţionarea cererii de recuzare, ci printr-un truc mizerabil: scoaterea la pensie.

În locul ei a fost desemnată o altă procuroare certată cu legea: EMANUELA  MESAROS, vice-prim procuror, vice-prim procuror din cadrul aceluiaşi parchet pe care, datorită implicării în clasarea dosarului de mega-fraudă 7914/P/2010), am recuzat-o. De-a lungul celor aproape 2 ani de nelucrare, am studiat dosarul o singură dată, când m-am convins că nu se doreşte soluţionarea. Astfel am văzut că înafara primarului Szabo, a lui Godri şi a medicului veterinar Dosa Arpad, nu s-au luat declaraţiile de la ceilalţi membrii  ai grupului infracţional răspunzători de complicitate la uciderea câinilor prin cruzimi, fals intelectual, spălare de bani ş.a. din cadrul Sylevy Salubriserv şi DSVSA Mureş.

Organul de urmărire penală trebuia să facă cercetare la faţa locului, să ridice documente contabile şi registrele prevăzute de OUG 155/2001, contractele de concesionare a serviciului de ecarisaj, de delegare a gestiunii, HCL-urile care au stat la baza acestora, facturile de achiziţie  hrană, medicamente, plată chirie lagăr, plată servicii veterinare, neutralizare cadavre, plată utilităţi, combustibil, confruntări, modul de autorizare a adăpostului – în baza actului de proprietate/închiriere a spaţiului şi a maşinilor de captură- în baza certificatelor de inmatriculare ale acestora, etc. Organul avea datoria ca în baza investigaţiilor efectuate să constate existenţa unui grup infracţional şi să îşi decline  competenţa soluţionării în favoarea  DIICOT.

Pe lângă faptul că nu au efectuat cercetări, complicii din cadrul instituţiilor de forţă ale statului român au admis sustragerea din dosar a Raportului de control al ANAF din 17.01.2019 (3 file) şi înlocuirea acestuia cu un fals, nepermiţându-mi să fac copii după acest document şi nici după alte falsuri depuse de mafioţi în apărare (autorizaţie nouă pentru funcţionare adăpost din 02.07.2018 semnată de UDMR-istul Kincses Sandor – directorul DSV şi o maşină  MAN, de 7 tone înmatriculată sub nr MS-03-SLV  aparţinând Sylevy pentru transport gunoi, nu  pentru captura câinilor, contractul de neutralizare a cadavrelor nr. 61/28.01.2019 încheiat, chipurile, cu SC  CAZACIOC din Smârdan jud.Tulcea, etc.).

Click pe documente pentru mărire!

Aceleaşi organe de urmărire penală nu au făcut cercetări nici în ceea ce priveşte cele 9 primării din judeţele Mureş şi Cluj pentru care nu există încheiate  contracte de captură menţionate de dr.Tilincă Marius în controlul de acoperire din 2019: Sâncraiul de Mureş, Sovata, Pănet, Ceuaşu de Câmpie, Brâncoveneşti, Bonţida, Sânpaul, Sângeorgiul de Mureş şi  Floreşti(Cluj). Capturarea ilegală  înseamnă furt din banul public, la mica înţelegere cu primarii şi şefii tuturor instituţiilor statului. Deşi în 2017 grupul IREC a trimis adrese la nivelul ANSVSA, DSV- urilor, primăriilor si consiliilor judeţene din întreaga ţară în vederea  identificării şi rezilierii acestor contracte, nimeni nu a mişcat un deget, permiţând tacit infracţiunile de trafic de influenţă, spălarea banilor,  delapidare şi abuz în serviciu. La final, poliţista şi al treilea procuror de caz – Tudor Antoniu Vasiu – au clasat dosarul. La fel şi primii procurori – Ileana Georgescu – pe care sistemul ticălos a înlocuit-o cu  Vale Daniel, au menţinut ordonanţa de clasare.

Dosarul  14.768/320/2019-plângere împotriva soluţiilor parchetului în dos. 3968/P/2018 le-a avut ca protagoniste pe judecătoarea  Ioana Popa şi pe procuroarea Bianca Găzdac. Procesul s-a judecat în cameră preliminară şi a avut un singur termen. Elementul surpriză l-a constituit prezenţa renumitului avocat Costea Vasile, fost prim-procuror al parchetului judecătoriei Târgu-Mureş, despre care circulă zvonul că ar fi… agent SRI sub acoperire.

Verdictul a fost dat în 6 ianuarie 2020, dată la care  plângerea mea a fost catalogată ca fiind INADMISIBILĂ, onorata instanţă obligându-mă să plătesc şi suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Încă nu am primit sentinţa motivată…Având în vedere protocoalele încheiate pe timpul lui Băsescu între instituţiile statului mafiot şi securitate, m-am izbit, pentru a nu ştiu câta oară în viaţă, de  dictatura procurorilor. Aceşti cioclii care, aşa cum s-a văzut  în cutremurătorul  dosar Caracal, au devenit  fraţi de cruce cu infractorii şi  interlopii. Ţinând cont de eforturile lui Iohannis de a desfiinţa SIIJ, în anarhia şi haosul create pentru a destabiliza ţara, în România nimeni nu răspunde pentru faptele comise. Drept urmare, reprezentanţii  Sylevy, Bissdog şi aliaţii lor din politichia românească continuă să realizeze nestingheriţi profituri din afaceri  ilicite în care moartea se amestecă cu gunoiul menajer.

Servicii Salubritate SA Bucureşti şi alianţa cu Sylevy Salubriserv SRL. Fostul senator Corneliu Paşcu, clanul său şi implicarea în afacerile cu gunoiul. Afaceri necurate cu câini şi gunoi. Anul 2019- noi contracte Sylevy-Bissdog în judeţul Mureş. Asocierea cu BRAI-CATA- o firmă înfiinţată în 2017. Articolul apărut în ziarul local Cuvântul Liber în 16 ianuarie 2020: Consiliul Concurenţei- suspiciuni privind licitaţii trucate pe piaţa salubrizării din judeţul Mureş. Cât de curate au fost licitaţiile???

Pentru a înţelege şi mai bine motivul pentru care Ilyes Dionisie nu se teme de nimeni, haideţi să ne întoarcem în timp. Înainte de Revoluţie,  individul era un coate-goale, un neica nimeni din Ceuaşu de Câmpie. Cu puţină şcoală, asemeni majorităţii  aşa-zişilor oamenilor de afaceri ai zilelor noastre, cu capacităţi intelectuale mediocre, a înţeles că singura cale de a se îmbogăţi peste noapte era lansarea în politică. Oportunist din fire şi iubitor de arginţi, Ilyes Dionisie, sprijinit de fratele  său Ilyes Toth Alexandru (n.a.: fost consilier judeţean UDMR) a început să cumpere sute de hectare de teren. Apoi, în 2005,  şi-a deschis o afacere profitabilă cu gunoiul menajer, înfiinţând SYLEVY  SALUBRISERV S.R.L., el fiind  asociat unic şi administrator. În 2009, este cooptat ca asociat nepotul  Ilyes Toth Botond Lehel, fiul fratelui său consilier-ul, care a investit pentru fiul său un procent de 50% din valoarea părţilor sociale, cu o valoare totală de 50.000 lei; ulterior acesta a vândut către Sylevy o autospecială gunoieră în valoare de 51.600 lei.

Începând cu data de 08.10.2009 – dată la care mezinul familiei a devenit asociat în Sylevy, acesta a încheiat atât cu DGASPC – unitate aflată în subordinea CJ Mureş, cât şi cu alte 15 primării din judeţul Mureş- Glodeni, Ceuaşu de Câmpie, Voivodeni, Pănet, Batoş, Băla, Budeşti, Crăieşti, Miceştii de Câmpie, Milaş, Silivaşu de Câmpie, Şincai, Urmeniş, Gorneşti – contracte de prestări servicii de salubritate pe o perioadă între 6 luni şi 5 ani, valoarea totală a acestora fiind de  2.124.961,24 lei fără TVA. Întrucât Ilyes Toth Alexandru era preşedinte al CA şi acţionar la SC PRESCOM  MUREŞ  SA (în 2011 valoarea părţilor lui sociale fiind de 52.575 lei) deţinând  şi o funcţie publică, A.N.I. a constatat starea de incompatibilitate, eliberându-l din funcţia de consilier judeţean. Deşi a fost ejectat, mafiotului nu i s-a confiscat averea,  acesta fiind ajutat să scape basma curată de către judecătorii “miloşi” ai Curţii de Apel Târgu-Mureş.

Pe baza relaţiilor partinice şi transpartinice, clanul Ilyes a continuat să se îmbogăţească, acaparând atât zone de vânătoare cât şi sute de hectare cu vii de pe dealurile Culpiului, devenind stăpânii de temut ai zonei. Pentru a realiza profit şi a controla zona,  în 2004 Ilyes Toth Botond a înfiinţat firma SIB SRL, cu obiect de activitate agricultura, vânătoare şi servicii anexe,  în care deţine calitatea de asociat şi administrator unic.

O altă afacere profitabilă a clanului Ilyes este cea încheiată în 3 octombrie 2018 când, prin asocierea cu societatea SERVICII  SALUBRITATE  SA din Bucureşti, a pus ghearele pe salubrizarea oraşului Luduş. Conform aranjamentelor cu primarul oraşului, Cristian Moldovan, plata serviciilor de salubrizare a crescut  cu 43,48% pentru persoanele fizice şi cu 49,50% pentru persoanele juridice. Coincidenţă sau nu şi la Luduş mafioţii au un loc numit adăpost al câinilor fără stăpân, un loc al groazei în care patrupezii capturaţi sunt ucişi prin  metode cumplite dar care, conform informaţiilor, nu figurează în evidenţele DSVSA Mureş.

Să revenim la afacerea cu gunoiul şi să vedem încrengăturile aliaţilor clanului Ilyes:  Firma Servicii Salubritate SA din Bucureşti – administrată de Cristian Paşcu şi tatăl său, fostul senator PSD+ PC, Corneliu Paşcu – asociat, prieten cu Dan Voiculescu.  Societatea are 5 sedii secundare,  printre care unul şi în judeţul Mureş. Dar încrengăturile mafiote nu se opresc aici. Unul dintre acţionarii acestei societăţi este IRIDEX  GROUP  IMPORT-EXPORT Bucureşti, cu sedii secundare în 7 judeţe din România(printre care şi Mureş)ai cărui asociaţi sunt clanul Paşcu – tatăl Corneliu şi cei doi fii gemeni ai acestuia- Florin şi Cristian. Cei trei- cu ajutorul preşedintelui CJ  Mureş, Peter Ferenc  au reuşit să pună mâna, prin Peter Ferenc,  şi pe groapa de gunoi de la Sânpaul, dar care fac afaceri cu gunoiul şi pe platforma Boldeşti Scăieni- unde, ce să vezi,  există  un alt lagăr de exterminare a câinilor fără stăpân condus de sadica  Herescu. Societatea, foarte prosperă, a realizat în 2016 un profit net de 2.150.699 lei. Oare cât la sută din profit îl reprezintă afacerea cu moartea?

În luna aprilie a anului 2019, în ziarul local NEPUJSAG a apărut un articol laudativ la adresa regilor gunoaielor din Ceuaşu de Câmpie. Un nou succes, prin care Sylevy a mai acaparat 21 contracte de salubrizare cu primării din judeţul Mureş. Niciodată singur, clanul Ilyes şi-a găsit un alt aliat, tot din Bucureşti şi anume BRAI-CĂTĂ SRL. O societate infiinţată în 2000, în Brăila (oraşul fostul senator Paşcu) dar care, în 2017 şi-a schimbat sediul social în Bucureşti,  pentru a lăsa în urmă un italian cu activitate nu tocmai curată în murdarul sector al gunoaielor… societatea avea, în 2019, 7 sucursale la: Bucureşti, Timişoara, Reşiţa, Râmnicu-Vâlcea, Deva, Braşov, Brăila şi 13 puncte de lucru în Bucureşti,  Brad, Deva, Haţeg, Mănăştiur, Drăgăşani, Jimbolia, Gătaia, Băile Herculane, Oraviţa, Oţelu Roşu, Boldeşti Scăeni şi Brăila. Pe bună dreptate o societate care a fost impiedicată să participe la licitaţie a sesizat Consiliul Concurenţei pentru a verifica legalitatea acesteia. Despre verificările care se fac în acest sens a apărut articolul „Consiliul Concurenţei-suspiciuni privind licitaţiile trucate pe piaţa salubrizării din judeţul Mureş” urmând ca, pe traseu, să aflăm adevărul…

                                                                                            Liliana Delia MORARIU

Articolele anterioare:

„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (V)

„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (IV)

„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (III)

„Bissdog” S.R.L.,  lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (II)

„Bissdog” S.R.L.,  lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor!

4 Comments

 1. Gheorghe

  E de groaza increngatura asta dintre politica+afaceri+sri.

 2. Riga Crypto

  Românii băștinași au trăit în armonie deplină cu natura și cu animalele pe care le-au domesticit; dacă au vreo vină e mila și bunăvoința față de câinii fără stăpân. Barbarii care ne-au invadat știu numai să consume și să distrugă tot în calea lor, fără a munci, crea și păstra nimic.

  Bestii needucate sunteți voi, ultimii veniți pe pământ românesc. Să mergi la tine la Eretz să dai lecții fățarnice și invective, nu aici, jidancă nesimțită!

  • kjg

   da,la eretz,la eretici !
   in 2 randuri a inceput sa vorbeasca de bani!

 3. kjg

  “infernul animalelor” a inceput atunci cand un sholdovan-diliu si un bozgoran-diliu si-au dat mana pentru a scrie o lege in care apare expresia “rasa comuna”-cainii Romaniei!
  -e o lege rasiala,singura critica ar fi ca “antropomorfizam” prea mult cainele…..de rasa comuna,pe cale de disparitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *