Remember

Blestemul căzut asupra României continuă (V)

  În anul 2000 am votat în primul tur cu Cerveni – un vot subiectiv, sentimental, inutil.Cerveni a primit cele […]

 

În anul 2000 am votat în primul tur cu Cerveni – un vot subiectiv, sentimental, inutil.Cerveni a primit cele mai puține voturi dintre toți candidații (mai puține chiar decît primiseră independenții).

La turul doi, nu am votat. Poate unii se vor mira, de ce nu m-am dus să-l votez pe Corneliu Vadim Tudor, marele patriot, marele naționalist?

C. V. Tudor a fost un om cu multe calități, inteligent, om de mare cultură, cu o memorie de excepție, un excelent orator, un poet adesea foarte bun (nu mă refer la odele ridicate familiei Ceaușescu, ci la volumul “Saturnalii”), un pamfletist de clasă (chiar dacă uneori sărea calul). Sînt convins că se considera un mare patriot. De asemenea, mulți dintre cei neinformați, l-au luat drept idol, l-au privit ca portdrapelul naționalismului românesc.

Nu împărtășesc această părere, voi mai distruge un mit primind pentru asta alte înjurături. C. V. Tudor a fost un saltimbanc, un circar, un panglicar, megaloman, arogant, un om  plin de trufie și ros de ambiții nejustificate.

A rupt naționalismul românesc. Cînd s-a înființat primul partid naționalist (PUNR), a refuzat să se alăture – împreună cu generalii din jurul său (de armată, de securitate, de miliție) a înființat PRM.

Pe cînd Vadim trăia, dl Ion Coja a publicat multe articole despre el, dar Vadim, atît de guraliv de regulă, nu a răspuns la nici unul.  Vă dau două exemple:

https://ioncoja.ro/demascarea-lui-vadim/

https://ioncoja.ro/adevarata-fata-a-lui-corneliu-vadim-tudor/

Mulți dintre prietenii și cunoștințele mele, mari patrioți, naționaliști adevărați, curajoși, cinstiți, s-au înscris în PRM. Unii, criticîndu-l pe Vadim, au fost excluși din partid (gen. Radu Theodoru, Lucian Bolcaș). Alții, sîmțindu-se trădați de Vadim, au părăsit  partidul. În 2004 îi promisese lui Nica Leon locul 1 la Suceava – în ultimul moment l-a înlocuit cu un fost activist de la județeana PCR ( Leon a plecat din partid). În noaptea de 14 sept. 2016  (Ziua Sfintei Cruci), întorcîndu-ne de la Comana de la sfințirea unei troițe, pe drum comandorul Valentin Vasilescu (pilot militar, fost deputat PRM) ne-a povestit cum a părăsit partidul din cauza lui Vadim. L-am cunoscut pe Vlad Hogea, fost deputat PRM – într-o zi în care mergea cu Leon, cred că la Tg. Jiu, m-a dus cu mașina la Vaideeni; în 2006 a demisionat din PRM iar în 2014, la doar 37 de ani, a murit în urma unui infarct ciudat.

Vadim dădea afară din partid pe bandă rulantă, unii pe bună dreptate (dar mă întreb de ce îi primise și îi trimisese în parlament) sau i-a împins la demisie pe mulți ații. Mai dau o serie de nume, Dan Claudiu Tănăsescu, Daniela Buruiană Aprodu, Corneliu Ciontu, Anghel Stanciu, Lia Olguța Vasilescu, Corneliu Bichineț, Sever Meșca, Ilie Neacșu, etc.

Au fost excluși Dan-Ioan Mirescu (dacă nu mă înșel vicepreședinte PRM, procurorul care ascunzînd probele nevinovăției, l-a trimis în judecată pe  Gheorghe Samoilescu) și pe escrocii „revoluționari” Codrin Ștefănescu și  Lazăr Dorin Maior, pe care îi făcuse parlamentari.

Punctul culminant a fost conflictul cu Gheorghe Funar.

Vadim a fost corupt, a fost șpăguit de israelianul Nati Meir (condamnat în Israel dar apoi și în România, care nici nu știa bine limba română)  pentru a-l face deputat. Normal că între ei a izbucnit un conflict. Vadim îl amenința pe Nati cu pușcăria, Nati îl amenința pe Vadim cu pușcăria. Fiecare le știa pe ale lui.

În 2004, Leon îmi spunea că Vadim trimisese în parlament 4 evrei. în afară de Nati Meir mai era și William Brînză (pe ceilalți doi, de care nu auzisem, nu i-am reținut).

I-a trimis în parlament pe Ion Dolănescu și pe Irina Loghin, care în loc să voteze împotriva legilor antinaționale, umblau  prin turnee în strănătate. De aia îi făcuse deputați?:

                                                            *

În ziua de 16 ian. 2004 a murit Nicolae Cerveni.

Mă simt dator să mai scriu cîteva rînduri despre el. Fiul unor țărani din Cervenia (Teleorman, cum ar veni conjudețean cu Dragnea și Vasilica, de care nu apucase să afle în timpul vieții), era foarte isteț, curajos și ambițios  A intrat în partidul comunist. Comunist fiind, bolșevicii l-au trimis în temniță. În timpul unui seminar de marxism-leninism, a făcut o paralelă între Hitler și Stalin. Colegul lui evreu, Foscoli sau Foscolo (dacă stau să caut una dintre cărțile lui biografice, pot să vă spun exact – dar merită pentru o literă să pierd timpul?) îl toarnă. Este exclus din partid, exmatriculat din facultate, arestat, condamnat la 5 ani de temniță).

După ce Ceaușescu îl reabilitează pe Lucrețiu Pătrășcanu, este reabilitat și Cerveni, unul dintre admiratorii lui. Își termină facultatea, devine avocat. Unul dintre foarte puținii avocați care aveau curajul să spună adevărul.

Fiu de săteni, era obișnuit să umble elegant, permanent în costume impecabile, cămașă albă, cravată, proaspăt bărbierit în fiecare dimineață, pieptănat, cînd purta pălărie aceasta evea boruri mari.

Imediat după revoluție a luat inițiativa de a înființa PSL. Chiar dacă unii colegi îmi propuneau să înființez un partid, am considerat că nu are rost să existe două partide ale avocaților, așa că m-am alăturat lui Cerveni.

Nu pot să uit ziua de 28 dec. 1990, în Palatul Victoria. Ion Iliescu (secondat de Roman și de Brucan) se urcase cu fundul pe enorma masă ovală din sală și urla la Corneliu Coposu. Cerveni era un tip coleric, cînd se enerva era ca un taifun, ca un uragan S-a enervat și a început să răcnească la Ion Iliescu! Nu mai țin minte ce, fiindcă vorbele lui erau ca o ba ndă de mitralieră!  Iliescu a coborît de pe masă și a făcut ciocul mic. Mă bucur că am asistat la acest moment pe care îl consider istoric.

A făcut multe greșeli. I-am atras de multe ori atenția, dar de regulă nu m-a ascultat. Am fost poate singurul care nu l-a trădar niciodată, dar el m-a trădat pe mine de multe ori –  bine că nu a trădat niciodată România. Mi-a și explicat de ce m-a trădat, el știa că eu nu îl voi trăda niciodată, și atunci recompensa cu bani și funcții pe cei înclinați spre trădare – exact aceștia l-au trădat!

A avut un sfîrșit foarte trist. Cîștigase ca avocat foarte mulți bani, care însă s-au risipit, ținuse pe banii lui cam 90 % din cheltuielile partidulu (care promovase niște gunoaie), cheltuise 2 mlrd. ROL pentru campania electorală prezidențială, ajutase biserici și mănăstiri, ajurase săracii. Fiul său, lipsit de experiență se lansase în afaceri perdante. A murit falit, bolnav de Alzheimer, părăsit de soție (se pare că se combinase cu șoferul), îngrijit de o asistentă care refuza să îl mai dea la telefon.

Dumnezeu să îl ierte!

                                                            *

În anul 2004  nu m-am dus la primul tur, dar m-am dus la turul 2 și l-am votat pe Băsescu. Îmi era clar că mafiotul trădător de țară Adrian Năstase, cu un guvern și un parlament ale lui, distrug țara.

Apoi, am mers pe idea că „Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” (cu varianta “poate să moară ”) Am votat la redeferendumuri pentru demiterea lui Băsescu.

2009: Nu am fost la vot, dar la turul doi m-am rugat lui Dumnezeu să iasă cel mai potrivit. A ieșit din nou Băsescu (oare între un trădător diabolic și un trădător idiot, primul este cel mai potrivit?).

2014: La primul tur nu am fost, la al doilea l-am votat pe Iohannis. Nu îmi înjur mina cu care am pus ștampila, îi înjur pe cei de la PSD (eu fiind un om de stînga, niciodată regăsit în PSD – dar Năstase, Geoană, Ponta, Dăncilă?  asta este bătaie de joc la adresa acestui blînd popor bovin).Un PSD adevărat, m-ar fi atras.

Nu știam pe atunci de „Justițiarul”, nu auzisem de dl. Marinescu, nu cunoșteam activitățile trecute ale lui Iohannis. Eu citisem că Iohannis este un sas care făcuse treaba mare (în sens pozitiv) în Sibiu. În schimb Ponta începuse naveta între Washington și Ierusalim, iar la TV (încă mai aveam) dovedea o aroganță incredibilă. Așa că l-am votat pe Iohannis.

Teoretic, am încheiat acest serial. Practic, cred că o să mai vin cu o „Addenda”.

                                                                                                               Dan Cristian IONESCU

6 Comments

 1. Cornel-Dan Niculae

  Ma regasesc in multe din cele pe care le-ati spus aici! Asa este! Am avut aceleasi ganduri si sentimente, se pare. Si mai vechi si noi. Exemplu: in 2014 era imposibil sa votezi cu Victor Ponta. Votai un prefacut, un smecher si un mercantil. Domnul Ion Coja imi povestise din 2012 despre afacerile necurate de la Sibiu ale lui Iohannis. Asa ca nu am avut pe cine sa votez (nici atunci).

 2. Cornel-Dan Niculae

  As vrea totusi sa stiti un fapt ciudat, domnule Ionescu (desi nu este legat, neaparat, de subiect). Din calitatea de premier, Viorica Dancila, a dat aviz negativ legii „anti-semitismului” (Legea 157/2018. promovata in parlament de finul lui Dragnea, adica de Vexler, sustinut de la USR de catre Siegler (evreu si el, ca si finul lui Dragnea). A si argumentat premiera Dancila de ce legea ar fi „neconstitutionala” (eu cred ca sunt si alte motive). Iohannis a promulgat insa legea care ne-ar baga pe multi la inchisoare pe timp de 7 ani pentru ca ne exprimam deschis si fara teama pe anumite subiecte („interzise”).

 3. Dan Cristian Ionescu

  Domnule Niculae, eu nu neg faptul ca Vasilica a facut si lucruri bune (mai putine decit pretinde ea). Dar Iohannis nu a facut nici un lucru bun (sau cel putin nu stiu eu). Spre nenorocirea sa, acest popor trebuie sa aleaga intre cei doi. In ce priveste legea Vexler, sint prea batrin ca sa invat acum sa imi fie frica. Cred ca sintem si aici pe aceeasi lungime de unda.

  • Cornel-Dan Niculae

   Da, suntem „pe aceeasi lungime de unda”! Multumesc!

 4. GHIMPETEANU

  RESPECT…UN ARTICOL SUPERB
  FELICITĂRI
  EU UNA VA MULTUMESC…ASA ÎNVAȚĂM ISTORIA VREMURILOR NOASTRE

 5. Alexandru Balcu

  Total de acord asupra subiectului „Vadim Tudor”! Pe 22 decembrie se ascundea prin cotloanele „Casei Scanteii” (actuala Casa presei libere). I-a venit sufletul la loc in momentul in care a fost chemat de noii stapani (sa nu uitam, alogeni majoritatea), de noua Securitate, si i s-a spus: „tu vei fi vocea patriotului nationale”! Ai liber la calomnie, insulta, limbaj suburban, dormi fara grija, vei fi dat in judecata de zeci de persoane dar nimeni nu se va atinge de tine. Rolul tau e sa indepartezi oamenii de ideea de nationalism, astfel incat, orice idee sanatoasa patriotica, de bun simt, care sa fie intr-adevar in folosul poporului român si al României, sa fie instantaneu repudiata. La 30 de ani de la Revolta anticeausista si anticomunista (vorbesc doar de revolta sincera a oamenilor simpli, instigati sau nu de cei care aveau sa profite de sangele varsat), constatam cu tristete ca pe stindardul nationalismului românesc, atata cat este, vedem mai degraba chipurile lui Vadim, Ceausescu, sau chiar a unor „securisti” de bine, gen Iulian Vlad. In timp ce Miscarea Legionara si rezistenta anticomunista din anii ’45 – ’64 sunt in continuare tinta unor legi intru totul bolsevice si culmea, sunt privite cel putin cu rezerva de multi nationalisti (nostalgici ceausisti, adepti ai curentului dacist, conservatori gen Alternativa Dreapta, etc.).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *