Observator

„Brătian în fugă” – portret al premierul desemnat Vasilică Cîțu, cu pantaloni maro

  Motto: „Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus […]

 

Motto: „Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de această decizie şi urmează să facă o declaraţie de presă în cursul serii.” (AGERPRES, 12 martie 2020)

Măi, popor, ce zici de asta? Ți-era rău de la stomac cu PESEDEUL, de ziceai toată ziua-bună-ziua, când îți băga reporterul de teren microfonul sub nas: „Așa nu se mai poate!” Zău, 66,09% ? Nu se mai putea cu CIUMA ROȘIE, dragă? Da’ cu ăștia, cu care te-a-mbiat pe matale Rareș Bogdan, că-s cei mai buni și cei mai competenți, mai poți? Sigur, dragă! Eu te sfătuiesc să nu renunți la ei, ci să aplici ștampila, cu sete, pe săgeata cea virilă, cu vârful în sus… Eh, zic și eu, poftim! atunci când o fi să mai avem alegeri în România, că nu se știe când mai pică sezonul electoral în cincinalul ăsta… Sau nu mai e săgeata așa virilă ci s-a cam blegit? Mmmm? Că de la mine așa se vede!

Cum, Rareș, mamă, n-ai dat nici un comunicat până acum? Nu pot să cred… păi tocmai tu, în care cred atâția cetățeni cumsecade, tocmai tu la care se uită lumea cum se uita odată la „războinicul luminii”, să rostești pentru fanii tăi doar un singur cuvânt:„IN-AD-MI-SI-BIL”, ca și cum n-ai avut habar ce buboi se coace de niște zile bune, rotunjor și lustruit, gata să plesnească, la matale în partiduleț? Căci partid nu pot să-i mai spun de-acum, că râde lumea! Cum ziceai? Că vrea populația alegeri anticipate și că moare de dorul lor și să vă voteze cetățenii, să iasă masiv și să vă ștampileze cu drag, deoarece acum nu puteți să faceți nimic, că n-are Klaus decât guvernul, serviciile și „justițea” LUI, nu și Parlamentul LUI… dar când l-o avea… atunci să te ții! Și tocmai când ai convins o sumedenie de prostovani că pleșuvului tichia de mărgăritar îi lipsește și-ați propus voi un premier la mișto, na! problema! Ăla, de groază că Parlamentul l-ar putea lua în serios și ar putea avea impertinența să-l și voteze pozitiv, și-a luat la subsuoară „lucrurile fantastice” care-i așteptau pe români și cele enșpe bugete construite pe balcon din piese LEGO și a tăiat-o!

Turcan, fată, bine că măcar matale în calitate de vicepremier-demis-și-interimar-cu-visuri-de-viitor-vicepremier-deplin, ai ieșit cu un comunicat superb, ca să ne explici de ce anume a zis Cîțu Vasilică: „Hai, măi popor, că am glumit, și eu și președintele… doar nu credeați că m-a desemnat pe bune să formez un guvern. Cine, măi? Eu? Noi am făcut decât un-spirit-de-glumă-la-un-șpriț-de-vin, să ne mai râdem, că prea eram crispați!” Căci fără comunicatul tău, Raluco, n-aș fi bănuit că PESEDEUL e de vină pentru cât sunteți de impotenți și de iresponsabili. Da’ tu, fată, m-ai luminat:

Da, PNL își asumă să treacă România de această criză și știe cum să facă acest lucru. România are nevoie de stabilitate, iar gestul responsabil al lui Florin Cîțu dovedește că interesul public este prioritar. PNL este singurul partid care poate asigura guvernarea României până la alegerile la termen. Sigur, nimic nu mă mai miră la PSD, dar sper ca măcar acum, în plină pandemie de coronavirus, să renunțe la jocuri și șicane politicianiste și să înțeleagă că siguranța și sănătatea românilor sunt mai presus de orice. Nu ajungeam aici dacă nu determinau demiterea Guvernului pentru că am vrut să introducem alegerile în două tururi pentru primari -o cerință a întregii societăți!

A-ha-ha, PESEDEULE nenorocit! Adică ai dat matale jos din cotigă, în cârdășie cu alte partide și partidulețe din Parlament, bunătate de Guvern Orban? Păi, și de ce-i rău că ai procedat așa? nu ăla era PLANUL A, despre care ne informa Klaus cu dantura-i nesfârșită la vedere, că merge ca uns? Și că dacă nu se obțin alegeri anticipate, totuși, cu PLANUL A (rânjet panoramic, cu canin sclipind grațios) are el și PLANUL B, la fel de genial ca PLANUL A?

Văd că la proba „Ce făcuși, Bobiță?” PENELEUL funcționează perfect! Toți „comunicatorii ” de forță ne lămuresc că desemnarea lui Cîțu a fost o glumă… bănuiesc că ei n-au înțeles încă răspunsul Curții Constituționale… sau așteptă cele două luni regulamentare în care să silabisească nea Klaus textul, după care urmează cele șase luni care-i sunt necesare pentru a înțelege ce-a citit, ca să le spună și lor despre ce e vorba în propoziție?

Îți place, popor, președintele tău? Îți place ce-ai ales? Ai lăcrimat astăzi când rostea „dragi români”, cu glasul ăla care-mi întorcea mie stomacul pe dos, după ce și-a bătut joc de tine, fără nici o reținere, pricopsindu-te cu niște premieri în bășcălie și cu un guvern ca un disc vechi, ce repetă, hârșit, mereu și mereu aceeași frază muzicală, plină de paraziți? Acești incapabili și inconștienți periculoși nu s-ar fi cocoțat în palmier pentru ca de-acolo să arunce cu nuci de cocos în tine, Românie, dacă nu ți-ai fi pus tu spinarea la dispoziția lor, pentru ca urcușul să le fie mai comod!

A! și să nu uit! Cetățenii ăia cu frezele moțate pe mijlocul craniului și rași pe laturi, care se buluceau în Vama Nădlac și se înghionteau cu jandarmii acum câteva zile, să nu cumva să credeți că erau ăia care ne făceau nouă revoluție în 10 august, nu contează în ce an! Nuuuuu… M-a asigurat și Oana Dobre Dimofte (jurnalista aceea care a crezut că e cutremur de gradul 10 pe scara Richter, din pricină că așa a avertizat-o aplicația lui Moise Guran – deci, sursă de încredere) că nu pot fi aceia:

Am un sentiment de feeling că retorica trompetuțelor va porni de la ce se întâmplă acum la Nădlac. Așa că zic s-o spun preventiv. Nu, oamenii care refuză acum să respecte regulile și să intre în carantină NU reprezintă acea parte din diaspora care a stat ore întregi la coadă pentru a vota o Românie în care legea este respectată. Oamenii aceia care au votat în număr de aproape un milion la cele mai recente alegeri sunt exact opusul oamenilor care nu vor să respecte legea pentru a-și proteja semenii. Diaspora care a votat este cea care acum caută soluții umanitare pentru a-i ajuta pe cei din zonele cu probleme. Diaspora care a votat respectă, acum, în majoritatea ei covârșitoare, toate restricțiile legale.” (Oana Dobre Dimofte, FACEBOOK, 10 martie 2020)

Aha! Deci buluciștii erau niște necivilizați, dragă, probabil ăia 0,02% care au votat cu CIUMA ROȘIE în diaspora. Că doar nu puteau fi academicienii, doctorii docenți și super-elevații cu care s-a pozat Rareș Bogdan, stând în umbra banner-ului cu M**E PSD!!!

                                                                                                                 Luminița ARHIRE

2 Comments

 1. Radu

  Sper ca a fugit ca si #rezistentul ala de a alergat in metrou in chiloti! Cu zicea un Moshe Mordecai cand mai era blogul sau: “reglementar, in chiloți cu galbenul in față și maro-ul in spate!
  Minunata lume liberală!

 2. adria

  Oana Dobre Dimofte, jurnalista lu’ pește prăjit: ” Am un sentiment de feeling ”
  ‘feeling’ vine din engleză și înseamnă tocmai ‘sentiment.’
  —-
  Am mai remarcat ceva care a trecut neobservat: pe 10 martie a.c. Iohannis declara:
  “Sănătatea și siguranța cetățenilor români reprezintă prioritatea zero, orice alt lucru trece în plan secund!”
  Gura păcătosului adevăr grăiește: prioritate zero (adică nici o prioritate) pentru sănătatea și siguranța cetățenilor.
  “… orice alt lucru trece în plan secund”.
  Dacă sănătatea și siguranța cetățenilor au zero prioritate și tot ce e altceva este pe planul SECUND”, ce este pe PRIMUL plan??

  În lumea reală, numărăm de la ‘unu’, nu de la ‘zero’. Numărătoarea de la ‘zero’ este tipică în programarea sistemele automate (roboți, calculatoare, ..).

  Iohannis ori nu știe sensul cuvintelor (cred că s-a inspirat de la “toleranță zero [la ceva]”) ori este un robot.
  https://www.activenews.ro/stiri/Klaus-Iohannis-Sanatatea-si-siguranta-cetatenilor-sunt-prioritatea-zero-orice-alt-lucru-trece-in-plan-secund.-Nu-vom-ezita-sa-adoptam-si-sa-implementam-toate-masurile-ce-se-impun.-Paza-buna-trece-primejdia-rea-160465

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *