Cadran international

Brexit: Cetățenii UE care ratează termenul de înregistrare se vor confrunta cu deportarea

  BBC News: „Marea Britanie îi va deporta pe cetățenii UE după Brexit dacă aceștia nu solicită dreptul de a […]

 

BBC News: „Marea Britanie îi va deporta pe cetățenii UE după Brexit dacă aceștia nu solicită dreptul de a rămâne la timp.”, a declarat ministrul de stat pentru securitate, Brandon Lewis.

Ministrul de stat pentru securitatea a declarat că 1,8 milioane de persoane s-au înregistrat deja în aplicație, iar ceilalți au termen cel puțin până în octombrie 2020. În prezent, resortisanții UE – și familiile lor – care locuiesc în Marea Britanie pot aplica până la 31 octombrie 2020, în cazul unui Brexit fără acord sau până la sfârșitul lunii iunie 2021, dacă va exista un acord.

Dl. Lewis a declarat pentru Die Welt: „Dacă cetățenii UE până în acel moment nu s-au înregistrat și nu au un motiv adecvat pentru aceasta, atunci se vor aplica normele de imigrare valabile”.

Ministerul de Interne a transmis că nu are o cifră pentru numărul de cetățeni ai UE care locuiesc în prezent în Marea Britanie, dar estimările efectuate de Observatorul pentru migrație au plasat-o la 3,3 milioane de cetățeni din UE, cu excepția cetățenilor irlandezi care au dreptul la statutul stabilit deja.

                                                                                                       Sursa: BBC News 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *