Cadran international

Bulgaria vrea referendum pentru ieșirea țării din NATO

  Liderul partidului bulgar Volia, Veselin Mareşki, a declarat joi la postul de radio naţional că formaţiunea sa politică va […]

 

Liderul partidului bulgar Volia, Veselin Mareşki, a declarat joi la postul de radio naţional că formaţiunea sa politică va merge înainte cu ideea privind organizarea unui referendum de retragere a Bulgariei din NATO, relatează agenţia BTA.

„Va fi una dintre marile noastre iniţiative din campania pentru alegerile europene din 2019. În opinia noastră, NATO nu ne oferă practic nimic, ci doar ne jefuieşte. În prezent, se vorbeşte despre câteva miliarde de euro care trebuie luate de la poporul bulgar şi cheltuite pe o grămadă de vechituri inutile, de pe urma cărora poporul bulgar nu va avea nici un fel de beneficii. Dacă NATO doreşte să fie partenerul nostru, atunci poate să ne dea gratis mai multe aeronave în loc să-i ia ultimii bani celei mai sărace ţări din Europa şi practic să arunce poporul într-o sărăcie şi mai mare.”, a afirmat Mareşki.

În opinia sa, „o Europă cu adevărat puternică şi unită poate fi un partener al SUA şi nu un apendice al lor.” „În prezent, alte ţări provoacă tulburări în lume şi Europa trebuie să achite nota de plată. De ce nu achită SUA nota de plată a Turciei, în loc să plătească Europa acele miliarde ?”, s-a întrebat politicianul bulgar.

Potrivit lui Mareşki, Europa a jefuit poporul bulgar. „Ei ne-au interzis construirea unei noi centrale nucleare, ne-au făcut să ne închidem mai devreme reactoarele, ne-au împiedicat să participăm la (gazoductul) South Stream. În acelaşi timp, ei construiesc North Stream, Turkish Stream şi tot felul de alte conducte. Companii germane, franceze şi austriece investesc şi cooperează liber cu Rusia, dar  China n-are dreptul s-o facă. În loc să ne folosească drept punte de legătură cu Rusia şi Estul, ei fac din noi o barieră. Practic, suntem aproape forţaţi să luăm parte la escaladarea tensiunilor. Aceste lucruri pot fi schimbate dacă entităţi patriotice europene adevărate participă la guvernare sau la conducerea UE.”, a declarat liderul partidului Volia.

„În prezent, Uniunea Europeană seamănă mai degrabă cu Uniunea Sovietică, cu un conducător feudal la vârf, un dictator, şi cu republici obediente dedesubt. Ideea mişcării noastre este chiar opusul: naţiuni europene puternice care să formeze o Europă unită puternică.”, a spus Marşeki.

                                                                                                              Sursa: Agerpres

1 Comment

  1. alex

    Daca miscarile nationaliste din tarile UE se vor amplifica, exista mari sanse ca UE sa se destrame. Partidele noastre parlamentare nu pot fi numite nationaliste, ci mai degraba de o obedienta crasa. Iata ca in Bulgaria sunt oameni politici cu viziuni realiste, nationaliste, care nu ezita sa convoace un referendum. Bravo bulgarilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *