Colimator

Ca-n filmele cu proști: În timp ce bolnavii cronici mor abandonați, 70 de medici și 200 de asistente tratează un singur pacient Covid-19 la Câmpina!

  Postul Radio România Actualități a difuzat poate cea mai năucitoare informație a momentului, legată de pandemia de Covid 19: la Câmpina, […]

 

Postul Radio România Actualități a difuzat poate cea mai năucitoare informație a momentului, legată de pandemia de Covid 19: la Câmpina, un ditamai spitalul cu 70 de medici, 200 de asistente și 300 de paturi tratează un singur pacient, infectat cu coronavirus. Restul bolnavilor din regiune stau pe tușă și așteaptă ca spitalul să se redeschidă și pentru ei.

Siteul Cristoiublog.ro preia, astăzi, știrea difuzată doar în eter de corespondenta Radio România Actualități în Prahova, Simona Uta, cea care a documentat acest subiect și a relatat, la emisiunea „Stare de alertă”, cum un întreg spital este blocat de un pacient.

Întrebată de realizator dacă sunt locuri în spital, jurnalista a spus: „Da ! Avem și la Spitalul de Boli infecțioase, care este în prima linie, dedicat cazurilor COVID , avem și la Spitalul Municipal – Câmpina care este spital – suport . Aici sunt 300 de paturi, 70 de medici specialiști, peste 200 de asistente și un singur pacient infectat, internat la ATI în stare gravă . E mare tristețe în zona Câmpina și în comunele din jur. Toată lumea așteaptă redeschiderea acestui spital pentru bolnavii cronici, acum, după data de 15 mai. Nu se va întampla! Va rămâne spital – suport, pregătit oricând sa primească pacienții COVID”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara, în 15 mai, că această stare se mai prelungește și că ține spitalele pregătite. Adică, goale. „Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de Fază 1, Fază 2 şi Suport Covid pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile.”, a spus ministrul.

În acest timp, rețelele de socializare abundă de alarme disperate ale oamenilor care nu au unde să se trateze, se mai arată pe siteul amintit.

                                                                                            Sursa: inPolitics.ro

Bolnavii cronici solicită redeschiderea spitalelor alocate exclusiv pandemiei coronavirus!

    Scrisoare Deschisa – Boala nu poate să așteapte după decizii birocratice

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) atrage atenția decidenților din sănătate: Ministerul
Sănătății, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria București, că pacienții cronici au nevoie de continuarea terapiilor și monitorizare permanentă conform cu recomandările
Protocoalelor Terapeutice. În ultimile luni nu s-a mai permis accesul pacienților în spitale pentru investigații medicale, acestea fiind amânate cu consecințe greu de evaluat asupra stării de sănătate a oamenilor.

Vă amintim că evoluția bolilor este diferită de la un pacient la altul, iar aceștia au nevoie de terapie cât mai repede posibil și nu pot aștepta luni în șir o decizie administrativă.

Cerem urgent redeschiderea spitalului Colentina pentru pacienții cronici. Colentina spital suport COVID 19 nu se justifică în condițiile în care numărul paciențiilor COVID 19 internați este mult sub capacitatea spitalului, în schimb mii de pacienții cronici au fost repartizați către alte spitale, aglomerând centre medicale deja supra-aglomerate.

Menționăm că la spitalul Colentina se tratează afecțiuni cronice grave precum:
– afecțiuni oncologice și afecțiuni hematologice: leucemii, purpură trombocitopenică idiopatică,
hemoglobinurie paroxistică nocturnă, limfom, mielom multiplu și alte afecțiuni onco hematologice,
– afeciuni gastrointestinale: boli inflamatorii intestinale,
– afecțiuni reumatice : poliatrită reumatoidă, spondilită anchilozantă,
– boli inflamatorii și autoimune sistemice: lupus eritematos sistemic, polimiozită, vasculită, colagenoze, sindrom anti-fosfolipid, etc.
– afecțiuni dermatologice: psoriasis, sclerodermie, pemphigus, dermatomiozită
– afecțiuni cardiologice,
– boli neuro-degenerative, scleroză multiplă,
– hepatite,
– afectiuni pneumologice

Spitalul Colentina este un spital specializat în tratarea bolilor cronice în care lucrează personal medical specializat în tratarea afecțiunilor menționate și este dotat cu aparatură medicală care permite
diagnosticarea și monitorizarea bolilor cronice, aparatură care acum este nefolosită

Este momentul ca să se găsească o altă soluție de izolare și monitorizarea a pacienților COVID 19 care sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare. Nu putem accepta ca spitalele să se transforme în hotel de lux pentru pacienții COVID 19 în condițiile în care le este refuzat accesul pacienților cronici la
servicii medicale.

Nu vă mai jucați cu viețile românilor și redeschideți urgent spitalul Colentina și celelalte spitale pentru boli cronice care sunt blocate din motive COVID 19 și care în acest moment funcționează cu număr mic de pacienți COVID 19.

                                                                         Cezar IRIMIA, președinte APCR

 

Citiți și:

Regimul Iohannis este acuzat de crime împotriva românilor

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății: „Se ascunde adevărul despre morții și dramele pacienților non-Covid!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *