Colimator

Ca-n filmele cu proști: „Programul «VACANȚA MARE» de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID 19”

  Documentul „Vacanța mare” (haios titlu!) care cică e redactat de Institutul Național de Boli Infecțioase e de fapt o […]

 

Documentul „Vacanța mare” (haios titlu!) care cică e redactat de Institutul Național de Boli Infecțioase e de fapt o utopie neagră ai cărui autori sunt bântuiți de psihoze paranoide, de factură orwelliană.

Iată câteva mostre: „Limitarea răspândirii coronavirusului se face prin măsuri de «igienă socială»”. Astfel de măsuri de „igienă socială” s-au mai luat în istorie, ele au fost propovăduite de ideologii luptei de clasă și unii precum Stalin, Mao sau Pol Pot au excelat în a le aplica. Epidemiologii noștri se joacă cu termeni pe care nu-i stăpânesc.

O altă măsură strașnică: „Se vor igieniza căile de acces spre locul de muncă și din mijloacele de transport”. Încercați, pentru o clipă, să vă imaginați cum s-ar putea face așa ceva, pornind cu tulumbele și mopul dintr-un colț al orașului până în celălalt, căci, practic, toate străzile sunt accesate în drum spre serviciu și nu cred că se apucă cineva să întrebe pe toți locuitorii cam pe unde merg ei la slujbă, ca să optimizeze traseele. Tot așa ar trebui igienizate lifturile, taxiurile, autobuzele și troleibuzele, trenurile pentru navetiști și metroul. Iar mijloacele de transport vor fi decontaminate la fiecare două ore!!! Numai o fantezie dementă poate imagina așa ceva.

O altă măsură „igienică”: vârstnicii vor mai sta în izolare cel puțin trei luni, la ei acasă sau într-o „realocare instituționalizată” (adică, mai pe românește, într-un azil), și vor fi verificați cu poliția. Mă întreb ce-ar spune mama, care stă singură bine mersi și are peste 90 de ani, când ar auzi că trebuie să stea încă trei luni încuiată în casă și să descuie din când în când poliției care îi bate la ușă ca s-o verifice că n-a plecat hai-hui.

Altă demență: cei care nu pot lucra acasă primesc un fel de certificat de liberă trecere, cu programul de lucru inscripționat. Cred că nici în Coreea de Nord oamenii nu merg la serviciu cu bilet de voie, cu ora părăsirii și reîntoarcerii la garnizoană.

Iată un enunț care ne trimite direct la „1984” al lui Orwell: „Nu se mai circulă pe stradă necontrolat.” Ce-o fi asta? Suntem legitimați la fiecare colț de patrule înarmate?

Autorii de la „Vacanța mare” pun complet democrația în cui, căci „1. Se constituie GUVERNUL Anti-Pandemie (!?!) 2.Guv anti-Pandemie va fi format din câte un membru cu funcții de conducere – specialist – din fiecare minister actual 3.Toate deciziile pe minister se iau si se execută în aceiași zi.” Ce tare!

Un astfel de Guvern corporatist nu visase nici măcar Mussolini. De ce să n-avem și un Guvern Anti-secetă? Un Guvern anti-șomaj? Și un Guvern Pro-sparanghel, că e cel mai important obiectiv din vremea epidemiei?
Halucinațiile privind atribuțiile Guvernului Anti-Pandemie continuă, le puteți lectura aici: https://www.tion.ro/wp-content/uploads/2020/04/457347309PlanulluiStreinuCercel.pdf?fbclid

Manifestul Partidului Comunist scris de Marx și Engels este doar o pastișă avant la lettre a Programului Vacanța Mare. Iată ce ne spun epidemiologii noștri, care nu știu că cea mai graznică pandemie a fost comunismul: „Guvernul va asigura tot, după principiul «Fiecăruia după nevoi»”. Adică, zic ei, nu va mai exista TVA, nu vor mai fi facturi la utilități, nu vor mai fi impozite, nu se va plăti benzina etc.etc. Ce mai, Guvernul Anti-epidemie reprezintă visul de aur al omenirii!

Dumnezeu să ne păzească!

                                                                                                      Varujan VOSGANIAN

 

6 Comments

 1. Poenaru 2016

  Cand am auzit de programul “Vacanta Mare” am crezut initial ca este o gluma a grupului umoristic cu acelasi nume. Cand colo era vorba de operatiunea “Vacanta Mare”, un fel de Operatiune Barbarossa (Unternehmen Barbarossa). Sa fie startul pentru solutia finala (Die Endlösung) avand ca obiect persoanele in varsta ?

 2. gigimutu

  ba da pe cercel nebunel

  nu-l interneaza nimeni la psiho pupu? ca vad ca merita, cu virf si indesat!! sa nu te prindem undeva nene, ca ti-o iei grupa mare, derbedeule!!!! mars in pensie, la tara, retrage-te undeva in plm, ca esti expirat!!!
  vezi-ti de spitalul unde muncesti si lasa deciziile pe seama unora cu mai multa materie cenusie in cerebel, maimutoiule!!!

  • adria

   “noua grupă de risc apărută, cei între 40 – 65 de ani” … “având activități de serviciu neesențiale” ?
   Păi aici intră toată clasa noastră politică — de la vlădică la opincă, și-l include (culmea ironiei), și pe Streinu Cercel (64 de ani, semne vizibile de demență presenilă),

 3. gigimutu

  acum am citit si link-ul, ba, da esti nebun rau cercelus!!!!

  o singura intrebare am la matale cercelus purcelus, daca ai atita minte sa-mi raspunzi, in ce tara s-au mai luat masurile astea fanteziste? in nici una, asa-i? deci esti unic in prostia si in idiotenia matale!!!!
  dimineata cind te scoli, nu te uiti in oglinda sa vezi cit esti de prost?

 4. Raul

  Ce talent avem sa bășcălim totul, cand nu este momentul! Jenant! Dar daca este realism? Sant persoane varstnice, nu bătrâni -termenul acesta nu exista, dar nu numai (sant si tineri, si copii) care locuiesc cu bugetari care se fâțaie in fiecare zi pe la servici, pt ca guvernul are de scos hartii la imprimantă. Sau de rezolvat cereri pt somajul tehnic, ca sa nu moara firmele si bancile! Asa ca, cine pe cine expune? Ce-ar fi ca acesti bugetari dedicati serviciului pe timp de pandemie, ca in rest chiulul e la ordinea zilei, sa stea ei acolo unde nu ii place lui Johannis? Eu am mai multa incredere ”intr-un institut bine cotat”, ca doar aici sant specialisti, nu in Johannis care ne duce grija dupa cum e mai bine unor interese. Avand in vedere ca diaspora a fost menajata si ne-a adus virusul in tara, don Johannis ar trebui sa isi mai revizuiasca parerile, ca sant proaste, si in materie de sanatate publica sa lase totusi specialistii sa vorbeasca, ca mie, cetatean, imi displace sa imi spuna ce sa fac unul care tocmai trimise niste muncitori sa slujeasca in Germania nazista!

 5. Ostafi Alex

  👍🏻 Corect. Plus că, documentul este din luna februarie, practic 2/3 din cele 12 săptămâni s-au scurs. Dar na, acum îi pica bine ca PR lui Iohanus s-o facă pe-a “salvatorul”. Manevră de prostit masele… 🙄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.