Atitudini

„Cadou” de Ziua Națională: România batjocorită grav de televiziunea publică germană

  Inadmisibil! Televiziunea germană ZDF, un post național, batjocorește grav România de Ziua Națională! Iată ce spuneau nemții lui Iohannis, […]

 

Inadmisibil! Televiziunea germană ZDF, un post național, batjocorește grav România de Ziua Națională! Iată ce spuneau nemții lui Iohannis, chiar în 1 Decembrie: „România sărbătorește a suta aniversare de la anexarea fostei provincii maghiare a Transilvaniei. Cu acest câștig teritorial, de la prăbușirea Austro-Ungariei după Primul Război Mondial, România și-a mărit teritoriul cu aproximativ o treime.” Băi ticăloșilor, ăla a fost pământ românesc, locuit în număr covârșitor de Neamul Românesc, chiar și atunci când a fost ocupat vremelnic de habsburgi și după aceea de austro-ungari!!! Alipirea Transilvaniei la Patria Mamă a decis-o în anul 1918 poporul român majoritar de aici, nu a fost o consecință a unor cuceriri militare.

Cetățeanul german Emil Hurezeanu, numit sfidător de Iohannis ca ambasador în Germania al cărei cetățean era și față de care depusese jurământ de credință, nu va avea în mod sigur nici o reacție. Reamintesc că alogenul antiromân Hurezeanu nu avea cetățenie română la data numirii de către Iohannis ca ambasador în Germania și a obținut-o, în regim de urgență, ulterior numirii! Da’ babu’ Meleșcanu și tanti Veorica ce spun de ticăloșia celor de la ZDF?Transilvania și Banatul au avut și în 1918, ca și acum, o populație în mare majoritate românească.

                                                                                                      Redacția „Justițiarul”

SĂ TE VEDEM, DOMNULE IOHANNIS!

ZDF: „România sărbătorește anexarea fostei provincii maghiare a Transilvaniei”

Postul public de televiziune din Germania. ZDF („Zweites Deutsches Fernsehen”), echivalentul lui TVR 2, a transmis chiar în ziua de 1 decembrie 2018 o ştire referitoare la Ziua Naţională a României, care a fost postată şi pe site-ul oficial. Este o gravă jignire la adresa României, împotriva căreia este nevoie de o reacţie oficială, de la cel mai înalt nivel. Iată postarea, cu traducerea primului pasaj (Click pe imagine pentru mărire!):

Ei, acum să-l văd pe neamţul nostru Klaus Iohannis, pe care românii l-au votat să le fie Preşedinte! De la dumnealui trebuie să vină reacţia de protest, una pe măsură, căci nu este vorba despre un articol dintr-un ziar obscur, ci chiar la Televiziunea publică din Germania. Ca un fel de poziţie oficială a Germaniei, pentru că la astfel de instituţii, oriunde în lume, politica editorială în politica externă nu se încadrează în ceea ce numim generic „libertatea de exprimare”, pentru a se evita cine ştie ce conflict diplomatic printr-o declaraţie a unui jurnalist care s-ar vrea un pic excentric!

Să revedem primul pasaj din articolul postat de ZDF: „România sărbătorește a 100-a aniversare a ANEXĂRII FOSTEI PROVINCII MAGHIARE A TRANSILVANIEI. Cu acest cîștig teritorial de la prăbușirea Austro-Ungariei după primul război mondial, România și-a mărit teritoriul cu aproximativ o treime”.

ZDF ne spune că articolul este preluat de la DPA (Deutsche Presse-Agentur), care este o agenţie de ştiri ce are în acţionariat peste 190 ziare, reviste, companii de presă, companii de televiziune publice și private, cu sedii în 100 de țări. Fiind cea mai mare agenţie de presă din Germania, este clar că această ştire despre România a avut o circulaţie uriaşă, cu efecte greu de prevăzut.

Klaus Iohannis trebuie să uite atitudinea slugarnică pe care ne-a arătat-o permanent faţă de cancelarul Angela Merkel şi trebuie să dovedească ce sentiment are el faţă de România, mai ales după ce, la Alba Iulia, de Ziua Naţională, şi-a permis să transforme Centenarul într-o acţiune electorală în favoarea sa.

Ca să-i dăm curaj, reamintim că Regele Ferdinand, care s-a născut şi a copilărit în Germania, în Consiliul de Coroană din septembrie 1916, a propus ca România să lupte în Primul Război Mondial alături de Antanta, deci împotriva Germaniei, care era ţara lui natală! A fost renegat de Casa Regală de Hohenzollern (pe Palatul Hohenzollern chiar a fost arborat drapelul de doliu), dar Ferdinand a înţeles că poporul român l-a dorit să-i fie rege şi a acţionat în consecinţă, motiv pentru care şi astăzi are un loc de cinste între eroii neamului!

Dacă Iohannis se va ascunde iarăşi în căsuţele sale din Sibiu, sperînd să treacă subiectul acesta, toată tărăşenia cu „Grupul Etnic German” şi FDGR-ul pe care l-a condus trebuie să fie reconsiderată şi tratată în conformitate cu ştirea apărută acum la postul public de televiziune din Germania, precum şi cu modul în care va reacţiona oficial!

Ştim că preşedintele Klaus Iohannis este cetăţean român de etnie germană. Are acum ocazia să ne arate tuturor ce contează mai mult: că este român sau că este german?

                                                                                                              Ion SPÂNU

Sursa: COTIDIANUL

 

4 Comments

 1. mult jet Germaniei

  Eu ma sterg la koor cu aproape orice parere emisa de un neamt. Problema e ca intarzie reactia romaneasca. Eu i-as zbura pe austrieci, nemti, olandezi instant de aici. Nu stiu ce dracu asteptam.

 2. motoc antohe

  impardonabil Germania , tot mafioti !

 3. Nemtii uita ca Romania a fost prima tara europeana care, prin 1963, a restabilit relatiile diplomatice cu tara lor – RFGermania -, relatii diplomatice intrerupte de toata Europa in urma agresiunii naziste asupra popoarelor europene. Erau niste paria si nimeni, pe batranul continent, nu vroia sa aiba de-a face cu ei. I-au scos romanii in lume si, ei, “reconoscatori” ne-o intorc in aceste zile..
  P.S. cred ca mai potrivit pentru “recunoscatori” a fi revansarzi..

 4. ElenaM

  Germania nu e nici pe departe un stat puternic si independent. E dominion american. Nimeni de la Berlin nu face niciun gest fara ok – ul de la Washington. Serviciile secrete germane sunt complet sub tutela CIA- ului. Credeti ca trupele americane stationate pe teritoriul Germaniei sunt acolo de amorul artei? Sunt trupe de ocupatie. Germania e un stat invins si asa a ramas si in ziua de azi. Spunea cineva ca daca maine americanii s-ar retrage, nemtii ar face in secunda doi statuie lui Hitler! Ce ma ingrijoreaza e posibilitatea ca USA sa fi dat ok- ul pentru mizeria nemtilor impotriva Romaniei. Si intalnirile Trump -Putin ma ingrijoreaza. Put a Yalta- Malta. Pai credeti ca Putin a atacat Ucraina sau, ma rog, a ripostat la agresiunea Ucrainei sau ce naiba o fi fost acolo, fara acordul lui Trump? Eu nu cred. In unguri s – a umflat orzu’ secesionist, au simtit ca momentul e prielnic, sigur au primit asigurari ca vor fi sprijiniti din exterior, pe la tv au ajuns toti sa- i dea dreptate raposatului Vadim, mi-am facut cruce! Inseamna ca – i groasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.