Atitudini

Călin Popescu Tăriceanu cere demisia președintelui Iohannis imediat. Imediat însemnând imediat!

  În urmă cu puține ore, Curtea Constituțională a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și a grațierii […]

 

În urmă cu puține ore, Curtea Constituțională a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și a grațierii pentru persoane acuzate de corupție. E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituțională a fost ințiativa dlui Klaus Werner Iohannis!

Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură.

Ea denotă că președintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși. Pentru că amnistia și grațierea – însemnând clemența față de oameni aflați în situații speciale – sunt măsuri care s-au născut odată cu istoria, acum mii de ani și nimeni nu și-a permis vreodată, nici chiar comuniștii, să le știrbească.

Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit. După ce și-a anunțat intențiile s-au scris nenumărate articole și analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialiști, a fost tras de mânecă până și de susținători ai lui.

Am făcut-o și noi în repetate rânduri, dar fără să-l înduplecăm. Parlamentul României a respectat votul de la 26 mai și a propus proiecte de legi care să pună în practică dorințele dlui Iohannis, chiar dacă a avertizat că inițiativele sunt în afara legii fundamentale.

Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abătut din drumul spre satisfacerea egoistă, meschină, a intereselor politico-electorale proprii.

Klaus Iohannis a reușit să pună voința poporului român în cea mai delicată, mai gravă poziție cu putință, aceea de a se exprima împotriva unor reguli aproape sacre ale statului de drept, întâlnite în toate țările civilizate ale lumii.

Klaus Iohannis nici măcar nu a lăsat poporul să aleagă cum crede de cuviință, ci a cerut răspicat și neîncetat poporului să aleagă așa cum vrea președintele: cine nu e cu mine, e împotriva mea!

Klaus Iohannis a târât în aventura lui și Parlamentul României, nevoit să se implice în transpunerea în viață a ideilor Marelui Cârmaci.

Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție.

Imediat însemnând imediat!

                                                                                                      Calin Popescu Tariceanu

 

2 Comments

 1. Mirela

  Tariceanu zice corect însă suntem sătui de gargară…
  …asa ca absolut nici un politician nu va face nimic concret contra dictaturii militare a seviciilor SRI+SIE+SPP+STS…etc aşadar aparatul justițiar criminal organizat DNA+DIICOT+ICCJ+PG+toate instanțele,toți magistrații si avocații colaboratori SRI sunt în extaz chiar dacă justiția e ilegală.
  Poporul e mut de prostie… de 30 de ani aşteptând noi şi noi aleegeri fraudate şi montate doar cu candidați conserve SRI sau SIE.
  Daca nu iese prostimea jos în stradă nu mai există nici o ieşire afară de…criză mondială masivă, cutremur sau război deoarece meteoritii cad si mai rar…
  Asa ca nici o baza la politicienii care si-au lăsat partidele ciuruite de acoperiți si pupincurişti…

 2. alex

  Desi, aici, Tariceanu are dreptate, sunt in totalitate de acord cu d-na Mirela! In ceea ce priveste poporul adormit, am spus-o si o repet ori de cate ori este nevoie: elitele nationaliste, grupate intr-o miscare de mare amploare nationalista, trebuie sa iasa la contraatac impotriva sistemului corupt si mafiot, care ne terorizeaza de 30 de ani. Poporul se va alatura acestei miscari, sunt sigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *