Atitudini

„Câmpul tactic” funcționează din plin!

                         Dragnea, dosarele și SRI-ul Va întrebați, pe bună […]

 

                       Dragnea, dosarele și SRI-ul

Va întrebați, pe bună dreptate, cum mai funcționează câmpul tactic în Justiție, doar coordonatorul acțiunilor, generalul Dumitru Dumbravă, a plecat din SRI sau mai bine zis a fost dat afară. Unde a plecat? Nu a plecat nicăieri! A rămas în România, nu s-a dus în Honolulu. Dacă se ducea acolo era bine, dar tot nimic nu se rezolva. A plecat Dumbrava, dar au rămas în instituție o serie de discipoli ai acestuia, de bercuri, redisuri, zăbrane, iepuri, ciocârlani, pupăzoi, și alte zburătoare, care-i continuă cu succes opera măreață construită în ani de trudă și de imixtiuni în viața politică, în afaceri și în justiție.

A plecat Dumbravă, dar nu am auzit să plece și magistrații pe care i-a păstorit, pe care i-a promovat la diferite instanțe, le-a ajutat soțiile și copiii să se angajeze pe funcții bănoase, să obțină locuine și alte avantaje, la care mulți dintre dumneavoastră nici nu visează. De fapt, prin intermediul acestora, se asigura că cei incomozi șefilor lui sunt paradiți, condamnați la ani grei de pușcarie fără să aibă vreo vina, decât aceea de a nu rezona cu cei care au preluat ilegal puterea în România.

Mai exact, l-a dat afară domnul Eduard Hellvig, în încercarea disperată de a atenua atacurile la adresa domniei sale, atacuri generate de implicarea acestuia în jocurile nedemocratice, în acțiuni ce lezează grav Siguranța Națională a României. Dar cum spațiul este limitat, despre toate acestea voi face vorbire într-un articol viitor.

De asemenea, va întrebați ce legătură este între dosarele domnului Dragnea și SRI? De fapt, legătură nu există numai cu dosarele șefului PSD, ci cu toate dosarele în care au fost sau mai sunt încă vizați liderii formațiunilor politice și mulți oameni politici cu poziții importante în acestea. Sub baghetă magică a fostului președinte Traian Băsescu, avându-i la cârma structurii intelligence pe Maior și Coldea, SRI s-a transformat rapid în instituția care controla viață politică în România, care hotăra cine vor fi liderii principalelor partide politice, șefii statului, premierii, miniștrii, deputații și senatorii, înalții funcționari, primarii liderii locali ș.a.m.d. …

Funcțiile cele mai importante în magistratură, ca și afacerile foarte profitabile, erau distribuite prin deciziile celor din conducerea SRI. Mai bine zis nimic important nu mișca în România fără să treacă prin filtrul instituției. Dacă aceste acțiuni s-ar fi derulat în avantajul poporului, nu ne-ar fi sensibilizat așa de mult, deși tot un mod nedemocratic de soluționare a probemelor era, dar ele au servit în exclusivitate clicii conducătoare a Statului Paralel și stăpânilor acesteia din exterior.

Pentru a-și asigură supremația și controlul asupra zonelor de interes, conducerea trădătoare a SRI, a pus la punct, la sugestia șefilor din exterior, un plan complex prin care să controleze decizia politică și administrativă la toate nivelurile.

Așa au ajuns să hotărască ce lider politic va conduce o formațiune politică sau altă și, de regulă, au ales pe acei lideri cărora le puteau găsi ușor hibe, pe care le puteau specula ulterior. Le lucrau repede câteva dosare, îi mai chemau și pe la DNA și sub spectrul cătușelor, prin amenințări și șantaj, reușeau să-i determine să fie receptivi la solicitările lor. În acest mod i-au adus la ascultare pe mulți lideri politici prin intermediul cărora și-au impus oamenii în guverne, în Parlament și în alte funcții publice la nivel central și local. Dacă s-ar face o radiografie serioasă a acestei situații, rezultatele ar fi dincolo de orice imaginație.

Dar, pentru a vedea dimensiunea reală a acestor acțiuni, am să va dau câteva exemple. Încep cu al domnului Ludovic Orban, lider marcant al PNL, fost ministru și, ca oricărui ministru, dacă cineva dorea să-i găsească „bube”, cu siguranță reușea, a fost sprijinit, ca după mai multe „peripeții” să ajungă liderul PNL. Dacă nu aveau certitudinea că îl pot controla, cu siguranță nu ajungea președintele principalului partid de opoziție. Toți cei care erau integrii și greu de păstorit erau excluși prin diverse metode din zonă de decizie politică. Domnul Orban era ușor de controlat, avea un dosar penal, mai mult sau mai puțin construit, plus încă două spețe, care puteau oricând să se transforme în noi dosare. Rezultatul? L-au transformat imediat în cel mai aprig apărător al Statului Paralel, al instituțiilor de forță a căror victimă a fost. S-au asigurat în acest mod că vor avea și o opoziție politică la încercările majorității parlamentare de a modifică legislația, modificări prin care li se lua puterea obținută în mod ilegal și serviciile secrete erau puse în matca lor constituțională.

Și Victor Ponta a fost trecut prin același malaxor, l-au sprijinit să ajungă președintele PSD, i-au construit dosare penale și în final, pentru că nu a răspuns așa cum vroiau ei la comenzi, l-au înlăturat.

Au încercat să procedeze în același mod și cu domnul Călin Tăriceanu, căruia îi găsiseră câteva „hibe” în mandatul de prim-ministru, dar poziția verticală a acestuia, refuzul categoric de a le face jocurile și, mai mult, angajarea lui într-un demers și o luptă deschisă împotrivă acestui sistem nociv, i-a determinat să recurgă rapid la soluția acuzării, numai că devoalarea neprevăzuta a jocurilor lor murdare, în care media a avut rolul semnificativ, i-a obligat să se retragă și să renunțe la planul diabolic care îl viză pe președintele Senatului. Dacă fenomenul devoalării nu luă amploare, cu siguranță domnul Tăriceanu nu mai era acum în viață politică. Exemplele de acest fel sunt multiple și vizează personalități politice din toate formațiunile reprezentate sau nu în Parlament.

Cel mai concludent exemplu este însă al domnului Liviu Dragnea, pe care l-au sprijinit să ajungă liderul PSD, cu voia sau fără voia acestuia, cu știința sau fără știința lui, pornind de la faptul că era o persoană căreia i se puteau „imputa multe lucruri”, atât din activitatea de la Consiliul Județean Teleorman, cât și din cea de ministru. Avea deja două dosare pe care cei de la DNA, la ordin, când le repuneau pe rol, când le închideau, în funcție de necesități. I-au construit dosarul cu referendumul și l-au și condamnat cu suspendare.

Acum aveau certitudinea că-l vor păstori așa cum doresc, dacă nu, spectrul închisorii era așa de aproape. S-au oferit să-l „sprijine” sugerându-i persoane pe care să le numească în funcții importante în guvern și nu numai, dar i-au pus la dispoziție, pe diverse căi, informații compromițătoare la adresă unor lideri importanți ai partidului, cu scopul de a-i îndepărta de zonă deciziei, pentru că nu puteau fi controlați. Îndepărtarea oamenilor valoroși din partid de lângă liderul lor a fost un obiectiv major al clicii conducătoare din SRI, obiectiv îndeplinit în bună măsură. Un lider fără colaboratori valoroși devine și mai vulnerabil și poate fi mai ușor de controlat.

O bună perioadă de timp, prin acțiunile menționate anterior, au reușit să-și pună în practică planurile, blocând cu succes încercările de modificare a Legilor Justiției și punerea în acord a legislației penale cu deciziile Curții Constituționale. Doar că, indiferent de potențialul lor informatic și de analiză, nu au prognozat că o să urmeze o detonare din interior, o devoalare devastatoare a acțiunilor lor ilegale, de către actori diverși, dar foarte bine informați chiar de către funcționari din interiorul sistemului. Nu au anticipat nici mișcările celor doi lideri ai coaliției majoritare, Dragnea și Tăriceanu și s-au trezit într-o situație deloc confortabilă, văzându-și afectate interesele majore.

În această situație fostă conducere a SRI, Maior și Coldea, deși permanent domnul Dragnea i-a perceput greșit ca prieteni, au luat decizia să-i mai construiesca câteva dosare și să-l trimită la închisoare, cu speranța că vor aduce la conducerea PSD o persoană deja fidelizată. Așa au apărut dosarele Belina, dar și cel în care a fost condamnat deja în prima instanță. Aflasem cu câteva luni de zile înainte că va fi condamnat. I-am împărtășit această informație și unui prieten de pe Facebook, cu care dialoghez zilnic, dar și altor persoane printre care și o jurnalistă. Aflasem că de condamnare primiseră sarcină să se ocupe generalii Dumbravă și Ciocârlan. Nu sunt însă singurele dosare. Mai sunt câteva spete pe care le aveau în vedere, dar situația creață i-a forțat să renunțe deocamdată. Au plecat Maior și Coldea, au venit Hellvig și Ciocârlan, care l-a adus la Unitatea tehnică, adică cea care realizează înregistrările convorbirilor telefonice, pe finul său, Epure.

Cu Dumbravă în subordine au preluat și continuat procesul de influențare a deciziilor politice, dar și a celor din justiție. Condamnarea lui Liviu Dragnea în prima instanță a fost solicitată și obținută de noua echipă de conducere a SRI, prin presiuni, amenințări și șantaj asupra judecătorilor supremi, conducere care a preluat de la vechea echipă poziția dominantă în Statul Paralel. Intenția lor este să îl elimine din viață politică și dacă nu se iau măsuri urgente o vor face, așa cum au procedat și cu Adrian Năstase, dar și cu alți politicieni. Presiunea asupra lor din partea celor care îi păstoresc din exterior este așa de mare, atât de mult le-au fost afectate interesele economico-financiare, prin modificările legislative recente, încât nu vor avea nicio reținere în a-l trimite în spatele gratiilor, fiind singură garanție că își vor realiză interesele.

Dacă au procedat în acest mod cu Președintele Camerei Deputaților și al Senatului României, vă dați seamă la ce nivel de structură mafiotă s-a ajuns, în fața căruia oamenii de rând sunt lipsiți de orice șanse, de orice apărare?!

Mulți mă întreabă care este soluția. Singură soluție este modificarea legislației, întărirea rolului Parlamentului, a controlului și numirilor care să fie controlate de acesta, prin mijloace legale, constituționale, schimbarea celor implicați în activități ilegale nedemocratice din funcțiile publice și reorganizarea din temelii a acestor instituții. Ce spuneți domnule Iohannis, cu cine să începem, cu domnia voastră? Scuzați! Am greșit! Dumneavoastră nu îi sprijiniți deloc pe cei care comit aceste ilegalități crase și care au afectat și afectează atât de grav drepturile și libertățile noastre… Așa este?

                                                                                         General Dumitru ILIESCU

2 Comments

  1. un mizantrop

    Cel mai grav e ca n-avem nicio speranta, mai ales in privinta magistratilor implicati…Priviti rezistenta la schimbare a masei de magistrati, care se opun, culmea, la independenta lor profesionala! S-au obisnuit sa fie slugi, sa li se dea decizia “in plic” si sa fie “acoperiti” de mantaua securista, la fel ca in epoca tortionara…Trebuie sa revenim la momentul 1963, cand s-a incercat reformarea sistemului, in fapt, au scapat de cativa neofiti nealfabetizati la ordin, un fel de “boemi”, care n-au inteles ca se schimba vremurile si “se cer” diplome (ceva similitudini cu vremurile pe care le traim?!). In realitate faptul ca tortionarii recunoscuti si-au pierdut functiile (atat!), ca n-a platit nimeni crimele si nu s-au rejudecat cauzele criminalului deceniu, ca asazisa reabilitare s-a facut prea selectiv, in principal, numai pentru oamenii sistemului deveniti victime, ne-a adus in momentul asta tragic de “recidiva”. Doar scoaterea securitatii din justitie nu mai ajuta, pentru ca nimeni nu mai crede ca se poate acest lucru…poate desfiintarea sereiului cu totul, la fel si restructurarea (prin desfiintarea institutiilor parazite DNA, DIICOT, etc) justitiei si revenirea la momentul februarie 1990, cand ar trebui sa se faca toate evaluarile. Am avea surpriza ca multi actori polici si “civici” sa nu mai incapa in tumultoasa noastra viata sociala…Chiar, cum o fi supravietuit Romania in perioada de “moratoriu”, in care n-aveam servicii secrete (in afara mizeriei de la armata, formata din CI-sti tradatori, pe care, cred eu, s-a construit principalul pilon al statului securist…). Apoi, “liberarea” magistratilor colaboratori din solda securista si lasarea lor la vatra nu cred ca va dauna “intereselor justitiei”, odata ce se va reveni la un stat de drept si nu unul in care se incearca “potrivirea” oricarui cetatean in Codul Penal, s-ar putea sa aveti surpriza scaderii galopante a infractionalitatii si poate, reorientarea catre combaterea violentei (ca intr-un stat normal la cap) o sa fie benefica si pentru dezvoltarea tarii…Apoi, sa nu uitam cum s-au “format” parintii actualilor magistrati (majoritatea), cata carte, competenta si experienta aveau cand s-au trezit “numiti” de Stalin “magistrati” ai poporului…Hai, ca nu cade tara daca se extirpa tumora asta malignizata….
    P.S. Doar ca eu as cerceta si protocoalele SRI cu institutiile de invatamant ale magistratilor, accentuand pe “zelosii” sustinatori ai “metodei”

  2. greuceanu

    Mai ca am ramas cu gura cascata de un asa editorial …doar ca am invatat de la cainele meu ca ristii sa te traga cineva de limba. oare cine sau ce va determinat domn general sa ne dezvluiti itele SRI. Cam imbarligate si ….amaratele se pare ca nu au nici un succes cu domn Tariceanu, sau mai pe scurt Venerabilul. Toata aceasta “desconspirare” suna ca la Caragiale ..tradare,tradare..dar sa stim si noi. Pe cine credeti ca imbatati cu posirca asta de scrisorica. Suntem chiar asa de turmentati? ….Poate o mai dregeti cu lista de masoni ce misuna pe la SRI-pardide-guvern obediente lui Satan si altor zei pagani. N-ati pomenit de coana Zoitica- de la primarie, de la guvern, etc.Poame bune de aruncat la gunoi. Te pomenseti ca apare si Agamita dandanache pe la Cotroceni…Pana atunci
    Un pic mai multa lumina va rugam…..ca altfel ne impiedicam de masonii propasiti prin palate pustiite si luxsoase cu miros de bordel si vinuri scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.