Investigatii

„CARACATIŢA” CORUPŢIEI LA AJOFM HUNEDOARA

                Corupţia ce a cuprins România, astăzi, este cel mai important subiect de interes public. Este inadmisibil ca […]

 

 

            Corupţia ce a cuprins România, astăzi, este cel mai important subiect de interes public. Este inadmisibil ca în numele dreptului la imagine al unei persoane să refuzi dreptul publicului de a fi informat cu privire la orice subiect de interes public, mai ales atunci când personajul este subiectul unor fapte de corupţie. Numai prin mediatizarea excesivă a tuturor detaliilor din cazurile de corupţie, publicul poate înţelege cât de periculoşi sunt cei acuzaţi şi cum pot ca pe viitor să nu le mai acorde încredere.

Manifestările isterice cu care reacţionează  făptuitorii vizaţi nu mă impiedică să uzez de dreptul meu constituţional de a primii şi difuza informaţii publicului cititor.

Sub masca funcţionarului public, corupţii ne sfidează drepturile, calcă în piciore principiile democratice şi crezându-se intangibili provoacă adevărate găuri în bugetul statului. Împopoţonaţi cu funcţii, lacomi şi perfizi, calcă în picioare puterea legii şi moralitatea.

Remuneraţi regeşte, într-o ţară în care sărăcia şi şomajul şi-au făcut sălaş, numiţii în funcţie de către politicieni corupţi, la rândul lor devin lacomi după averi şi huzur, rămânând „orbi”la doleanţele bietului contribuabil. Sfidători, obraznici, urmărindu-şi interesele personale, corupţii trebuie să-şi afle locul în faţa justiţiei.

Să nu uităm că timpul este fiul adevărului!

                                                                                                  

IATĂ NUMELE MEMBRILOR UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE ORGANIZATE

 

            Iorgovan Velichi  –  director executiv AJOFM Hunedoara în perioada iunie 2005 – iunie 2014 dată la care este trimis în judecată de către procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. În luna decembrie 2014 din nou Iorgovan Velichi găsit de ANI suspect de conflict de interese, abuz în serviciu, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale comunităţii Europene.

Iorgovan Velichi

Iorgovan Velichi

Iorgovan Luiza  –  pensionară, fost funcţionar public la Mediu-Deva, soţia directorului Iorgovan Velichi.

Bercea Valentin – funcţionar public AJOFM Hunedoara  din septembrie 2005, în cadrul Biroului Măsuri Active din instituţie.

            Bercea Mihaela Indricău  preşedinta Asociaţiei de Formare şi Calificare Arad (AFC Arad), soţia lui Bercea Valentin.

Chimerel Mihaela –   preşedinta Asociaţiei Calificare, Specializare, Perfecţionare Petroşani(ACSP Petroşani), coproprieteră cu Bercea Valentin a unei Case de vacanţă şi a unui teren intravilan din Mun. Vulcan.

Uifălean Dorina  funcţionar public în cadrul AJOFM Petroşani, șef birou Centrul de Formare Profesională Petroşani- AJOFM Hunedoara.

Uifălean Ioan   pensionar, soţul lui Uifălean Dorina.

Pălivan Livia –  funcţionar public în cadrul AJOFM Hunedoara.

Pălivan Daniel – soţul lui Pălivan Livia.

 

ADEVĂRATELE TENTACULE ALE „CARACATIŢEI”

 Scan0054

            As. „Thumende” VJ a derulat proiecte cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), 2007-2013, iar Preşedinta Asociaţiei şi manager proiecte este Cristinela Ionescu,

            As. „Thumende” VJ făcea plăţi salariale lui Iorgovan Luiza, funcţionar public la Mediu din Deva, pe timpul desfăşurării unui proiect derulat prin programul POSDRU în parteneriat cu AJOFM-Hunedoara instituţie condusă de către Iorgovan Velichi,

As. „Thumende” VJ făcea plăţi salariale şi fiicei lui Iorgovan Velichi şi a Luizei Iorgovan pe perioada aceluiaşi proiect finanţat din fonduri Europene,

As. „Thumende” VJ făcea plăţi sub formă de salarii lui Bercea Mihaela Indricău soţia lui Bercea Valentin

As. „Thumende” VJ făcea plăţi sub formă de salarii şi lui Uifălean Ioan soţul lui Uifălean Dorina şefa Centrului de Formare Petroşani-AJOFM Hunedoara

            As. „Tuhmende” VJ făcea plăţi sub formă de salarii şi lui Pălivan Daniel soţul lui Pălivan Livia funcţionar public la AJOFMHunedoara.

 

Asociaţia, Calificare, Specializare, Perfecţionare Petroşani (ACSP Petroşani)

 

            ACSP Petroşani, cu sediul la diferite adrese, una în str. Avram Iancu, bl. 12, sc. 2, ap. 28 Petroşani iar cealaltă în str.1 Decembrie 1918, bl. 85, ap.2, Petroşani, are ca preşedinte pe Chimerel Mihaela coproprietara cu Bercea Valentin a unei Case de Vacanţă şi a unui teren inravilan din Mun. Vulcan. Bercea Valentin suspicionat a fi fratele lui Chimerel Mihaela.

            ACSP Petroşani este beneficiara de împrumuturi oferite în nume personal de către Bercea Valentin cel care ulterior primea venituri salariale de la împrumutata ACSP Petroşani,

ACSP Petroşani făcea plăţi salariale şi lui Bercea Mihaela (Indricău) soţia lui Bercea Valentin.

            ACSP Petroşani făcea plăţi salariale lui Pălivan Livia funcţionar public la AJOFM Hunedoara

            ACSP Petroşani este beneficiara de împrumuturi oferite în nume personal şi de către Uifălean Dorina funcţionar public la AJOFM Hunedoara cea care ulterior primea venituri salariale de la împrumutata ACSP Petroşani,

ACSP Petrosani făcea plăţi salariale şi lui Uifălean Ioan, pensionar, soţul lui Uifălean Dorina.

 

Asociaţia Formare şi Consiliere Arad (AFC Arad)

 

            AFC Arad cu sediul în Arad, str. Beiuş, nr. 8, bl. 604, ap. 6, judeţul Arad, desfăşoară proiecte finanţate din fonduri Europene. Preşedinta asociaţiei şi manager de proiecte este Bercea Mihaela Indricău

AFC Arad este beneficiara împrumuturilor oferite în nume personal de către Bercea Valentin soţul Mihaelei Bercea Indricău beneficiară şi ea (în calitate de persoană fizică) de împrumuturi oferite de către soţul său cel care ulterior primea venituri salariale din partea AFC Arad

AFC Arad este beneficiara împrumuturilor oferite în nume personal şi de către Uifălean Dorina cea care îi oferea împrumuturi în nume personal şi persoanei fizice Bercea Mihaela Indricău preşedinta AFC Arad asociaţie de la care ulterior Uifălean Dorina primea venituri salariale.

 

Centrul de Formare Profesională Petroşani (CFP Petroşani)

 

            CFP Petroşani aparţine AJOFM Hunedoara, cu activitate la adresa din str. 22 Decembrie, nr. 6, Petroşani, unde îsi desfăsoară activitatea didactică atât As. „Thumende” VJ cât şi ACSP Petroşani, având în vedere faptul că activităţile celor trei sunt similare.

As. „Thumende” VJ, ACSP Petroşani, AFC Arad desfăşoară proiecte derulate prin programul POSDRU.

 

Datele prezentate sunt culese din Declaraţiile de avere ale funcţionarilor publici din cadrul AJOFM Hunedoara: Iorgovan Velichi, Bercea Valentin, Uifălean Dorina, Pălivan Livia, şi din presa scrisă (spaţii publice)

 

Declaraţii de avere

 

Iorgovan Velichi: Director AJOFM Hunedoara în perioada iunie 2005-iunie 2914

-Declaraţia de avere Nr. 1/14.03.2011

-Declaraţia de avere Nr. 03/07.05.2012

velichi

Bercea Valentin: Birou Măsuri Active AJOFM Hunedoara

-Declaraţia de avere Nr. 126/05.10.2010

-Declaraţia de avere Nr. 14/19.04.2012

-Declaraţia de avre Nr. 64/30.04.2013

 

Uifălean Dorina: Şef Birou Centrul de Formare Profesională Petroşani,-AJOFM Hunedoara

-Declaraţia de avere Nr. 30/03.2011

-Declaraţia de avere Nr. 30/23.04.2012

-Declaraţia de avere Nr. 56/29.04.2013

 

Pălivan Livia: Funcţionar public AJOFM Hunedoara

-Declaraţia de avere Nr. 30/03.2011

-Declaraţia de avere Nr. 33/23.04.2012

 

                                                                                                           Petre LUNGOCI

 

16 Comments

 1. DNA, AJUTA HUNEDOARA, PLEASE!!!

  Tot judetul Hunedoara este sufocat de imbratisarea mortala a acestei caracatite. Daca sesizezi incalcari ale legii ti se spune direct in fata: ” Nu ai decat sa ma reclami”. Cine are curaj sa reclame la DNA Alba Iulia daca aceasta isi declina competenta pentru parchetul din Petrosani, cunoscut ca foarte corupt? Cine vrea ca reclamatia lui sa fie anchetata de Politia din Lupeni condusa de Mocanu autodeclarat ” cainele credincios al lui Resmerita”. Care Resmerita este seful unui clan mafiot, un turnator la securitate, un borfas pe mana cu Elena Udrea, un asa zis social democrat care era de fapt pedelist. Astfel de oameni au montat in functii pe Velichii, pe Uifaleni, pe Palivani, pe Bercea si pe toti cei care alcatuiesc caracatita coruptiei din ajofm hudeoara si nu numai. DNA, esti un fel de Jack Norris, asa ca Jack Norris ajuta-ne!!!!!!!!

 2. Angajat Ajofm Hd.

  „Schema Scurgerii Banilor Publici” este partiala, asteptam ajutorul DNA-ului pentru completări pe o filă cu dimensiunea, cel puţin, formatului A3.

 3. constantin

  Valea jiului este îmbâcsită de escroci,hoți și mafioți. Nu există la această dată nici o autoritate a statului care să curme răul din rădăcină. Clanurile mafiote au susținere chiar din partea unor servicii care ar fi trebuit să-i monitorizeze…

 4. KARINA

  Ptr.”constantin” tentaculele caracatitei coruptiei din valea jiului nu incap pe ecranul niciunui monitor.(administraţie-poliţie-justiţie)

 5. constantin rusu

  O. K. Karina!

 6. OXI DE LA AJOFM

  Şi totuşi hoţii sunt în libertate !!!

 7. ILEANA

  Pălivan Daniel, sotul functionarei AJOFM Hunedoara Palivan Livia, ţepar celebru, fost candidat PNG-CD la Camera Deputaţilor, a comandat şi a ridicat de la firma FOCUS din Petroşani material electoral în valoare de 3499 lei pe care nu la achitat.

 8. DUŢU

  Pentru „OXI DE LA AJOFM”Hoţii sunt în libertate pentru că şefi lor de la centru îi protejează, prietenii ştiu de ce!

 9. Diana

  ALO!!!…..E VORBA DE FRAUDAREA FONDURILOR EUROPENE….OLAF UNDE SUNTEŢI ???

 10. RELU

  In cadrul Ministerului Muncii s-au cuibărit grupuri mafiote, clanuri, care cu greu pot fi înlăturate. Este Ministerul cu bani mulţi de unde se poate fura. Trebuie restructurat din temelii începănd cu familiile de functionari ce s-au cuibărit în diferite compartimente decizionale, avănd acces la banul public pe care-l împart între ei şi nu se mai feresc de nimeni pentru că banul le-adat puterea, devenind intangibili. Aceste agenţii guvernamentale(AJOFM-uri) ale Ministerului Muncii nu au nici-o treabă cu creerea de noi locuri de muncă,( în afară de a mima), prin ele se fură ca-n codru sub paravanul unor programe şi proiecte cofinanţate din fondurile Europene. Numai un ministru cu „mănă de fier” ar putea să aplaneze căt de cât hoţiile prin analizarea importanţei activităţii fiecărui angajat din cadrul ministerului şi a legăturilor dintre ei ( rude, afini, grad, etc)

 11. RESTRUCTURAT AJOFM

  Potrivit declaratiilor de avere a d-nei Uifalean Dorina soţul acesteia, pensionarul Uifălean Ioan, a încasat din „activităţi didactice” de la ACSP Petrosani 116.102 lei, de la Asociatia Thumende Valea Jiului 48.676 lei, Total 164.868 lei. Cele două asociaţii au derulat proiecte prin programul POSDRU în parteneriat cu AJOFM Hunedoara unde soţia lui Uifălean Ioan este încadrată pe funcţia de şefă birou Centru de Formare Profesională Petroşani. Deşi nu aveam nici-un venit nu am avut sansa să obţin venituri din activităţi didactice pentru că nu faceam parte din membri familiilor grupării infracţionale organizate.

 12. CÂT SĂ-I MAI SUPORTĂM ???

  Jefuirea României, de către hoţi, descurcăreti, intangibili, continuă, în timp ce noi privim, comentăm, doar atât. We don’t have feelings for country.

 13. POSDRULACHE

  O.N.P.C.S.B. ; O.L.A.F. ; D.N.A. ; A.N.I unde sunteţi ???

 14. MARA

  Greu de înlăturat un hăţiş de combinaţii, dominat de protejarea intereselor propri de familie, de grup…

  • Dumitru

   Înstituțiile au ofițeri acoperiți. Și Bercea de la ajofm hunedoara este unul dintre ei trimis de la centru. Indiferent ce infracțiuni ar comite, fiind pe lista acoperiților, nu o să pățescă nimic. Sistemul corupt funcționează „bine”.

 15. Mariana

  bercea este ofițer acoperit trimis de la centru în teritoriu pe când la putere a venit băsescu cel care a generat și gestionat sistemul mafiot timp de 10 ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *