Observator

Care-i prostul?

          Despre așa-zisa „prostie” a lui Dăncilă E ceva care mă sâcâie de ceva vreme. Simt […]

 

        Despre așa-zisa „prostie” a lui Dăncilă

E ceva care mă sâcâie de ceva vreme. Simt nevoia să vă dezvălui și dvs. și să vă explic despre ce e vorba. E vorba de clișeul, devenit redundant și ridicol, al presupusei inteligențe mai „subțire” a doamnei Dancilă Viorica. Nu există postare tefelistă, ori ziare din tabăra acestor corporatiști seci cu trotinete, care să nu se lase cu ironii în privința inteligenței acestei femei, mai ales de când finala alegerilor prezidențiale se joacă între Vasilica Viorica Dăncilă și Klaus Werner Iohannis.

Nu mă uit la niciun canal tv românesc de peste un an, fiind total scârbit de excesul segmentului politic și emisiunilor extrem de slabe, în general, așa că n-am putut proba singur această lipsă de virtute a Vioricăi Dancilă. Mi-am zis că așa o fi totuși. Nu iese fum, fără foc. Hai deci, sa ne informăm.

Am dat drumul tv-ului, unde am urmărit, la un moment dat, un discurs al Vioricăi. Deși se presupune că ar fi trebuit să fiu influențat de părerea unanimă a celor care susțin la unison, întocmai behăitului oilor din țarc, că Viorica Dancilă ar fi proastă, pentru că asta e cuvântul care mi-a declanșat starea de iritare, n-am remarcat deloc acest deataliu. Nu mă deranja dacă Viorica Dancilă e proastă. Mi se fâlfâie, dar redundanța clișeului a început să mă agaseze!

Dimpotrivă, a vorbit clar, corect și fără bâlbe. În afara acelei coafuri caraghiase și figurii cu trăsături masculine, de travestit, totul părea să fie în regulă. M-am uitat și a doua zi și a treia… Nici urmă de prostie. Abia după această cercetare personală a cazului Dăncilă, mi-am dat seama că „prostia” Vioricăi Dancilă este o altă intoxicare mediatică a securității, sau hai să-i spunem, ale serviciilor. S-a dat ordin pe unitate, printre acoperiții din presă, DIGI, B1 și Realitatea, adevărate unități militare, mediatice.

La fel a început intoxicarea cu sintagma „ciuma roșie”, lipită ca abțibildul de trupul devenit greoi al PSD-ului. Sintagma, denigratoare și total ireală, a fost împrăștiată printre tinerii corporatiști, inculți politic și nu numai, de către ofițeri sub acoperire, foarte mulți la număr, infiltrați printre ei. A fost asimilită imediat, pe nemestecate. Băsescu este mentorul acestei diversiuni, care a funcționat perfect. E posibil ca tot el să fie încă la pupitrul manipulărilor din umbră, la care suntem martori cu toți.

Hai să vă dau eu câteva nume de proști făcuți grămadă, autentici, nu glumă. Primul pe listă este CTP-ul, care are un facies teribil, de schizofren care refuză să-și ia tratamentul. Zilele aste, a încercat să-și arate un soi de virtuozitatea în a justifica, inhibiția patologică de fătălău frustrat a lui Iohannis, într-o eventuală confruntare cu Dancilă. Firește că nu i-a ieșit.

Click pe imagine pentru mărire!

Al doilea este, cum probabil că intuiți, chiar Iohannis în persoană. Discurs minimal și greoi. O prezență goală, nesociabilă, asezonată cu niște rânjete forțate, care ascund gânduri criminale și de vendetă. Rareș Bogdan, isteric și extrem de penibil. Probabil că lipsa părului capilar i-a creat o mare frustrare în timp. Orban, cabotin, măscărici și nu în ultimul rând, mare arivist. Ar intra în această mică listă și Băsescu, dar cantitatea de diabolic e mult mai mare decât cea a prostiei, surclăsând-o. Lista cu proști poate continua mult și bine, dar mai am și alte treburi de făcut. Poate altă dată.

Concluzia este că Viorica Dăncilă nu e vreo genială, dar sigur nu-i deloc proastă. Nu sunt PSD-ist și nici simpatizant al vreunui alt partid cunoscut sau nenăscut încă, dar puteți servi cu încredere: Viorica e deșteaptă.

                                                                                                                  Bogdan PETRY

Bogdan Willkrin Petry – grafician și ilustrator. Unul dintre cei mai renumiți caricaturiști români. Străbunii săi paterni erau din familia nobiliară germană Petry, gravori germani veniți în România din Köln, iar din partea mamei are rădăcini rusești, strămoșii săi fiind staroveni. Caricaturile care ilustrează acest articol sunt semnate de maestrul Bogdan Petry.

                                      Notă „Justițiarul”

Cică Herr boul Apis este votat de ’telectuali, că doar ăia nu o să opteze pentru „proasta și inculta de Dăncilă”. Zău? Păi klausul bubuie de cultură? Cu un vocabular de maximum 80 de cuvinte și cu pocirea limbii române, plus intonația bizară de copil de la școala ajutătoare atunci când citește de pe țidule, la iohanus dă cultura pe dinafară?

Ce să mai vorbim despre cuvintele folosite frecvent de nulitatea aceasta ca „trebe”, „corupțea”, „justițea” și „peroadă”?! Pentru „Klaus die Maus” este dificil să pronunțe corect grupurile de vocale din limba română, astfel încât la împăiat hiatul „ia” din cuvântul „parteneriat” devine „ea” și „parteneriat” se transformă în „partenereat”, că așa pronunță pămpălăul național.

Permanent folosește „mi-ar place” în loc de „mi-ar plăcea” Cineva care folosește repetativ și abuziv adverbul „foarte”, așa ca boul Apis, încât pentru el totul are valoare de superlativ absolut, nu poate să fie decât un necunoscator al limbii în care se exprimă ori un imbecil. Veorica măcar vorbește liber, boul bălții nu-i capabil să scoată două vorbe fără fițuică sau prompter în față! Dăncilă este cu mult deasupra acestui agramat.

Menționez că nu sunt pesedist și nici măcar nu m-am deranjat să merg la vot, dar nu pot să tac văzând în ce hal sunt manipulați românii prin minciuni! (Marius Albin Marinescu)

 

 

 

 

2 Comments

  1. Adevărat! libera exprimare a doamnei Viorica Dăncilă este una pe înțelesul tuturor fără răutate și cu vorbe din inimă! Cu un tampon de vată în gură Jo Annus sfidează poporul rânjind a prostie, când nimic nu e de râs.

  2. Alexandru Balcu

    Punem pariu ca Iohannis nu va putea nici dupa inca 5 ani de mandat (daca iese, Doamne-fereste!), sa pronunte si al doilea I din cuvantul DIICOT?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *