Puncte de vedere

Carmen Palade, fosta soție a lui Dan Adamescu și goana după banii acestuia

  Cu o zi înainte de slujba de pomenire a domnului Adamescu, fosta soţie vine în inspecţie în casă acestuia […]

 

Cu o zi înainte de slujba de pomenire a domnului Adamescu, fosta soţie vine în inspecţie în casă acestuia cu ordin judecătoresc

 

Cu doar o zi înainte de parastasul de 40 zile pentru pomenirea lui Dan Adamescu – planificat de fiul şi sora acestuia – Carmen Palade îşi „execută’” soţul defunct printr-o inspecţie subită şi „fără cale de atac”, obţinută în termen record de către Şeful Baroului Bucureşti, Ion Dragne, acelaşi avocat cu care The Nova Group se lupta de 10 ani pentru a apară interesele Unirea Shopping Center.

 

În timpul căsătoriei, mai exact în dată de 20.03.2015, Carmen Palade şi-a asigurat un contract de comodat cu societatea care administrează imobilul în care au locuit soţii Adamescu. Prin acest contract de comodat i se conferea cu titlu gratuit dreptul de folosinţă a acestuia. La nici 4 luni după, mai exact pe 15.07.2015, a depus actele de divorţ, solicitând plata a peste 1 miliard de euro.

Iată că după 2 ani în care nu a mai călcat în acel imobil (fiind în plus şi proprietatea firmei IBC Modern S.R.L. din The Nova Group), imediat după moartea fostului soţ, doamna Palade îşi însărcinează avocaţii cu găsirea tuturor soluţiilor posibile pentru a-şi apropria bunuri care sunt în posesia firmelor din The Nova Group, care a fost condus de Dan Adamescu. Astfel că, la nici două săptămâni după ce l-a înmormântat în grabă, mai precis în dată de 06.02.2017, avocatul Ion Dragne înregistrează pe rolul judecătoriei Sector 1, Secţia civilă, Bucureşti, cererea petentei Carmen Palade către intimată IBC Modern S.R.L., şi solicită constatarea stării de fapt a imobilului – acordat cu titlu executoriu şi fără cale de atac – minţind judecătorii că e nevoie de o aprobare urgentă a constatării, pe motiv că imobilului i se aduc modificări şi că bunurile dânsei pot fi afectate. Fosta doamna Adamescu omite, însă, să precizeze că şi-a ridicat absolut toate bunurile încă din 2015, când a părăsit domiciliul conjugal şi a depus actele de divorţ.

Astfel că astăzi, 02.03.2017, doamna Adamescu – în prezenţa Biroului Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Dorina Gonţ şi Lucian Gonţ – îşi asigură intrarea în forţă în imobil pentru a inventaria bunurile existente.

„Este clar că şi-a calculat fiecare mişcare…practic şi-a premeditat atât divorţul, cât şi preluarea ostilă a Unirea Shopping Center, păcălindu-l pe tatăl meu – care era la acea vreme în arest la domiciliu – să-i semneze toate documentele de care ea avea nevoie. După cadourile de zeci de milioane de euro pe care le-a primit, acum vrea să intre şi în posesia casei în care tatăl meu şi-a trăit singur şi bolnav ultimele zile, înainte de a intră la închisoarea care i-a şi pus capăt vieţii.” declară Alexander Adamescu, Preşedintele The Nova Group.

 

                                                                         ***

 

                                                  Despre familia Adamescu:

Dan Adamescu a fost fondatorul The Nova Group, care deţine mai multe companii în România şi în afară ţării. Cetăţean german de origine română, după mulţi ani petrecuţi în Germania, unde a dezvoltat afaceri imobiliare şi comerţ de succes, a început să investească în România odată cu căderea regimului comunist. A susţinut România Liberă – portavocea anticomunistă a presei româneşti, a fost la cârma celei mai mari companii de asigurări – Astra Asigurări, a condus InterContinental şi Unirea Shopping Center şi a dezvoltat varii clădiri de birouri.

Alexander Adamescu, după studii şi practică în Germania, Franţa şi USA, a petrecut câţiva ani în România pentru a-şi ajuta tatăl în conducerea afacerilor. De 4 ani locuieşte la Londra, unde îşi exercită vocaţia de scriitor. A preluat conducerea The Nova Group şi continuă lupta pentru a afla adevărul despre persecuţia iniţiată împotriva tatălui său şi companiilor din grup.

                                                                                                                             Mihaela PETROVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *