Colimator

„Cârtița” din PSD a predat partidul statului subteran

    Marcel Ciolacu, un băiat bun care face parte dintre „românii lui” Motto: „PSD afișează o schimbare vădită de […]

 

  Marcel Ciolacu, un băiat bun care face parte dintre „românii lui”

Motto: „PSD afișează o schimbare vădită de atitudine după pierderea categorică a alegerilor prezidențiale. Noul președinte interimar al formațiunii, Marcel Ciolacu, a afirmat vineri chiar că nu exclude să lucreze alături de marii rivali din PNL pentru proiecte naționale comune. «O alianță nu, dar nu exclud un proiect național comun cu PNL. Lucrul acesta ar trebui să vină de la marii jucători sau lideri politici ori de la președintele României. Președintele, aflându-se și la al doilea mandat, este posibil să vină cu un proiect național la care, indiferent dacă te afli în opoziție sau la putere, liderii politici să susțină acel proiect național. (…) Președintele României e și președintele meu!» a subliniat Ciolacu.” ( B1.ro, 20 de4cembrie 2019)

Da, Marcelică, mamă… exact asta așteaptă cu drag votantul de stânga de la tine în acest moment istoric: un proiect comun cu PENELEUL care te iubește și te stimează, ca pe-o CIUMĂ ROȘIE de omenie ce ești, că el e iertător și e cumsecade și te „iertește” sau te „iertează” – nu mai știu cum a spus doamna Turcan cea împăciuitoare – cu toate că l-ai umplut de găuri negre și de felurite bugete paralele, ca de pustule… La fel cum dorește din partea ta și un atașament nemărginit față de proiectul de țară al președintelui Klaus… știi care-i proiectul lui de țară, nu? Dacă nu știi, ia de-aici: „Vreau să ofer cetățenilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD.(…) Să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine în această privință.” (Klaus Iohannis, președinte al României, 2 decembrie 2019, la ședința Biroului Executiv al PNL, unde, bineînțeles, nu avea ce să caute).

Adică, dragă, mi se pare cu totul inteligent și fermecător ca să pui și matale umărul la acest proiect măreț, atât de laconic expus de președintele „#ȘÎALTĂU”.

Și cum te-ai gândit să faci? Mi s-ar părea o faptă bună să te așezi frumos, „în coate șî-n genunche” și s-o implori pe Birchall să mai fie un pic social-democrată, până o numește „minunea dublă din noiembrie” ambasador la Washington… Ca să poată zice și omul ăla, cam așa cum a zis și Băsescu, stricându-se de râs, când l-a numit pe Maior „big chief” peste Coldea: „Ce mai vreți? V-am numit omul ca șef la SRI!” , adică, dragă, să se poată împăuna și Klaus: „Ce pretenții mai aveți, PESEDIȘTILOR? V-am numit social-democrata, roasă-n genunchi, ambasadoare la MARELE LICURICI!

Sigur, dânsul n-o să râdă ca Petrov, deoarece el nu-și arată imaginea panoramică a măselelor niciodată dacă nu-i scrie cineva pe bilețel că e de râs. Și-acum, că a rămas și fără doamna Pușcalău, până găsește altă purtătoare de cuvânt, cine-cine să-i furnizeze bilețele cu instrucțiuni? Căci, nu știu dacă v-ați dat seama, președintele nostru nu prea are noroc la purtătoare de cuvânt… doamna Tatiana Niculescu Bran a plecat înainte a de a apuca să schimbe pernuțele de pe sofale și perdelele de la Palatul Cotroceni iar doamna Mădălina Pușcalău și-a dat demisia pe 19 decembrie 2019 cu aceste calde cuvinte: „Se încheie o etapă frumoasă din viața mea profesională. Îi mulțumesc președintelui pentru încredere, susținere și ocazia de a învăța mai mult. Este momentul să mă pregătesc pentru noi proiecte.” Delicat, nu? Atunci de ce oare mie mi s-a părut declarația doamnei ca și cum i-ar fi pus președintelui oala cu ciorbă-n cap? Că a avut de „învățat mult” de la Klaus, nu mă îndoiesc. Adică, eu sunt convinsă că Mădălina ne poate spune acum cu fermitate și cu glasul acela insuportabil pe care și-l lua la purtare în conferințele de presă „DE CE, DRACULUI, E ÎNTUNERIC NOAPTEA!

Dar să revenim la oile noastre… care conduc PESEDEUL. Chiar așa… ar putea fi o dovadă mai mare de bunăvoință din partea președintelui decât s-o facă ambasadoare pe lângă MARELE LICURICI pe Birchall? Nu cred… ar fi cam ca atunci când l-a pus șef la SIE pe Gabriel Vlase, deîndată și fără nici un comentariu!

În aceste condiții de LOVE totală și de inimioare care curg pe pereți, eu zic să-ți oferi serviciile, Marcelică dragă… am spus SERVICIILE? Ah! zău că nu știu ce mi-a venit…

                                                                                                                            Luminița ARHIRE

P.S.1. Sunt convinsă că ați remarcat cu satisfacție, formularea „Președintele, aflându-se și la al doilea mandat, este posibil să vină cu un proiect național la care, indiferent dacă te afli în opoziție sau la putere, liderii politici să susțină acel proiect național.” Am vrut să scriu ceva despre suculenta exprimare a domnului Ciolacu, dar fiind vorba de o frază care vine direct DE LA MARII JUCĂTORI, am hotărât că e mai bine să mă abțin.

P.S.2 Moment liric: la plecarea din funcția de „purtătoare de cuvânt din lumea celui care nu cuvântă”, pe 26 aprilie 2015, doamna Tatiana Niculescu Bran a scris următoarea poezie:

„să fi schimbat măcar perdelele palatului
m-aș fi numit, prin decret, dama cu perdele
să fi scos măcar covoarele în ploaie
reforma instituțiilor era gata
of, să fi renovat cantina la timp
alta, cu totul alta era viața”

Am plâns mult. Nu știu de ce domnul președinte activează, fără să vrea, cred, atâta sensibilitate feminină reprimată. Cred că e ceva nativ.

4 Comments

 1. Cetățean responsabil

  „Fiecare pentru sine, Dumnezeu pentru toți” Doamna Arhire la ce ne putem aștepta de la un om cu nume predestinat? CIOLÁC, -Ă, ciolaci, -ce, (Reg.; despre mâini, picioare; p. ext. despre oameni) Ciung; schilod; paralizat. – Din tc. çolak.
  sursa: DEX ’09 (2009)
  Dăncilă la promovat al treilea om în stat. Va face și pe dracul numai pentru a-și păstra statutul de al treilea om în stat. Cu așa „materie primă”, indiferent de la ce partid provine, nu prevăd lucruri bune pentru patria noastră.

 2. Ionela Ionescu

  ciolanacu.

 3. Dr Copy Paste

  Ciolacu a fost și a rămas „persoană de sprijin“

  În Guvernul României se mai află un apropiat al SRI, în persoana vicepremierului fără portofoliu Ion Marcel Ciolacu. Conform unui fost șef al Inspectoratului Județean Buzău al Ministerului de Interne, instituție care reunea până în decembrie 1989 Securitatea Județeană și Miliția Județeană, Ion Marcel Ciolacu, fiu de militar, a fost din fragedă tinerețe colaborator al celor două instituții, în calitate de „persoană de sprijin“. Iar după 1989 și-a continuat colaborarea cel puțin cu Inspectoratul Județean de Poliție Buzău și cu serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne. În timpul guvernării PSD din 2000-2004, Ciolacu s-a aciuat ori a fost infiltrat pe lângă președintele PSD Buzău Vasile Ion, care deținea și funcția de prefect al județului, iar ulterior a devenit senator. Relațiile dintre cei doi au devenit tot mai strânse, Vasile ajungând nașul lui Ciolacu. Finul Ciolacu a fost cel care a asigurat conexiunea dintre baronul Vasile Ion și omul de afaceri Omar Hayssam, care a derulat afaceri de anvergură în județul Buzău. După cum se știe, Hayssam a fost apropiat de unii lideri naționali ai PSD și șefi ai SRI până în 2004.
  Cu o licență în drept obținută în condiții dubioase la o universitate foarte contestată (Universitatea Ecologică), Ciolacu a urmat Colegiul Național de Apărare (2008-2009) și Școala Națională de Științe Politice și Administrative (2010-2012). Între timp a devenit omul de casă al noului baron PSD de Buzău, Constantin Boșcodeală, care l-a promovat viceprimar în perioada în care a fost primar al municipiului Buzău. În 2012 a fost ales deputat de Buzău, iar în 2015, cu sprijinul președintelui PSD, Liviu Dragnea, l-a înlăturat din funcție pe Boșcodeală, devenind președinte al PSD Buzău. În această perioadă a devenit și doctorand la Academia Națională de Informații în urma unui examen de admitere la doctorat pentru care nu mai știe ce lucrări de specialitate a publicat. Și Ciolacu s-a bucurat de o atenție maximă din partea SRI, avându-l coordonator al lucrării de doctorat pe generalul Ștefan Gheorghe Teodoru, care a fost, de asemenea, rector al Academiei Naționale de Informații și era cunoscut drept un apropiat al generalului Coldea. Ciolacu nu și-a luat încă doctoratul, iar în ultimul său CV nu a mai consemnat că este doctorand la Academia SRI.
  După contactul cu SRI, și Ciolacu a avut o carieră politică fulminantă VALER MARIAN Citat

 4. adria

  Trăiască partidul unic PNLSD! Încă un pas spre lumea lui Orwell.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *