Atitudini

Cască, mască, toporișcă… un partid de pompieri atomici

  În curând, ca să nu ne împiedicăm în calcule, eu cred că nu ne vom mai întreba „Ciiiinneeeee…. esteeeee…. […]

 

În curând, ca să nu ne împiedicăm în calcule, eu cred că nu ne vom mai întreba „Ciiiinneeeee…. esteeeee…. poooompieeeeerul…. atoooomic?” la PENELEU ci cine mama dracului nu este pompier atomic la băieții ăștia veseli și pompoși! PENELEUL, pe când era el cu coșuri pe obraz și se numea PEDELEU, îl avea „dăcât” pe Emil Boc, un „pitic atomic”, după cum îi spunea Liviu Negoiță-Livache și „esență tare-n sticlă mică” așa cum bine completa și domnul Ioan Oltean, ăla cu broscoiul social-democrat plimbându-i-se-n gât, ca un lift fără liftieră de la Ministerul Muncii.

Saltul calitativ de la „piticul atomic” la „pompierul atomic” a fost declanșat de președintele liberal al Republicii, herr Klaus, care a hotărât că el trebuie să fie pompierul… Dar, exact cum la început numai el ducea mâna la portofelul de la piept când se cânta imnul, în timp ce acum e epidemie în partid și sunt toți, care mai de care, cu mâinile pe portofele sau clavicule, fără să știe exact unde trebuie să stea palma „correctly political”, căci nu toți au buzunărel cu batistuță ca Rareș Bogdan, a fost suficient ca președintele să se imagineze cu cască și mânuind patriotic toporișca din dotare, pentru ca în Partidul Național Liberal să răsară nenumărați pompieri. Totul a pornit de aici:

Avem după 3 ani de PSD România aproape pusă în dificultate și vom repara această problemă. Am fost un fel de POMPIER ATOMIC care a prevenit să se prăbușească România. Cred că am fost foarte prezent și o să fiu în continuare foarte prezent. Fără mine, PSD chiar ar fi reușit să distrugă Justiția din România, să acapareze întreaga Românie.” (declarație Klaus Iohannis, conform ZIARE.com, 20 septembrie 2019)

„Pompierul atomic” o comedie mexicană de doi bani, la fel ca plăvanul alogen care-și arogă titlul respectiv. (Foto și text „Justițiarul”)

Hai să-i zicem POMPIERUL ATOMIC-ȘEF! ca să nu ne încurcăm în pompieri… căci vine puternic din spate POMPIERUL ATOMIC EXECUTIV, pompierul de tiribombă, cu maimuța pe umăr, Ludovic cel Bun Întâiul! Cel pentru care miniștrii guvernului Orban trebuie să pună acatiste și să facă fumigații cu tămâie zilnic, după cum îi sfătuiește Rareș Bogdan:

Să faceţi rugăciuni în fiecare zi în sănătatea lui Ludovic Orban. Din trei motive. Unu: pentru că v-a ales să faceţi parte din echipa guvernamentală. Doi: pentru că m-a invitat, m-a susţinut să intru în PNL şi să plec din presă. Şi vă spun de ce: pentru că dacă aş fi rămas în presă nu ştiu cum aţi fi scos cămaşa şi cât de bine v-aţi fi simţit după câteva emisiuni făcute de mine cu Oreste Teodorescu, Cristi Diaconescu, Ion Ioniţă. Nu mulţi, trei-patru dintre dumneavoastră. Şi trei: să îi mai mulţumiţi o dată lui Ludovic Orban pentru faptul că este un adevărat POMPIER ATOMIC şi comunică de multe ori şi pentru dumneavoastră.(…) Bucuraţi-vă că aveţi paratrăsnetul şi omul care vă acoperă atunci când dumneavoastră, din diverse motive, refuzaţi comunicarea!” ( Rareș Bogdan de la tribuna Consiliului Național, 6 februarie 2020)

În acest text, de o inestimabilă valoare teoretică și practică, ne atrage atenția cel de-al doilea motiv pentru care guvernul ar trebui să facă zilnic rugăciuni pentru sănătatea (mintală, cred…) lui Ludovic cel Hazliu, Întîiul (ba chiar deja Al Doilea, prin gândirea vizionară a lui Klaus), și anume: că l-a extras pe Rareș din presă, deoarece altfel… praf (alb) îi făceau, el împreună cu Oreste, pe miniștrii liberali! Nu este simpatic, cetățeni, acest „doi-în-unu” al lui Rareș Bogdan, care, dacă ar mai fi jurnalist, ar șterge pe jos cu loazele liberale din ministere, însă fiind uns brătian încearcă să ne convingă că guvernul lui Orban cel Bun e PERFORMANT și că, tocmai de performant ce este, n-o să-l voteze la învestitură nici dracu’, adică nici măcar parlamentarii liberali? Iată: „Noi nu avem niciun motiv să nu mergem în continuare pe acelaşi premier şi acelaşi cabinet, pentru că din punctul nostru de vedere a făcut tot şi chiar mult mai mult decât ce se putea face în 3 luni. Eu voi vota echipa prezentată de Ludovic Orban (nu știu unde o va vota dânsul, dar se pare că e singurul care o votează, n.n.) şi mă voi bucura dacă echipa este aceeaşi.

Și-acum, țineți-vă bine în șa, căci vine puternic pe turnantă POMPIERUL ATOMIC DE SERVICIU! Când deschide dânsul gura și afirmă că „PNL este pe val, are un premier și un guvern performant” eu m-aș aștepta să izbucnească în hohote și apoi să se tăvălească de râs, să-și pună un nas roșu și sferic, ca de clovn și să apese pe batistuța-capcană de la piept din care să țâșnească un firicel de apă, viguros, care să ne stropească pe toți! Da, ați ghicit, de astă dată însuși Rareș Bogdan, gânditorul și strategul, e POMPIERUL DE SERVICIU!

PNL este pe val, are un premier și un guvern performant și se află sub auspiciile unei guvernări de 5 ani de zile. PNL nu are cum să nu aibă un candidat propriu (la Primăria Generală a Capitalei, n.n.) Noi trebuie să dăm o soluție pentru București. Eu voi fi întotdeauna POMPIERUL DE SERVICIU acolo unde mi se cere, în orice loc din România sau din afară, dar cred foarte mult că colegii mei, sprijiniți fiind de Ludovic Orban pot să facă o figură excepțională. Dacă nu găsim o soluție sigură 100%, nu o să mă uit să vedem cum pierde partidul alegerile ca în 2016.” (Rareș Bogdan la REALITATEA PLUS, 11 februarie 2020).

După opinia mea, Rareș Bogdan nu crede o iotă din ceea ce afirmă cu glas tunător… și nici măcar nu încearcă să-și facă discursul mai digerabil. Căci el își cunoaște bine publicul… acel public pe care-l scarpină pe ceafă și-i căruia îi șoptește la ureche: „…tu ești elevat, dragă… nu ești ca masa de proști, analfabeți și știrbi care votează partidele de stânga…

Iar susținătorii lui, care îl cred necondiționat și nu cer argumente… care scriu cu o ortografie originală și îndrăzneață, fără legătură cu limba română… și care-și verifică neglijent pauzele din dantură… înghit această bomboană cleioasă, convinși că fac parte dintr-o elită a elitelor.

Ei sunt armata lui Rareș.

Ei pun România pe tobogan fără să se întrebe de ce anume ar trebui să facă așa ceva. Și fără să se mire că în România POMPIERII ATOMICI toarnă benzina, aprind focul, întețesc pălălaia, după care constată că nu e apă nici în hidrant, nici în cisternă și că, oricum, furtunul e prea scurt!

                                                                                                         Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. gigimutu

    da, facem noi, romanasii de rind,

    rugaciuni fierbinti in fiecare zi, dade dade scapam de ciuma asta penelista in frunte cu guwernerul, continuind cu orbanu si terminind cu pupincuristu de bogdanel!!!

    pompieri atomici my ass, poate ca…cati atomici!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.