Puncte de vedere

Cât mai aveți de gând să terfeliți națiunea română, xenofililor?

  Din capul locului trebuie spus că xenofilii – adică, iubitorii de străini – nu sunt decât niște cetățeni incapabili […]

 

Din capul locului trebuie spus că xenofilii – adică, iubitorii de străini – nu sunt decât niște cetățeni incapabili să-și previzioneze propria nimicnicie. Animați de un justițiarism bizar, călăuziți de un spirit revanșard greu de definit în termeni rezonabili și suporteri frenetici ai dublei măsuri, xenofilii sunt oameni extrem de periculoși. Asemenea gen de indivizi reprezintă un pericol pentru societatea în sine fiindcă, la nivel existențial, xenofilia le marchează acțiunile și le determină modul de gândire, devenind, astfel, dușmanii propriei lor linii sangvine.

În ultimii ani, populația acestei țări a fost invadată, în majoritatea ei, de un haterism de-a dreptul nenorocit și cuprinsă de un curent auto-flagelator pur și simplu aiuritor. Mentalul colectiv este acaparat de un nihilism care, deseori, atinge cote îngrijorătoare de paroxism și care depășește pragul acceptabil al vehemenței. Celor mai mulți dintre cetățenii acestei țări le place să găsească tot felul de motive mioritice ca să accentueze ,,drama” de a fi român. Cei mai mulți scormonesc cu osârdie printre catrafusele imaginației (din dorința stupidă de a da noi valențe victimizării) ca să depisteze oareșce argumente la tânguiala perpetuă care îi caracterizează și se bucură al dracului de mult când pricinile cu care îi gratulează pe cosangvinii arătați cu degetul se mai și adeveresc. „Ți-am spus că suntem o țară de căcat!”, urlă – satisfăcuți – nemulțumiții neamului. „Nu ne mai facem bine în veci”, adaugă cei care găsesc o reală plăcere din a transforma bocetul de fațadă în epopee pastorală și vaietul periferic în etnomit.

Imboldul de a face nația română mai proastă decât este, mai leneșă și mai rea, nu va duce la nimic bun. Din contră, vom da sine-die apă la moară (ca să ne zugrăvească la fel) și națiunilor care nu ne sunt prietene. Cu un asemenea stigmat – autoimpus! – în curând nu vom mai putea scoate capul în lume de rușinea de a fi răi, hoți, corupți, leneși și dracul mai știe cum. Nu ne jenăm să ne atribuim toate defectele de pe planetă – de bună voie și nesiliți de nimeni – și nu ne punem deloc întrebarea, simpla întrebare, cui prodest? Măcar așa, în treacăt, să încercăm să aflăm care este schepsisul acestei lamentații perpetue și eminamente nefirești, care este argumentul inechivoc al xenofiliei duse dincolo de orice limită și ce fundament rațional are iubirea asta nețărmurită, dar eminamente stranie, față de străini…

                                                                                                                       Florin MATEI

5 Comments

 1. Xenofobia la romani a fost cultivata cu multa dibacie in perioada cominternismului si a dictaturii de dezvoltare,de catre plosnitele antiromanesti ce se lafaiau ascunse printre roamani.Interzicerea pasapoartelor poporului roman pentru vizitarea lumii inconjuratoare,a creat o stare de inferioritate in mentalul colectiv romaesc fata de o lume necunoscuta,dar preamarita in mod fals de mass media.Necunoasterea spatiului si fiintelor de dincolo de sarma ghimpata ce inconjura Romania,a reprezentatat manualul scolii ascunse a poporului roman,folosit ca material didactic de catre antiromani,in special de everi,pentru umilirea spiritului roamnesc.In acele vremuri de interdictie a calatoriilor din Romania spre miracolul apusului,evreii au facut exceptie.Lor li se aprobau arice vizita in strainatate,romanilor nu.De aici si microbul asta psihic numit Xenofobie,adica dragoste pentru tot ce e afara din Romania,apreciere tampita a strainilor fara cunoasterea acestora in realitate.Dupa dec.’89,acest microb s-a dezlantuit in multe organisme de calitate ale romanilor,care au cautat un antidot luind calea strainatatii,unde s-au dezamagit pe deplin,in cele mai multe cazuri,prea tarziu.

  • Confundați xenofobia (ura față de străini) cu xenofilia (dragostea față de străini).

   • Alexandru Balcu

    Iar xenofobia, in mod viclean ni s-a spus ca ar fi „ura fata de straini”. Din cate stiu vine din grecescul xenophobos care ar insemna de fapt reticenta fata de straini. Adica a fi xenofob e ceva natural si firesc mergand de la un popor intreg la nivel de individ.

 2. Malus Dacus

  Public mai jus o poezie mai putin cunoscuta a lui Romulus Vulpescu, cantata de marele rapsod Tudor Gheorghe:

  https://www.youtube.com/watch?v=yIeqmSjwBxk

  Ascultă străine,
  Ascultă vecine,
  Ascultă-mă bine!
  De foame adus
  Tăcut la-nceput
  În casă la mine
  Ți-am scos și ți-am pus
  Din tot ce-am avut
  Și pâine și sare
  Și laptele muls
  Cald, alb în șistare
  Pe masă la mine!
  De sete supus
  Ai vrut de băut
  Pe masă la mine
  Ți-am scos și ți-am pus
  În cană de lut
  Și vin și licoare
  Și dulcele must
  Fierbând în ulcioare
  În casă la mine!
  De trudă răpus
  Căzut ai zăcut
  În casă la mine
  Ți-am scos și ți-am pus
  Curat așternut
  Și ierburi și floare
  Și piele de urs
  Tâlhar de mioare
  În casă la mine!
  Și nu te-ai mai dus
  Tribut mi-ai cerut
  Pe masă la mine
  M-ai scos și mi-ai spus
  Aici m-am născut
  Sunt mare și tare
  Credeai că m-ai smuls
  Punându-mă-n fiare
  Din tot ce-i la mine?
  Ascultă străine,
  Ascultă vecine,
  Ascultă-mă bine!

  La mine la prag
  A fost vălmășag
  De haite cu steag
  Ca valul s-au spart
  Zbătură-se-n ștreang
  În pulbere zac
  La mine la curți
  Veneau lacomi mulți
  Mai mari, mai temuți
  De-un cap sunt mai scurți
  La mine la porți
  E rânjet de colți
  E pleznet de glonț
  E umblet de hoți
  Se spulberă toți
  Sub brazda mea morți
  Asculte oricine,
  Asculte-mă bine!

  Ascultă străine
  În numele meu
  N-are loc viclenia
  În numele meu
  Am topit omenia
  Dar tu seama ține străine
  Că-n numele meu
  Înflorit cum e ea
  Mai e și mânia!!!

 3. Malus Dacus

  Domnule (CT) Popescu cu ce drept jigniti 95% dintre romani? Si cine sunt cei 5% dezirabili? Prin lege se pedepseste incitarea la ura daca este intreptata impotriva evreilor, tiganilor, poponarilor! Asta nu se pedepseste? Poate vor veni si alte vremuri..
  Vorbe goale aruncate dintr-o cutie craniana goală, fara creier, in rezonanta cu propaganda anti-romaneasca care duhneste in jurul nostru… 🙁 si ati gresit si locul unde aruncati gunoiul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *