Cap limpede

Câteva chestii care n-au absolut nicio logică

  1. Ordonanțele militare sunt date de Ministrul de Interne, adică de șeful unui minister eminamente civil; 2. La fiecare […]

 

1. Ordonanțele militare sunt date de Ministrul de Interne, adică de șeful unui minister eminamente civil;

2. La fiecare ieșire, cei care ne anunță ce alte restricții mai urmează, își încalcă propria ordonanță emisă (nr. 2): sunt mai mult de trei persoane care nu locuiesc în același spațiu;

3. Cu toate că Plăvanul ar trebui să fie șeful întregului dispozitiv, el se comportă mai degrabă ca purtătorul retardat de cuvânt al acestuia. După ce-a înțeles, în sfârșit, chestia cu spălatul pe mâini, a reușit s-o înțeleagă parțial și pe-aia cu carantina în timpul zilei. N-a priceput cum e cu recomandarea și-a rămas ca el, adică obligatorie.

4. Ludovic Orban și Rareș-rujuleț acuză PSD-ul (cum altfel?) pentru situația din România. Așa e, doar PSD-ul urla din toți bojocii „alegeri anticipate”, PSD-ul punea prim-ministru la mișto și tot PSD-ul n-a achiziționat echipamente de protecție, testere, biocide s.a.m.d. în perioada în care pârghiile erau toate în mâna PNL. Acum se vede clar cum înțelege PNL puterea: cât se află ei la guvernare, PSD trebuie să facă achizițiile necesare țării pe persoană fizică. Frumos! Curat-murdar monșer!

5. Cu toate că nu banul fizic e responsabil pentru nebunia COVID-19, băncile centrale au intuit că acum e momentul să dea atacul. Banca Angliei a anunțat că va lansa o liră digitală și la fel face și SUA. Astfel, drumul spre digitalizarea întregii mase monetare e deschis.

6. N-ai voie să te duci la Biserică și dacă, Doamne ferește!, îți moare un apropiat, e interzis să participi întrucât numărul maxim de 8 persoane abia face posibilă prezența unor membri ai familiei. În schimb, nu-i interzis să mergi la muncă în secții în care sunt sute de oameni provenind din medii eterogene și folosind o mulțime de spații commune (birouri, toalete, zone comune etc.).

7. Hidroxiclorochina are atât rol profilactic, cât și capacitatea dovedită de a vindeca în totalitate organismul atacat de COVID-19. În ciuda evidențelor, în loc să se producă în masă (avem capacități de producție chiar și în țară!) se preferă achiziția unor antivirale de nouă generație, foarte scumpe și cu efecte îndoielnice. Hidroxiclorochina duce costul de tratament pe pacient la imensa sumă de… sub 1$! Dar, vedeți care-i problema? La 1$ cât naiba spațiu să mai rămână pentru șpagă?

Mai mult, într-o sfidare completă a logicii, media și companiile farmaceutice îi dau înainte cu vaccinul. Care vaccin probabil există și probabil trebuie să producă mulți bani în buzunarele unor șmecheri. Ca să nu mai vorbim de presiunea la care trebuie supus individul. Așa că, în ciuda existenței tratamentului, rămâne cum am stabilit: „dacă noi l-am răspândit, tot noi trebuie să luăm banul pe vaccin”. Care „noi” veți constata în perioada următoare.

                                                                                          Dan DIACONU, Trenduri economice 

Citiți și:

Franța: Scandalul clorochinei – un medicament antimalarie considerat salvator în infecția cu viurusul Covid-19

Muammar Gaddafi: „Vor crea virusul, se vor preface ca n-au leac și, apoi, vor vinde antidotul”

3 Comments

 1. Militaru Vasilică

  Un fragment de viață sub ordonanțe militare. În timp ce “proștii” sunt incriminați că nu respectă distanța minimă la cozile din supermarketuri, televiziunile prezintă în direct grupuri de peste zece jurnaliști îngrămădiți să ia interviuri celor verificați pentru respectarea ordonanței “militare”. Ca dintotdeauna, șmecherii nu respectă nici o lege sau ordonanță. Vedem cum angajații forțelor de ordine stau în grupuri compacte de mai multe persoane, în timp ce “proștilor” li se interzice să iasă împreună cu soția/soțul la cumpărături. Avem parte doar de o demonstrație de forță de prost augur. Rog, pentru noi, “prostimea”, un minim de bun simț din partea autorităților.

 2. gigimutu

  D.E.M.I.S.I.A. acestor muppets de presedinte, prim ministru si ministri de doi lei cincizeci, gunoaie ordinare!!!

  avem nevoie, noi, poporul roman, nu smecherasii de doi lei, de oameni cu caracter, cu c…ie ca sa conduca tara asta, nu papitoi ca iohan, orban si company!!!!

 3. Un Roman adevarat

  Muie PNL !

  Sa fim in trend …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *