Cap limpede

Cazul Ditrău și recursul la referendum național

  Mi s-a cerut să comentez cazul Ditrău. Un caz complex, riscant pentru orice comentator! Dacă am înțeles bine, localnicii […]

 

Mi s-a cerut să comentez cazul Ditrău. Un caz complex, riscant pentru orice comentator!

Dacă am înțeles bine, localnicii au protestat la faptul că brutăria din localitate a angajat doi emigranți din Sri Lanka, care, cu mâinile lor prea bronzate, frământă aluatul din care se coace pâinea oferită pentru consumul localnicilor. Probabil că dacă acei emigranți se angajau la o spălătorie auto emoțiile nu ar fi fost la fel de mari. Una peste alta, mulți au interpretat protestul localnicilor ca pe un refuz de a accepta emigranți în viața comunității proprii. Și cred că despre un asemenea refuz este vorba!

Întrebarea care se pune este una singură: Aveau dreptul cetățenii români din Ditrău să-și exprime acest refuz? Aveau dreptul la o opinie, la o părere în această chestiune? Iar dacă au constatat că o anumită părere este net majoritară, poate chiar unanimă, ce puteau, ce aveau dreptul să facă cu acea părere?
Firește, dacă te pui în locul celor doi emigranți, gestul populației din Ditrău este regretabil: doi oameni necăjiți, plecați din țara lor pentru o bucată de pâine mai bună, sunt repudiați, sunt respinși, probabil din motive rasiale: culoarea pielii. Acestor doi oameni li s-a pricinuit o suferință greu de îndurat, un atac nedrept la demnitatea lor de oameni, fără a avea propriu zis vreo vină personală, specifică!

Încerc să simplific lucrurile: am un băiat, bărbat în toată firea, numai bun de însurat! Și mă întreb cu toată sinceritatea: ce-aș zice dacă mi-ar aduce ca noră o emigrantă afro-asiatică, eventual o srilankeză?
Cred că aș face ochii mari, aș lungi vorba până aș găsi momentul potrivit ca să-l întreb pe Coja junior ce i-a cășunat pe biata fată! Iar dacă el mi-ar răspunde că o iubește la nebunie, că este fata cu care se simte cel mai bine împreună, n-aș mai avea nimic de obiectat și le-aș da binecuvîntarea părintească! Dreptul fiecărui om de a decide pe cine să iubească!

Dar dacă m-ar întreba cineva dacă sunt de acord cu o emigrație masivă de sri-lankezi, de afro-asiatici, de ne-români, cu care, mai devreme sau mai târziu, neamul românesc s-ar amesteca, s-ar „corci”, atunci răspunsul meu ar fi categoric negativ, de respingere a acelei emigrații, din orice parte a lumii ar veni!
Or, cei doi nefericiți ajunși la Ditrău nu sunt de capul lor, nu sunt doi aventurieri ajunși temporar, în trecere prin Ditrău! Ei fac parte dintr-un fenomen de masă, numit migrația afro-asiatică îndreptată spre Europa! Ei se înscriu într-o masă de manevră care lezează interese vitale ale popoarelor europene!
Acceptarea acestor emigranți este o problemă de maximă importanță, tratată de politicienii noștri cu maximă iresponsabilitate. Nimeni nu a luat pulsul societății românești în legătură cu acest subiect! Nici măcar un sondaj de opinie nu știu să se fi făcut! Necum un referendum, care nici acela nu ar fi suficient pentru a accepta veritabila invazie care începe să se reverse asupra țării! Dar un referendum care ar respinge această emigrație ar avea toate temeiurile pentru a deveni lege imposibil de încălcat.
Dacă nu mă înșel, Constituția noastră nu permite încetățenirea în grup a persoanelor care cer să devină români!

Propun așadar un referendum național pe tema emigrației, a acceptării / a respingerii acestor emigranți ajunși în Europa în cadrul unei manevre oculte, secrete, cu evidentă țintă anti-europeană, anti-creștină.
Până nu se ține un asemenea referendum, poziția localnicilor din Ditrău trebuie apreciată în alți termeni.
S-a spus că localnicii din Ditrău, fiind majoritar maghiari, sunt sub influența Budapestei, a discursurilor lui Viktor Orban, premierul Ungariei, care și-a făcut un renume din respingerea emigrației. Poziția lui Viktor Orban este susținută de majoritatea populației din Ungaria! Are mulți aderenți și în România, printre românii români, nu numai printre minoritarii maghiari. Cum aș fi și eu, precum și mai toți prietenii și cunoscuții mei.

Sunt convins că majoritatea românilor sunt împotriva emigrației afro-asiatice, mai ales după ce au apărut dovezile că această emigrație se desfășoară după un program demențial, de melanjare a raselor, cu țintă rasa europeană, ariană. Program susținut financiar de dementul Soroș!

Sunt cei doi srilankezi în cunoștință de aceste dedesubturi ale istoriei? Foarte probabil că nu! Nu au chiar nicio vină! Dar nu ar trebui nici să fie supărați pe românii din Ditrău! A căror poziție mi se pare una de cetățeni responsabili! Conștienți de ce se întâmplă cu ei și cu viața lor.

Este nedrept blamul public pe care o mulțime de comentatori TV sau politicieni de tinichea încearcă să-l arunce asupra cetățenilor din Ditrău. Gestul lor poate că ne va trezi la realitate și vom reacționa la încercarea clasei politice de a ne vîrî pe gât miile de emigranți cu care ne pricopsește Bruxelles-ul de năuci!

Reacția noastră nu poate fi decât una singură: recursul la referendum național!

                                                                                                                  Ion COJA

Citiți și: 

Renaud Camus, acuzat de rasism și extremism de dreapta pentru că a denunțat „Marea Înlocuire” prin migrație (I)

Renaud Camus, acuzat de rasism și extremism de dreapta pentru că a denunțat „Marea Înlocuire” prin migrație (II)

Biserica evanghelică din Germania vrea să cumpere o navă și să salveze refugiați economici africani care să fie relocați în toate țările UE

„Planul Kalergi” și baba mioritică

Guvernul României, pe mână cu șeful Parlamentului European, Antonio Tajani, deschide ușa pe șest migrației…

Cum vrea Klaus Iohannis să umple țara de migranți ilegali

Trădătorii: România a semnat Pactul ONU pentru migraţie în urma memorandumului propus de Guvernul Dăncilă și aprobat de președintele Klaus Iohannis!

Europa, obligată să accepte metisarea (amestecarea raselor)

Români, toate partidele și propaganda globalistă vă manipulează ca să acceptați invazia migraționistă!

Slugile globaliștilor, trădătorii Klaus Werner Iohannis și Guvernul PSD-ALDE vor semna Pactul Global privind Migrația (I)

Slugile globaliștilor, trădătorii Klaus Werner Iohannis și Guvernul PSD-ALDE vor semna Pactul Global privind Migrația (II)

Slugile globaliștilor, trădătorii Klaus Werner Iohannis și Guvernul PSD-ALDE vor semna Pactul Global privind Migrația (III)

Câți migranți au fost aduși clandestin în România?

Câți migranți au fost aduși clandestin în România? (II)

Am avut cândva o țară…

10 Comments

 1. Smaranda

  Da,un referendum național.Dar teamă mi-e de rezultat .Sigur ca pozitia lui V.Orban e de admirat iar atunci când un popor are un susținător asa înverșunat in chestiunea migratoare e normal sa ia decizii de acest fel .Eu sincer ma bucur, trebuie sa ne inspire si sa ne pună pe gânduri…Vorba unui bun prieten “dintr-un secui nu faci doi”.Suntem spălați pe creier ,ni se cere să fim toleranți, buni creștini ,sa lăsăm tradiționalismul că e demodat ….Eu ma lupt zi de zi sa-mi educ copiii exact in aceasta stare de spirit si le spun zero toleranță ca altfel ne ducem naibii ca neam creștin si de rasă albă!Sunt sigură, Domnule Coja, ca ar fi un eșec sa ne trezim cu un pakistanez drept ginere sau noră…

 2. Valahul

  Daca o sa fie referendum domnule Coja o sa vedeti ca acesta va fi pentru imigratie, asa cum referendumul pentru familie a fost un esec asa ar fi si acest demers. Imi este clar acuma dupa ce am observat de cateva zile cum toate posturile TV, radio si publicatiile online au reactionat iar din cadrul celor care au comentat pe mediile de socializare nu a existat nici macar o singura pozitie contra celor spuse sau de a prezenta situatia tarilor din Vest ce au trecut exact prin acelasi experiment iar acum vor deveni minoritari in propriile tari in cateva generatii. Presupun ca lipsa unui partid nationalist in Romania si unei culturi etnocentrice, care daca este sa fim sinceri mereu a lipsit pentru romani, este motivul pentru care acuma suntem asa de corecti politic si urmam dogma globalista fara sa intelegem ramificatiile pe viitor. Somn usor Romanie ai avut o existenta destul de scurta ca tara si natie.

  • Valah

   Nu inteleg de ce considerati ca eu cred in unul din dumnezeii Abrahamici si nu inteleg ce are asta de aface cu metisarea si exterminarea popoarelor native din Europe ce are loc acuma datori imigratie,propagandei globaliste si marxiste impreuna cu un stil de viata hendonistic si consumatorist a popoarelor Europene promovat de corporatii in dorinta lor de profit si control.

 3. gheorghe

  Domnu Coja da binecuvantare si daca iubita fiului nu este crestina, adica ortodoxa?
  ———-
  Nu intereseaza vreo vina de strain venit la munca ci ambitiile si manevrele ticaloase ale celor care profita de insecuritatea socio-economica oferind salarii de batjocura sub ochii vanzatorilor de Tara ajunsi “sus” prin propaganda si sprijinul financiar al altor alogeni – talmudistii babilonieni – care nu se mai satura de minciuni si supt moaca din averea romanilor…

 4. Vasile Zărnescu

  NU este nevoie să ne disipăm opiniile și energiile cu apelul neîntemeiat la referendum. Parcă Mark Twain spusese că dacă ar trebui să se țină cont de votul poporului, atunci democrația ar fi interzisă!
  Nu e nevoie de referendum în această problemă de vreme ce Constituția prevede clar că este interzisă strămutarea unor populații străine pe teritoriul țării. Cine nu respectă Constituția trebuie băgat la gherlă. Iar dacă „organili” statului nu-și fac datoria, atunci poporul este îndreptățit să îi alunge pe guvernanți. Declarația Universală a Drepturilor Omului și Cetățeanului din 1789 o stipulează acest drept.

 5. Smaranda

  Doamnă, diagnosticul e repede pus la discursul pe care-l aveti….probabil faceti parte dintre cei care au deja creierul spălat, metisat ,globalistul perfect!Sau sunteti vreun infiltrat sau infiltrata ,vreun personaj “rezist” la care profilarea ă dat roade…Curaj, nu aveti o misiune ușoară!

 6. Mihnea

  Maria, ești plină de sintagme și concepte care aparțin islamo-stângacilor profesioniști din Vest, adică filiala sionistă de stânga. Pentru Maria-ci ca tine, orice poziție de apărare identitară, culturală, etnică sau rasială trebuie atacată în cel mai pur stil pavlovian: ești musai un nazist !?Așa or fi și jidanii din Israel, nu? Probabil că dna Smaranda a vrut să spună “ortodocși”, iar aici nu mai vorbim de “încreștinare cu forța”, nici de sclavagism, nici de furtul resurselor și multe alte elemente de comunicare săvârșite de “creștinii” occidentali mână-n-mână cu jidovii, care începuse deja din secolul XIV comerțul cu sclavi albi, încheind triumfal cu comerțul triunghiular de negri. “Iisus apare la ușa ta cu Gandhi”, sigur că da!, și seara merge cu Martin Luther și Mahomet pedofilul la un film despre holocaustul inexistent din România, realizat de Radu Jude… “Daca nu ne-ar fi iubit pe toti, Dumnezeu te-ar fi creat doar pe tine si familia ta. O familie de smarande… “Ar fi atât de plictisitor…Atat de ”totul la fel”…Ca si cum Dumnezeu ar fi creat doar deșert. Sau doar ocean.” Măriucă, te contrazici singură de trei ori ! Tocmai că după tine și metisarea ta disimulată o devenim un ocean fără identitate, deci trădători ai Voinței Divine. Pricepi? Lasă-L pe Iisus și nu-L instrumentaliza după bunul plac, ipocrită farisrică ce ești. Cât despre “toleranță” ta, așa cum au spus marii noștri duhovnici, nu este o valoare în sine. Din punct de vedere creștin, toleranţa este o slăbiciune pentru că te pune în situaţia de a nu pune capăt răului și de a-l păstra lângă tine sub forme mai mult sau mai puţin benigne, fiind pasivitatea omului neputincios a cărei minte a fost sedată de acest lexic cu efect liturgic dar, paradoxal ateist… “Dacă ar apărea prin zonă o echipă de emigranți harnici și dornici de munca…”, mai știu eu niște nemțoaice și niște suedeze care au spus asta înainte să ajungă violate în grup, desfigurate sau și mai rau, cu capul tăiat. În încheiere, Maria, sincer îți doresc ca un grup de pakistanezi să te umple cultural, cam până nu mai poți de atâta toleranță!!!

 7. sfvb

  nu au dreptul!

  -credem ca o mare parte dintre romani nu au pur si simplu dreptul sa voteze la un asemenea referendum-sunt prea distrusi de vremuri!

 8. sfvb

  adica:
  -saracii romani ar intelege ca vrem sa-l dam pe Cabral afara…..
  niciun referendum!
  riscul de fals negativ e prea mare!

 9. satan exista

  Multi dintre romani or sa zica (binenteles,cu ajutorul presei masonice):
  -,,dar nu sunt si ei oameni?”;cam asa zic si despre homosexuali…sau
  -,,dar ai nostri nu au plecat?”
  dar uita din ce cauze au plecat si cum au fost primiti acolo;cei mai multi dintre conationali au prieteni,rude,vecini,cunoscuti plecati;si ar trebui sa stie ca daca jigodiile astea de se zbat sa i aduca pe astia n tara,ar fi creat conditii decente de munca,nu am fi discutat azi despre asta;in loc sa mareasca salariile pentru romani,ii aduc pe aia sa le munceasca pe bani la fel de putini cum muncesc cei care mai sunt prin tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.