Cap limpede

Cazul Rovana Plumb și subjugarea României

                 BRUXELLES – ÎNALTA POARTĂ Viktor Orban, premierul Ungariei, a făcut, acum două […]

 

               BRUXELLES – ÎNALTA POARTĂ

Viktor Orban, premierul Ungariei, a făcut, acum două zile, la congresul FIDESZ, afirmația năucitoare, dar plină de adevăr, că Bruxelles-ul finanțează așa-zise organizații neguvernamentale pentru a sabota Guvernul României. Spun năucitoare, nu pentru că noi nu știam acest lucru, îl cunoșteam de mult timp, am și scris despre el când m-am referit la demonstrațiile antiguvernamentale din 10 August 2018, ci pentru faptul că este spus de liderul unui stat, a cărui voce este urmărită și ascultată de toate cancelariile europene și nu numai.

Premierul ungar, pe care până acum nu l-am simpatizat, este un lider cu coloană vertebrală, cu demnitate, un veritabil patriot, care pune mai presus de orice interesele țării sale, taxând de fiecare data deviațiile mai-marilor Europei, atunci când acestea afectează interesele poporului sau și pentru acest lucru merită toată prețuirea.

Ce este greu de digerat este nu situația că Viktor Orban are poziții publice prin care apăra România, și trebuie să îi mulțumim pentru asta, ci faptul că liderii noștri, deși cunosc la fel de bine ca premierul țării vecine această realitate, nu au nicio reacție, nu schițează niciun gest, stau în poziția ghiocelului când vine vorba de ÎNALTĂ POARTĂ – BRUXELLES-ul.

De aceea își permit toți drogații și alcoolicii de acolo, reprezentanți ai unor țări în care corupția, consumul de droguri, prostituția, etc. sunt cu mult mai mari decât la noi, să ne dea lecții, să ne muștruluiască, să ne pedepsească ca pe niște elevi neajutorați, punându-ne la colț de fiecare dată când încercam să ne apărăm interesele, intrând cu bocancii în casele noastre, dictându-ne ce să facem și ce nu.

Sigur, nu mai există nicio altă țară în Europa, care să fie înjosită în acest mod de către cei de la Bruxelles. Tratamentul care ni se aplică nouă este ilegal, încalcă Tratatul de Aderare, doar dacă țintele ar fi fost Germania, Franța, Olanda, Austria, ș.a.m.d., dar pentru noi este perfect legal, dubla măsură fiind omniprezentă în tot ceea ce numim sistemul de relații cu Bruxelles-ul. De ce este așa? Pentru că ne-au transformat, cu voia conducătorilor noștri, în supușii lor, în robii lor și consideră România ca o țara vasală, care are doar îndatoriri, nu și drepturi. Îi interesează doar bogățiile noastre, piața în care să-și comercializeze produsele lor, rebuturile lor și forța de muncă foarte ieftină.

Exploatarea de către ei a românilor este totală. Dacă nu credeți aceste afirmații, uitați-vă la facturile pe care le plătiți pe fiecare lună, de fiecare dată prețul serviciilor crescând cu mult peste nivelul practicat în țările din Vest și veți constata că banii dvs. se duc numai la companiile lor, unde de fapt se duc și economiile voastre și dobânzile pe care le dați băncilor, care sunt ale lor și nu ale noastre.

Cum ne pot explica, nouă românilor, care avem rezerve enorme de gaze naturale, că trebuie să plătim pentru consumul lor cu mult mai mult decât plătesc nemții, francezii, polonezii, austriecii, olandezii, spaniolii, italienii, grecii, turcii, etc. Sau cum de benzina este mai ieftină în Austria, deși aceasta nu are exploatări petroliere ca România, după ce OMV-ul austriac a luat pe nimic Petrom-ul românesc?

România este o țara bogată, cu un relief cum puține țări au, dar este blocată în valorificarea acestor resurse, este blocată în dezvoltarea ei. Nu va întrebați de ce nu avem o autostradă care să lege Vestul de Estul Romniei, sau Sudul de Nord, chiar și salba de stațiuni montane de pe Valea Prahovei și din alte zone, deși s-au cheltuit miliarde de dolari pentru aceste drumuri? Răspunsul este simplu și dureros! Pentru că asta este condiția esențială a dezvoltării puternice a României, iar stăpânii noștri de la Bruxelles și din alte capitale europene nu doresc acest lucru. De aceea, când apare un guvern care vrea să ia măsuri benefice pentru noi românii, acesta este etichetat imediat ca fiind corrupt și se pornește tăvălugul pentru demolarea lui, alocându-se sume emorme de bani din bugetul european, buget la care contribuim și noi, pentru reușita acțiunii. Mai mult, politicienii care încearcă să li se opună, sunt trimiși la „ghilotină”, așa cum s-a întâmplat și cu fostul lider al PSD.

Va întrebați, firesc, ce au toate astea cu doamna Rovana Plumb! Și eu vă răspund că au o legătură, și încă una foarte strânsă. De curând am fost anunțați că propunerea României pentru Comisia Europeană a fost respinsă de Comisia JURI a Parlamentului European. În speță, doamna Rovana Plumb a fost acuzată de unele neconcordanțe în ceea ce privește declarația de avere, fără a exista o decizie legală a organelor abilitate că domnia-sa a încălcat prevederile legale, că a încălcat normele europene, cu eludarea flagrantă a propriului regulament.

Comisia JURI este un organism politic și adoptă decizii politice, nu juridice. Dacă adăugăm și faptul că au fost candidați din partea altor state care, deja, erau cercetați penal de către organele juridice abilitate din țările lor, iar Comisia JURI, s-a făcut că nu vede și nu aude, dându-le aviz favorabil, e lesne de înțeles că de fapt nu declarația de avere a fost problemă, ci faptul că a fost desemnată de guvernul PSD, pe care ei încearcă de atâta timp să îl dea jos.

Este vorba, în ultima instanță, despre România, care este privită și tratată ca o țara subjugată, vasală și care trebuie să se supună necondiționat deciziilor Înaltei Porți de la Bruxelles. Dureros însă este și faptul că o fac cu concursul celui mai important om în stat, președintele României, care în loc să ne apere interesele, să apere Guvernul în raport cu structurile străine, le-a pus țara la dispoziție, îi ajută să ne subjuge, făcând tot ce este posibil să blocheze acest guvern, să rămânem în poziția de vasalitate, la cheremul străinilor. Ce înseamnă asta domnule Iohannis, dacă nu ÎNALTĂ TRĂDARE a acestei țări, a noastră a tuturor?

                                                                                                  General Dumitru ILIESCU

3 Comments

 1. Marian

  Totul se face cu complicitatea securiștilor, că doar n-au venit Timmermans sau Junker să inventeze dosare penale în România.

 2. IQ100

  Victor Orban este tinta urmatoare dupa ce Romanica va cadea in cateva zile.

 3. IQ100

  Pai DE ACEEA l-au si pus pe ‘cel mai important om de stat”.
  Dureros a fost cand a instalat Guvernul „Colectiv” ca au baut sampanie , iar militari romani de la Min Apararii (si Intenelor parca) i-au dat onorul.Precum francezii colaborationsti lui Hitler, in WWII.N-am gasit alta rima.
  Asa va fi si de joi incolo.Ranjete satisfacute, insulte , umilinte.Pe langa taieri in carne vie.Cea care numerge la export.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *