Atitudini

Ce-am avut și ce-am pierdut? România furată!

    Ce aiurea e mâncarea în Olanda! Și în tot vestul. Numai Italia se salvează, în rest numa’ carton, […]

 

 

Ce aiurea e mâncarea în Olanda! Și în tot vestul. Numai Italia se salvează, în rest numa’ carton, ca și ăla din cofrajele de ouă.  Pământul e și el vai steaua lui! Ce au vesticii e din furat  –  colonii și teritorii de la vecini  – e la mintea cocosului. De ce au colonii?! Pentru că s-au dus peste alții la furat, că acasă nu aveau. Românii au avut, așa că au stat cum stau și azi: ca tâmpiții și proştii, ca să-i jefuiască străinii! Ce e istoria? O poveste cu tâlhari și criminali, aia este! De la Troia, la Războiul din Golf, același rahat: expediții de jaf. Acum câteva sute de ani, vesticii trebuiau să mearga pe mare la furat, azi ne aduc nouă rahaturi pe uscat și cică-s de mâncat… Niște mizerii, dar musai să plătești firma, brandul. Cum sună, de pildă: „Cârnați de Turingia”? WOW!  O mizerie! Dintr-un porc românesc nu poți să faci așa ceva nici din greșeală. Nici un amărât de cartof pai nu au au ăia pe acolo  – zici că-s peleți. De ciolan afumat nici nu au auzit, ca urmare fasolea lor  –  insipidă oricum!  –  devine inutilizabilă.

Așa că, mi-am făcut o listă cu ce trebuie adus din România în vestul cel civilizat! N’șpe zeci de kg de cartofi, 200 kg de burtă vită, 200 de ciolane afumate, saci de mere, ceapă  – groaznic!  –  oală Kuhta, de presiune, morcovi, 30 cutii brânză Năsal (net peste orice au ăștia!) 30 bucăți de brânză Homorod, 500 metri liniari de cârnați, un braț de salam de Sibiu, o canistră de țuică de prune, 50 de table de slănina și… mai văd eu. Și îmi bag… în dietele lor de figuranți, de hoți, de zgârciți, care ambalează fiecare cartof în parte, îi dau o denumire pompoasă și de fapt e net inferior celor care se aruncau în spatele aprozarelor lui Ceaușescu!

Dar… nu ei, „civilizații”, sunt proști! Românii sunt proștii. Au vrut „o țara ca afara” –  ca afară o să fie! Băi mototolilor, fosta armata româna cânta : „Nu vom ceda o palma de pământ, chiar de vom intra-n mormânt!”  E cel mai bun pământ din lume. De aceea își rescriu istoria toți vecinii noștri, ca să pună laba pe el  –  și nu numai vecinii. Care parteneriat, care prieteni? Aiurea!

„prietenie”

Vine pămpălăul ăla de Charles și își pune ceapă aici și face dulcețuri din fructe adevărate! Fosta monarhie, aia de-a abdicat pe la pa’șepte, e prezentă și ea aici la furat.  Și românii?! Românii…  ciotcă la șaorma cu de toate. Stau cu mâna la cosor. Păi mă, teritoriul acesta este absolut vital! Cică „lapte din Alpi” – un pișat. Vorbe, reclamă! Imperiul Roman a venit aici pentru că-și băteau unii călători gura: „În Dacia curge lapte și miere, iar vesela e din aur.” România există ca țintă fixă pentru orice altă țară sau concern multinațional, nu există prieteni în jocul profiturilor la nivel mondial. Vacă de muls, atât și nimic altceva. NI-MIC! Mai mult, țara e locuită de proști ușor de păcălit și manevrat. Să fii popor sărac într-o țară ca România, în mod cert nu meriți ceea ce ai!

jefuitorii

De ce, m-a întrebat un marinar, deși are ieșire la mare, România nu a însemnat mare lucru in istoria navigatorilor și a vaselor de tot soiul? Căci, în afară de pânzarul moldovenesc, el alte corăbii românești nu știa. Nu galere, nu caravele, nu bricuri, fregate, goelete, baleniere, crucișătoare sau cuirasate, nu portavioane, etc. – nimic în afară de bărci de pescuit și plute pe Bistrița!

Caravelele portugheze și spaniole au mers la furat până în America. Vikingii au tras la ramele drakkarelor, mânați de foame, tot până în America.  În 1722, olandezii au descoperit Insula Paștelui și au sărbătorit asta măcelărind populația! Evident, primii invadatori planetari sunt englezii. După care vin spaniolii, portughezii, francezii, turcii…  Toți cei care aveau flote. Istoria i-a înregistrat ca descoperitori, dar descoperirile au fost doar inerente în goana lor lacomă după bogățiile lumii. În realitate, mergeau la furat! Toată istoria navala este un concurs pentru supremație și descoperirea de noi rute comerciale. Mulți și-au frânt gâtul. Olandezii au fost printre cei mai temerari  –  au forțat Novaia Zemlea (Nova Zembla, cum spun ei) pierzând navele si întorcându-se acasă doar cinci la sută, după ani si ani, pe o ruta reușită doar peste 200 de ani, de către un spărgător de gheata atomic. Dracii de englezi au înhățat 60% din uscat, la un moment dat, iar asta nu demult. FOAMEA ȘI LĂCOMIA! Mergeau la furat și spaniolii, nu pentru a face pe bunii samariteni, chiar dacă-și cărau și preoții misionari după ei.

Românii aveau, de aceea nu se omorau cu navigația. Neamurile care nu aveau ieșire la mare și nici mâncare, dădeau buzna la vecini. Am intrat noi peste careva? Niciodată! Pentru că aveam de toate! Ehei, acu’ s-a rezolvat, nu mai avem! Așa că… n’șpe milioane de români și-au luat lumea în cap și sunt ba la muncă, ba la furat, ba la ucis prin Afganistan (în cârdășie cu alți hoți!) sau înrolați în Legiunea Străină.

Mecanismul jafului este simplu: orice neam, care întrepătrunde alt neam, vine la furat! Toți hoții au aceeași vrăjeala, ca englezii în India: cică aduc civilizația. Aiurea, au venit să fure! La noi, indiferent că au fost habsburgii și apoi austro-ungarii (care mai sunt încă!), că au fost turcii sau grecii din Fanar, că au fost nemții și pe urmă rușii, aceeași situație: toți au venit la furat! Până și bulgarii au venit la ciupeală pe aici de-a lungul istoriei. Dintre vecini, numai sârbii au avut ce le trebuia, așa că măcar ei ne-au lăsat dracu’ în pace.

                                                                                                                          Gabriel LUPAN

12 Comments

 1. Nima Vlad

  Gabriel Lupan, superb articol! Sint complet de acord cu tot ce e aici! Cu exceptia sirbilor… sa nu uitam ca o parte din Banat a ramas la ei. Si sint o gramada de romani “furati” odata cu trasarea unor granite dupa niste conventii si tratate internationale. Roman pe care-i nenorocesc cu orice ocazie si in orice loc. Asa ca si Serbia merita sa fie trecuta pe lista, ba chiar la loc de cinste (cind vine vorba de cine, ce, in ce fel… ne fura sau ne-a furat).

  • Ion Suciu

   În 1918 sârbii au ocupat întregul Banat, iar la retragerea forțată de tratatul mediat de către francezi (primind 1/3 din Banat), au furat tot ce le-a ieșit în cale!

  • stefan

   Numa’ intreb: Lupan fumeaza si merge la sala, apoi se apuca de scris? Nicio catea in calduri in Holland? Ca sa vezi. Au murit hormonii.

   • Doina

    Nu văd noutatea din articol! Stabilește dansu care-i hot sau nu pe mapamond, dar i-a uitat pe sârbi. Macar aia au stiut ce să facă cu bogățiile! Perfect nu e în afară. Cetatenii lor au macar conditii de viată decente. Nu mâncarea e totul în viată.
    Românu ca de obicei……
    și noi dupa ’90 prin Europa cum facem?

 2. nic

  Oare nu-s de vina si cei care deschid portile hotilor…!?

 3. georgeta

  Istoria spune cum banditii astia bine echipati si-au dat mana peste mari si tari, s-au aliat in diverse interese si-au pradat tot, au decimat popoare si din asta si-au facut un titlu de glorie. Dumnezeu cel Atotputernic, este deasupra tuturor lucrurilor si toate nedreptatile vor fi rasplatite in randuiala lui. Va veni judecata si nimeni nu va fi crutat, nici cei mai mari, mai puternici si mai lacomi.

 4. Marius Nicolescu

  Un articol care cuprinde istorie,prezent si viitor…NIMIC MAI ADEVARAT…
  EXEMPLU englezii care acum se plang de imigranti :))) dar care “au uitat” datorita cui au acest nivel de trai si aceasta economie…TOTUL DIN JAFUL FACUT IN LUME…COLONII IN CARE AU DUS “CIVILIZATIA”…de parca le-a cerut cineva asta…acum se vaita si se comporta ca niste “VICTIME”…vezi Doamne au venit imigrantii peste ei…
  IPOCRITI…as avea mai multe apelative pt ei…dar ma gandesc sa pastrez un strop de “civilizatie” de-a lor…

 5. Off

  Mai avem și mulți boi care văd doar în fața și acceptă jugul multinaționalelor și ii pupa in cur că le sau salarii sa fies limita subzistenței …Numai daca ar iesi din vraja “libertății democratice ” pentru o clica și ar face o analiză obiectivă a salariului minim in Europa de vest versus est! Da romanul nu tre sa se mai mulțumească pe puțin în țara lui cu resursele lui plătit de alții pe banii nostrii .Abia atunci vor renaște și nu ne vom mai pleca capul indiferent cine ne vinde de sus .

 6. Adevarat ! Noi nu am chemat pe nimeni sa ne “civilizeze” ! Noi nu avem novoie de nimeni si de nimic ! Toti cei straini sunt hoti, corupti si infractori, iar noi, romanii, suntem … prosti, nestiind cum si de ce sa ne-aparam tara ! Au parasit unii Romania ? Foarte bine, acolo sa ramana ! Noi, e necesar sa ne organizam si sa reincercam a readuce socialismul in tara, alungandu-i pe capitalisti !!!

 7. PAUL ANDRONACHE

  Ai dreptate în tot ce spui şi au dreptate şi comentatorii. O veste bună însă – după mine – deoarece arată valoarea articolului tău!!! Eşti deja pus la index şi tu şi cei ce te citesc. FELICITĂRI !!! P.S. – ca să-ţi dai însă seama de cele ce le-am afirmat mai sus ai însă nevoie de un AV mai special. Nu contează, tu continuă – NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII!!!

 8. Irina Barzaneagra

  Demult de tot am invatat la scoala: Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma.
  Isi mai aduce aminte cineva?

  Pacat ca se transforma – si nu in bine. Bunul simt, omenia, gandirea logica, ideea de crestinism si umanism cred ca au si murit.

 9. ……sincere felicitari si cele mai alese multumiri Stimate Domnule Gabrriel Lupan…..un articol cat o istorie…..dar oare noi “poporul roman” dece nu am fost multumiti cu situatia de pe timpul lui Ceausescu…..poat esuntem multumiti acum!?……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.