Abuzuri

Ce ascund protestele procurorilor?

  Toată isteria cu statul de drept are niște explicații pe care ne ferim să le discutăm pe față. De […]

 

Toată isteria cu statul de drept are niște explicații pe care ne ferim să le discutăm pe față. De frică, dar și de teama de a nu fi socotiți adversari ai statului de drept și, implicit, ai democrației. Procurorii (și mai puțin judecătorii), marii beneficiari ai libertății fără nici un control, se simt amenințați de punerea în funcțiune a Secției pentru investigarea magistraților. Unii sunt chiar îngroziți. Și au de ce! Au mîinile murdare și sufletul încărcat. Se tem de o citație la Secție. Nu denumirea este importantă, ci rolul acesteia. Probabil că, în curînd, instituția va fi cu adevărat independentă, sub umbrela Ministerului Justiției. Și astfel, procurorii vor scăpa de sub protecția controlului „colegial”, atît de îngăduitor în aceste trei decenii.

Pentru prima dată, judecătorii și procurorii au ajuns în situația de a fi independenți (ceea ce se și petrece de o bună bucată de vreme) fără a mai putea folosi independența după cum le vine lor ”pe chelie”. Încet-încet, statul de drept, așa hulit cum este, a început să funcționeze și în România. Și a venit vremea ca Parlamentul și societatea civilă să verifice cum folosesc procurorii și judecătorii această prețioasă și trîmbițată independență? În toți acești ani, România a devenit proverbială cu procesele pierdute la CEDO pentru care nimeni din sforăitorul nostru stat de drept nu a dat socoteală și nu a plătit nici o despăgubire. A venit vremea să aflăm. Oare tot ce fac mai toți procurorii și unii judecători este justiție? Nu cumva procurorii construiesc dosare după ochii clientului? Nu cumva se mai cumpără sentințe? Nu cumva se mai incriminează și se judecă după ordinul primit? Sau după orientarea politică? Sau după greutatea sarsanalei?

Procurorii n-au dat niciodată socoteală pentru calitatea prestației lor, mai ales în cazul abuzurilor, al corupției și al încălcării legilor. DNA Oradea și DNA Ploiesti reprezintă două situații grăitoare. Acolo am văzut, fără să ne mai îndoim, cum au folosit procurorii independența lor în interese politice, de structură sau chiar de natură personală. După cum Cluj-Napoca, unde se anunță cele mai virulente proteste, este cunoscut ca unul dintre spațiile juridice în care au fost îngropate cele mai spectaculoase ilegalități. La Cluj-Napoca, nimeni n-a cîștigat procese împotriva mahărilor locali. La Cluj-Napoca, indiferent despre ce abuz te-ai plînge, dacă el vizează un ștab, poți să-ți iei adio. Moare în sertare sau pierzi cu siguranță. Nu te aude și nu te apără nimeni.

De ce protestează procurorii atît de agresiv? Pentru că se tem că nu mai merge ca înainte, cînd toate abaterile se cocoloșeau (îngropau) în Parchetul General sau în Inspecția Judiciară pentru procurori sau erau trîntite la Secția pentru procurori a CSM-ului. O solidarite de tip mafiot avea regulile sale și puterea ei. De aici vine și nenorocirea și nevoia de schimbare. Cu anii, meseria de procuror a devenit o afacere. O simplă lege privitoare la caracterul public al averilor procurorilor ne-ar arăta rezultatele „independenței” lor din 1990 și pînă astăzi. Ce nivel de „productivitate” a avut prestația unora, mai ales în cazul celor mai încrîncenați dintre ei? Nu cumva bunăstarea lor și viața de belferi ascund felul în care au tranzacționat rechizitorii, probe, dosare penale, arestări și investigații? Și, despre toate acestea, ce rapoarte au dat confrații lor din SRI?

De șapte decenii, procurorul român a fost partenerul securistului vechi și nou și al activistului PCR. Sprițar, descurcăreț, panglicar, talentat în prefăcătorii, adică bun actor, capabil să învîrtească orice afacere, să îngroape orice dosar sau să „paradească” pe oricine, procurorul a fost mica putere individuală necontrolată de stat, de SRI și de judecător. Suntem la sfîrșitul a 30 de ani, dacă nu mai mulți, de putere necontrolată și, în mule cazuri coruptă, a procurorului. A amenințat, a comis abuzuri pe care le-a împachetat, inteligent, într-o aparență de legalitate, a vopsit abuzurile personale în modalități de apărare a legii, mulți au preacurvit în cel mai grosolan mod, iar protocoalele l-au făcut tovarăș de drum, de afaceri și de chef cu cei stricați din „noua securitate”. Adică, din aceeași bandă cu ofițerii SRI, cu cîte un judecător fricos sau cu doi-trei acoperiți de la Fisc.

Prin procurori se executau și se mai execută comenzi, ca pe vremea lui Ceaușescu. Un ofițer de Securitate nu putea nenoroci pe nimeni fără sprijinul unui procuror. Dacă își dădea mîna cu unul dintre ei, putea să îngroape cu acte în regulă.

În cei zece ani de regim abuziv (2005-2014), procurorii au fost și spaima judecătorilor care au refuzat să colaboreze. Și a politicienilor, și a ziariștilor și a oamenilor de afaceri. DNA-ul de la Ploiești a fost mai mult decît un centru de teroare. După „decaparea” acestui loc de terorizat bandiți, corupți dar și nevinovați, ce s-a întîmplat? Cum au reacționat organismele de pe filiera profesională a procurorilor și din CSM? Au mermelit-o din solidaritate dar și din complicitate. Cine știe ce am fi aflat după niște sancțiuni drastice pentru Onea și Negulescu? Nu cumva niște grozăvii ale sistemului mai mari decît chiar abuzurile lor?

De ce se ridică procurorii? Sunt atît de revoltătoare eventuale scăpări sau improprietăți de legiferarea actualei puteri? Nu sunt un om de drept ca să le analizez și să emit o concluzie. E treaba experților. Pe mine mă interesează altceva. Putregaiul moral și juridic, ascunse sub prefăcuta luptă pentru apărarea statului de drept! Toată campania și tot tărăboiul sunt o răbufnire a spaimei de cercetare a abuzurilor pe care le-au comis și tranzacționat în numele statului de drept și al independenței justiției.

Că la proteste s-au mai atașat și unii judecători, îngroziți și ei de aceleași lucruri, nu am nici o îndoială. După cum, între cei care combat noile reglementări din OUG 7/2019 se află și oameni procupați de acuratețea reglementării. Dar foarte foarte puțini!

Procurorii și judecătorii șpăgari se apără cu strășnicie. Și sunt gata să arunce țara în aer. Vai de capul politicienilor care își imaginează că fără ordine în comportamentul porcurorilor se poate face dreptate pentru popor și justiție oarbă. Supraviețuirea Secției de investigare a magistraților ar însemna sfîrșitul unei epoci de putere abuzivă a procurorilor. Și unii și alții ar fi obligați să se limiteze la salariile, și așa, exagerate.

Cu existența Secției atît de contestate, procurorii pierd din puterea diabolică și sunt obligați să-și strunească poftele și cruzimile. După cum, judecătorii nu mai pot decide, fără să se gîndească la consecințe!

Și, încă un lucru. Toată „răvuluția” este pusă pe seama PSD-ului. Cică, ea ascunde planul diabolic de a prelua controlul. Ceea ce este adevărat. Ce-au făcut unii visează și ceilalți. Nu știu dacă în același stil de „șarlatan politic” practicat de Traian Băsescu și banda lui. Poate mai rău, sau, poate, cu mai multă frică față de Dumnezeu.

Din păcate, PSD-ul are o conducere de mormoloci politici. Nu sunt capabili să își asume explicit o operațiune de punere cu botul pe labe a unei caste la fel de periculoase ca și fosta Securitate. Și care tagmă se teme de moarte de o cercetare temeinică a corupției sale!

Cornel NISTORESCU

https://www.cotidianul.ro/ce-ascund-protestele-procurorilor/

 

 

3 Comments

 1. Procurorii Soros

  Procurori care sug la țîța lu soros, Rușine!

 2. Kovaci Gheorghe

  Cele mai calde felicitari pentru articol. Ma unge la suflet tot ceea ce spuneti . Doamne cat sunt de adevarate. Mare pacat ca unii nu vor sa se informeze si sa afle adevarul. „Rezistii” si alti manipulati ies in strada sa-i sprijine pe acesti ticalosi ordinari.

 3. Nicolae

  Felicitarii pentru articol ! Abdolut tot sistemul JUDICIAR a participat atat direct cat si indirect la INALTA TRADARE din 90 si pana in prezent . p u n c t . Cum de absolut nici un specialist in DREPT nu discuta de DOCUMENTUL OFICIAL de INALTA TRADARE a Romaniei si asteapta sa vin eu sclavul Romaniei sa le spun ca , TRATATUL de ADERAREA Romaniei la OCULTA SATANISTA UE este atat PROGRAMUL de DISTRUGEREA Romaniei cat si documentul oficial de INALTA TRADARE semnat in guvernarea lui TARICEANU .
  Mai discutam si de sectiile de contecios care conform acestui program de distrugerea Romaniei au reusit cea mai mare performanta de a baga absolut toate societatiile cu capital Romanesc in „INSOLVENTA ” care au fost VANDUTE pe 2 lei ..etc
  De ce NU PROTESTEAZA nimeni pentru ABROGAREA CODULUI SCLAVIEI BOC – actualul cod al muncii , care afecteaza absolut toate categoriile socio profesionale ? Cine trebuie sa restecte Legea nr. 74/1999 pentru ratificarea Cartei sociale europene revizuite, adoptată la Strasbourg la 3 mai 1996 , care este garantata doar pe hartie de art. 20 al Constitutiei . Romania nu mai este in UE ? EXTRAORDINAR ! Cu SCLAVIA LEGALIZATA este PRESEDINTA UE ? WOOOAU ! Asteapta sa vine eu SCLAVUL Romaniei cu 10 cls sa le spun aceste lucrurii ? Stiti ce urmeaza in Romania indiferent de guvernare ?
  Conform acestui TRATAT urmează :
  1) „”falimentarea pentru privatizarea pe 2 lei „a următoarelor bunuri ce au mai rămas încă în proprietatea statului : PTTR, CEC Bank, TAROM, CFR, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Romgaz, Transelectrica, Administraţia Porturilor Maritime SĂ Constanţa, CE Oltenia etc, care sint menţionate în programul de distrugerea României pe care puterea judecătorească trebuie să le bage în ” INSOLVENTA , PRIVATIZARE pe 2 lei ” in complicitate cu executivul , etc)
  2) MODIFICAREA CONSTITUTIEI
  3) Regionalizarea care se va face la fel cum s-a facut si privatizarile in Romania de 28 de ani : LEGE Nr. 315 din 28 iunie 2004 privind dezvoltarea regională în România ACT EMIS DE: PARLAMENT, ACT PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 577 din 29 iunie 2004 pentru detalii clic aici http://www.legex.ro/Legea-315-2004-43611.aspx
  4) Vaccinarea obligatirie = DEPOPULAREA viitorului Romaniei in timp si sigur . NU spune nimeni sa nu ne vaccinam copii , dar nu obligatoriu . Ce incredere sa mai avem in vaccinurile impuse de oculta satanista UE ? UE obliga ROMÂNIA să nu mai aibă producător național de vaccinuri”. Desfiintarea Institutul Cantacuzino!
  Pamantul Romaniei se vinde usor strainilor tocmai din cauza unei directive UE, care este menita sa permita asta in mod obligatoriu si Romania nu are voie sa se opuna. Ce ne-a dat noua asa-zisa „Lume Civilizata” ? Homosexuali, lesbiene, droguri, distrugerea valorilor, perversiuni sexuale, Codex Alimentarius, Monsanto, E-uri, razboaie impotriva asa-zisului „terorism islamic” si multe alte mizerii.

  Ministerul Public s-a PRIVATIZAT de 29 de ani ?
  Ati uitat ca TRAIM in REPUBLICA PROCURORILOR ?
  Pe ce lume traiti dumneavoastra ?
  Apropo ,daca tot veni vorba de aceasta GRUPARE a PROCURORILOR ii intreb si va intreb :
  Oare ei stiu care sant ATRIBUTIUNILE si pentru ce beneficiaza de la POPORUL Roman de DREPTURII NESIMTITE , de PRIVILEGI NECONSTITUTIONALE conform art. 16 alin2 din Constitutie ?
  Ce PROCUROR din Romania , a APARAT INTERESLE NATIONALE dupa 89 ??? Cei care sau impus au fost : EXECUTATI, ELIMINATI , SCOSI din SISTEM in stil mafiot ,etc
  – Aveti macar un singur exemplu ?
  – REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARĂ AL PARCHETELOR
  – Anexa la Ordinul 2632/C al Ministerului Justiţie din 30/07/2014
  – Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 623 bis din 26/08/2014
  TITLUL I – Dispoziţii generale , ART. 1
  Rolul Ministerului Public
  – (1) Ministerul Public este parte componentă a autorităţii judecătoreşti, iar atribuţiile sale sunt prevăzute în Constituţia României, republicată, în Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în alte acte normative.
  – (2) În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

  etc , etc , etc
  TREZESTE -TE Romania !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *