Pamflet

Ce n-a văzut Parisul: Doi ridicoli pe trotuar

  Ieri, prins cu situația meteo era pierd cea mai tare fază pariziană. Am fost plăcut impresionat de modul în […]

 

Ieri, prins cu situația meteo era pierd cea mai tare fază pariziană. Am fost plăcut impresionat de modul în care, stătea Macroul franțuzesc ca milogul pe trotuar, numai în sacou, așteptându-l pe Groful de Sibiu.

O fază super! Avea Peștele Franțuzesc Congelat o față… Era precum pudelul care își pierduse stăpânul și tremurând (pe sub sacou i se făcuse pielea găinii și i se întăriseră sfârcurile) arunca trecătorilor priviri  de cățel debusolat, din alea de genul milog: „Hai, ia-mă și pe mine la tine acasă, dacă ai dat drumul la încălzire”!

În fine! Apoi a venit și groful, l-a privit de sus, cu privirea aia de „Spune Oaie, probleme, mă? Te-a dat cotoarba afară din casă? A ridicat și preșul de la ușă? Las-o așa, nu are rost să plângi, că te bag eu aci’ la ăștia înăuntru, să te încălzești! Veneam mai devreme dar nu am putut-o dezlipi pe Georgeta de la muzeu din Printemps. Aveau niște reduceri fenomenale la rochii cu volănașe și cum avem plătit un extrabagaj la cala avionului, a cam dat iama în operele de artă! De, sensibilă la frumuseți din astea moca!

Pentru cei care nu ați prins atitudinea Grofului de Sibiu, atitudinea și privirea era una de patrician, superioară, de genul „Bă săracule, dă-te dreaq de prost, ai o singură casă? Na că te-a dat acritura afară și ai belit-o! Dacă nu ești chivernisit, acu’ trebuie să faci rost de o cutie de televizor din ăla vechi, ca să ai în ce să te bagi când plouă!”

Ca să cităm din Charlie Hebdo, moaca „Macroului” era la un pas de a striga „Ferraille, Ferraille, cumpăr și adun Ferraille!” Noroc că nu i-a lăsat serviciul de pază pe jandarmi să îl bage la dubă, la un loc cu ăia negru perlat care mitingiseră deunăzi împotriva lui.

                                                                                                                         Gogu Orlando

P.S. De fapt reprogramarea aia, pe care a zis Onanis că a făcut-o pentru vizita la Paris, ca să fie prezent totuși la ședința omagială din Parlamentul României, ce are loc azi și este dedicată centenarului, înțelegeți cum a fost? I-a tăiat Georgetei din turul pe la magazinele din Paris, că altă frecție oficială nu mai avea azi! Adică s-a sacrificat omul, preferând, totuși, să aibă scandal acasă, pentru a mima că ne face nouă pe plac!

2 Comments

  1. Rena

    Mortale si titlul si textul!

  2. un mizantrop

    La ora asta, deja, cocalarul a scuipat in oala cu sarmale a gazdelor care l-au invitat sa tina si el “un toast”, ba, s-a mai si partzait la masa, ca un veritabil “continuator in drepturi al germanilor” cu matze sanatoase…Sa ne fie de invatatura, sa-l mai bagam pe manelist in casa!
    Totusi, am inceput sa cred in teoria conspiratiei statelor paralele cu democratia si transparenta, e singurul articol pe tema asta. Daca, ieri, mai multe televiziuni au preluat imaginile, azi, toata lumea a “uitat” incidentul, nu-i vorba, ca inadecvatul national a avut grija sa ofere alt prijej de comentarii…
    P.S. De-a lungul ultimilor ani putine evenimente au fost asa bine ascunse de presa, de la clatineala de pe teren a Serenei Williams, despre care a doua zi nu mai zicea nimeni nimic, disparusera si imaginile de pe net, la Iohanis care intruneste (cred) cele mai multe aparitii rusinoase si degraba ascunse de paternalistii care-l imbraca dimineata. Dupa episodul nesimtit de la Paris (lui Dancila i-au cerut demisia si pentru ca sciaticul venise mai devreme, oricum ocolind-o, ca-l tineau junghiurile din cauza consumului de “cico” din avion!), mi-am amintit de vizita lui la Iasi, pe care, din greseala (pierdusem telecomanda!), am urmarit-o in direct, cand s-a dus Dulapau la un grup de scoleri, sa “socializeze”, ca un om si copilasii nedumeriti au intrebat “cine-i domnul”, apoi, unul, “informat” , i s-a adresat direct: “cand mori?!”. Ei bine, chestia asta n-am gasit-o pe nicio televiziune, nici pe net, nicaieri, parca sarise peste trecerea de pietoni la care oprisera slugoii copiii,, sa-l faca simpatic pe Golem…Din asta intelegi cine e “alesul” ocultei, fara protectie “profunda” nu ai cum sa beneficiezi de radierea realitatii…Va dati seama, totusi, despre ce insailatura in forma de om vorbim?! Si cat de criminali sunt aia care-l tin in geam?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *