Investigatii

Ce nu ştie ANI despre KLAUS (Iohannis)…

Motto: “Cel care nu se teme de nimic nu e mai puţin puternic decât cel de care toată lumea se […]


Motto: “Cel care nu se teme de nimic nu e mai puţin puternic decât cel de care toată lumea se teme.”(Friedrich Schiller)
În data de 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis un comunicat, din care cităm parţial: „În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că IOHANNIS KLAUS -WERNER se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sibiu, cât și calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 și până în prezent) și S.C. PIEȚE S.A. (începând cu 05.08.2010 și până în prezent), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.”
Iată şi alte nereguli care sunt de competenţa ANI, dar şi ale altor organe de anchetă:
                                                                     Falsuri în declaraţii
1. Fals în declaraţii, deoarece în Declaraţia de interese a domnului Klaus Werner Iohannis pentru anul 2012, de pe site-ul Primăriei Sibiu, nu sunt trecute calităţile de reprezentant în Adunările Generale ale Acţionarilor de la S. C. Apă Canal S.A. Sibiu şi S.C. Pieţe S.A. Sibiu.
2. Fals în declaraţii, deoarece în Declaraţia de avere a domnului Klaus Werner Iohannis pentru anul 2012, de pe site-ul Primăriei Sibiu, nu sunt trecute indemnizaţiile lunare primite ca reprezentant în Adunările Generale ale Acţionarilor de la S. C. Apă Canal S.A. Sibiu şi S.C. Pieţe S.A. Sibiu.
   Pe site-ul societăţii Apă Canal S.A. Sibiu nu apar informaţii privitoare la componenţa A.G.A şi nici la indemnizaţiile primite de membri, în schimb se regăsesc date despre Consiliul de Administraţie. Din acesta fac parte membri FDGR (organizaţie care l-a avut ca preşedinte la nivel naţional pe Klaus Iohannis până in februarie 2013): Claudia Toader Kober, Laura Micu, care lucrează ca economist la FDGR şi Ioan Fodor, fiul viceprimarului Astrid Fodor, membră FDGR şi ea.  Doamna viceprimar Astrid Fodor şi-a plasat şi celălalt băiat, Alexandru Fodor, ca director executiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Asociaţia de Apă Sibiu”, având ca membri 23 de localităţi din judeţul Sibiu, un municipiu din  judeţul Braşov (Făgăraş), plus două Consilii Judeţene (Sibiu, Braşov).  La această asociaţie este preşedinte  “tătucul” Klaus Iohannis! Acesta  este şi preşedinte al consiliului director al asociaţiei, cel care desemnează, conform statutului, directorul executiv!!! Directorul executiv, adică Alexandru Fodor, are statutul de ANGAJAT al asociaţiei, la fel ca şi membrii aparatului tehnic pe care-l conduce. Putem spune că Frau Astrid Fodor este unica mamă din Sibiu care, cu bună ştiinţă, şi-a băgat copiii la apa! Revenind la S.C. Apă Canal Sibiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Apă Canal S.A. Sibiu este Cristian Bucura – directorul SC URBANA SA Sibiu, societate care administrează spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, subordonată şi ea Consiliului Local Sibiu. Aceste persoane nu au nici în clin şi nici în mânecă ceva comun cu apa sau canalul. Am ţinut să menţionăm aceste practici, bazate pe pile şi nepotisme, nu pe competenţe, ca să vă faceţi o mică idee introductivă despre corupţia sibiană şi felul în care se împart sinecurile pe criterii etnice sau relaţii de rudenie şi prietenii. Este vorba de bani publici încasaţi de impostori şi paraziţi!
   În ceea ce priveşte S.C. Pieţe S.A., transparenţa este nulă, deoarece societatea nu dispune de site, dar conform Notei de fundamentare a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2013, Cheltuieli aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete, citez: „indemnizaţia cuvenită membrilor Consiliului de Administraţie în sumă de 90 mii lei (5 persoane X 1,5 mii lei/lună X 12 luni”, reiese clar că un membru din CA primeşte lunar suma de 1.500 lei. Despre indemnizaţiile membrilor AGA, din care face parte şi Iohannis, nu se pomeneşte nimic, dar mă îndoiesc că aceştia prestează „muncă voluntară”!
                                                  Venituri nejustificate
 Venituri nejustificate de salariul său şi al soţiei, soţii Iohannis fiind amândoi bugetari, primar şi profesor. S-au pus mari semne de întrebare privind sursa veniturilor primarului Klaus Werner Iohannis încă din perioada celui de-al doilea mandat de primar al dânsului (2004-2008), venituri care i-au permis, în anul 2007, să achiziţioneze două imobile în Sibiu, pe str. Măgura nr. 9 şi nr. 11. Şi în primul mandat de primar (2000 – 2004), mai precis în anul 2001, domnul Klaus Iohannis a achiziţionat un alt imobil foarte mare şi ultracentral situat pe strada Someşului, nr. 13. La ora actuală, Klaus Iohannis şi soţia deţin nu mai puţin decât CINCI CASE ŞI UN APARTAMENT, nu doar două case şi patru apartamente cum se vehiculează prin presa slugarnică! Soţii Klaus Werner Iohannis şi Carmen Georgeta Iohannis au mai deţinut un imobil în strada G-ral Magheru, nr. 35, pe care l-au pierdut în instanţă, imobilul în cauză fiind obţinut prin fals în acte. Astfel, decizia civilă nr. 310/R din 30 iunie 2005 a Curţii de Apel Braşov consfinţeşte, definitiv şi irevocabil, decizia civilă nr. 240/A pronunţată de Tribunalul Braşov în data de 22 aprilie 2004, prin careCertificatul de moştenitor şi legatar nr. 90/ 01.06.1999, emis de notarul corupt Radu Gabriel Bucşa a fost anulat ca fiind eliberat pe bază de documente false şi cu încălcarea competenţei teritoriale absolute. Prin acel Certificat calp obţinuse Iohannis casele din Sibiu, str. G-ral. Magheru, nr. 35 şi N. Bălcescu, nr. 29. Pentru imobilul situat în mun. Sibiu, str. N. Bălcescu , nr. 29, obţinut în aceleaşi condiţii frauduloase ca şi imobilul pierdut din str. G-ral Magheru, nr. 35, există un proces pe rol la Curtea de Apel Braşov (dosar nr. 850/62/2009).
   Oricum am suci-o nu „puşcă” veniturile realizate de cei doi soţi Iohannis cu salariile lor de bugetari! Ca să nu fim acuzaţi de subiectivism, puteţi să citiţi articolul altui jurnalist, Ovidiu Zara: http://zaraovidiu.blogspot.ro/2009/10/klaus-johannis-si-amintit-in-2007-ca.html
    Am primit informaţii şi despre sume foarte mari, de ordinul milioanelor de euro, depuse în conturi din Luxemburg şi Austria, ambele paradisuri fiscale şi ţări satelit ale Germaniei. După cum bine ştiţi, Austria se cramponează cu disperare de secretul fiscal. Ce legături există între Klaus Werner Iohannis şi cele două ţări? Simplu! Luxemburg a fost partener în anul 2007, când oraşul Luxemburg, împreună cu Sibiul, au fost capitale culturale europene. În ce priveşte Austria, Klaus Iohannis a făcut datoare Primăria Sibiu la banca austriacă Dexia Kommunal Kredit. În 2007 și 2008 municipalitatea sibiană a contractat două credite de la Dexia Kommunal Kredit, cu o valoare de 70.000.000 de lei și respectiv 20.000.000 de lei prin împrumuturi cu dobânzi neperformante, durata de rambursare fiind de 25 de ani. În această  afacere a fost târât şi Martin Bottesch, marioneta lui Klaus Iohannis instalată ca preşedinte la Consiliul Judeţean Sibiu, banii fiind investiţi în Aeroportul Internaţional Sibiu (există dosar de urmărire penală la DNA împotriva lui Bottesch Martin pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice:http://www.avocatura.com/presedintele-cj-sibiu-cercetat-penal-de-dna-la-dispozitia-procurorului-sef-doru–s3983.html ). Nu-i exclus ca la această bancă (Dexia Kommunal Kredit) să se regăsească şi comisioanele primite de Klaus Iohannis, adică diferenţa dintre valoarea reală a dobânzilor şi cea supraevaluată. Primăria Vâlcea a contractat şi ea credite de la aceeaşi bancă, aproximativ în aceeaşi perioadă, cu dobânzi mult mai mici, fără ca primarul să aparţină etniei germane şi să beneficieze de avantaje pe criterii etnice, aşa cum se inoculează această idee permanent în rândul electoratului sibian! Halal „avantaje”, să împrumuţi cu dobânzi excesive, la sume care depăşesc cu mult valorile acceptabile de pe piaţa bancară!
  Primarul sibian a construit o vilă părinţilor lui în Würzburg (Germania – Bavaria), unde aceştia au emigrat la scurt timp după căderea regimului comunist în România. Veniturile acestora sunt mai mult decât modeste, cei doi fiind pensionari, iar în România tatăl lucrase ca tinichigiu auto, înainte şofer la IOMCOOP, de unde se spune că a fost dat afară pentru delapidare, iar mama a fost casnică. Până şi prima casă achiziţionată de Klaus Iohannis în anul 1992, cea situată pe str. Bâlea, nr. 29, nu poate să fie justificată din veniturile de profesori pe care le aveau cei doi soţi Iohannis, având în vedere că au plătit pe ea suma de 75.000 de mărci germane. Banii, murdari ca majoritatea veniturilor celor doi soţi, fuseseră obţinuţi din traficul internaţional de copii la care participaseră cei doi la începutul anilor ’90. Pentru aceste acuze deţinem suficiente probe şi le-am făcut publice la emisiuni ale unor televiziuni naţionale. Dorim ca cititorii să-şi formeze o imagine cât mai completă despre lipsa de scrupule şi lăcomia primarului Klaus Werner Iohannis, personaj căruia i s-a confecţionat, prin intermediul mass-media, o imagine falsificată de bun gospodar şi „neamţ cinstit”.
    Se pare că pentru primarul Klaus Werner Iohannis s-a mai construit o vilă în Germania de către partenerii lui de hoţii de la firma germana Bento’s Event Ten, cu sediul în Weiterstadt, str. Weierweg, nr.4, de la care închiriase un cort de circ cu fabuloasa sumă de 770.000 de euro pentru anul 2007, când Sibiul a fost capitală culturală a Europei. Preţul de închiriere a hidosului cort, care a tronat vreo doi ani în centrul Sibiului, potrivindu-se, din punct de vedere arhitectonic, „ca nuca în perete” a fost dublu faţă de preţul de cumpărare al unui cort de aceleaşi dimensiuni, dar nou-nouţ!
Preţul de închiriere al hidosului cort, care a tronat vreo doi ani în centrul Sibiului, potrivindu-se, din punct de vedere arhitectonic, „ca nuca în perete” a fost dublu faţă de preţul de cumpărare al unui cort de aceleaşi dimensiuni, dar nou-nouţ!

Preţul de închiriere a hidosului cort, care a tronat vreo doi ani în centrul Sibiului, potrivindu-se, din punct de vedere arhitectonic, „ca nuca în perete” a fost dublu faţă de preţul de cumpărare al unui cort de aceleaşi dimensiuni, dar nou-nouţ!

Pentru „tunul” de aproape 800.000 de euro tras statului român, care a plătit suma uriaşă pentru un penibil cort de circ numit pompos „pavilion multifuncţional”, partenerii de hoţii din Weiterstadt l-ar fi răsplătit pe Klaus Iohannis cu o vilă construită în localitatea unde îşi au sediul, aceasta fiind situată la mică distanţă de Würzburg (97 de km), unde locuiesc părinţii şi sora lui Klaus Iohannis. Există organe ale statului român care pot verifica foarte uşor la primăriile celor două oraşe (Würzburg şi Weiterstadt) dacă există cu adevărat imobile pe numele Klaus Werner Iohannis, Carmen Georgeta Iohannis sau ale părinţilor,Gustav Heinz Johannis şi Susanne Johannis, aceştia schimbându-şi numele de familie cu litera „J” în loc de „I”, conform ortografiei corecte în limba germană. La fel, se poate verifica şi valoarea de impozitare a imobilelor respective!
                                  Evaziune fiscală prin venituri nedeclarate
   Pentru  spaţiul din str. Nicolae Bălcescu nr. 29, închiriat băncii Raiffeisen din anul 2001, Iohannis a încasat suma de 60.000 de dolari americani (USD), conform contractului de închiriere, fără să plătească impozit pentru suma respectivă, încasată anticipat de la banca respectivă (chiria pe trei ani).

IMG_0003IMG_0004IMG_0005

În data de 15.09.2004 am depus o cerere la Administraţia Generală a Finanţelor Sibiu prin care solicitam informaţii despre plata impozitului pentru suma de 30.000 de dolari, încasată de Klaus Iohannis în anul 2001. Am scris greșit suma atunci, aceasta fiind în realitate de 60.000 de dolari! Atât încasase Klaus Iohannis în avans: 60.000 de dolari, chiria în avans pentru trei ani, conform contractului din facsimilele de mai sus!

IMG_0006

Răspunsul, un refuz nejustificat şi total paralel cu legea, a sosit neştampilat şi nesemnat de către director.

IMG_0007

Ştiu precis că nu a fost declarată în anul 2002 suma de 60.000 de dolari (chiria în avans pentru trei ani, încasată de la banca Raiffeisen) ca venit obţinut de Klaus Werner Iohannis în anul fiscal anterior. La fel, pentru organele de anchetă ale statului este foarte simplu de verificat! Corupţia este maximă la Sibiu şi încă din primul mandat al primarului Klaus Werner Iohannis nu îndrăznea nimeni să mişte în faţa acestuia! La ora actuală sunt doi foşti primi-procurori sibieni în detenţie pentru acte de corupţie, la unul dintre aceştia, Florin Apostu, găsindu-se mai multe dosare penale stopate şi dosite în biroul său, printre acestea aflându-se şi dosare ale primarului Klaus Werner Iohannis. Ca să se piardă urma declaraţiilor de avere vechi, unde nu figura venitul din chiria de la Raiffeisen Bank obţinut în anul fiscal 2001 (evaziunea fiscală de care vorbeam), Iohannis a dat ordin să fie şterse vechile declaraţii de avere de pe site-ul Primăriei.
                                                      Alte conflicte de interese
   Klaus Iohannis a fost preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) până în februarie 2013, când s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. Din postura de primar al municipiului Sibiu a încheiat un contract de închiriere cu FDGR  – al cărui preşedinte era! – pentru Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu, situat în strada George Coşbuc, nr. 20. Anexez Hotărârea C.L. Sibiu, nr. 24 din 31.01.2013, care prelungeşte contractul de închiriere aprobat în 2010 prin HCL nr. 180, dar – atenţie! – fără a nominaliza proprietarul. Din nou, ca să nu fim acuzaţi de subiectivism, nu copiem pasaje din publicaţia noastră, ci cităm din altă publicaţie sibiană („Tribuna” din data de 25 mai 2010): „Clădirea în care funcţionează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Sibiu, de pe strada George Coşbuc, a fost retrocedată Forumului Democrat al Germanilor din România – Organizaţia Sibiu, care o va închiria Căminului pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului.” Această retrocedare reprezintă efectul parşiv al soluţiei Judecătoriei Sibiu, care a admis cererea formulată de preşedintele FDGR – organizaţia Sibiu, Hans Klein prin care acesta solicita recunoaşterea pentru FDGR a calităţii de succesor al Grupului Etnic German, organizaţie nazistă desfiinţată prin Convenţia de Armistiţiu  din 12 septembrie 1944şi Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. Pe baza sentinţei iresponsabile a Judecătoriei Sibiu nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, care a admis calitatea de succesor al Grupului Etnic German pentru FDGR, această organizaţie etnică nici măcar nu mai trebuie să se judece prin instanţe, atunci când „i se pune pata pe vreun imobil” şi după ce-a pus ochii pe el, doreşte să pună şi labele. Este suficientă o decizie a primărie semnată de primarul Iohannis pentru ca imobilul respectiv să devină proprietatea FDGR-ului, unde preşedinte, la nivel naţional, era… tot Iohannis!  Aşa s-a întâmplat şi cu imobilul situat în str. George Coşbuc nr. 20, unde funcţiona Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu. Referitor la chirie, cităm în continuare din acelaşi articol publicat în ziarul local „Tribuna” din data de 25 mai 2010: Imobilul i-a revenit fostului proprietar, FDGR Sibiu, printr-o decizie de anul trecut, iar în şedinţa Consiliului Local de vineri consilierii vor vota contractul de închiriere a clădirii şi a terenului. Practic, dacă proiectul se aprobă, Căminul va funcţiona în continuare pe strada George Coşbuc, iar Serviciul Public Căminul pentru Persoane Vârstnice, din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, va plăti o chirie lunară de 10.318 lei.” Discriminare etnică este mai mult decât evidentă, dacă privim retrospectiv la antecedentele Primăriei Sibiu.În timp ce Căminul pentru vârstnici din str. George Coşbuc a devenit chiriaşul nemţilor, Căminul german, tot pentru vârstnici, „Dr. Karl Wolf” din str. Pedagogilor, beneficiază de facilităţi din partea primarului neamţ şi a Consiliului Local Sibiu, unde majoritari sunt tot membrii comunităţii germane (FDGR). Astfel, prin Hotărârea nr. 501 din 18.12.2008, la articolul 1, s-a aprobat scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru anul 2009, în suma de 91.510 lei, pentru imobilul Căminul – Spital „Dr. Carl Wolff” şi în suma de 42.564 lei pentru Centrul Paleativ „Hospice” situat administrativ în Sibiu, str. Pedagogilor nr. 3-5, proprietatea Asociaţiei „Dr. Carl Wolff”. Probabil că situaţia s-a repetat în fiecare an, făcându-se scutiri de la plata impozitului pentru Căminul german şi anexele sale. Nu ştim, deoarece este greu de urmărit, accesul la hotărârile Consiliului Local fiind restricţionat pe site-ul Primăriei Sibiu. Asta-i „transparenţa” administraţiei locale din Sibiu, „mumă” pentru etnicii germani şi „ciumă” pentru românii care i-au votat, încredinţându-şi destinele în mâinile unei minorităţi care-i tratează la fel cum îi trata şi în Evul Mediu sau în al Doilea Război Mondial: cu dispreţ şi superioritate, ca pe nişte slugi bune doar de exploatat!
    Revenind la acuzaţia de conflict de interese, reiterăm malversaţiunea: Primăria, condusă de un etnic german (Klaus Werner Iohannis, preşedinte FDGR) şi Consiliul Local, alcătuit în majoritate din etnici germani (toţi membri FDGR), retrocedează imobilul FDGR-ului şi apoi tot ea (Primăria) plăteşte chirie, din banii contribuabililor sibieni, propriei organizaţii etnice – FDGR!!!Deci, repet: primarul sas şi  saşii lui din Consiliul Local retrocedează abuziv un imobil propriei lor asociaţii etnice, după care încasează chiria pentru acel imobil prin asociaţia lor etnică din banii Primăriei, adică ai românilor contribuabili majoritari, pentru ca acolo să poată funcţiona un cămin de bătrâni, foarte necesar comunităţii!
Un alt conflict de interese rezultă din contractele pe care le are Primăria Sibiu cu tipografia „Honterus”, cu sediul în municipiul Sibiu, strada Livezii, numărul 46. Iată cum se prezintă conducerea acestei firme pe propriul site: „Honterus este o societate româno-germană înfiinţată în 1991 de Honterus Druckerei Beteiligungs GmbH Germania (60%) şi Forumul Democrat al Germanilor din România (40%). Din octombrie 2009, societatea este integral în administrarea FDGR . Sprijinită iniţial tehnic şi consultativ pentru o perioadă de 3 ani de Ministerul Federal de Interne al Germaniei, firma are în prezent un capital social de 600.000 Euro. Personalul angajat a urmat cursuri la centrul de pregătire al firmei Heidelberg şi la Asociaţia Tipografilor din landul Baden Württemberg. Scopul nostru declarat este de a ne impune pe piaţa naţională şi internaţională prin standardul calitativ oferit şi punctualitatea cu care ne onorăm termenele.” (http://www.honterus.ro/ro/index.php) După cum se poate observa, din octombrie 2009 „societatea este integral în administrarea FDGR”. Dar, pe de altă parte, FDGR îl avea ca preşedinte pe Klaus Werner Iohannis, iar acesta neapărat trebuia să se regăsească în Consiliul de Administraţie al firmei „Honterus”! Calitatea sa de preşedinte al organizaţiei, care este administrator unic al firmei respective, îl obligă, automat, să fie membru în Consiliul de Administraţie. Dacă într-adevăr există interes din partea cuiva autorizat pentru cercetarea corupţiei, ca să întreprindă cercetări, se pot solicita actele tipografiei „Honterus” de la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu, situat în str. Dorului nr. 20. În cazul în care se confirmă că domnul Klaus Werner Iohannis face sau făcea parte (cât a fost preşedintele FDGR) din Consiliul de Administraţie al tipografiei Honterus, înseamnă că ne aflăm, în plus, în faţa unei noi incompatibilităţi.
   La tipografia „Honterus” se tipăresc, la preţuri exorbitante, toate materialele Primăriei Sibiu, ale Consiliului Judeţean Sibiu (timp de două mandate, când preşedinte era Martin Bottesch de la FDGR) şi ale societăţilor anexe (cum ar fi muzeul Brukenthal), deşi nu am auzit sau citit pe undeva despre licitaţii, conform impunerilor legale, organizate de instituţiile în cauză pentru servicii tipografice, unde să participe mai multe firme concurente, fiecare cu oferta sa, din care să fie aleasă cea mai avantajoasă, deoarece plăţile se fac din bani publici! Toate materialele difuzate cu ocazia evenimentului „Sibiu – Capitală culturală a Europei” din anul 2007 au fost tipărite la „Honterus”. Nu a fost o problemă, cu Klaus Iohannis primar şi preşedintele acţionarului unic al tipografiei (F.D.G.R.) şi cu Helmut Mathes consilier local şi director executiv la „Honterus”. Tipografia germană are permanent de lucru, câştigă foarte bine şi nu-şi bate capul cu alergatul după clienţi. Banii cei mulţi vin de la statul român, chiar dacă-i dă primarul Klaus Iohannis, iar acesta nu se târguieşte şi plăteşte ca un paşă.
                                                            Meschinării de om lacom
         Primeşte salariul de la Primăria Sibiu, dar de două ori pe săptămână se deplasează la Bucureşti. La cât este de lacom şi meschin, presupun că primarul Klaus Iohannis nu-şi ia zile de concediu neplătite pentru şedinţele de la PNL, unde este prim-vicepreşedinte şi pe lângă deplasarea sa pe banii sibienilor, probabil că decontează şi combustibilul pentru autoturism. În plus, este plătit tot de la bugetul local şoferul Primăriei Sibiu cu care primarul face aceste deplasări în interes personal. Iată propria declaraţie într-un interviu din ziarul local „Tribuna”: – Cât de des mergeţi la Bucureşti?; K.I.: Cam de două ori pe săptămână.” Interviul integral îl găsiţi aici: http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/ne-axam-pe-teatru-posibil-sa-revenim-la-planul-pentru-aqua-park-bazin-olimpic-adevarat-si-un-patinoar-86201.html

A primit pentru folosinţă gratuită un autoturism BMW. „Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, Klaus Iohannis circulă, în mod normal, cu un BMW seria 7, pe care l-a primit în folosinţă de la dealerul oficial, în noiembrie 2011. (…)  Colaborarea dintre Primăria Sibiu şi dealerul oficial BMW a început în anul 2007, în cadrul Programului Sibiu – Capitală Culturală Europeană. De atunci, primarul Sibiului este una dintre personalităţile care conduc maşini ale acestui brand, în scop publicitar.” (http://www.gandul.info/magazin/iohannis-circula-cu-un-audi-din-2004-dupa-ce-limuzina-bmw-7-s-a-defectat-din-cauza-gerului-9200778 ) Cum adică, un politician, primar al unui municipiu face reclamă unei firme? Aceasta este mită mascată, mai ales că primarul a dispus creare unui sens giratoriu, foarte periculos  –  cu un accident mortal la scurt timp după darea în folosinţă, soldat cu doi morţi: http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/ultima-ora-accident-mortal-langa-aeroport-74453.html  – ca să uşureze accesul la reprezentanţa din Sibiu a firmei care i-a făcut cadou respectiva maşina scumpă, Automobile Bavaria Group.

                                           Cine-l iubeşte, acolo „sus”?

Printre magistraţii sibieni se vorbeşte că,  atâta timp cât sibianca Laura Codruţa Kövesi va ocupa o funcţie la vârful Ministerului Public, Klaus Iohannis o să rămână în continuare un personaj tabu, un fel de „bou Apis” sacru, de care nu are voie să se atingă nimeni.

iohaniis si koveshi

 

Şi, cum din procuror general al României, doamna Kovesi a devenit şefa DNA-ului, se pare că dosarele penale ale prim-vicepreşedintelui PNL şi primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis, vor mai sta la „conservă” până se vor prescrie. La fel, este invocat şi aspectul politic, ocrotirea acestui etnic sas de către statul german, ale cărui interese le reprezintă în România.

Un alt ocrotitor al sasului balcanizat este controversatul procuror Doru Ţuluş, tot de la DNA. Iohannis Klaus Werner a mai avut dosare penale la DNA:  270/P/2006 şi 5/P/2007, dar a fost scos „basma curată” de acest domn procuror Doru Ţuluş. Noi considerăm că dosarele respective, care tratau mafia imobiliară din Sibiu – retrocedări frauduloase de imobile, au fost tergiversate în vederea prescrierii faptelor de către domnul procuror şef secţie Ţuluş Doru Florin şi la fel, considerăm că Ordonanţa nr. 270/P/2009 prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală şi neînceperea urmăririi penale împotriva învinuitului Iohannis Klaus Werner şi altora este netemeinică şi nelegală. Dosarul penal nr. 270/P/2006 a sosit la D.N.A. de la Parchetul General, Secţia D.I.I.I.C.O.T., fiind de fapt dosarul nr. 42/P/2006 de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, solicitat la Bucureşti datorită valorii foarte mari a fraudei.  Este vorba de imobile în valoare cumulată de câteva zeci de milioane de euro  furate de la statul român!  Acest dosar, în care s-au făcut cercetări încă din anul 2006, s-a prăfuit prin sertarele secţiei conduse de domnul  procuror Ţuluş Doru Florin timp de trei ani (!!!) pentru ca apoi să fie retrimis în 1 octombrie 2009 tot la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia (!) prin declinarea competenţei D.N.A.  Inadmisibil, procurorilor le-au trebuit trei ani de zile ca să-şi dea seama dacă un dosar este sau nu de competenţa lor!!! Un alt dosar penal la lui Klaus Iohannis (nr. 609/P/2007) a fost pierdut pe traseul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu – DIICOT Bucureşti! Iată aici adresa semnată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, domnul Ioan Irimie, prin care se afirmă că dosarul nr. 609/P/2007 “a fost înaintat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucureşti”:

IMG_0003

Iar aici adresa de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucureşti, semnată chiar de către procurorul şef de secţie, domnul Codruţ Olaru, prin care acesta susţine că dosarul respectiv (nr. 609/P/2007) nu există în evidenţele lor şi deci nu a fost instrumentat de către DIICOT:

IMG_0001IMG_0002

Tergiversările pentru prescrierea faptelor, precum şi scoaterile de sub urmărire penală şi neînceperea urmăririi penale împotriva lui Iohannis Klaus Werner şi a complicilor săi la spolierea statului român, „decretate” de către domnul procuror şef secţie Ţuluş Doru Florin sunt total inadmisibile!

IMG_0008IMG_0009

Favorizarea şi protecţia unui grup de crimă organizată este evidentă, pentru că într-un astfel de grup s-au consituit toţi învinuiţii din dosarele mafiei imobiliare de la Sibiu, mai ales dacă avem  în vedere cel mai recent exemplu al condamnării domnului Becali George. În acest caz de corupţie, deşi schimbul de terenuri cu armata a avut loc în perioada 1996 – 1999 şi prejudicierea statului român a fost de „doar” 892.758 USD, iată că s-a dat o sentinţă cu condamnare la închisoare după 17 ani! Atunci de ce învinuiţii din dosarele nr. 270/P/2006 şi 5/P/2007, în frunte cu „intangibilul” Iohannis Klaus Werner, sunt făcuţi scăpaţi, deşi infracţiunile comise de aceştia sunt de dată mult mai recentă (2006 – 2007) şi paguba cauzată statului român este de câteva sute de milioane de euro?

                                                                                                     Marius Albin MARINESCU

 


 

27 Comments

 1. emil21

  Am primit un mail de la prieteni”Cititi si voi ,de ce sunt in stare unii oameni ( luminatii dela EST) ,sa murdareasca imaginea unui om.Voi sunteti, credem,cei mai in masura sa apreciati cat adevar cata dezinformare contine acest material.”Nu stiu cat sunt de adevarate aberatiile debitate de dvs.Marea majoritate a Sibienilor il apreciaza pe primar pentru ce a facut in acest oras.

  • Imaginea si-a murdarit-o singur prin lacomie si toate afacerile necinstite in care s-a bagat! Daca nu stiti cat de adevarate sunt cele scris, atunci de ce le catalogati ca “aberatii”?
   In cadrul articolului apar date concrete, argumentate cu cifre si sunt prezentate documente ca material probatoriu, dar punem pariu ca nici macar nu ati parcurs articolul si documentele anexate, ca-i greu cu cititul, mai usor este de privit la televizor!
   Departe de a fi “luminatii de la EST”, si noi suntem “Sibieni”, dar nu scriem asta cu majuscula fiindca nu ne consideram ca locuitori ai centrului Universului si nu suntem nici nemti ca sa scriem substantivele comune cu litera mare la inceput!
   Aberant, ca sa folosim termenul agreat de dvs., ni se pare tocmai felul in care vi s-au spalat creierii si continuati comportamentul de votaci din turma supusa de pe vremea comunistilor, iar din Klaus Iohannis ati facut un Ceausescu II cu puteri depline. Presa locala, finantata de primarie cu asa-zisa publicitate, ii ridica osanale scarboase, exact ca pe vremea carmaciului din Scornicesti! Ati schimbat un oltean cu un sas, doar ca primul a fost cinstit, iar asta este un imbogatit prin mijloace necinstitie!
   Klaus Iohannis v-a jefuit ca un talhar la drumul mare, prin retrocedari catre organizatia lui nazista, iar voi il ridicati in slavi: http://www.justitiarul.ro/jaf-imobiliar-la-sibiu-retrocedari-ilegale-catre-fdgr-succesor-al-organizatiei-naziste-grupul-etnic-german-i/
   V-a vandut copii ca pe surcele si voi l-ati transformat in idol: http://www.justitiarul.ro/este-incontestabila-implicarea-lui-klaus-werner-iohannis-in-traficul-international-de-copii-mai-traiesc-acei-copii/

   • Precup Florin

    absolut corect ,just si la obiect !Atat doar ca titlul putea fi si ..Ceea ce nu vrea, sa stie ANI despre K.W.JOHANNIS!

  • Caruta cu prosti

   Nu mai cred in nici un politician………cum poti fi prost ca nuca? din ce si-a facut Oha 6 case,din salariu de profesor? ni mai cotcodacii aberatii.

  • Ady

   Pai daca nu stii ca-s adevarate de ce spui ca sunt aberații. Esti cumva postac plătit?

 2. Multumesc frumos pentru precizarile facute pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2014/02/26/
  Toate cele bune, va doresc ! 🙂
  Cu stima si respect,
  Aliosa.

  • Cu placere, apreciem blogul dumneavoastra care cuprinde informatii utile pentru toate categoriile de cititori!

 3. Sara

  Daca nu ati facut scrisori oficiale la ANI sau in alta parte, degeaba scrieti. Toata aprecierea pentru munca depusa dar si pentru priceperea si modalitatea de a sintetiza abuzuri grave savarsite de Johannis dar trimiteti-le acolo unde trebuie. Altfel ne miram 3 zile, citind si dupa aceea uitam si el scapa si devine “negustor cinstit”.

 4. Mirela

  Sunt de acord cu antecititoarea materialului, degeaba scrie-ti daca nu sesizati organele abilitate sa cerceteze aceste abuzuri ANI sau DNA, mai ales ca aveti si aceste dovezi, caci altfel o sa ne trezim ca acest om ajunge in noiembrie presedintele tarii si probabil isi doreste imunitate pt 10 ani, posibil ca acesta sa fie si motivul pentru care candideaza! Asa ca faceti un bine cetatenilor acestei tari si depuneti plangeri la ANI si DNA ca acest om sa nu mai poate sa candideze in toamna!

 5. George

  Pe lumea asta, soarele, cerul si adevarul nu se pot ascunde. Felicitari, domnule Marius Albin MARINESCU !

 6. stoian daniel

  Eu nu sant nici cu Ponta si nici cu Johannis….dar am o antrbare la dumneavoastra O SA AVEM VREO DATA UN PRESEDINTE CARE SA TINA CU TARA
  MULTUMESC
  PS.articolul dumneavoastra l-am citit integral felicitarii!!!

 7. Kurt Roth

  Cu ajutorul lui Iohannis am pierdut si eu mostenirea mea in Sibiu Str.Cämpului 19.
  El mi-a scris cä, legea de hoti pentru hoti este mai inportantä, decät violarea constitutie Romäne artl. 46?

 8. Voican Marin

  M-am lămurit de la cacealmaua ce ne-au servit-o la turul a II-le cu DIASPORA (care până la apusul soarelui nu se vedea picior de doritor să voteze, iar când cădea întunericul își făceau apariția „patriuoții” și camerele de filmat , ca apoi să-l văd dormind cu adevărat, iar acum chiar dacă e numai zâmbet, tot adormit este, nu vibrează la nevoile poporului, iar st„rada” care i-a pus pe tavă „Guvernulk meu” a dispărut tot așa cum și-a făcut prezența când țatra era în doliu.

  „România lucrului bine făcut”
  „La noi e… lucru făcut bine”

  SOMN UŞOR!

  Toate-s bune, drag popor…
  Claus trage-un somnişor,
  Vai… și-i atât de liniştit:
  Doarme, fiindcă e plătit.

  Somnul mintea odihneşte,
  Dar se pare, mai prosteşte.
  Ca să dormi simți o plăcere;
  Ne zici: „Dacă-s la putere!”

  Dacă sunteți Preşedinte…
  Nu dormiți și luați aminte:
  Din ce-ați zis şi ați promis…
  Am rămas decât c-un vis râs.

  Poporul te roagă,-ascultă:
  Somn puțin și multă muncă!
  E păcat a nu-nţelege…
  Praful se poate alege

  De speranţe ne-mplinite
  Şi de cel care înghite…
  Gogoşi, vorbe de tarabă;
  Apucați-vă de treabă!

  Scoateţi carul din noroi!…
  Împingeţi cum facem noi;
  „Lucru bun” – așa spuneați:
  „Sunt cu voi!… de mă votați.”

  Țara de când tot așteaptă…
  Un stăpân, minte-nțeleaptă,
  Să dea la oameni de muncă,
  Altfel totu-o să se ducă

  Şi ajunge-vom mai rău…
  Mai sărci; chiar Dumnezeu
  Ne va spune: „Ce păcat!…
  L-aţi ales, şi ce-a schimbat?”
  Marin Voican-Ghioroiu

 9. George Iovan

  Acest domn, Klaus Iohannis, din datele prezentate, este incomparabil mai periculos decât predecesorul sau, Traian Băsescu, contribuabil, şi el, prin sistemul creat, la venirea “pe tron” a neamţului . Prin moşirea “guvernului meu”, care nu poate fi separată, oricât ne-am opinti, de tragedia de la “Colectiv”, a inaugurat, rog să fiţi de acord, repunerea în forţă a Partidului Unic, care În Parlament, la votarea “guvernului meu” s-a manifestat în toată plenitudinea sa (PSD o anexă sau componet al Partidului Unic, iar domnul Liviu Dragnea groparul PSD?). Dacă mai adăugăm subordonarea totală a Parlamentului, vizibilă de la distanţă, la votarea caricaturii de ministru al justiţiei (nu-i pronunţ numele că mă murdăresc pe gură) în comisia de specialitate a Parlamentului, care numără 60 de membri, avem imaginea naşterii Preşedintelui Dictator-Marionetă care nu are nimic de-a face cu România şi Măria Sa Poporul Român. O problemă extrem de important de ştiut ar fi aceea cum s-a reuşit această performanţă: prin şantaj, prin corupţie, prin presiuni din exterior, deci ameninţări, probabil, deloc de neglijat, sau toate la un loc? În orice caz, data formării “guvernului meu”, în accepţiunea mea, este data prin care democraţia în România a fost înmormântată, prefigurată fiind de dese încălcări ale Costituţiei de acelaşi personaj, de promulgarea Legii 217/2015 etc. Lăsându-l pe Preşedintele-Marionetă să nu răspundă în faţa legii (Constituţia statuează:”Nimeni nu este mai presus de lege!”) pentru gravele nelegiuiri comise evidenţiate în “Justiţiarul”, se prefigurează ca un dat, absolut stupefiant, că şi organismele statului de drept create pentru a sluji legea, adevărul, pe Măria Sa Poporul Român, România, sunt parte la dispariţia democraţiei, la instalarea dictaturii în România. Pentru că, aşa cum clar se observă, şi toate puterile din stat sunt înregimentate în acest proces! Problema, marea problemă, este ce va urma? Unele lucruri nu sunt greu de descifrat, parte, cum ar fi atacul la Constituţie, fiind exprimat chiar în discursul de înscăunare, altele, se prefigurează: acordarea pe nimic companiilor străine a bogăţiilor solului şi subsolului, vânzarea tuturor companiilor rentabile , sursă de valoare adăugată enormă, dar nu pentru Măria Sa Poporul Român, îngrădirea libertăţilor, vinderea ilegală de teritoriu/păduri/teren agricol etc., care , în condiţiile Partidului Unic, nu mai reprezintă o problemă etc. De aceea adevăraţii intelectuali trebuie să facă corp comun în faţa acestor derapaje, fără precedent, de incălcare făţişă a legilor , chiar şi de preşedintele României, să preîntâmpine acţiunile de distrugere a României ca stat!!
  Sună deşteptarea , n-o auziţi?

 10. LUCIAN

  IMI ESTE SCARBA DE VIERMII DIN HAZNAUA MAFIEI SI A TRADATORILOR DE TARA .

 11. Nu cred, ca Romänia se poate numii “o tarä Democraticä” pentru cä tara asta plin cu hoti de case (PRESEDINTELE) care violeazä constitutia Romänä, numai ca sä poatä fura! Urmasul lui in Sibiu stä deja la start,care si el doreste, Dorin Ilie Nistor ,SIBIU sä devinä presedinte dupä legea 10 ( de hoti petru hoti)?

 12. Țiți Șelaru

  PRINTRE CEI ÎNDRĂGOSTIȚI DE SAȘII IOHANNIS CONSEMNAȚI-O ȘI PE LIVIA STANCIU CARE SE VA PENSIONA FOARTE CURÂND ȘI PENTRU CĂ L-A SCĂPAT DE AMICUL KLAUS DE CEVA PUȘCĂRIE, DREPT RECUNOȘTINȚĂ A ACESTUIA VA FI IMEDIAT ANGAJATĂ LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ ÎN LOCUL SLUGOIULUI BĂSESCIAN ZEGREAN ȘI ASTFEL, MADAM STANCIU SE SPUNE CĂ VA ÎNCASA LUNAR CIRCA 35.000 LEI RON PRIN CUMULAREA VIITORULUI SALARIU CU PENSIA! OARE CÂT AU DE GÂND SĂ TRĂIASCĂ PĂDUCHII ĂȘTIA CA SĂ AIBĂ TIMP SĂ-ȘI CHELTUIASCĂ TOT CE AU FURAT – ȘI ÎNCĂ NU S-AU SĂTURAT? ORI CUMVA I-O FI ASIGURAT CINEVA CĂ SUNT NEMURITORI?!

 13. Ce a pierdut acest impostor, este nimic din ceea ce ia ramas hitleristul asta a obtinut cel putin de o mie de ori mai mult, si totul ilegal! Avem si noi un presedinte de tot cacatul, speram inca sa-i vina randul!

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.