Atitudini

Ce nu vor să priceapă  lichelele progresiste, cei cu lozinca „spitale, nu catedrale”…

  Am avut privilegiul să trăim o zi importantă din Istoria Neamului Românesc pe viu: Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului! Era […]

 

Am avut privilegiul să trăim o zi importantă din Istoria Neamului Românesc pe viu: Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului! Era imposibil să nu apară în această Măreață Zi și canaliile ordinare, cei care protestează pe banii străinilor împotriva la tot ceea ce este românesc sau în folosul poporului român, pentru a încerca să compromită evenimentul. Le știți deja pe de rost fizionomiile lombrosiene, deoarece mass-media sionistă a avut grijă să-i transforme în vedete prezente zilnic „pe sticlă” la televizor, în presa scrisă, dar și pe Facebook. Le vedem mutrele pline de ură în timp ce se pozează demonstrativ cu tătucul Klaus sau agresând persoanele publice care nu le cântă lor în strună. Sunt ăia cu lozinca „Vrem spitale, nu catedrale!”, emanată din creuzetele „laboratoarelor” occidentale pentru spălarea creierelor și activarea „poliției gândirii”, centre controlate de globaliști.

Utilizarea banilor publici pentru credința românilor este o manipulare de doi bani, deoarece majoritatea banilor pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului nici măcar nu sunt de la buget, ci provin din fonduri BOR și donațiile credincioșilor! Dar, hai să vedem împreună unde merg aiurea banii de la buget!!!

„Catedrala Mantuirii Neamului a costat 120 de milioane de euro, bani cheltuiti in 8 ani de cand a inceput constructia! Bugetul SRI pe anul 2016 a fost de 1,9 miliarde lei, adica 422 de milioane de euro, in anul 2017, 1,7 miliarde lei, adica 377 de milioane de euro iar in 2018 2,3 miliarde lei , adica peste 500 de milioane de euro! Pe an! Si pentru ce? Ca sa asculte telefoanele si sa masluiasca dosarele indezirabililor? Sa plateasca judecatori in campul tactic? Bugetul SRI este mai mare decat al unor servici similare din Germania sau Franta si cu toate astea, de ani de zile aud doar mizeria asta: «vrem spitale nu catedrale»! Pe unul nu l-am auzit zicand, vrem democratie reala, nu stat securist!” (Dorin Tudor pe Facebook)

Adaug și eu: Plătim anual bani grei SRI-ului ca să trădeze România, fiindcă asta fac! Băieții, ăia de la SRI-ul devenit sucurasală CIA, BND, Mossad și alte cele, făceau lobby, prin publicația lor „Intelligence”, la legea offshore în favoarea multinaţionalelor şi în dauna României! Cică, dacă nu le dăm gratuit gazele americanilor, adică zeci de miliarde de euro care ar fi revenit statului și implicit poporului român, o să vină rușii să ocupe Insulă Șerpilor după modelul Crimeei și o să ne ia toate gazele!!!

De ce nu au sărit de cur în sus, ăștia cu spitalele și autostrăzile în locul Catedralei Mântuirii Neamului, atunci când idolul lor Iohannis, numit Gauleiter peste colonie de către sioniștii globaliști, s-a oferit să dea cu generozitate – că doar nu dădea de la el, ci de la noi! – 3,9 miliarde de dolari pentru niște rachete „Patriot” depășite ca tehnică de luptă, total ineficiente împotriva rachetelor hipersonice rusești, adică tot ale ălora de ne sunt prezentați permanent pe post de Bau-Bau. Mai mult, la evoluția rachetelor hipersonice și chinezii i-au depășit pe americani!

Că ruginiturile americane, plătite la un preț exorbitant, supraevaluat de sluga alogenă Iohannis, sunt total depășite de rachetele hipersonice rusești nu o spun eu ci un oficial american! „Nu avem o apărare care să poată respinge folosirea unor astfel de arme împotriva noastră”, a declarat John Hyten, general al Forțelor Aeriene ale SUA și comandant în cadrul USSTRATCOM (United States Strategic Command). „Rachetele hipersonice pot zbura cu viteze de cinci până la zece ori mai mari decât viteza sunetului şi ar putea străpunge scuturile antirachetă. În plus, ele sunt concepute astfel încât să-şi poată schimba direcţia în zbor, nu să urmeze o traiectorie liniară şi previzibilă, ceea ce face ca interceptarea lor să fie şi mai dificilă.”

Ordinul „feldmareșalilor” globaliști, executat de mass-media din România – că nu-i putem spune românescă! – este să ridice în slăvi străinii și să compromită tot ceea ce ține de identitatea neamului românesc, în special de biserica ortodoxă, cea care a menținut idenitatea și solidaritatea națională de-a lungul veacurilor. Nu vă spune nimeni despre sprijinul acordat GRATUIT de Biserica Ortodoxă Română bătrânilor, orfanilor, copiilor și bolnavilor!

„În eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcţionează 718 de instituţii şi servicii sociale, dintre care: 159 cantine sociale şi brutării, 38 instituţii ce oferă servicii medicale şi farmacii, 93 centre de zi pentru copii, 47 centre educaţionale, 12 centre de zi pentru vârstnici, 51 centre rezidenţiale pentru vârstnici, 22 birouri de asistenţă socială şi centre comunitare, 36 centre de tip familial, 40 grădiniţe sociale şi after-school, 15 locuinţe protejate, 65 centre de informare, consiliere şi resurse, o instituţie de învăţământ pentru adulţi, 21 centre de urgenţă (pentru persoane fără adăpost, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane), 14 campusuri de tabără şi alte 104 de instituţii sociale. (…)

În anul 2016 au beneficiat de asistenţă socială 80.116 persoane, dintre care: 27.961 copii din așezămintele sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere sau cu părinţi aflaţi la muncă în străinătate, 5.359 persoane cu dizabilităţi (deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA etc.), peste 22.958 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi cu grave probleme de sănătate, 17.314 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturale şi aproximativ 6.524 persoane din alte categorii sociale defavorizate.

În anul 2016 eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, prin birourile social-filantropice, au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 11.936.934 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 21.628.323 lei, la care se adaugă cheltuielile de salarizare şi întreținere a instituțiilor și proiectelor sociale, precum și cheltuieli cu ajutorarea sinistraților, suma totală cheltuită în scop social-filantropic fiind de 95.841.602 lei.” (Biroul de Presă al Patriarhiei Române, sursa: http://basilica.ro/in-anul-2016-biserica-ortodoxa-romana-a-cheltuit-in-scop-filantropic-95-841-602-lei/) Pentru anul 2017 citiți darea de seamă din Basilica, la capitolul „Activitatea social-filantropică”.

                                                                                               Marius Albin MARINESCU

 

7 Comments

 1. Florin

  2015
  0,04 miliarde – construire biserici
  0,28 miliarde – salarii popi
  9,13 miliarde – educație
  29,94 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 6,75 mlrd, CNAS: 23,19 mlrd)
  2014
  nu știu – construire biserici
  nu știu – salarii popi
  8,56 miliarde – educație
  30,91 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 7,95 mlrd, CNAS: 22,86 mlrd)
  2013
  0,03 miliarde – construire biserici
  0,26 miliarde – salarii popi
  8,52 miliarde – educație
  31,75 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 8,67 mlrd, CNAS: 23,08 mlrd)
  2012
  0,01 miliarde – construire biserici
  0,24 miliarde – salarii popi
  8,71 miliarde – educație
  24,5 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 5,46 mlrd, CNAS: 19,04 mlrd)
  2011
  0,038 miliarde – construire biserici
  0,24 miliarde RON – salarii popi
  8,55 miliarde – educație
  22,2 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 4,41 mlrd, CNAS: 17,82 mlrd)
  2010
  0,04 miliarde – construire biserici
  0,27 miliarde – salarii popi
  14,59 miliarde – educație
  21,44 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 4,19 mlrd, CNAS: 17,25 mlrd)
  2009
  0,1 miliarde – construire biserici
  0,27 miliarde – salarii popi
  11,98 miliarde – educație
  18,82 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 4,21 mlrd, CNAS: 14,62 mlrd)
  2008
  0,12 miliarde – construire biserici
  0,16 miliarde – salarii popi
  15,83 miliarde – educație
  20, 74 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 4,96 mlrd, CNAS: 15,78 mlrd)
  2007
  0,067 miliarde – construire biserici
  0,15 miliarde – salarii popi
  11,91 miliarde – educație
  16,86 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 3,86 mlrd, CNAS: 13 mlrd)

 2. gogutza

  Ruginiturile jidaricanilor n-au fost in stare sa intercepteze un singur Scud (un V2 german din RM2 ceva mai rasarit) irakian in primul razboi din golf, darmite arme hipersonice.
  https://www.nytimes.com/1993/11/21/world/patriot-missile-s-success-a-myth-israeli-aides-say.html
  Nici deunazi in Wahabbistan n-au facut mare branza.
  Doar sparlamentarii nostri, cu rarisime exceptii, au votat de urgenta in turma achizitia, dupa ce a trecut Rexy prin colonie.

 3. Și cum comentezi, despre Prefericitul care se lăfăie în lux, cu mașini numai de clasa S, cu haine cusute cu fir de aur, de ce nu respectă ceea ce scrie în Biblie, 10:21.

  • „Mașina pe care a folosit-o Patriarhul Daniel cu ocazia evenimentului de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului aparține Serviciului de Protecție și Pază (SPP) și a fost impusă de protocol, în condițiile în care Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, are rang de șef de stat, a declarat pentru HotNews Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.
   «Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen», a declarat Bănescu. El a precizat că Patriarhul Daniel a fost nevoit să folosească mașina respectivă pentru a-l însoți pe Patriarhul Ecumenic.” (Sursa: HotNews) https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22833140-patriarhia-masina-folosita-patriarh-sfintirea-catedralei-neamului-apartine-spp-rusine-pentru-cei-care-raspandesc-stiri-neverificate.htm

 4. Jeu

  Excelenta luare de pozitie, imi place de la inceput pana la sfarsit, este exact ce gandesc si eu. Forte ostile Romaniei (eu ma gandesc la rusi. dar pot fi si altii) incearca sa distruga tot ce avem mai bun in tara, oameni de stiinta, oameni de literatura, politicieni, sportivi, iata acum si constructii si multe altele.
  Dupa parerea mea SRI-ul ar trebui desfiintat complet si refacut din temelii. Cred ca cel mai mare dusman al poporului Roman este SRI-ul care pur si simplu s-a transformat intr-o mafie romaneasca originala si care calca pe cadavre ca sa se imbogateasca ei. Se scot masiv bani din tara chiar de catre SRI, bani care daca ar ramane aici zic eu ca Romania ar fi o mica Elvetie, avem o tara extra bogata, oamenii sunt muncitori si nu niste puturosi asa cum ne prezentam noi peste tot. Fara acest SRI, care dirijeaza si politica romaneasca respectiv politicienii agreati de ei care le fac jocurile, am fi acum departe. Nu este insa tarziu nici acum. Paradoxal imi place de Dragnea ca le-a taiat din bani acestor nesimtiti, vrea sa faca ceva, se lupta cu sistemul. Si de aia s-au coalizat toti impotriva lui.

  • un mizantrop

   Nu vezi ca niciun “corect politic” din asta nu protesteaza pentru bugetul astronomic al SRI-ului, pentru concurenta neloiala pe care o fac firmele lor acoperite afaceristilor corecti?! Cum se explica valul de proteste in care e ocolit capitalul strain, parinte al Codului muncii, care a transformat romanul sclav in tara lui?! N-am vazut niciun protest pentru banii aruncati, pomana, pe concerte si pe guristi, sau pe gratuitati de tratamente de fertilizare (ca nicaieri in lume!), in vreme ce niciun spital n-a fost nici macar inceput in Bucuresti?! Si mai ales n-am vazut nicio preocupare pentru distrugerea sistemului de sanatate romanesc (asa cum e el) si deturnarea banilor Casei de Asigurari de Sanatate pentru deconturi catre clinici straine? Poate ca n-a fost atac terorist in folos politic la Colectiv…dar a fost in interes politic si topaiala vesela a lui Iohanis cand isi sarbatorea instalarea cu sampanie a “guvernului meu”, in timp ce inca mocnea cenusa in Colectiv si victimele nu fusesera inhumate, ne arata beneficiarii si asta n-ar trebui sa uitam. Imediat dupa Colectiv a urmat scandalul “infectiilor intraspitalicesti”, parca pregatit din vreme, care a indisponibilizat sectii intregi si am fost obligati sa platim enorm pentru tratamente “afara”. A venit apoi prigoana medicilor, un soi de “impuscat caii”, doar ca la alta promisiune, cu aceiasi executanti. Cand se construieste un stadion, toata lumea accepta sa se faca din fonduri publice, desi nu toti sunt “suporteri”, dar, intr-o Romanie cu 85% ortodocsi se pune in discutie ridicarea unui lacas de cult ortodox! Dupa sangerosul decembrie, aceeasi antiromani, scoliti in scolile tradarii ne ridiculizau si ne trimiteau cu un veac in urma, ca civilizatie, ca n-am fost in stare sa construim “maret”, ca avem biserici de lemn, meschine si case de lut, ca Europa e mareata si sub aspectul constructiilor monumentale, la ei Dumnezeu nu “iubea lemnul si spatiile mici”. Ne-au ridiculizat Casa Republicii, facuta cu efort urias de romani, ne-au distrus industria care dadea o paine si un viitor copiilor , ca e “fiare vechi”, minimalizeaza orice efort, orice creatie romanesca, in lupta lor cu banul tradarii au depasit standardele cerute, i-au uimit si pe stapanii beneficiari, de au ajuns aia sa-i mai domoleasca, asa cum a fost cu Iohanis care si-a balacarit tara ca impotenta de organizat presedintia UE si i-au dat aia peste mana, cu “stai, ma, idiotule, acum te trezisi, unde avem noi timp sa schimbam locanta cand am tocmit si lautarii?!” Ma gandesc daca, vreodata, se va face, macar, decontul tradarii nationale….Cand vom afla de ce sunt tratate probleme identice cu dubla masura (scandalul Hexipharma/scandalul (sub)produselor europene pentru Est, actiunea fortelor de ordine impotriva manifestantilor cu revendicari clare si reale/jandarmii romani impotriva unor derutati care cerea o obscenitate si voiau sa darame guvernul, coruptia noastra meschina/coruptia lor de stat, etc.). Si as mai vrea sa stiu cati romani raman fara tratament pentru ca ONG-uri selecteaza (pe ce criterii?) pacienti pentru clinici anume dedicate cu cheltuieli de la CNAS…Si poate, totusi, desfiintam, naibii, SRI-ul, ca in afara de nemernicii, eu nu stiu ce activitate are asta platit nesimtit de cetateni!

 5. Mihnea Codreanu

  Pentru adevărații ortodocși:

  Extras din declarația Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 15 octombrie 2018:

  „Primirea în comuniune a schismaticilor și a persoanelor anatemizate de altă biserică locală, cu toți “episcopii” și “clericii” pe care i-a ordonat, invadarea teritoriilor canonice străine, încercarea de negare a propriilor decizii și obligații istorice, toate acestea pune Patriarhia Constantinopolului în afara canoanelor
  și, spre regretul nostru, face imposibilă comuniunea euharistică cu ierarhi, clerul și laicii lor.”

  Decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, ținută la Minsk la 15 octombrie 2018:

  „De acum și până ce Patriarhia Constantinopolului nu renunță la deciziile sale anti-canonice, este imposibil ca slujitorii Bisericii Ortodoxe să celebreze cu clerul Bisericii Constantinopolului și să participe la sacramente celebrate în bisericile lor”.

  România și-a sărbătorit edificiul “ortodox” prin slujba oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului, se află în nava de război a ecumenismului globalist, dirijat de Vatican și Jerusalim spre divizarea și distrugerea ortodoxiei, proiect milenar ajuns în faza de realizare.

  Dumnezeu cu mila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.