Colimator

Ce sfori mai trage Vasile Dâncu, ardeleanul uns cu fainoșag secesionist?

  Revista „Sinteza” este revista lui Vasile Dâncu, fost vicepremier, prieten al lui George Maior si partener de cantari si […]

 

Revista „Sinteza” este revista lui Vasile Dâncu, fost vicepremier, prieten al lui George Maior si partener de cantari si vacante cu Sebastian Ghita. Revista asta, care este scoasa in conditii grafice de exceptie – full color, hartie lucioasa, circa 230 de pagini – este editata de Asociatia Romana pentru Evaluare si Strategie (ARES) a lui Vasile Dâncu, dar are in ea reclama de la CEC si Tarom, ambele companii ale statului roman. Eu stiam ca statul nu mai baga publicitate in presa, insa vad ca nu este asa daca vorbim despre vicepremierul in exercitiu si de numarul din decembrie al revistei, de exemplu.

sinteza

La chioscurile de ziare, pretul revistei este de 14,5 lei, unul foarte mic raportat la conditiile grafice. Ei bine, „Sinteza” se gaseste si in casieriile DIGI (foto 1), acolo unde se distribuie gratuit. Te duci sa-ti platesti abonamentul la cablu, pleci de acolo si cu o „Sinteza”. Daca te apuci sa rasfoiesti revista, asa cum am facut eu, mai poti constata si ca DIGI are vreo sapte pagini de reclama (foto 2).

sinteza 1

Iar daca ai memorie cat de cat buna, iti mai aduci aminte si ca IRES – Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, care a fost al lui Vasile Dâncu si pe care acesta, cica, l-a vandut in noiembrie 2015 – a facut sondajele la alegerile electorale prezidentiale (2014) si parlamentare (2016) pentru DIGI 24.

De ce va zic toate astea? Pentru ca mi-am adus aminte ca multi, prea multi ziaristi corecti, dar prea incisivi cu Sistemul, au fost efectiv fortati sa se lase de presa, iar cei care s-au incapatanat sa faca presa lucreaza pentru fundatii sau pe cont propriu.

                                                                                                                               Emilia Sercan

Nota redacției „Justițiarul”: „Sinteza” era revista Ambasadei SUA din România pe vremea comuniștilor. Vasile Dâncu împreună cu Arpad Paszskany și Ioan Rus au înființat un trust de presă: „Transilvania Media”, din care fac parte Look TV și Look Plus, unde își varsă veninul antiromânesc secesionistul Sabin Gherman în fiecare zi. În anul 2013, Dâncu se retrage din „Transilvania Media”și intră în anturajul unui alt om de afaceri ungur, Zoltan Teszari, la fel de „iubitor de români” ca și Paszskany! De fapt, Dâncu și Rus și-au vândut acțiunile lor de la „Transilvania Media” chiar acestui Zoltan Teszari, care este patronul „RCS – RDS”, așa că se explică de ce revistele lui Dâncu se oferă gratuit la casieriile DIGI ale trustului „RCS – RDS”. Se știe că DIGI TV l-a sprijinit pe Klaus Iohannis ca să ajungă președinte în 2014 și datorită acestui ajutor a fost recompensat de noul președinte cu posturi de ambasadori pentru doi dintre jurnaliștii-propagandiști iohannisieni de la postul respectiv: Emil Hurezeanu, numit de Iohannis ca ambasador în Germania, deși la data numirii era – culmea! – cetățean german, fiind nevoit să solicite în regim de urgență cetățenia română și Luca Niculescu, numit și acesta ambasador în Franța de către același generos Gauleiter .

Vasile Dâncu face și el parte din gașca secesioniștilor de la Cluj, fiind și un susținător al președintelui Klaus Werner Iohannis, motiv pentru care a fost numit vicepremier în Guvernul Cioloș! Devenit vicepremier, Vasile Dâncu a renunțat, chipurile, la un instrument personal de manipulare prin așa-zisele „sondaje de opinie”, adică la Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), cedând afacere unor apropiați. Semidoct și sinecurist, Vasile Dâncu este impostorul perfect, integrat complet în „sistem” și veșnic în structurile de conducere, indiferent cine este la putere. Apropiat SRI-ului, Dâncu se crede un soi de „eminență cenușie”, cochetând cu ambele tabere care se păruiesc între ele, adică el e prieten cu Hellvig, dar și cu Coldea.

                                                                                                                       Marius Albin Marinescu

4 Comments

 1. Sper să terminăm cu ” grupul de la Cluj” care ne-au dus la sapă de lemn.

 2. Jan Valjean

  Acest Dancu este ofiter SRI,la fel ca si Ion Rus.Ambii sunt securisti de pe vremea lui Ceausescu,deci e de inteles de ce toate firmele sunt ale securistilor.

  • Status Quo

   Johannis la ce servicii straine semneaza? Dar Ciolos?

 3. Gheorghe Deresu

  Reformele, nu prea bine facute in Romania, au legatura cu absolventi ai UBB Cluj (Ciorbea, Ioan Mircea Pascu, Ioan Rus, Boc, Dancu, Kovesi, Ciolos, Iohanis etc )? Au legatura cu istoria veche a UBB? De ce vina o poarta Miticii de la Bucuresti? Intrebari fara raspuns sau date pe ocolite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *