Cap limpede

Ce votăm duminică?

                „Votăm șase case sau votăm șase clase?” Circulă pe internet această vorbă […]

 

              „Votăm șase case sau votăm șase clase?”

Circulă pe internet această vorbă șugubeață. Povestea cu șase case, obținute de Iohannis cu bani ilegali, dubioși, este perfect adevărată! S-a folosit nemțoteiul chiar și de testamente falsificate ca să se vadă proprietar!

Povestea cu șase clase, ale Viorică, este o răutate pusă în circulație de cei care s-au amuzat de greșelile cu care s-a etalat dna Dăncilă în luările sale de cuvînt! Dacă vorbea mai puțin, greșea mai puțin! Sau chiar deloc, după modelul presidențial. Care tace de i se rup fălcile și nu greșește prea des! Dar face altceva: minte cu nerușinare! De exemplu, nu recunoaște conținutul penal al dosarelor care l-au avut titular! Și doar erau dosare despre ilegalitățile bine cunoscute săvârșite la vestitele înfieri, despre abuzurile săvârșite ca primar și vestitul testament falsificat! Bașca minciuna cu meditațiile care l-au făcut atât de bogat!

S-a făcut de curând remarcată vice prim ministrul Raluca Turcan! Cu o prostie curată, sută la sută prostie! Nu ignoranță, ci prostie, despre ghinionul de a te trezi a doua zi mort! Fătuca asta dacă ar vorbi mai des este sigur că ar depăși-o pe dna Dăncilă! Se vede și pe fața ei!

Eu însă, ca persoană care am vorbit deseori în fața camerelor de luat vederi, în fața unui microfon, recunosc că am greșit deseori, abătându-mă chiar de la unele reguli ale limbii române. Eu, ditamai profesorul de limba română! Așa e când vorbești în public, poți greși și nu te mai poți îndrepta! Ți-a zburat porumbelul din gură și zburat rămâne! De aceea sunt mai grave greșelile comise în texte scrise! Alea ar trebui să conteze cel mai mult! Căci puteai să le îndrepți și nu te-ai priceput s-o faci!

Greșelile dnei Dăncilă nu sunt din prostie, ci, cel mult, din ignoranță! Ceea ce este altceva!

Dna Dăncilă nu pare o persoană cu prea multe lecturi! Nici Iohannis nu face altă impresie! Dar doamna Dăncilă se deosebește esențial de bolovanul sibian: este mult mai umană, mai benignă, în vreme ce samsarul de copii orfani este un ins nociv, de-a dreptul odios! Doamna Dăncilă a vorbit ore în șir, a răspuns la zeci de întrebări fără să ezite, fără să fie pusă în încurcătură, așa cum s-a aflat herr Iohannis de câteva ori. S-a dovedit mai …bărbată decât malacul din fotoliu!

Unora le-a intrat în cap că dna Dăncilă este „o proastă”! Nu ai cum să le scoți din minte ce le-a intrat în cap. Acestora țin să le aduc aminte de o vorbă pe care am mai spus-o și pe vremea lui Ceaușescu:

                                           Prost prostul, dar e prostul nostru!

După 1990 aveam să descoperim că marea prostie a lui Ceaușescu este că nu a putut să se apere de tradarea celor din preajma sa! De sabotajul care s-a organizat fără știința sa! În rest, numai prost nu a fost! A avut o singură grijă: bunăstarea poporului muncitor! Nu l-au sfătuit niciunul dintre consilieri cât de eficientă este propaganda anti-românilor care l-au diabolizat!

Dna Dăncilă, pe urmele lui Dragnea, este și ea diabolizată și calomniată de specialiștii în domeniu. Încă mai este timp ca suficient de mulți români să-și dea seama că sunt manipulați să gândescă negativ despre dna Dăncilă! Să-și dea seama că au fost prostiți și duminică să iasă la vot și să dea de pământ cu făcătura numită Iohannis! Este gol individul! Un gol plin de infatuare și pofte păguboase pentru noi toți! O rușine! Mult mai mare decât orice alt candidat la funcția supremă!

Mă adresez și românilor din diaspora: Hai, am greșit o dată, în urmă cu 5 ani! Dar să mai greșim încă o dată înseamnă prostie imensă, mult mai mare decât mult trâmbițata prostie a dnei Dăncilă!

O mărturisire: sunt autorul unui studiu despre cum se calculează suprafața cecului. Propun o altă formulă, bazată pe pătratul diametrului. Când am auzit la televizor întrebarea pusă dnei Dăncilă am fost așa de surprins că nu mi-a venit în minte răspunsul! Și doar stăteam comod în fotoliu, nu aveam nicio emoție!…

Nu, doamna Dăncilă nu este o femeie proastă! Nici Iohannis! N-aș zice că este unul mai deștept decât celălalt! Dar Iohannis, se vede de la o poștă, este un om rău, egoist, fără nicio sensibilitate pentru problemele altora. Ale noastre!

Votați deci, în cunoștință de cauză! Votați însă și cu inima!

                                                                                                           Al dumneavoastră,

                                                                                                                 Ion COJA

1 Comment

  1. Alexandru Balcu

    Compromisul lui Gerula…asta cred eu ca avem de facut duminica.
    https://youtu.be/vKTZn6odDoc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *