Puncte de vedere

Ceauşescu speriase Vestul

    Cu privire la subiect, în mod sigur voi primi o invitaţie călduroasă de a merge să mă întîlnesc […]

 

 

Cu privire la subiect, în mod sigur voi primi o invitaţie călduroasă de a merge să mă întîlnesc cu făuritorii mei, însă, vă spun cinstit, un dictator patriot face mai mult decît zece preşedinţi „democrați”. Napoleon a făcut din Franța o super putere în Europa, Stalin a construit U.R.S.S. şi toată planeta tremura de frica lui. Ceaușescu a construit o economie puternică, cum nu avusese niciodată România înainte de război şi exportam în peste 140 de state ale lumii. Ahmadinejad a construit economia Iranului ca să fie independent, să nu cerşească la F.M.I. şi B.M., Ghaddafi, la fel…

time 1990

Democraţii capitalişti plănuiau şi abia aşteptau lovitura de stat din 1989. Primul premier de după a declarat industria ţării un „morman de fiare vechi”, dînd, astfel, start jafului naţional, în plină campanie şi astăzi. Primul guvern democrat a primit cadou, în 1990, o ţară doldora de zestre, fără un leu datorie, cu peste 20 de miliarde de dolari în conturile externe ale României, proveniţi din activitatea de comerţ exterior, alte aproximativ 13 miliarde de dolari, ce urmau a fi încasaţi, cu alte creanţe de recuperat şi cu destui bani cash (a se înţelege lichiditate B.R.C.E.). În cei 22 de ani zestrea României a trecut în proprietatea privată a băieţilor deştepţi, a clasei politice interne şi a acoliţilor externi, industria şi agricultura s-au dus pe apa sîmbetei. De ce sînt necesare comparaţiile? Pentru că Ceauşescu a devenit o modă pentru unii „analişti”, deşi ar trebui să fie o problemă de stat. Studiind documentele de arhivă, pot afirma că politica lui Ceauşescu şi-a pus favorabil amprenta pe evoluţia României. Industria, sănătatea şi învăţămîntul au progresat considerabil, iar imaginea externă a României a atras după sine aprecieri favorabile pe meridianele lumii.

De ce mi-ar fi teamă să vorbesc despre Ceauşescu? Nu pot fi acuzată nici de participaţiune la sistem, nici de nostalgie comunistă. Pe vremea asasinilor lui Nicolae Ceauşescu, ajunşi între timp miliardari cu ajutorul americanilor, mă ocupam cu biberonul. Studiaţi documentele de arhivă şi veţi vedea ce-a făcut Ceauşescu cu banii de la F.M.I. şi de la Banca Mondială, şi ce-au făcut aceşti democraţi grăsuni de bătătură, profesionalizaţi în excrocherii financiare la şcolile politice de vară ale partidelor. Studiaţi documentele! Preşedintele împuşcat de cei cîţiva antiromâni, îndoctrinaţi de „agenturili străine”, nu vi se va mai părea atît de sinistru. Ceauşescu a fost un patriot.

ceausescu

În ultimii ani, presa centrală ne intoxică cu redarea serializată a vieţii private a fostului preşedinte, reluînd obsesiv filmul asasinării cuplului Ceauşescu. Sîntem singura ţară creştină care şi-a asasinat preşedintele, nu-i aşa! Ruşine şi păcat! Un păcat care ne va urmări în istoria prezentă! Unii, aşezaţi la minte, îi laudă meritele, alţii, de teamă că Ceauşescu ar învia şi i-ar lua la bani mărunţi sau i-ar pune pe fugă, îl îngroapă mai abitir, sub bolovanii unor false informaţii. Ce-ar fi făcut Ceauşescu dacă era preşedinte la borna prezentului? Nimeni n-ar fi mişcat în front. Ar fi pus în mişcare Legea 18 şi adio miliardari de carton, adio bănci străine pe teritoriul ţării, adio cămătărie instituţionalizată, adio hoţie de stat, adio îmbuibare la vîrf din buzunarul poporului. Nici urmă de F.M.I. sau Bancă Mondială pe teritoriul patriei, pe care cu adevărat l-a respectat. Ar fi condamnat cu onoare de român acţiunile antinaţionale, ar fi luat măsuri împotriva sfidării poporului nostru, împotriva propunerii iresponsabile a U.D.M.R., de a elimina articolul din Constituţia României, al cărui conţinut prevede caracterul naţional, unitar şi indivizibil al statului român. Însăşi dezbaterea acestei propuneri aberante a U.D.M.R. constituie un precedent extrem de periculos, care ar conduce la reacţii antiromâneşti, împotriva siguranţei naţionale, împotriva integrităţii teritoriale a României.

Referitor la societatea de acum şi cea de dinainte de lovitura de stat, dar şi la asasinarea fostului preşedinte – episod ruşinos pentru istoria noastră -, este capabil un exemplar al politicii actuale să-mi răspundă cum a contribuit el concret la dezvoltarea României? E o mare laşitate să nu rosteşti adevărul şi să te uiţi ca viţelul la poartă nouă, cum România este distrusă sistematic, poporul, pauperizat programatic, stigmatizat şi urît de unele state occidentale. Aşadar, „tot înainte!” Înainte a fost, sigur, mai bine. Revenind la Ceauşescu şi la politica practicată de acesta, mult aprofundată astăzi de de presă, din raţiunea senzaţionalului, nu a adevărului, un ziarist se întreba de ce fostul preşedinte n-a construit autostrăzi? Pentru că pe vremea aceea nici urmă de asfaltangii privaţi care să deturneze fondurile în buzunarele proprii, şi, poate, de frica unui duşman tradiţional. N-a construit autostrăzi pentru a reduce potenţiala ameninţare inamică. Polonia, mai vulnerabilă, cu tot potenţialul ei, nu avea un kilometru de autostradă pînă în 1990, pentru că avea acelaşi duşman tradiţional. DAR, economia lui Ceaușescu era pe locul trei în Europa prin exportul de mărfuri, produse chimice, petroliere, mașini grele, utilaje, metalurgie. Ceauşescu a pus accentul pe dezvoltarea reţelei de căi ferate electrificate, pe creşterea puterii energetice a hidrocentralelor, a centralelor electrice nucleare. Exportul era făcut pe căile navale şi ferate, drumurile de atunci erau folosite pentru transportul produselor agricole spre silozuri. Bătrîna Dacie 1300 nu crea probleme de aglomeraţie, de regulă era folosită în concedii, ce-i drept, restricţionar. Da, pe atunci toţi românii plecau în concedii. Azi, doar cei care au furat România pînă la piele, chiar şi boabele semănate, cei ce au avioane private, elicoptere, ambarcaţiuni şi vapoare, îşi fac concediile în cele mai de lux destinaţii planetare. Străini veniţi în vizită pe atunci pe litoralul românesc şi în Nordul Moldovei ne lăudau drumurile, traficul fiind aerisit, deoarece traficul greu se făcea pe C.F.R. şi pe Dunăre.

Ceauşescu şi românii au făcut sacrificii mari, dar greşeala fatală a fost că a mers cu toate deodată: dezvoltarea ţării, industrializarea, plata datoriei externe, că pînă şi cei de la Europa Liberă, în lipsă de teme, au ajuns să se întrebe în mod critic de ce a plătit România datoria la termen. Fatală pentru Ceauşescu a fost declaraţia că va face o bancă paralelă cu F.M.I.-ul pentru lumea a III-a şi cîteva luni mai tîrziu avea să fie eliminat de către „băieţii deştepţi”.

newsweek

Cît de bine trăiesc românii în democraţie? Chiar şi în perioada penuriei alimentare şi a frigului din case din ultimii ani ai comunismului, a fost boierie faţă de acum, afirmă părinţii noştri. Între 1965 şi 1985, România a fost o ţară civilizată şi respectată în lume. În anii ’80 a avut cea mai rapidă creştere economică din Europa, lucru care a speriat Germania, Anglia, Franţa şi SUA. Înainte de 1989 flota de pescadoare era a şasea din lume, iar cea comecială, a patra. Ambele au dispărut, după, cu dosare cu tot. „Porumbeii libertăţii” au venit în ţara noastră prin lovitura de stat condusă de o gaşcă de criminali, şi au învăţat poporul să folosească cuvinte golite de sens, gen revoluţie, democraţie, reformă, economie de piaţa, tranziţie, pentru a masca jaful şi distrugerea noastră ca naţiune. A fost rău că s-au construit oraşe, fabrici, spitale, grădiniţe, drumuri, şcoli, universităţi, teatre, case de cultură, care permiteau poporului să facă un pas spre civilizaţie? Nicidecum. În oraşele construite pe atunci românii vor mai trăi o mie de ani.

                                                                                                   Maria Diana POPESCU

21 Comments

 1. remus

  Din pacate pentru noi, e prea mult adevar in acest articol.

 2. irimia eugenia

  Foarte adevarat. Acum ne pleaca copii ,sa fie slugi la straini. Acum mor oamenii de foame ,ca sa se imbogateasca ,,pleava societatii,, adica clasa politica . Mi se face greata ,cand ma gandesc cat de tampiti am fost ,sa credem in tradatori si mincinosi.

  • cosmin

   Excelent articol

 3. dinut

  obligatoriu trebuie spus , cum a fost decorat asa zisul rege mihai de catre stalin ,, cum exploatau boierii si mosierii poporul , si spus tot ce a fost facut bun pe vremea lui gheorghiu dej , ceausescu ,, si ce a afacut rau unele nu din cauza lui ci di cauza NENOROCITULUI DE FMI APOI CEAUSESCU A CAZUT IN PATIMA DICTATORIALA DUPA CE AM PLATIT DATORIILE IMPUSE DE FMI SI ASA AU MURIT CA NISTE CAINI ,, DAR DUPA 1990 CEI CARE AU VANDUT TARA ,, DECE NU SANT IMPUSCATI !!!??? DESTEAPTA TE ROMANE !!!

 4. Isac Dorin

  Spațiul nici timpul nu-mi permite să elogiez timpurile trecute socialismul, comunismul românesc de fapt erau binefacerea poporului ,, ceaușismul ” o formă de democrație pentru masa largă a poporului a genialului popor român nu o formă lansată de evreii care conduc lumea și care sunt mânjiți din cap și până în picioare cu sîngele celui mai iubit fiu al poporului Nicolaie Ceaușescu. Jigodiile, cozile de topor Pacepa, cei de la vocile mincinoase a ,,americii” și ,,europa liberă” împreună cu criminalii poporului cu trădătorii acestei țări trebuiesc judecați de un tribunal al poporului și eliminați fizic pentru a nu mai infecta pământul sfânt al țării și alții care se gândesc la trădarea poporului să dispară singuri să pupe fundurile leprelor internaționale.

 5. elena

  un adevar spus cu A mare,acele vremuri au apus si nu ne vom mai intilni cu ele,iar poporul va suferi din ce in ce mai mult,vom disparea ca natiune,pacat ,ca suntem un popor pasnic niciodata nu ne-am dus peste alte statesa ne implicam in treburile interne ale acestora,insa alti au venit peste noi
  SI PT MINE ACELE VREMURI AU FOST DE VIRF PT ROMANIA,REGRET VREMEA LUI CEAUSESCU

 6. Dan

  Felicitari ptr articol. Ceausescu a fost un patriot adevarat, a fost mintit in ultimi ani de cei ce se aflau la carma judetelor. In ’89 in campania agricola, am asistat prin prisma serviciului la raportarea de cantitati duble de recolte( grau ,porumb) la Bucuresti, iar cei care erau considerati nr1 in judet erau cei care minteau ptr a tine scaunul bine. Mai devreme sau mai tarziu ISTORIA SE VA SCRIE!!!

 7. Flavius

  Felicitari! sunt nascut in iulie 1989. Dar sustin cu tarie ca Romania era o tara puternica pe atunci!

 8. Rodica Roman

  Da, acesta este adevarul adevarat! Asta am incercat sa spun si eu ieri intr-o emisiune electorala la Nasul TV. Nu prea am fost lasata sa vorbesc pt ca nu le-a convenit faptul ca am evidentiat realizarile perioadei socialiste. Ma numesc Roman Rodica Dorina si candidez la Primaria sectorului 2 Bucuresti pentru functia de primar din partea Partidului Socialist Roman. Da, pe scena politica din Romania exista si Partidul Socialist Roman (pe buletinele de vot PSR inclus in cadranul solar). Fac un apel public pentru toti cei care au aceeasi parere si care cred ca socialismul este mult mai bun si este o alternativa reala la toate aceste structuri mafiote (nu pot sa le numesc partide) care au jefuit si vandut tara, sa vina sa luptam impreuna sa salvam ceea ce mai este de salvat si sa incepem sa construim din nou o tara. Haideti sa-i eliminam din viata politica prin votul nostru!

 9. eu

  epoca reala de aur

 10. Mihai Tun

  Sunt Directorul de Dezvoltare pentru regiunea Asia Pacific (pe întelesul politrucilor din Noua Zeelanda pana in Turcia incluzând Rusia si statele ex-sovietice din Asia).
  In 1989 eram un tânăr inginer (30 de ani) nemembru de partid al cărui ideal era sa devină șef de atelier câțiva ani înainte de pensie. Sunt plecat absolut legal din 1991 si prin munca, multă MUNCA am ajuns unde sunt azi. In România lui Ceaușescu nu ar fi fost niciodată posibil. Așa ca …

  • daniela

   Si?……ce facem?…..nimic…..ne amintim doar ce am fost si nu mai suntem…….atat facem…….aducem argumentele trecutului………degeaba…..am gresit atunci…dar acum?…..!!!!!…gresim si mai mult……vom fi desfiintati ca natie…

  • emilia emily

   asa ca…..nu intamplator ai ajuns matale director de nu stiu ce…..cu banii cui, la propunerea cui, vroiai imbogatire, acum o ai, pe vremea comunista,aveai ce avea toata lumea, dar ai vrut mai mult, bogatie, imbuibare, asa ca….taci

  • Ada

   Felicitari pentru reusita! Asta a fost una din hibele majore ale regimului Ceausescu, ca nu a dat deloc libertate de informare, de miscare. Marea parte din tinerii revolutionari pt asta au iesit pe strazi atunci, nu neaparat pt mancare. Nu putea insa sa puna latzul pe oameni sa munceasca si sa stranga cureaua pt a plati datoriile tarii integral, sa construiasca atat de mult si rapid, daca le dadea libertatea de a vedea bunastarea tarilor din vest, le mai dadea sportivilor sau actorilor sau unor invartiti posibilitatea de a iesi si desi o duceau relativ bine in tara si astia tot ramaneau in vest pe capete. In afara unor invartiti, securisti, nomenclaturisti care au avut capital dupa revolutie si au furat apoi de au rupt cu tot neamul lor tara asta, majoritatea eram niste amarati, infometati, fara lumina si caldura, cu o ora de program tv pe seara. Din pacate ce a urmat dupa Ceausescu si mai ales dupa jertfa miilor de vieti la revolutie, e infinit mai jalnic, penal, odios, de aceea parintii acestei tinere care a scris articolul, probabil ca sunt extrem de dezamagiti ca noi toti, iar fiica gandeste in acest fel fara sa fii trait vreodata aceea epoca. Insa daca nu ne trezim odata sa starpim caracatita de hoti de acum, vom continua sa traim 1000 de ani nu numai in orasele construite pe timpul lui Ceausescu ci si mizeria inimaginabila generata de penalii care ne conduc.

 11. Adrian

  Excelent articol

 12. gabriel pascu

  Cred ca este chiar mai mult decât atât. Existau doua blocuri militare încleștate atât de puternic încât practic se anihilau reciproc. Romania se juca pe vârful balanței si o inclina unde avea chef. Ceaușescu era cel mai puternic om al planetei! Este motivul pentru care rușii au trebuit sa renunțe la comunism. Sa permită astfel eliberarea “mâinilor” URSS si SUA care sa se poată ocupa de Ceaușescu…
  Numai ca Rusia si SUA s-au încleștat iarăşi…

 13. Pentru Romania se dorea in 1989 si ulterior in 1990 , numai ca la noi a esuat. Spun la noi, pentru ca la celelalte 2 state a reusit. Ce era Planul Wolf. Planul Wolf a fost conceput de cel care=i poarta numele fostul sef STASI din Germania de Est. Planul prevedea ca odata cu reintregirea Germanie sa se distruga statailatea celor trei beneficiare ale tratatului de la Veisailles ( si Trianon): Cehoslovacia, Iugoslavia si Romania. Uitati-va putin pe harta Europei azi si spuneti-mi care din cele 3 state mai exista azi??? Exact, asa cum ziceam si eu, singura care a dejucat planul Wolf a fost Romania. Dejucarea este meritul exclusiv al Fostei Securitati si a Armatei de Rezistenta (cei de la mapa R). Din pacare Armata Romana a fost virusata, tradadu-si si executandus-i comandantul suprem. O revolutie nu tine 10 zile cat a fost la noi din 15-25 dec . Sa fim seriosi:) si un copil de clasa a 4a stie asta. Rasturnarea lui Ceausescu era planuita din 87, la revelionul dintre 88-89 la UMT (Timisoara) se stia deja ca in locul lui Ceausescu va veni unu…Iliescu. Greseala lui Ceasescu a fost ca dupa ce a achitat datoriile in martie 89, nu a deschis granitele si nu a dat mancare la popor, el trebuia sa se retraga la al 14-lea congres si era bine mersi. Inainte de 89 la terminarea unei facultati primeai casa si servici . daca nu avea bani de mobila, intreprinderea care te angaja iti cumpara mobila si tot ce era nevoie , pe care o platea-i in rate modice. Azi… cand termini facultatea primesti cel mul u sut in fund:(

 14. Nitoi Mihai_Romeo

  Extrem de dureros adevarul rostit liber in acest articol!

 15. Alex

  Foarte adevărat. A avut greșelile lui dar Ceaușescu a fost singurul preşedinte patriot ar Romaniei! Numai un patriot se putea gândi la tara înainte de propria execuție. Jegurile – ca altfel nu le pot spune – de dupa ’89 numa or furat tara asta.

 16. gheorghe mladin

  e forte adevarat!! Dar asi spune ca de vina sintem tot noi poporul pt ca sintem individualisti daca nu ne vindecam de aceasta boala ma tem ca o sa ajungem mai rau ca cei din lumea a treia

  • Marin Dutu

   ACEST ARTICOL AL ACESTEI DOMNISOARE ESTE CEL MAI MARE ADEVAR SPUS DESPRE ROMANIA PROSPERA DIN PERIOADA LUI CEAUSESCU !
   Felicitari din toata inima .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.