Observator

Cei patru primari care au speriat Vestul

  Trei oraşe mari din Transilvania și unul din Banat, toate conduse de primari liberali, au înfiinţat sâmbătă, 8 decembrie, […]

 

Trei oraşe mari din Transilvania și unul din Banat, toate conduse de primari liberali, au înfiinţat sâmbătă, 8 decembrie,  Alianţa Vestului. Primarii „aliați” sunt toți liberali: Emil Boc – primarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Falcă – primarul Aradului, Ilie Bolojan – primarul municipiului Oradea și Nicolae Robu – primarul Timişoarei. Sub pretexte economice demagogice și sforăitoare, menite să inducă în eroare naivii, cei patru trădători ticăloși au declanșat un atac cu bătaie lungă la integritatea României, punând în practică teoriile ideologului secesioniștilor, Sabin Gherman, despre o așa-zisă „căpușare” financiară a Transilvaniei de către românii de dincolo de Carpați. Ca să invoci necesitatea autostrăzilor – o temă care prinde la turma naivilor! – , cum fac cei patru trădători, reprezintă un tupeu grosier, nu glumă, având în vedere că toate investițiile în infrastructura rutieră de mare viteză (autostrăzi) s-au făcut în ultimii ani doar în Transilvania!

                                                                                                                  Redacția „Justițiarul”

 

            Patru primari cu evidente atitudini antiromânești

Ilie Bolojan, primarul Oradiei de zece ani, începând cu anul 2008, este antinațional. Acum câțiva ani a profanat statuia lui Emanoil Gojdu (https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6-20/uitat-la-strand-statuia-lui-gojdu-zace-abandonata-intre-buruienile-din-strandul-iosia-133576.html), iar acum urmează să mute statuia lui Mihai Viteazu din centrul orasului. (http://www.bihon.ro/statuia-lui-mihai-viteazul-se-muta-in-centrul-civic/2140166) Și Eminescu a fost batjocorit la Oradea: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/mihai-eminescu-omagiat-cu-rosii-la-oradea-541984

„Lustruitorul de pantofi ai ungurimii in Ardeal, penticostalul Boc Emil, sluga lui Paszkany Arpad si a lui Soros, a retrocedat masiv Clujul ungurilor, repectiv cultelor manghiare romano-catolic, reformat, unitarian si evreilor de pretutindeni. Multi dintre prosti care l-au votat si rasvotat pe impostorul sectanto-politic Emil Boc se vor trezi ca pamantul de sub picioare nu le mai apartine si vor fi scosi incet incet din orasul preconizat sa redevina o veriga strategica a maghiarimii in procesul de dezlipire a Ardealului de la Romania.” (https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/07/21/emil-boc-a-vandut-tot-centrul-clujului-catre-unguri-si-evrei-cluj-napoca-un-oras-retrocedat-ce-le-mai-ramane-romanilor/)

„O scrisoare deschisă. Foarte deschisă! Domnule Nicolae Robu, primar al Timișoarei, Vă adresez următoarele în virtutea dreptului la petiție, consfințit de Constituția României, sub obligația morală pe care o resimt ca pasionat de istorie și în încercarea de a păstra demnitatea timișorenilor și bănățenilor nebatjocorită. Aflu cu surprindere că în Piața Unirii se va desfășura pe 12 mai  2018 un „Festival de lansare a schimbului de gardă”, ce va cuprinde o defilare cadențată prin centrul orașului, o trecere în revistă a gărzii cetății Timișoara și un ceremonial de schimb de gardă, figuranții implicați urmând  să poarte uniforme imperiale habsburgice. Organizatorii susțin că se bucură de sprijinul Primăriei Timișoara și al Consiliului Județean Timiș. Domnilor, vă reamintesc că nu ne mai aflăm sub ocupația imperiului habsburgo-austro-ungar de aproape un secol. Și vă informez că uniforme potrivite pentru un astfel de ceremonial are și Armata Română, așteptată în Piața Unirii cu flori și uriașă bucurie, ca simbol al izbăvirii de acel imperiu, rămas în istorie drept închisoare a națiunilor. Și vă invit la o altă trecere în revistă, dacă tot e folosit termenul.” (http://www.justitiarul.ro/dupa-modelul-alba-iulia-si-timisoara-scoate-garzile-criminalilor-habsburgi-la-defilare/)

„Patriotul” primar arădean Gheorghe Falcă vrea mutarea universității lui Soros de la Budapesta la Arad! Falcă este unul dintre primarii „Alianței Vestului”. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/gheorghe-falca-propune-relocarea-universitatii-finantate-de-soros-la-arad-701642

                 Primarii Vestului, „frați” pocăiți

Falcă este neoprotestant , la fel ca Boc și Bolojan.Cândva, ardelenii erau susţinătorii fervenţi ai PNŢCD, dar locul lor a fost preluat de liberali. Una dintre explicaţiile succesului lor este fidelizarea unui segment de electorat important în judeţe precum Arad, Bihor, Timiş, Sibiu sau Bistriţa-Năsăud, anume cultele neoprotestante. Penticostalii şi baptiştii din zonă merg constant la vot şi votează conform deciziilor luate de liderii comunităţii, pastori ajungând chiar în Parlament. Până la fuziunea cu PNL, au fost, în general, susţinători ai PDL. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, se numără printre aceşti reprezentanţi politici ai neoprotestanţilor din Ardel, ca şi fostul secretar general al PNL, acum primar la Oradea, Ilie Bolojan, membru al cultului baptist.” (https://jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/dihonia-dintre-provincii-in-partide-767519.html)

La primul si al doilea mandat, Emil Boc se declara mare pocait, ba penticostal, ba baptist, asta ca sa impresioneze comunitatea de neoprotestanti din Cluj care are niste mii de voturi bune.https://www.ziardecluj.ro/ipocritul-domn-boc-azi-se-da-mare-european-si-tolerant-acum-14-ani-vota-impotriva-comunitatii-gay

Nucleul neoprotestanţilor din PDL începe cu fostul premier Emil Boc, care este penticostal, la fel ca şi fostul primar de Cluj-Napoca, Sorin Apostu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, deputatul Daniel Buda, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Radu Țîrle. Deputatul Lucian Tipei este chiar fiul pastorului Pavel Tipei, şeful Cultului Penticostal din România, prieten la cataramă cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi acesta, dar şi socrul său, Gheorghe Seculici, fiind apropiaţi de penticostali.

Emil Boc a negat că este penticostal, însă a omis un detaliu: cei 300.000 de dolari luaţi de la pocăiţi. Conform Primăriei Cluj-Napoca, «Emil Boc a salutat finalizarea,a demersurilor comunităţii române penticostale din zona Chicago, inclusiv a Bisericii Philadelphia, legate de colectarea unor importante fonduri (aproximativ 300.000 USD) destinate îndepărtării efectelor inundaţiilor din România, urmând ca această sumă să fie direcţionată, prin intermediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, susţinerii proiectelor de refacere a zonelor afectate de calamităţi.» (…) Anghel Florin Serghei, William Brânză, Daniel Buda, Marius Dugulescu, Alin Popoviciu, Lucian Riviş-Tipei, Badea Riceard, penticostali PDL-işti, au propus, în preajma alegerilor prezidenţiale din 2009, proiectul de lege pentru stabilirea parteneriatului dintre stat şi biserică în domeniul asistenţei sociale, adoptat în luna decembrie a acelui an, de Camera Deputaţilor. Concret, proiectul prevedea ca toate bisericile din România, inclusiv cea penticostală, să primească ajutor de la stat.”  Fundațiile germane și cultele neoprotestante implicate în funcționarea statului român prin agenți de influență, propagandă și fonduri substanțiale

              Liberali lui Iohannis și-au tras „Alianța penalilor din Vest”

„ANI anunţă că a sesizat Parchetul General în legătura cu existenţa unui conflict de interese penal, în care s-ar fi aflat primarul din Arad, Gheorghe Falcă. Edilul ar fi aprobat documente pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de o firmă la care el şi soţia sunt asociaţi.” (https://www.mediafax.ro/social/primarul-gheorghe-falca-arad-gasit-in-conflict-de-interese-penal-de-catre-ani-reactia-lui-falca-am-mai-fost-cercetat-de-catre-ani-16174850)

Acest dosar îi vizează pe Emil Boc, Sorin Apostu şi Arpad Paszkany, implicaţi în afacerea Cartierul Tineretului, reconvertită după prăbuşirea afacerilor imobiliare în Parcul Voltaic Cluj-Napoca, un alt mega-proiect ce urma să fie realizat de SC Green Energy Napoca SRL. În urma reconversiei (operaţiune ilegală!), Consiliul Popular şi Primăria Cluj-Napoca nu mai primeau cele 384 de locuinţe sociale, ci energie electrică pentru iluminat oraşul. (https://www.cotidianul.ro/emil-boc-dosar-penal-pentru-afacerea-cartierul-tineretului/)

„Procurorii DNA l-au audiat vineri pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu, în calitate de suspect. Procurorii DNA anchetează retrocedarea ilegală a 968 de case în Timişoara, iar prejudiciul estimat s-ar ridicat la aproximativ 40 milioane euro. Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul edil al oraşului Gheorghe Ciuhandu au fost puşi oficial sub acuzare pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie.” (https://adevarul.ro/news/eveniment/primarultimisoarei-nicolae-robu-audiat-dna-suspect-intr-un-dosar-coruptie-1_58a6c2df5ab6550cb88cf4d2/index.html)

„Politicianul PNL a renunțat la funcția de prim-vicepreședinte PNL pe strategii politice. A declarat că demisia vine ”în condiţiile în care Primăria Oradea are un număr important de proiecte în derulare, atât proiecte europene, cât şi cele de investiţii din bugetele locale, timpul necesar derulării acestora, pregătirii acestora, este destul de mare. Am decis să-mi canalizez timpul pe care îl am la dispoziţie pentru aceste proiecte”. Ilie Bolojan e primar de 10 ani, din 2008. În aceste condiții, demisia sa a devenit suspectă, dând loc de interpretări sau scenarii.

O ipoteză, primită pe adresa redacției DCNews, este următorul: „Prim vicepreședintele PNL Ilie Bolojan a demisionat din cauza dosarelor penale aflate în cercetare la DNA Oradea acuzat de fapte de corupție. Informați opinia publică că unul din dosare are numărul 19/P/2017 și nu din cauză că nu mai are timp pentru aceasta funcție. I s-a cerut probabil să demisioneze să nu fie scandalul de foarte mare amploare.” Nu este pentru prima oară când se vehiculează dosare penale pentru Ilie Bolojan.  Prin urmare, am trimis o solicitare la DNA Oradea, care ne-a redirecționat către DNA Central, de unde am primit următorul răspuns: „Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Serviciul teritorial Oradea, alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi oferite, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001. În acest moment, persoana la care faceți referire nu are nicio calitate procesuală în cauza menționată de dvs.” este răspunsul primit de la DNA. (https://www.dcnews.ro/demisie-ilie-bolojan-scenariu-despre-adevaratul-motiv-raspunsul-dna_618267.html)

                                                                                           Culese de Cosmina BARBU

Citiți și:

Avocata Carmen Obârşanu: „Patru papagali s-au pozat călcând în picioare Constituția României”

„Alianța Vestului” – paradoxala unire a patru primari separatiști (II)

„Alianța Vestului” – paradoxala unire a patru primari separatiști

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.