Abuzuri

Cernavodă: oameni şi câini prigoniţi de-a valma!

Pentru sistemul corupt din România, plătesc câinii…   23 octombrie 2013 Cernavodă, judeţul Constanța, România Refugiul de animale „Spike” din […]

Pentru sistemul corupt din România, plătesc câinii…

  23 octombrie 2013 Cernavodă, judeţul Constanța, România

Refugiul de animale „Spike” din Cernavodă a fost agresat de către „SAVE THE DOGS” după procedura standard a Sarei Turetta: escortă a Poliției locale, mâncare pentru a atrage câinii din refugiu, tranchilizante și desfășurări de forțe pentru intimidare. În condițiile în care Justiția nu a emis o hotărâre cel puțin definitivă în dosarele în care ne judecăm cu primăria Cernavodă tocmai pentru terenul „SPIKE” ȘI TOCMAI pentru  MĂSURI ABUZIVE în TERITORIU, dosare în care este implicată și Sara Turetta, suntem oripilați de modul în care,  în calitate de cetățeni români, nu ne sunt garantate drepturile constituționale.  Cu câteva zile înainte de termenul procesului de la Curtea de Apel, Primăria Cernavodă și „Save the dogs” testează deja puterea noastră de rezistenţă și pregătesc terenul pentru un viitor abuz grosolan, abuz care nu a putut fi finalizat de către aceștia la început de an 2013 PRIN EVACUAREA FORȚATĂ A REFUGIULUI PENTR CÂINI „SPIKE”. S-a  apelat de două ori Serviciul de urgență 112, deoarece cadre din Poliția Locală au recurs la amenințări, îmbrânceli și cuvinte obscene la adresă domnului Viorel Tcaci.

    AU FOST TRANCHILIZAȚI CÂINI CU STĂPÂN ȘI URCAȚI ÎN DUBE. O ACȚIUNE ABSOLUT INUTILĂ CARE ADUCE MAI DEGRABĂ A REPRESIUNE ȘI A HINGHERIADA DECÂT LA IUBIRE ȘI COMPASIUNE FAȚĂ DE ANIMALE. Este cazul să va spun cât de grave sunt asemenea abuzuri și unde putem ajunge tolerându-le?  Vom fi snopiți dacă vom încerca să apărăm ceea ce este al nostru.  Faptul că s-a acționat atât de rapid împotrivă Refugiului SPIKE arată că anumite persoane implicate în “PROTECȚIA ANIMALELOR ” din România nu stau degeaba.

Nu s-a făcut nimic pentru că Legea eutanasierii câinilor să fie abrogata.  Dacă într-adevăr câinii din România nu mai au nici o șansa acest lucru se datorează într-adevăr sistemului corupt. Sute de câini așteaptă să fie adoptați, eutanasiaţi sau masacrați și unora le arde buza să distrugă adăposturi de animale și persoane incomode care nu au legătură cu sistemul. Fac un apel pentru reconsiderarea poziției noastre în față autorităților. Suntem cetățeni cu drepturi și nu putem fi obligați la desființarea noastră ca oameni.Vreți să faceți ceva pentru animalele din România și pentru drepturile noastre, uniți-va !

   Asociația pentru protecția animalelor „Spike”: stradă Avram Iancu , Tabăra ACH-Cartier Columbia, Cernavodă, judeţul Constanţa. Telefoane de contact : 0761944592 ; 0765197300. Persoane de contact : Doina Leşeschi şi Viorel Tcaci ;

 

   Plângere adresată Ministerului Afacerilor Interne

          Asociația pentru protecția animalelor „Spike” Cernavodă, prin reprezentanți legali Doina Leşeschi – Președinte și Viorel Tcaci – Director executiv, adresăm MAE următoarea plângere cu privire la Abuzuri și acte reprobabile comise astăzi de către Poliția Locală Cernavodă, în colaborare cu Asociația „Save the Dogs” – Sara Turetta, la Refugiul de animale „Spike” în urma cărora am fost nevoiți să apelăm la Serviciul de urgență 112 pentru a cere sprijinul Poliției oraș Cernavodă. Datorită faptului că Poliția Cernavodă nu a răspuns în termen util solicitării noastre am fost nevoiți să reapelam 112.

  Menționam următoarele:

 La începutul anului 2013 Consiliul Local Cernavodă a reziliat Contractul de concesiune al terenului pe care este amplasat Refugiul de animale „Spike” iar primarul orașului, domnul Gheorghe Hânsă, a emis o Somație de evacuare extremă a acestui teren.

 De la începutul anului 2013, și până în prezent, Asociația pentru protecția animalelor „Spike” se judecă cu Primăria / Consiliul Local Cernavodă pentru stabilirea legalității emiterii unor asemenea documente și măsuri. Ulterior au apărut probe în acest dosar că „Save the Dogs”, condusă de Sara Turetta – asociație pe care am adus-o în România pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari – este nu numai un susținător al Primăriei / Consiliului  Local Cernavodă, dar și autorul moral al demersurilor de distrugere a Refugiului „Spike”.

 În cele două dosare aflate pe rolul Tribunalului/Curții de Apel Constanța (986/118/2013;1682/118/2013) nu s-a emis încă o hotărâre definitivă și irevocabilă, existând încă posibilități de a  demonstra că documentele emise de către autoritatea locală sunt abuzive .  

În acest context am întocmit o adresă Către Poliția oraș Cernavodă, înregistrată sub nr.488010/16.01.2013, prin care cerem acesteia să ne asigure protecția prin a nu întreprinde sau înlesni acțiuni ce ne-ar putea aduce grave prejudicii pe durată proceselor, solicitând în plus ca să se asigure un climat de ordine și disciplină în Colonia Columbia, unde este amplasat și Refugiul de animale „Spike”, care în decursul celor 13 ani  de funcționare a fost victimă a mai multor agresiuni, inclusiv atacuri pentru furt din incintă.

   Astăzi, 23 octombrie 2013, Poliția locală Cernavodă a început, de dimineață, cu câteva raiduri în zonă coloniei, activând persoane cărora le-au cerut sprijin pentru o posibilă acțiune împotrivă Refugiului „Spike”. În jurul orelor 11, în poartă Refugiului „Spike”  s-au mobilizat două echipaje ale Poliției Locale Cernavodă şi personal al Asociației „Save the dogs”, care are un adăpost propriu. Toţi aceştia erau dotaţi cu pistoale tranchilizante, cu saci de mâncare uscată pentru câini şi o DUBĂ mare pentru Transportat câini.

 Scenariul a decurs conform planului: incitarea cu mâncare a câinilor din refugiu, tranchilizarea rapidă și urcarea lor în dubă, pe fondul agresiunii verbale, a îmbrâncelilor și chiar a loviturilor provocate domnului Viorel Tcaci – director și administrator al adăpostului de animale „Spike”.

 Discutând cu echipajul Poliției Cernavodă, sosit după al doilea apel la 112 am constatat următoarele:

 1. Aceștia AU MINIMALIZAT faptul că problemă adăpostului „Spike” nu este finalizată în instanță și NU AU ȚINUT CONT de modul și forma în care acțiunea  inițiată de Sara Turetta, supervizată de către PRIMĂRIE, este un abuz;

 2. Nu au vrut să evalueze mobilizarea de forțe din POARTA de intrare în Refugiul „Spike”;

 3. Nu au vrut să constate și să evalueze faptul că mai mulți câini cu stăpân dintre care și câini proprietate „Spike” au fost ridicați în dube;

 4. Nu au intervievat Poliția Locală cu privire la agresiunile verbale și fizice îndreptate împotrivă domnului Viorel Tcaci;

 5. Nu au făcut verificări din care să reiasă dacă Asociației „SPIKE” i s-ar fi făcut vreo notificare prealabilă cu privire la aspectele legate de funcționarea refugiului;

 Poliția orașului Cernavodă  a făcut o prezența formală la Refugiul „Spike”, demonstrând încă o data pericolul pe care îl poate reprezenta autoritatea locală folosită în scop abuziv și ilegal.

 Pentru aceste motive, Asociația pentru protecția animalelor „Spike” va intră gradual în grevă de avertisment, grevă a foamei, grevă neagră, cu alertarea organismelor internaționale de profil.

 Față de toate aspectele semnalate va solicităm să dispuneți măsurile legale ce se impun printr-o analiză profund obiectivă și echidistantă.

23 octombrie 2013                                                               Cu înaltă considerație,

                                                      Doina Leşeschi, Preşedinte fondator Asociația „Spike” – Cernavodă

 NOTA REDACŢIEI: Printre ONG-urile despre care deţinem informaţii că sunt „specializate” în exporturi de maidanezi peste hotare – trafic internaţional de animale! –  se numără şi „Save the dogs” din Cernavodă, condusă de Sara Turetta!

 

 

1 Comment

  1. Casandra

    Sara Turreta doreste sa ia cainii “adoptabili” de la SPike, pe cei bolnavi ii va ucide, si cu ocazia asta, cu cat va avea mai multi caini cu atat va cere mai multe donatii…poate cineva se uita pe Site-ul Save the Dogs sa vada donatii in valoare de SUTE DE MII de EURO… In privinta suprevegherii aplicarii legilor pentru protectia animalelor…STD se tine cam departe, dar colaboreaza foarte bine cu primarii care au la activ abuzuri si omoruri de animale…abuzurile autoritatilor locale NU sunt vazute …in schim STD lupta cu inversunare IMPOTRIVA unui ONG Romanesc….si nu este primul, dar sa speram ca incepe sa-si vada de afacerile lor si lasa ROMANII IN PACE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *