Cadran international

China va salva omenirea de pandemia coronavirus?

   China este implicată în acțiunea de salvare a omenirii de criza COVID-19. China a dovedit deja că a fost […]

 

 China este implicată în acțiunea de salvare a omenirii de criza COVID-19. China a dovedit deja că a fost posibil să supraviețuiască epidemiei virale pentru că a întreprins acțiuni preventive adecvate, oferind astfel prin exemplul său un vector de direcție pe care ceilalți să-l urmeze în eforturile lor pentru revenirea la normal. Atât carantina involuntară, cât și carantina voluntară sunt acum noua abordare pentru întreaga lume, după ce au fost testate pentru prima dată în China și aceasta nu este totul.

Armata chineză a preluat controlul în asigurarea aprovizionării cu bunuri a poporului chinez, o altă metodă preluată și aplicată în întreaga lume de către forțele armate ale altor țări. În plus, militarii din China au colaborat îndeaproape cu autoritățile locale pentru a gestiona orașele, cartierele și blocurile de apartamente, atât în identificarea posibilelor infecții, cât și în organizarea unor scurte deplasări ale cetățenilor pentru a cumpăra bunuri și produse de bază, model pe care l-au preluat și celelalte țări datorită eficienței sale.

China își înțelege responsabilitatea față de restul lumii ca lider global și de aceea se dedică să-i ajute pe toți cei care-i solicită ajutorul său. Ca exemple importante în acest sens, China trimite ajutoare medicale, echipe de medici specialisti, teste, echipamente de protecție și provizii în Serbia, Italia și alte țări. În plus, în timp ce SUA continuă să sancționeze cu cinism mizantrop state precum Iran, Siria și Venezuela, China continuă să coopereze cu acestea, ceea ce salvează nenumărate vieți din aceste tari, în situații de urgență.

Pe măsură ce restul lumii se închide, China se redeschide treptat, după ce a reușit să aducă epidemia sub control la ea acasa. Ceea ce înseamnă, în contextul global, că „Fabrica Lumii”, așa cum este numită China de către mulți, va deveni în mod inevitabil indispensabilă pentru recuperarea tuturor. În timp ce țările rigide și obstructioniste la politica de întrajutorare a Chinei vor avea o perioadă dificilă pentru revenirea la normal, China va fi deja la standardele economice obișnuite, pregătită să furnizeze bunuri de bază și alte bunuri de larg consum de care toată lumea va avea nevoie cu disperare.

Având în vedere acest lucru, este relevant să ne amintim de Belt & Road Initiative (Noul Drum al Mătăsii), o strategie de dezvoltare globală adoptată de guvernul chinez în 2013 care implică dezvoltarea infrastructurii și investiții în aproape 70 de țări și organizații internaționale din Asia, Europa și Africa. Aceasta va fi o potențială platformă pe care se va desfășura o mare parte din redresarea globală.

Belt & Road Initiative (Noul Drum al Mătăsii) nu este doar o inițiativă bazată pe comerț, ci și pe investiții, chiar în unele dintre economiile cele mai dezvoltate, cum ar fi cele din SUA și Europa, care si-au rulat rezervele lor rapid, dar ineficient și au intrat în crize fără precedent. China va avea, comparativ, mai multe fonduri disponibile în ofertă și facilități pentru recuperarea acestora.

Republica Populară este dedicată schimburilor win-win (câștig la câștig) pentru a construi în cele din urmă o relație a intereselor comune, iar asistența sa umanitară, oferită altruist pentru restul lumii, reprezintă dovada că este sinceră și în concordanță cu idealurile nobile, fără îndoială.

Creșterea gradului de conștientizare a rolului de lider pe care China este gata să îl joace în redresare globală ar putea fi scânteia care a declanșat din partea SUA o intensificare mizerabilă a războiului său de informare eronată, desfășurat împotriva Chinei, prin referirea neîntemeiată la COVID-19 ca fiind „coronavirusul chinez” sau alte variante similare, pentru a da vina pe Beijing pentru pandemie. Inducerea în eroare a avut ca scop panicarea oamenilor foarte sensibili emoțional și altfel a subminat influența discretă și benefică a Chinei la nivel mondial.

Nu numai că este tactic imoral, dar este, de asemenea și periculos, fiindcă unele țări care au nevoie disperată de asistență din partea Chinei ar putea decide să nu-l solicite, deoarece liderii lor au căzut victime ale războiului informațional declanșat de SUA prin care se transmite permanent că Beijingul este responsabil pentru apariția COVID-19.

Oficialități chineze susțin că virusul COVID-19 a ajuns la Wuhan prin intermediul participanților americani la Jocurile Militare Mondiale, care au avut loc între 18 și 27 octombrie 2019. Oamenii din întreaga lume pot vedea că de fapt SUA a avut Pacientul 0 al coronavirusului, așa cum precizează Robert Redfield, virusolog american, actualul director al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) și administrator al Agenției pentru substanțe toxice și registrul bolilor. Acesta a declarat în data de 11 martie 2020, în fața Congresului SUA, că unele decese din America, înregistrate înainte de apariția coronavirusului în China, au fost identificate ulterior drept cazuri cauzate de coronavirus: https://twitter.com/i/status/1237974799999062016

Oricât ar incerca, SUA nu va reuși să stopeze China în efortul ei de a salva lumea de virusul COVID-19.

                                                                                        Andrew Korybko, 23 martie 2020

Andrew Korybko este un analist politic american, specializat pe relația strategică a SUA în Afro-Eurasia și colaborator al Global Research.

                                                                                  Traducere și adaptare Simina Barbu

Sursa: Global Research

 

1 Comment

  1. CraiDeSeara

    Este ciudat că ai încredere în CDC având în vedere faptul că ei au organizat un “exercițiu” al pandemiei cu 2 luni înainte ca aceasta să aibă loc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *