Internet

Chitic, 50.000 euro de la Facebook pentru că a fost cenzurat. Şoşoacă va susţine demersul său?

  Cenzura facebook exasperează chiar şi oamenii promovaţi de propaganda rusă. Gestul de a aduce în instanţă abuzurile cenzurii de […]

 

Cenzura facebook exasperează chiar şi oamenii promovaţi de propaganda rusă. Gestul de a aduce în instanţă abuzurile cenzurii de tip stalinist tipice reţelei de socializare a lui Zukerberg merită însă preluat de toţi cei ce nu tolerează cenzura alb-albastră. Avocatul Dan Chitic,intens promovat de Sputnik şi unul dintre actorii scenei împotriva măsurilor dispuse de guvern pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, a anunţat, recent, că a dat în judecată platforma lui Zukerberg după ce i-a fost ştearsă o postare şi a fost suspendat o săptămână de cenzura facebook.

„După o săptămână de surghiun virtual, la care am fost condamnat pe loc cu executare pentru crima de a fi gândit şi vorbit liber, iată revin smerit, dar nu spăşit, printre voi. […] Ieri, 29.12.2020, am formulat o Cerere de chemare în judecată prin care îl voi aduce în faţa justiţiei române pe pârâtul Facebook, cerere ce are ca scop apărarea drepturilor mele fundamentale – Libertatea gândirii şi a opiniilor şi libertatea de exprimare – dar şi a dreptului de proprietate intelectuală asupra postărilor mele. Cererea a fost deja înregistrată”, a precizat  Dan Chitic menţionând şi portalul tribunalului unde a fost înregistrat dosarul cauzei.

În plus, a fost sesizată şi Comisia de abuzuri din Senat „cu privire la încălcările repetate ale drepturilor fundamentale ale cetăţeanului român în spaţiul virtual”, comisie condusă de senatoarea formaţiunii AUR, Diana Şoşoacă.

În fapt, în seara zilei de 22 decembrie 2020, în jurul orelor 22.50 am publicat pe contul personal Dan MV Chitic – cont cu 5000 ‘prieteni’ şi urmărit de peste 19.500 persoane, de la domiciliul meu din Bucureşti un text pe reţeaua de socializare Facebook, text intitulat ‘Un 22 Decembrie trist’ în care am realizat dintr-o perspectivă personală o analiză succintă a evenimentelor din decembrie ’89 şi a evoluţiilor socio-politice din ţară noastră văzută din prisma celor 31 de ani scurşi de la Revoluţie”, a explicat avocatul amintit care solicită 50.000 de euro despăgubiri şi cere Facebook să distrugă echipamentele cu care i-a fost ştearsă postarea:

Să obligaţi pârâtul Facebook să comunice public postarea subsemnatului din 22 Decembrie 2020 pe reţeaua de socializare Facebook al cărui operator în Europa este pârâtul, cu respectarea art. 10 al. 1 lit. a şi d, 13 lit. f şi art. 20 din Legea 8/1996;

Să constataţi în temeiul art. 188 din Legea 8/1996 încălcarea drepturilor recunoscute şi protejate prin Legea 8/1996, urmând să recunoaşteţi dreptul subsemnatului de a-mi face publică creaţia pe reţeaua Facebook şi să obligaţi pârâtul Facebook să mă despăgubească cu suma de 50.000 Euro pentru repararea daunelor morale cauzate prin alterarea/ştergerea creaţiei mele şi prejudiciului pentru întreruperea accesului meu la reţea de socializare Facebook pentru 7 zile;

Să dispuneţi luarea măsurilor provizorii a interzicerii imediate a încălcării dreptului meu de proprietatea intelectuală asupra textului postat în data de 22.12.2020, drept care face obiectul unei acţiuni ilicite şi actuale din partea pârâtei Facebook, în conformitate cu dispoziţiile Art. 188 al. 3 din Legea 8/1996;

Să obligaţi pârâtul să distrugă echipamentele şi mijloacelor aflate în proprietatea făptuitorului a căror destinaţie unică sau principală a fost aceea de producere a actului ilicit de cenzurare a creaţiei subsemnatului;

Să obligaţi în temeiul Art. 188 al. 10 lit. d din Legea 8/1996 pârâtul Facebook să răspândească informaţiile cu privire la hotărârea instanţei de judecată, inclusiv afişarea hotărârii, precum şi publicarea sa integrală în reţeaua proprie şi în mijloacele de comunicare în masă din ţările în care funcţionează reţeaua de socializare Facebook, pe cheltuiala pârâtei”, se arată în plângerea avocatului Dan Chitic.

Mihai HERSENI

 

10 Comments

 1. Dan

  Inca o data Justitiare, doamna Arhire, domnul Diaconu mai sant publicati pe aic. ? i sau …

 2. Capitanul

  Bravo dumnealui;un om cu atitudine;pentru descurajarea spurcaciunilor ce detin astfel de retele,trebuie deschise cat mai multe procese;LEGEA spune clar ca dreptul la exprimare este INVIOLABIL;nu are cum sa nu castige,oricat de corupti ar fi judecatorii care ii vor judeca plangerea.

 3. Dan

  La multi ani si tie Justitiare !
  Bine atunci.

 4. bali

  Facebook devine tot mai mult un instrument de cenzura bolsevica.
  Eu am fost blocat pentru ca am folosit in postari cuvintele “jidan” si “tigan”. Nemtii au voie sa le zica la jidani “jude” si anglofonii “jew”, respectiv la tigani “zigeuner” si “gypsy”, eu musai trebuie sa le zic noile denumiri autoadoptate “evrei” si “rromi” in timp ce Romania (ROM) trebuie scrisa Roumanie (ROU).
  Istoric vorbind, dupa marele exod babilonean, s-au intors in Ierusalim doar triburile lui Iuda (iudeii, jude, jew, jidani), nu si cele ale lui Israel care s-au piedut in zona India-Pakistan-Afganistan.
  Ierusalimul este cucerit de Titus in anul 70 e.n. si poporul iudeu este nimicit si imprastiat in lumea larga. In 1948 se infiinteaza sub protectia Angliei Israelul care cucereste aproape tot teritoriul Palestinei arabe.
  Aici locuiesc aproape jumatate din jidanii de pe pamint (7 milioane), restul sint in SUA (intre 6 si 10 milioane, nici macar nu s-au numarat besnitele).
  Toate celelate tari ale lumii nu au incurajat stabilirea jidanilor pe teritoriile lor.
  Oare de ce ?

 5. Dragos

  Aceste actiuni nu vor avea nici un efect asupra lui facebook. Singurul lucru care trebuie facut e sa renunti la ei si eventual sa cauti o alta retea necenzurata. Daca toata lumea renunta la facebook (asa cum merita) aceasta retea de socializare va disparea pentru totdeauna.

  • Dragos, asa este si eu am renuntat la FB sa raman ei in cloaca lor de manipulatori propagandisti.
   Merita sa depunem cu totii un efort sa ne stergem voma.

 6. maxtor

  S-A ARS IN PO-PO CU FB,
  ca o videochatista de pe centura,
  acum vrea “dez-bagupire”?!

  ori cu sufletu in rai ori cu pwola in cur!
  -da-le blesteme,praful sa se aleaga the zucherberh,
  praful sa se aleaga de fb!!

  CANON:
  -incetezi cu fb!

 7. maxtor

  adica:
  daca ala pune mana pe banii fb o sa spunem ca S-A VADUT!!!!!!!!

 8. gigimutu

  pai bai oamenilor,

  stergeti-va conturile de fb, lasati-l pe zuckerbauer sa piara in rahatul lui!!!! huoooooooooo!!!

  daca nu stiati, mai demult, acu cred ca nu mai apare asa, la conectarea pe pagina de start a fb, apareau niste punctulete galbene, care pareau a nu avea nici o noima, dar daca le uneai cu niste liniute, aparea in engleza SPY (spionaj, a spiona), deci fb = spionaj, sper ca va este clar!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.