Cap limpede

Cică tinerii, pentru că sunt frumoşi, au dreptul să iasă în stradă, bătrînii, nu!

                             Das Neue Lebensraum Pe Facebook circulă […]

 

 

                         Das Neue Lebensraum

Pe Facebook circulă intens texte ale aşa-zişilor tineri frumoşi şi inteligenţi care se revoltă că „bătrînii” ies în stradă pentru diverse cauze.

Aceiaşi tineri sunt luaţi de lobby-iştii sistemului şi puşi în centrul preocupărilor lor pentru viitorul luminos al naţiei, viitor organizat în cuşca de aur a corporaţiei globale care îi va împrumuta ieftin acum, pentru a-i putea ţine în iobăgie timp de minimum 49 de ani tineri şi frumoşi.

Bănuiesc că şi Olteanu Bogdan se crede tînăr şi frumos şi inteligent. Poate şi dl. Isărescu.

Tinerii frumoşi cu priviri inteligente erau şi cei care au rezonat cu ideile lui Mussolini şi Hitler, şi cei care au intrat cu tot sufletul lor frumos în SS-ul nazist, şi cei care au asigurat paza sclavilor de la Auschwitz şi de la IG Farben asigurînd consolidarea ideologiei naziste a lebensraum-ului. Tineri frumoşi şi inteligenţi erau şi sovieticii care ne-au adus cu ei frumuseţea de ideologie bolşevică şi ne-au luat casele şi resursele. Toţi erau tineri, inteligenţi, entuziaşti care îşi făceau treaba cu zîmbetul pe buze.

Eu vă zic: terminaţi cu prostia asta corporatistă pe care o share-uiţi fără să vă daţi seama de pericolul fascist pe care îl propagă şi de nedreptatea pe care o conţine.

Cică tinerii, pentru că sunt frumoşi, au dreptul să iasă în stradă, bătrînii, nu. Tinerii frumoşi şi inteligenţi sunt fii şi fiice de bătrîni şi sunt viitorii captivi ai sistemului care îi vrea consumatori fericiţi. Bănuiesc că ştiţi asta – aveţi părinţii captivi ai băncii, care s-au împrumutat cînd erau tineri şi acum sunt îmbătrîniţi de ratele triplate de bancă şi sunt executaţi silit în stil tînăr şi inteligent, cu zîmbetul pe buze.

Unii dintre ei sunt executaţi pentru că v-au garantat vouă împrumuturi. Şi nu ştiu cît de inteligenţi or fi acei tineri de care ziceţi că doar ei au dreptul să protesteze, dar ştiu că părinţii noştri au avut inteligenţă emoţională să ne crească atunci cînd era infinit mai greu ca acum, iar acum tinerii frumoşi şi inteligenţi nu mai fac copii decît din greşeală…

Ei, părinţii noştri, vedeau un viitor şi un sens al vieţii; tinerii frumoşi şi inteligenţi de azi, cei care butonează smart-phone-ul şi se cred hiper-deştepţi şi eficienţi, văd doar prezentul. Timp în care valorile şi tradiţiile europene sunt şterse de invazia culturii de tip fundamentalist, islamic sau norvegian, nu contează.

Cum spunea Umberto Eco: paginile de socializare au creat imbecilului satului convingerea că el este deţinătorul adevărului.

                                                                                                            Gheorghe PIPEREA

 

10 Comments

 1. Sandu Sandru

  Da aveti dreptate. Arma lui basescu si a celor ale caror interese le reprezinta, ura intre generatii, indoctrinarea tineretului lobotomizat in cei ultimi 26 de ani(fara istorie, fara cultura, fara capacitate de a compara, fara demnitate si onoare, etc, etc) in numele unei false „globalizari” ce are neamtul azi am si eu, ce are un doctor am si eu fara sa inteleaga ca ce ii desparte este oceanul cunoasterii, al educatiei si al masurii. Dezbinarea aceasta fenomenala care are drept tinta esenta insa a identitatii ca om si ca notiune de contiinta nationala trebuie oprita cu orice pret. lumi se infrunta azi. dar noi ce credem ca nu este bine ce se intimpla cu natia noastra trebuie sa avem o abordare pragmatica si fara ura care sa ne intunece mintile si sa cadem in capcana de afi ca cei ce ne improasca cu noroi. Noi, cred ac avem rolul cel mai greu de a dezamorsa aceasta bomba infernala, insiduoasa, mirsava pusa de cei cu lunga experienta in distrugeri. Si nu putem face acest lucru decitraspunzind cu calm, cu legea in mina si mintea pe umeri dar mai ales cu argumente, cu intelegerea motivatiilor celor ce ne ataca . Nimeni nu detine adevarul absolut dar cind raul si reaua credinta ajung la rang de Adevar, nu mai putem sa raminem indiferenti . Totul este sa fim cit mai multi de buna credinta. Se incearca reconfigurarea frontierelor si a sferelor de influenta si regresul politic, social, economic, crearea de crize artificiale este evident. Se incearca repetarea istorica desi cei ce au trait acele vremuri de groaza mai sint inca aici. Acest lucru este posibil pentru ca in cei 70 de ani de acalmie s’a facut totul de „unii” ca tineretul la nivel mondial sa nu cunoasca adevaratul pericol in marea sa majoritate. Ignoranta cel mai mare dusman al popoarelor ce devin astfel prada celor ce stau la pinda. Gata, s’a ajuns la crearea de smarturi care te obliga sa folosesti retina ptr a scoate bani. Asta spune totul pentru cei ce au refuzat lobotomizarea intelectuala.

 2. Panaitescu Luciana

  exceptional

 3. maria

  Pacat, tinerii acestia frumosi, cum se eticheteaza, nu au invatat nimic pana acum, respectul fata de semenii lor, respectul pentru parintii si bunicii care au facut sacrificii pentru ei. Îi iubesc si îi respect pe tinerii care au coloana vertebrala, destepti , in sensul bun al cuvantului. Pentru teribilistii care cred ca au gasit formula „tinerete fara batranete” nu am decat desconsideratie, mila !!!

 4. Jeny Sarbu

  Stau si ma intreb , acesti tineri care se cred buricul pamantului , ce au realizat pana acum ??? NIMIC !!! Apoi , ei de unde se trag , cumva din extraterestrii , nu din batranii de care isi bat joc ?? Eu consider ca, in primul rand sunt vinovati parintii care , ori nu i-au educat , ori si-au tratat la fel patintii.. Tinerilor , invatati din greselile trecutului , nu le repetati !!

 5. CONSTANTINESCU

  DOAMNE! CINE LA SPALA CREERILE SI ISI BATE JOC DE ACESTI TINERI CARE, DE FAPT, ADUC ACUZATII GRAVE PARINTILOR SI BUNICILOR LOR. ACESTIA ,POATE CU GREU, S-AU STRADUIT SA-I EDUCE IN SPIRITUL RESPECTULUI PENTRU CEI VARSTNICI SI PENTRU GANDIRE RATIONALA. TARA NOASTRA ESTE RAVASITA SI CU SPRIJINUL LOR ACORDAT, PRIN INDOBITOCIRE, MAFIEI . CEI BATRANI VOR PLECA, INCET, INCET, SPRE ALTA LUME DAR VOI VETI RAMANE SA VA MANCATI INTRE VOI SI INTRE COPIII VOSTRI PENTRU CE ? VENINUL VOSTRU FATA DE POPORUL ROMAN A FOST DEJA VARSAT! SUNTETI PARTASI, IN FATA ISTORIEI, PENTRU DISTRUGEREA TARII. DUMNEZEU SA VA PEDEPSEASCA DUPA VOIA SA !

 6. Silviu

  Tocmai ,sa nu repetam greselile ! Sa lasam justitia sa-i judece pe CEI care au gresit .De ce Voiculescu nu trebuie sa dea banii statului ?? De ce il plangem pe Voiculescu ? De ce ,batranii pensionari sustinatori nu au macar 1 milion de euro ,nu zeci cum are Voiculescu ? Care batran pensionar muncind cinstit e plin de bani ?? Sunteti manipulati de caracatita lui Voiculescu care isi apara propriile interese banoase . Nu ati invatat din manipularile trecutului comunist in care ati trait ? De ce eu ,ca pensionar ,nu am atatia bani ca Voiculescu ? Din lipsa de noroc ? De ce eu sunt liber si el la puscarie ? Poate acelasi noroc .De ce eu nu am putut cumpara copilului meu o casa sau o masina ? Ei cum au facut atatia bani ? Nimeni nu a muncit cinstit pentru banii astia .Sa ne amintim anii ’90 .,sa ne amintim cum traiam atunci ,cati bani aveam .Cine avea atunci milioane ???? Voiculescu avea ! Muncind cinstit ! ? Atunci sa il sustinem ,ca e de-al nostru ! Bine zis: sa nu uitam trecutul !!!!

  • justitiarul

   Articolul nu se refera la Voiculescu, e un protest impotriva camatarilor bancari.

 7. Remus

  Din pacate se pare ca unele persoane au inteles ca mitingul din Piata Constitutiei a fost facut pentru Voiculescu. Concluzia: nu au inteles nimic !. Subiectul asta se poate aborda separat cu istoricul lui si argumentele de rigoare. Ceea ce este mai trist este faptul ca multi din acesti tineri „frumosi si liberi” care nu stiu cum sa parodieze mai tare pe parintii si bunicii lor care s-au sacrificat si au construit aceasta tara. au un suflet hidos, o atitudine incoerenta si o gandire lipsita de continut. Ceea ce este mai trist este faptul ca acesti tineri vor fi conducatorii Romaniei de maine. Ce se va alege de aceasta tara frumoasa? Doar Dumnezeu poate sti !

 8. Alexandru Lascau

  Asta ar trebui difuzat inaintea fiecarui jurnal de stiri si in timpul emisiunilor de divertisment gen Xfactor, vocea Romaniei, etc. Imi iubesc cei 3 copii putin mai mult decat imi iubesc tatal si stiu ca si ei ma vor iubii mai putin decat isi vor iubii proprii copii, dar sa ajung sa-i jignesc pe cei mai in varsta nu-mi pot imagina. Cred ca tine de cultura fiecaruia modul in care se exprima si manifesta. Cred ca de fapt nu este decat o lozinca securista care incearca sa puna pe tapet lupta dintre generatii pentru a putea invrajbii si manipula masele.

 9. Andrei

  Ok doar noi tinerii va jignim pe voi oamenii in varsta. Dar eu care merg linistit pe strada fara sa ma bag in vorba cu nimeni cand merg spre magazin in fiecare zii sa cumpar ce trebuiesc in casa si gasesc o persoana de 30+ cara fara motiv ma jigneste si ma injura. Aici nu e nici tineretu de vine si nici oamenii in varsta. Asta e mentalitatea noastra de ce sa imi accept vina mai bine o dau pe altu si mai e una ii bagam pe toti in aceeasi oala. Traiesc in tara asta, o iubesc dar detest gandirea asta de cocos infumurat. O chestie va zic exista tineri/oameni in varsta educati si needucati nu ii mai bagati pe toti in aceeasi oala sau categorie. O zi buna si frumoasa va doresc; La revedere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *