Cinema

Filme venezuelene contemporane la Muzeul Național al Țăranului Român (5-7 mai 2015)

COMUNICAT DE PRESĂ CICLUL DE FILME VENEZUELENE 5-7 MAI 2015 MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN   Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela […]

COMUNICAT DE PRESĂ

CICLUL DE FILME VENEZUELENE

5-7 MAI 2015

MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN

 

Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela la București, Centrul Național Autonom al Cinematografiei din Venezuela și Muzeul Național al Țăranului Român au plăcerea de a invita publicul larg pentru a se bucura de ciclul de filme venezuelene contemporane. Printre nenumăratele obiective de transformare integrală ale Statului pe care guvernul venezuelean și le-a trasat ca scop acum 16 ani în momentul când Președintele Hugo Chávez a preluat puterea, s-a stabilit ca prioritate, consolidarea unui program socio-cultural care să educe prin intermediul acțiunilor artistice și prin care creativitatea să devină parte a cotidianului. Așa iau naștere multe programe dedicate culturii și creației artistice, printre care Villa del Cine, prima dar și singura casă de producție cinematografică a Statului venezuelean, inaugurată de Comandantul Suprem Hugo Chávez Frías, la data de 3 iunie 2006, ca proiect cultural reprezentativ al Guvernului Bolivarian pentru dezvoltarea artelor. Scopul său principal este producția cinematografică de filme de ficțiune și documentare, care să promoveze și să readucă la viață diversitatea și valorile culturale de identitate națională și universală, folosind cea mai înaltă tehnologie pentru realizarea acestuia, exact ca un talent uman format de profesioniști și tehnicieni cu experiență în domeniu și artiști novici, care aduc propuneri inovatoare pentru industria cinematografică internațională. Datorită acestui impuls, Venezuela produce în prezent, fie cu sprijinul casei de producție fie al altor organisme guvernamentale, opere cinematografice remarcabile și inovatoare.

Poster Muestra de Cine Venezolano RUMANO-page-001 (1)

Cu această ocazie, Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela a selecționat trei filme de calitate și de diferite genuri, alese pentru a satisface toate gusturile spectatorilor.

Casa de la Sfârșitul Timpurilor (2013) este prima producție cinematografică de suspans cu elemente supranaturale, groază și științifico-fantastice alecinematografiei venezuelene și este opera primului regizor Alejandro Hidalgo, care a contat pe sprijinul casei de producție Villa del Cine pentru a realiza prima sa lucrare cinematografică. Acest film de succes povestește istoria personajului Dulce, mama unei familii care are parte de niște întâlniri ciudate în vechea sa casă, drept pentru care va trebui să deslușească un mister întunecat. Trei zeci de ani mai târziu, Dulce, îmbătrânită, se întoarce în casa sa, unde va trebui să descifreze misterul și tragedia care au chinuit-o toți acești ani. Filmul a fost clasat pe locul șase în lista filmelor de succes latino-americane ale anului 2013 și catalogat drept filmul de groază cel mai vizionat din toate timpurile din Venezuela. De asemenea, filmul a participat și a fost premiat în cadrul mai multor festivaluri de filme fantastice dintre cele mai renumite.

Nebunia papagalului (2012) este o comedie a regizorului venezuelean John Petrizzeli, produsă de Villa del Cine, care povestește aventurile unui papagal după ce a fost vândut unor traficanți de animale când era mic în perioada dictatorului Marcos Perez Jimenez. Acesta va trece din mână în mână toată viața sa și își va schimba numele în funcție de stăpân și caracteristicile acestuia, în timp ce observă în fața ochilor lui evoluția Venezuelei timp de 50 de ani (din 1950 până în 2000). Papagalii pot trăi peste 50 de ani.

Mărul albastru (2012) este o dramă al regizorului Olegario Barrera. Diego, un copil de 11 ani, cu serioase carențe emoționale, se vede obligat să petreacă vacanța cu bunicul său Francisco, pe care abia îl cunoaște, la o fermă mică din Anzii venezueleni. Este o lume complet nouă, fără televizor, fără telefon mobil, fără electricitate și cu un frig de crapă pietrele, dar experiența care se învârte în jurul unui măr magic, îl marchează pentru toată viața. Această producție ne poartă spre frumoasele peisaje ale Anzilor venezueleni putând cunoaște astfel cultura și rutina populației andine.

Programa RU, p.2

Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela din București, Centrul Național Autonom al Cinematografiei din Venezuela și Muzeul Național al Țăranului Român invită publicul român să se bucure de acest ciclu de filme venezuelenecare îl va introduce în cultura venezueleană.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *