Observator

Ciiiiineeeee… esteeeee… geneeeraluuul???

  Chiar, m-am întrebat și eu, ascultând o secvență din EUROATLANTICA, emisiune transmisă de Radio România Actualități, pe data de […]

 

Chiar, m-am întrebat și eu, ascultând o secvență din EUROATLANTICA, emisiune transmisă de Radio România Actualități, pe data de 14 mai 2020, cine oare o fi generalul? Iar pentru că generalul avea niște idei care mi-au dat fiori de-a lungul coloanei vertebrale, l-am căutat și l-am și găsit…

Domnul general(r) Stan Petrescu, care este și profesor universitar-doctor, asociat în cadrul mai multor universități din România, scrie mult, vorbește la fel de mult și are o biografie ilustrând succesul său deplin. Dar pe mine o astfel de biografie de succes mă interesează mai ales prin prisma activității sale didactice. Căci ascultându-l vorbind la radio și citindu-i editorialele, publicate mai ales în ZIUA VECHE, am încercat să-mi imaginez cam în ce fel a modelat domnul general plastilina numită „tânăra generație”, în calitatea sa de profesor.

De exemplu, întrebat de redactorul Radio România Actualități despre „starea de alertă”, domnul general Stan Petrescu a făcut următoarele afirmații:

G-ral Stan Petrescu: „Așadar alerta invită la mai multă precauție, la mai multă prudență… Eu nu știu de ce parlamentul a putut să radă (!!!) un articol privind angajamentul forței publice … Păi, domnilor, dragi ascultători, în toate statele lumii civilizate forța publică IMPUNE! ea trebuie să fie prezentă pentru că dacă punem presiune pe poliție să aibă temeri, o obligăm să fie tolerantă, să nu aplice legea, totul poate să ne scape din mână!

Redactor: „Dar probabil că dacă se va solicita se vor impune legi care să fie în concordanță cu Constituția, cu măsuri mai drastice….”

G-ral Stan Petrescu: „Păi… dar au fost scoase!!! … Nu vreau să insist dar nu trebuie să ocolim această chestiune: forța publică, mai ales în situații de urgență trebuie să fie prezentă… păi când s-a născut ordonanța militară ea era imperativă și impunea!!! … ÎNCETA CONSTITUȚIA pe timp de război… în FÂȘIA TACTICĂ a acelui comandant nu erau decât ordinele care se executau pentru că scopul era SUCCESUL în luptă.

Redactor: „Vorbește militarul din dumneavoastră!”

G-ral Stan Petrescu: „Păi da! că și noi ACUMA suntem într-o FÂȘIE DE ACȚIUNE și SUCCESUL înseamnă să învingem acest virus, nu să ne lamentăm!

Oare ați înțeles și dumneavoastră, cetățeni și „dragi românii” lui Iohannis, exact așa cum am înțeles și eu, că pentru moment la dracuʹ cu Constituția, „halt! halt!” și mai e un pas până la „hände hoch!” deoarece suntem în FÂȘIA aia unde Constituția nu mai contează, ba chiar ne încurcă, nenorocita naibii, în bătălia cu virusuʹ? Domnul general așa crede… nu mai spun că mi se pare că și parlamentul îl cam incomodează la mers! Oare îi învață dânsul și pe studenți magia asta cu suspendarea Constituției, când și când, pe timp de pace, deoarece altfel viața e chiar plictisitoare? Întreb pentru o vecină, căci văd că este o opinie destul de populară, mai ales pentru PENELEU!

Dar să ne întoarcem la domnul general Stan Petrescu, să încercăm să-l cunoaștem mai bine și să ne imaginăm cam ce le predă dânsul studenților… iată, spre exemplu, părerea domniei sale despre cenzură: „Cenzura ne ferește de ciuma dezinformării, manipulării și propagandei agresive în contra statului!

Domnul general(r) numește acest tip de pumn în gură, cu dinții scuipați în batistă, „cenzură pozitivă”, deci benefică. Și ne dă și exemple de „propagandă toxică”, adică dintr-aceea care ar trebui să fie supusă „cenzurii pozitive”:

Propaganda, dezinformarea și manipulările prin fake-news sunt dirijate direct, sau indirect de Moscova împotriva României și a Republicii Moldova. Subiectele predilecte ale propagandei ruse în România sunt cele legate de «globalistul Soros», de «statul paralel», de «problema LGBT» și a «imigraţiei» necontrolate, de pericolul de moarte al «fracturării hidraulice», pentru gaze sau petrol de șist, pe teritoriul României. Urmează la rând «România stat de rangul doi în UE», «NATO și costurile mari ale acestui sistem de securitate», «riscurile prezenței armatei americane pe teritoriul României», «România, colonia Occidentului», «portul Constanța la schimb, pentru admiterea în spațiul Schengen»”. (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

Haideți să traducem ceea ce a scris mai sus, atât de frumos, domnul general… Așadar: Soros nu e globalist, prost e cine a crezut așa ceva, e doar propagandă rusă… statul paralel nu există, să fim serioși, tot rușii au inventat conceptul… nu putem observa o ofensivă a LGBT, ci doar niște parade frumoase, vesele și colorate în anii în care n-avem COVID 19… imigrația necontrolată e o glumă, la dracuʹ, ce-ști copil?… exploatarea prin fracturare hidraulică a gazelor de șist e o binecuvântare, căci natura se revigorează prin fracturare… România nu e de rangul doi în rândul țărilor europene, ci este pusă pe picior de egalitate, cel mai adesea, cu Germania și Franța… și cum să fie o colonie a Occidentului, când ea e puternică, suverană, firmele românești prosperă iar vocea președintelui nostru, de-o profundă originalitate, este ascultată cu atenție și preocupare de toate națiunile cultivatoare de sparanghel!… iar costurile parteneriatului cu NATO sunt minime, practic, președintele nostru i-a dat președintelui Trump o șapcă inscripționată cu MAKE NATO GREAT AGAIN și-atât… în timp ce Olanda n-are nici o treabă cu portul Constanța, ci se opune intrării noastre în spațiul Schengen doar pentru că a auzit cum în România corupția a înflorit pe vremea Codruței Koveși… dar acum, că nu mai este baschetbalista aia adormită la conducerea DNA, s-ar putea ca și Olanda să-și schimbe opinia!

Apoi am citit atent și părerea domnului general despre condițiile propice pentru ca guvernul liberal să lucreze: „Pentru ca să poată lucra în liniște și să poată lua decizii bune, guvernul are nevoie de liniște, precum și obligația de a coopera și conlucra cu presa.” (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

Traducem, cetățeni? Păi, zic, să traducem… Guvernul ACTUAL are nevoie de liniște ca „să poată lua decizii bune”… dar oare guvernul CIUMEI ROȘII n-ar fi avut nevoie? Și-o fi dorit CIUMA sute de mii de oameni în stradă, la începutul lui 2017, fără să fie clar pentru ce anume protestau băieții cu vuvuzele… și câinii în lese… și Nicușor Dan înfofolit… și Florin Bădiță cu pantalonii pe el? Oare a vrut CIUMA cohortele de „pașnici” manifestanți din 10 august 2019, dintr-aceia dotați cu cataroaie și cocteiluri Molotov în ghiozdănele? sau Mălinii Bot și Ceaușeștii Tivilic ținându-se ca scaiul de pulpana lor? Nu l-am auzit pe vocalul domn general vorbind despre liniște pe vremea aia…

Cum vede presa domnul general? Iată: „În situații de cumpănă pentru țară, edecarul din presă trebuie să devină «soldatul condeier» care să o apere. Un jurnalist luptător, contondent, dedicat luptei pentru adevăr trebuie să aibă în ranița sa de campanie știrea adevărată, dar și PROPRIA-I CENZURĂ, nefiind nevoie de una impusă prin Ordonanță Militară.” (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

Așadar, ne trebuie soldați-condeieri, aplicându-și tesla autocenzurii prin părțile delicate… ce imagine delicată!

Mă opresc aici… trec peste admirația totală a lui Stan Petrescu, general în rezervă, pentru Găbiță Oprea, în 2015, pe când acela era pe cai mari, urmată în 2017, când Găbiță ajunsese nimic în ploaie, de decăderea acestuia din „om de caracter(…) având o aleasă și serioasă educație militară” la „impostor” sau „magnific academician de hârtie creponată” sau pur și simplu „pretinul” de țuică al lui George Maior.

Și să ne înțelegem… eu nu pun la îndoială faptul că domnul general în rezervă și profesor-doctor multiplu-universitar Stan Petrescu iubește România. Numai că felul în care dumnealui afirmă că o iubește și felul cum ar putea să-i învețe și pe alții, mai tineri, să o iubească, mie mi se pare pur și simplu înspăimântător.

                                                                                                            Luminița ARHIRE

P.S. Profesor universitar. dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu a fost director adjunct la Direcţia Protecţie şi Siguranţă Militară a MAp.N. (1999-2000), Locțiitor al Direcției Doctrine și Instrucție (2000-2001), locțiitor al Direcției Cercetare Informații din SMG (2001-2002) comandant de brigadă (2002-2003), expert gradul I în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii (2004-2005), prof. univ. dr. la Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, prof. univ. dr. asociat în cadrul Universităţilor „Lucian Blaga” din Sibiu, „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti (2007-2009); Universitatea de Vest Timișoara (2009-2013); Universitatea „Lumina„București (2012-2013); prorector al Universității Bioterra din Bucureşti (2009-2012)…etc.

 

12 Comments

 1. Adrian Grigoriu

  Profesor universitar. dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu ESTE MASON adică antiromân dar mai ales anticreștin. Cine vrea sa se documenteze oarecum se gasesc niste articole pe acest site publicate acum vreo 5 ani.

  Asta explică tot.

  • ioanca

   @xyz Şi eu afirm multe lucruri puţin credibile, dar…auzi tu colea…, Horea, Cloşca şi Crişan au fost masoni…şi respect „o gramada de patrioti si crestini” oferit de „minim 2 neuroni”.
   „Ştiu că sunt prost dar când privesc în jur prind speranţă”
   I.C.

  • Adrian Grigoriu

   Domnule, am mentionat pentru cei harnici ca aici pe site sunt articole relevante pentru sustinerile mele. Pentru dvs va postez lincul la acest articol care demoleaza toate afirmațiile dvs documentat.

   https://www.justitiarul.ro/conducerea-evreiasca-masoneria-si-victima-lorneamul-romanesc/

 2. Vasile

  Papagalul ăsta războinic cu populația „dăcât” poate spune în câte alte țări s-a mai călcat Constituția pe vreme de pandemie, război… Ăștia ar trebui duși la reeducare!

 3. satan existã

  @@@Xyz,las o cã mãcãne;habar nu ai care este scopul final al masonilor;cu alte cuvinte nici cei din gradele inferioare nu au habar;cochetezi cu masoneria?
  Legat de subiect:ãsta ori e prost de bubuie și trãiește între o lume paralelă,ori joacă un rol;în ceea ce privește vitejia lui,dacă tot e așa zmeu,sã iasă în stradă la bãtaie cã din garnizoană sau din spatele internetului toți securiștii sunt zmei;sunt convins cã strãmoșii lui au fost din aceia de fãceau ,,reeducare”cu cei ce nu erau de acord cu regimul.

  • Vasile

   Daca memoria mea ma mai slujeste, omul a fost CI-st (mai exact, securist) la o UM a MApN in vremea ailalta si-i facea spalaturi dorsale (imaginare, ca nu putea sa se apropie) lu’ Ceasca, dar mai ales era f preocupat de cei care-l injurau sau spuneau bancuri despre Comandantul Suprem. Chiar prost nu este. Este insa un arivist. A scris o carte in vremurile astea, in care spune numai adevarurile care-i convin. Desigur, acum e cu NATO, cu chestii d’astea si linge la greu (desi e batran si ar trebui sa se apropie mai mult de preoti, caci nimeni nu e vesnic!) la dosuri americane si ioropene.

   • satan existã

    @@@Vasile,asta e bunã:,,sã se apropie mai mult de preoți,cãci nimeni nu e veșnic!”pãi dacă l întrebi pe spurcat ce crede cã se întâmplă dupã ce moare,o să ți zicã ca toți ateii și martorii lui Iehova:nimic;pentru el totul se termină aici daia și se comportă astfel;din pãcate pentru el o să rãmånã perplex dupã ce sufletul îi va pãrãsi trupul;iar perplexitatea i se va accentua în momentul celor 40 de zile cånd sufletul îi va fi plimbat prin viața ce a dus o pe pãmånt.

 4. cornelius

  Remarcati ca este profesor numai la “universitati de prostitutie intelectuala”, fabricante de diplome pe banda rulanta!

 5. IQ100

  Cum se selectionau CI-stii?
  Cu ce medie a intrat Dl TB la Inst de marinna si cu ce medie a absolvit?
  Idem , Dna LCK, la Drept?/
  …………….
  macar fanariotii NU erau romani..

 6. IQ100

  la CV relevant e inceputul.
  Cum se selectionau candidatii pt CI-isti??
  Cu ce medie a intrat si absovit Dl TB institutul de marina??
  Aceeasi intrebare, despre Zeita Anticoruptiei/plan Minerva, la Drept??

 7. satan existã

  @@@xyz,încã ceva:ai dovezi la afirmațiile scrise?nu cumva să jignești gratuit memoria unor personaje istorice;așa pot afirma și eu de dumneata cã ești homalãu sau curist cum vrei dumneata sã i zici;dar am eu dovezi la astfel de afirmații?

 8. un mizantrop

  Mai, extrem de grav e ca asta nu e singur, sunt tot mai multi, tot mai doctori, tot mai asociati, cu CV-urile doldora, de te intrebi cand, naiba, au mai avut timp sa munceasca, sa puna o paine pe masa…la cata carte au “balotat”…Universitatea Lucian Blaga, din Sibiu, era un soi de Biotera pe stil vechi, o “particulera” (numai ca rang universitar, zic) de tip Republica Moldova, iar, “absolventii”, mai ales doctorii si doctoranzii erau cercetati disciplinar c-au solicitat spor de doctorat, ori concedii de studii…sa nu mai vorbesc de temele de licenta si doctorale, care, pareau stantate dupa pregatirea continua a SRI… Intre timp s-a oficializat, avem cel mai idiotizant sistem de invatamant, bazat pe CV-uri, asa cum era inainte, pe autobiografii…doar ca acum nu mai verifica nimenbi, securistii sunt ocupati cu afacerile mai banoase…suntem tzara lui “invata pe de rost” si “zece la toate materiile”, inteligenta e o chestie care incurca, mai ales de cand agentiile de recrutare au bagat “ai trecut toate testele, dar, nu corespunzi profilului de angajat al nostru”… titlul de doctor, gradul de general, apelativul “excelenta” s-au demonetizat, s-au “dat la tot cartierul” in politica de rigola…tot mai multi de teapa “generalului” duc dorul dictaturii, ei n-au avut nimic cu Ceausescu, doar ca n-ajungea curul prezidential pentru toate limbile atarnande si au ramas cu foamea asta pe care le-o potoleste unul (tot din Sibiu) cu cur mai ofertant, plus ca, acum poti sa insulti poporul asta cum vrei, proportional cu frustrarile si complexele din dotare…doar in numele “avizarii”…plurwalism, democratie, drepturi si libertati?! Alta data, ori niciodata, ei mai au de experimentat ceva dictatura si cadrul le permite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *